بررسی نقش لیمونن به عنوان یک ترکیب زیستفعال در صنعت غذا و دارو | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 18, Issue 116, 1400, Pages 205-219 PDF (634.12 K) | ||
| DOI: 10.52547/fsct.18.116.205 | ||
| Authors | ||
| فاطمه ارمی; الهام آلحسینی; سید مهدی جعفری* | ||
| دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| با توجه به عوارض جانبی داروهای شیمیایی موجود و همچنین افــزایش آگاهی عمومی در زمینه مزایای استفاده از ترکیبات طبیعی، توجه محققین به ترکیبات مؤثره موجود در گیاهان جلب شده است. د-لیمونن یک ترکیب مونوترپن، فرار و طعمدهنده است که در پوست مرکباتی مانند پرتقال یافت میشود. گزارش شده است که د-لیمونن، به عنوان یک اسانس، دارای طیف گستردهای از ویژگیهای ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی و درمانی است. د-لیمونن همچنین به عنوان یک ترکیب بیخطر شناخته میشود. این ترکیب به طور گستردهای در صنایع آرایشی، دارویی، عطرسازی و مواد غذایی و آشامیدنی مورد استفاده قرار میگیرد. با این حال، به دلیل برخی از ویژگیهای ذاتی مانند شاخص حلالیت کم در آب، تخریب شیمیایی در حضور نور و درجه حرارت بالا و حساسیت زیاد به اکسیداسیون، کاربرد آن در مقیاس صنعتی بسیار محدود است. در این مقاله ساختار، روشهای استخراج، ویژگیهای فیزیکوشیمیایی، درمانی و سلامتیبخش لیمونن و همچنین کاربردهای آن در صنعت غذا بررسی شده است. | ||
| Keywords | ||
| استخراج; آنتیاکسیدانی; ضدمیکروبی; فعالیت ضدالتهابی; لیمونن | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 111 PDF Download: 81 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,456,580 |
| PDF Download | 5,932,845 |