بهینه سازی تولید نانو کمپلکس کنسانتره پروتئین آب پنیر- صمغ عربی حامل آستاگزانتین با استفاده از روش پاسخ سطح(RSM) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 16, Issue 91, 1398, Pages 219-232 PDF (1.1 M) | ||
| Authors | ||
| نفیسه شرافت1; حبیب اله میرزایی* 2; سید مهدی جعفری3; رضا صفری4; مهدی کاشانی نژاد3 | ||
| 1دانشجوی دکترای مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی | ||
| 2دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشیار گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. | ||
| 3استاد گروه مهندسی مواد و طراحی صنایع غذایی | ||
| 4محقق، پژوهشکده اکولوژِی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | ||
| Abstract | ||
| آستاگزانتین رنگدانه کارتنوییدی است که به عنوان دفعکننده رادیکالهای آزاد و اکسیژنهای فعال، مکمل غذایی و رنگدهنده طبیعی میباشد و همچنین به مصارف درمانی آن توجه فراوانی شده است و آنرا سوپرآنتیاکسیدان طبیعی نامیدند. از طرفی آستاگزانتین به دلیل غیراشباعیت بالا، حساس به عوامل محیطی بوده که با ریزپوشانی میتوان آن را در پوششهای مناسب قرار داد و به فراورده غذایی اضافه کرد تا بهصورت کنترل شده و تحت شرایط خاص آزاد شود. در این پژوهش، ریزپوشانی آستاگزانتین در پوشش ترکیبی صمغ عربی و کنسانتره پروتئین آب پنیر انجام شد. در این مرحله، متغیرهای مستقل نسبت هر کدام از دیوارهها، صمغ عربی (0.5، 1، 1.5 وزنی/وزنی)، کنسانتره پروتئین آب پنیر (2، 4 و 6 وزنی/وزنی) و همچنین متغیر pH (4.5، 6.5، 8.5) در نظر گرفته شد و تاثیر آنها روی کدورت، ویسکوزیته، اندازه قطرات، پتانسیل زتا و پایداری نانو کمپلکس بررسی گردید. بهمنظور یافتن pH بهینه تشکیل کمپلکس، میزان جذب در محدوده وسیعی از pH(9-3) بررسی شده و 5/4 pH=برای تشکیل کمپلکس کنسانتره پروتئین آب پنیر- صمغ عربی تعیین شد. همچنین براساس نتایج بدست آمده از روش پاسخ سطح، تیمار شماره-16 (% w/w1.5 , GA %w/w 6 WPC و 5/4 pH=) با کمترین پایداری، بیشترین ویسکوزیته، بیشترین کدورت، کمترین اندازه قطرات و بیشترین پتانسیل زتا به عنوان نمونه بهینه تعیین شد. در پایان، نسبت 1.5 به 6 بین WPC/GA بهترین نسبت برای تشکیل بالاترین کمپلکس مطرح شد. | ||
| Keywords | ||
| صمغ عربی; کنسانتره پروتئین آب پنیر; نانو-کمپلکس; بهینه سازی; روش پاسخ سطح | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 113 PDF Download: 80 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,443,545 |
| PDF Download | 5,927,146 |