ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلم دولایه آگار/ژلاتین ماهی جهت کاربرد در بستهبندی مواد غذایی | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 10, Volume 4, Issue 3 - Serial Number 12, 1394, Pages 133-147 PDF (491.03 K) | ||
| Authors | ||
| اکبر وجدان1; افشین عادلی2; سید مهدی اجاق* 3; مهدی عبدالهی4 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرکان | ||
| 3استادیار دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 4دانشجوی دکتری دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس | ||
| Abstract | ||
| در این تحقیق فیلم دولایه آگار/ژلاتین به روش قالبریزی و طی دو مرحله تولید و ویژگیهای آن شامل نفوذپذیری نسبت به بخارآب، حلالیت در آب، درصد جذب رطوبت، خواص مکانیکی، و نیز ویژگیهای ظاهری مورد مطالعه و با فیلمهای زیستتخریبپذیر تک لایه آگار و ژلاتین مقایسه گردید. نتایج نشان داد که نفوذپذیری نسبت به بخارآب در فیلم دولایه (g/msPa 10-10×25/3) بهطور معنیداری کمتر از فیلمهای آگار تک لایه (g/msPa 10-10×90/3) و ژلاتین (g/msPa 10-10×32/4) بود. همچنین افزایش میزان جذب نور UV در فیلم دولایه در مقایسه با فیلمهای تک لایه مشاهده شد. مقاومت به کشش در فیلم دولایه (8/10 مگا پاسکال) اگرچه بالاتر از ژلاتین تک لایه (86/2 مگا پاسکال) بود، ولی از فیلم تک لایه آگار (49/30 مگا پاسکال) کمتر بود (05/0P<). نتایج نشان میدهد که برخی خواص فیلمهای آگار و ژلاتین با تولید فیلم دولایه آگار/ژلاتین اصلاحشده و بهبود مییابد. | ||
| Keywords | ||
| فیلم دولایه; آگار; ژلاتین; بستهبندی موادغذایی; ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی | ||
|
Statistics Article View: 207 PDF Download: 61 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,572 |
| Article View | 19,811,022 |
| PDF Download | 16,004,588 |