تأثیر یخ ازندار برکیفیت شیمیایی و میکروبی عضله ماهی طلال (Rastrelligerkanagurta) طی دوره کوتاه مدت نگهداری | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 8, Volume 4, Issue 4 - Serial Number 13, 1394, Pages 109-120 PDF (367.67 K) | ||
| Authors | ||
| روزیتا میان1; مسعود رضائی* 1; محمد صدیق مرتضوی2 | ||
| 1دانشگاه تربیت مدرس | ||
| 2پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، بندرعباس | ||
| Abstract | ||
| اثر یخ ازندار بر ماندگاری عضله ماهی طلال، Rastrelliger kanagurta، طی 16 روز نگهداری با ارزیابیهای شیمیایی و بار میکروبی بررسی شد. آزمایشهای شیمیایی (اندازهگیری مقادیر pH، مجموع بازهای نیتروژنی فرار، پراکساید، تریمتیل آمین) و میکروبی (شمارش بار باکتریایی کل و باکتریهای سرمادوست) بهصورت دورهای هر چهار روز انجام گردید. کمترین میزان pH، بازهای نیتروژنی فرار و تریمتیل آمین در تیمار یخ ازندار مشاهده شد، در حالیکه میزان پراکساید بالاتری را نسبت به گروه شاهد نشان داد. تیمار یخ ازندار بهطور مؤثری باعث کاهش بار باکتریایی کل (TVC) و سرماگرا (PTC) گردید که میزان این کاهش در روز 12 بهترتیب برای TVC و PTC، 22/2 و log10 CFU cm-2 07/2 نسبت به نمونه شاهد بود. بنابر این، یخ حاوی ازن تا پایان دوره نگهداری توانست کیفیت ماهی طلال را نسبت به تیمار شاهد بهتر حفظ کند. | ||
| Keywords | ||
| ازن; یخ; ماهی طلال; کیفیت; نگهداری | ||
|
Statistics Article View: 174 PDF Download: 92 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,851,002 |
| PDF Download | 16,036,219 |