شناسایی ریزسازواره های نمونه های دوغ صنعتی ایرانی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 13, Issue 57, 1395, Pages 185-202 PDF (257.85 K) | ||
| Authors | ||
| نیلوفر باقری پور فلاح1; سید امیر محمد مرتضویان فارسانی* 2; هدایت حسینی2; فرزانه شهراز3; ایاد بهادری منفرد4 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علو پزشکی شهید بهشتی | ||
| 2دانشیار انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | ||
| 3کارشناس آزمایشگاه انیستیتو تحقیقات تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | ||
| 4استادیار دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | ||
| Abstract | ||
| دوغ یک نوشیدنی سنتی ایرانی است که از طریق تخمیر لاکتیکی شیر پاستوریزه تولید می شود. به منظور شناسایی و جداسازی ریزسازواره های موجود در نمونه های دوغ های صنعتی ایران از روشواکنش PCR و توالی یابیاستفاده شد. نمونه های دوغ مورد آزمون متشکلاز 17 نام تجاری بود. پس از انجام شناسایی مقدماتی با استفاده از روش های مشاهده میکروسکوپی و بیوشیمیایی، برای تایید نتایج حاصل از نمونه ها محیط های کشت خالص تهیه و شناسایی با استفاده از روش PCR و توالی یابی ادامه یافت. براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن 16S rRNA باکتری های لاکتوباسیلوس (ل. برویس، ل. فرمنتوم، ل. پاراکازئی، ل. گالیناروم) از خانواده باکتری های تولیدکننده اسیدلاکتیک، باسیلوس های اسپوردار گرم مثبت (ب. لیچینه فرمیس، ب. آنتراسیس و ب. سوبتیلیس) و باکتری های تولیدکننده اسیداستیک (استوباکتر تروپیکالیس و استوباکتر ایندونزینسیس) شناسایی شدند. علاوه بر آن براساس نتایج حاصل از توالی خوانی ژن D1/D2 26S rDNA مخمرهای پیشیا فرمنتنس، کریپتوکوکوس مگنوس و ساکارومایسس یونیسپوروس در نمونه های دوغ صنعتی یافت شدند. یافته های این مطالعه نشان داد که علاوه بر باکتری های لاکتیکی غیراستارتری، سایر انواع باکتری ها و مخمرها در نمونه های دوغ صنعتی ایران حضور داشته باشند. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: دوغ صنعتی ایران; باکتریهای غیراستارتری لاکتیکی; باسیلوسهای اسپوردار گرم مثبت; استوباکترها و مخمرها | ||
|
Statistics Article View: 260 PDF Download: 130 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,164 |
| Number of Articles | 24,597 |
| Article View | 21,120,008 |
| PDF Download | 16,534,293 |