تاثیر نوکلئوتید جیره بر رشد و ترکیب اسیدهای چرب هامور پرورشی (Epinephelus coioides) | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 2, Volume 4, Issue 2 - Serial Number 11, 1394, Pages 11-25 PDF (485.46 K) | ||
| Authors | ||
| امین اوجی فرد* 1; اسماعیل ظریف فرد2; ابراهیم ستوده1 | ||
| 1استادیار گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه خلیج فارس بوشهر، برازجان | ||
| 2دانش آموخته کارشناسی ارشد، اداره کل شیلات استان بوشهر | ||
| Abstract | ||
| تاثیر نوکلئوتید جیره در 5 سطح صفر، 15/0، 25/0، 35/0 و 5/0 درصد با 3 تکرار روی بچه ماهی هامور معمولی (Epinepheluscoioides) با وزن اولیه 29/0±70/10 گرم بهمدت 10 هفته بررسی شد. نتایج بیانگر بهبود شاخصهای رشد ماهی با افزودن نوکلئوتید به جیره غذایی بود. حداکثر شاخصهای رشد در تیمار 35/0 درصد با اختلاف معناداری در افزایش وزن بدن، متوسط وزن ثانویه و فاکتور وضعیت نسبت به دیگر سطوح مشاهده شد (05/0>P). اختلاف معناداری در میزان بقاء مشاهده نشد (05/0<P). پروفیل اسیدهای چرب عضله در تیمار 35/0 درصد وضعیت مناسبتری نشان داد، بهطوریکه میزان اسیدهای چرب EPA)[1]) و مجموع اسیدهای چرب ((EPA+DHA و n-3 در عضله ماهیان تغذیه شده با این تیمار نسبت به گروه شاهد افزایش معنیدار بود (P<0.05). در تیمار 5/0 درصد، میزان اسیدهای چرب اشباع [2](SFA)، اسیدهای چرب[3](MUFA)، و نسبت n3/n6 در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنیدار بود (P>0.05). میزان دو اسید چرب آراشیدونیک (AA)[4] و (DHA)[5] در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نداشت (P>0.05). آنالیز شیمیایی عضله نیز بیانگر بالاترین میزان پروتئین در تیمار 15/0 درصد و بالاترین میزان چربی عضله در تیمارهای 15/0 و 25/0 درصد بود و این اختلاف نسبت به گروه شاهد معنیدار بود (P<0.05). نتایج مطالعه نشان داد نوکلئوتید جیره دارای اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و پروفیل اسیدهای چرب بچه ماهی هامور معمولی است و سطح 35/0درصد از عملکرد بهتری نسبت به دیگر سطوح برخوردار بود. | ||
| Keywords | ||
| اسید چرب; ترکیب شیمیایی بدن; نوکلئوتید; عملکرد رشد; هامور معمولی | ||
|
Statistics Article View: 256 PDF Download: 74 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,160 |
| Number of Articles | 24,577 |
| Article View | 19,940,069 |
| PDF Download | 16,083,532 |