تأثیر رنگدانههای طبیعی (هویج و لبو) و رنگدانه مصنوعی (آستاگزانتین) جیره بر شاخصهای رشد، فاکتورهای خونی و تغییرات رنگ پوست، بافت و خون قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 1, Volume 5, Issue 4 - Serial Number 17, 1395, Pages 1-11 PDF (815.66 K) | ||
| Authors | ||
| بتول ادهمی* 1; سارا جعفری کناری2; خسرو جانی خلیلی3 | ||
| 1دانش آموخته ی کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 2دانشآموختهی کارشناسی ارشد بوم شناسی آبزیان، گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 3هیات علمی گروه شیلات، دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق تأثیر رنگدانههای طبیعی (هویج و لبو) و رنگدانه مصنوعی (آستاگزانتین) در جیره غذایی بر شاخصهای رشد و برخی فراسنجههای خونی و تغییرات رنگ پوست، گوشت و خون ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss بررسی شد. بدین منظور 5 جیره آزمایشی شامل جیره شاهد (بدون رنگدانه)، هویج در 2 سطح (50 و 100 میلیگرم در کیلوگرم)، لبو (100 میلیگرم در کیلوگرم) و آستاگزانتین (100 میلیگرم در کیلوگرم) تهیه شد. 150 بچه ماهی با میانگین وزنی 25/1±44/21 گرم بهمدت 30 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج عملکرد رشد نشان داد افزودن لبو بهطور معناداری بیشترین افزایش وزن و ضریب رشد ویژه را در پی داشت، درحالیکه کمترین آن مربوط به گروه شاهد بود (05/0p<). مطالعه فراسنجههای خونی تفاوت معناداری را در تعداد گلبول قرمز، گلبول سفید، هموگلوبین و هماتوکریت بین تیمارها و شاهد نشان داد (05/0p<). بیشترین گلبول قرمز، گلبول سفید، هماتوکریت و هموگلوبین بهترتیب در تیمارهای هویج 5/0 درصد، لبو 1 درصد، هویج 1 درصد و هویج 5/0 درصد مشاهده شد. میزان تریگلیسیرید و کلسترول در تیمار 1 درصد لبو بهصورت معناداری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0p<). نتایج مربوط به اندازهگیری کاروتنوئید در پوست، بافت و خون اختلاف معناداری را بین تیمارها نشان داد (05/0p<). در مجموع بهنظر میرسد رنگدانهها بهویژه رنگدانههای گیاهی روی شاخصهای رشد تأثیر مثبت داشته باشند و باعث تقویت سیستم ایمنی در ماهی قزلآلای رنگینکمان (با افزایش تعداد گلبول سفید) شوند. همچنین، رنگدانههای گیاهی با افزایش کاروتنوئیدها رنگ بهتری نسبت به رنگدانههای مصنوعی (آستاگزانتین) ایجاد میکنند. | ||
| Keywords | ||
| ماهی قزلآلای رنگینکمان; رنگدانه; شاخصهای رشد و خونی; کاروتنوئید | ||
|
Statistics Article View: 260 PDF Download: 103 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,851,586 |
| PDF Download | 16,036,855 |