مدل سازی و بهینه سازی خشک کردن میوه خرمالو به روش سطح پاسخ | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 10, Volume 17, Issue 98, 1399, Pages 109-119 PDF (930.89 K) | ||
| DOI: 10.29252/fsct.17.01.10 | ||
| Authors | ||
| آزاده طبایی1; عیسی حزباوی* 2; فیض اله شهبازی3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مکانیک بیو سیستم، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
| 2استادیار، گروه مکانیک بیو سیستم، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
| 3دانشیار، گروه مکانیک بیو سیستم، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران | ||
| Abstract | ||
| خشککردن محصولات غذایی با استفاده از مایکروویو میتواند جانشین مناسبی برای خشککنهای هوای گرم محسوب شود. در این تحقیق روش سطح پاسخ برای مدلسازی و بهینه سازی شرایط خشککردن برگههای خرمالو توسط مایکروویو مورد استفاده قرار گرفت. اثر ضخامت برگه (3، 5 و 7 میلیمتر) و توان مایکروویو (300، 500 و 700 وات) به عنوان متغیرهای مستقل بر درصد چروکیدگی، زمان تهیه برگه و تغییرات رنگ برگه خرمالو به عنوان متغیرهای وابسته (پاسخ) مورد ارزیابی قرار گرفت. تمام متغیرهای فرایند به صورت مدلهای رگرسیونی درجه دوم برای تمام پاسخها معنی دار بودند (p<0.01). با افزایش توان مایکروویو، درصد چروکیدگی و تغییرات کلی رنگ برگه خرمالو افزایش ولی زمان فرآوری کاهش یافت. با افزایش ضخامت برگه خرمالو، زمان فرآوری و تغییرات کلی رنگ برگه خرمالو افزایش ولی درصد چروکیدگی کاهش یافت. شرایط بهینه به دست آمده برای حداقل میزان درصد چروکیدگی، تغییرات رنگ و مدت زمان تهیه برگه خرمالو، شامل ضخامت 3 میلیمتر و توان 312 وات بود. در شرایط بهینه به دست آمده میزان درصد چروکیدگی 5/72 درصد، تغییر رنگ کلی 2/15 و زمان تهیه برگه خرمالو 97/5 دقیقه بود. | ||
| Keywords | ||
| خرمالو; مایکروویو; کیفیت; روش سطح پاسخ | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 106 PDF Download: 58 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,455,769 |
| PDF Download | 5,932,539 |