اثر ازن بر انبارمانی و برخی خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمهای | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 15, Volume 16, Issue 90, 1398, Pages 177-185 PDF (512.8 K) | ||
| Authors | ||
| مصطفی کرمی* 1; محمد سیاری2; صبا صادقی2 | ||
| 1دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه بوعلی سینا | ||
| 2دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا | ||
| Abstract | ||
| عمر مفید میوه فلفل با از دست دادن کیفیت بصری و بافت و همچنین آلودگی به میکروارگانیسمها بسیار کوتاه است. رایج ترین میکروارگانیسم های موثر در فساد فلفل، بوتریتیس، آلترناریا و پوسیدگی نرم قارچی و باکتریایی است. این مشکلات سبب کاهش صادرات و افزایش ضایعات در طی مراحل پس از برداشت و حمل و نقل می شود. در حال حاضر مجموعه ای از مواد شیمیایی برای حفظ طراوت و تازگی محصولات کشاورزی استفاده می شود که می تواند اثرات نامناسبی بر مصرف کننده داشته باشد. بنابراین در راستای کاهش ضایعات پس از برداشت فلفل دلمه ای، در پژوهش حاضر، اثر تیمار گازی ازن بر انبارمانی و برخی خصوصیات کمی و کیفی فلفل دلمهای به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی طی مدت 40 روز انبارمانی درسردخانه با دمای 8 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میوه های فلفل دلمه ای تیمار شده با ازن در غلظتppm 1 نسبت به میوه های تیمار نشده و تیمار شده با ازن در غلظت ppm ۵، درصد کاهش وزن، مواد جامد محلول و پوسیدگی ناشی از کپک و مخمر سطحی پایین تر و سفتی بافت بالاتری داشتند. در کل می توان نتیجه گرفت که تیمار مداوم ازن در غلظت 1 پی پی ام سبب افزایش عمر انباری و حفظ کیفیت میوه فلفل دلمه ای می گردد. | ||
| Keywords | ||
| کپک; فلفل; کیفیت; پوسیدگی; مخمر | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 102 PDF Download: 68 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,452,420 |
| PDF Download | 5,931,022 |