مطالعه خواص فیزیکوشیمیایی و وزن مولکولی صمغ دانه بارهنگ استخراج شده با پیش تیمار فراصوت | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 14, Volume 15, Issue 84, 1397, Pages 163-173 PDF (452.04 K) | ||
| Authors | ||
| رسول نیکنام1; علی ایاسه* 2; بابک قنبرزاده3 | ||
| 1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
| 2استادیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
| 3استاد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | ||
| Abstract | ||
| چکیده هیدروکلوئیدها مجموعهای از بیوپلیمرهای با وزن مولکولی بالا هستند که به عنوان قوام دهنده، ژل کننده، امولسیفایر، پایدار کننده و جایگزین چربی در فرمولاسیون محصولات غذایی مورد استفاده قرار میگیرند. دانه بارهنگ با نام علمی Plantago major L. متعلق به خانواده Plantaginaceae میباشد که در طول سالیان متوالی به عنوان بهبود دهنده زخم، تقویت کننده سیستم ایمنی و آنتی اکسیدان استفاده شده است. خواص فیزیکوشیمیایی مختلف صمغ دانه بارهنگ شامل وزن مولکولی، فعالیت آبی، دانسیته توده و ضربه، انحلال پذیری و شاخص تراکم پذیری و هم چنین خواص عملگرایی شامل فنل کل، فلاوونوئید کل و فعالیت آنتی اکسیدانی محاسبه گردید. پیوندهای گلیکوزیدی و گروههای کربوکسیل، متیل و هیدروکسیل در بررسی نتیجه طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR) صمغ دانه بارهنگ مشاهده گردید که تأییدی بر نتایج بررسیهای قبلی بر روی دانه بارهنگ بود. کلید واژگان: صمغ دانه بارهنگ، خواص فیزیکوشیمیایی، وزن مولکولی، طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR) | ||
| Keywords | ||
| صمغ دانه بارهنگ; خواص فیزیکوشیمیایی; وزن مولکولی; طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR) | ||
|
Statistics Article View: 88 PDF Download: 73 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,444,359 |
| PDF Download | 5,927,515 |