بررسی خصوصیات فیزیکی فیلم نانوکامپوزیتی حاصل از پروتئین ماهی تقویت شده با نانوفیبر سلولز | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 9, Volume 4, Issue 3 - Serial Number 12, 1394, Pages 117-131 PDF (496.64 K) | ||
| Authors | ||
| محسن کاظمی* 1; بهاره شعبانپور2; پرستو پورعاشوری3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 2استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| 3استادیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| بهمنظور بهبود خواص فیلمهای تولیدی بر پایه پروتئین میوفیبریل ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix)، از 3 سطح نانوفیبرسلولز (1، 3 و 5%) استفاده شد. تیمار بهینه با ارزیابی خصوصیات مکانیکی، فیزیکی، نوری و همچنین آزمون میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) تعیین شد. افزودن نانوذرات سلولز تغییری در استحکام کششی ایجاد نکرد اما سبب کاهش کشسانی فیلمهای تولیدی شد (05/0>p). خاصیت ممانعت فیلمها در برابر بخار آب و دیگر خواص فیزیکی، با افزودن نانوفیبرهای سلولز در سطح 1% بهبود یافت اما در غلظتهای بالاتر تضعیف شد (05/0>p). نتایج حاصل از SEM نیز نشان داد که نانوذرات در غلظت پایین پراکنش همگنتری دارند و فیلمهای بهدست آمده دارای سطح مقطع صافتر و مناسبتر نسبت به سطوح بالاتر نانوذرات بودند. بهطور کلی میتوان گفت در تولید فیلمهای پروتئین میوفیبریل-نانوفیبر سلولز، استفاده از سطوح پایین نانوذرات در بهبود خواص مکانیکی و فیزیکی فیلمها موثر میباشد. | ||
| Keywords | ||
| فیلم; نانوکامپوزیت; پروتئین میوفیبریل ماهی; نانوفیبر سلولز | ||
|
Statistics Article View: 202 PDF Download: 72 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,566 |
| Article View | 19,708,885 |
| PDF Download | 15,952,651 |