دوره ۱۵، شماره ۷۹ - ( ۱۳۹۷ )                   جلد ۱۵ شماره ۷۹ صفحات ۶۶-۵۵ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بهینه یابی و مدلسازی فرایند نانوفیلتراسیون پساب کارخانه رب گوجه فرنگی. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. ۱۳۹۷; ۱۵ (۷۹) :۵۵-۶۶

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-۷-۲۳۵۸۹-fa.html


چکیده:   (۵۱۰۵ مشاهده)
چکیده
در این پژوهش آزمایشگاهی اثر اختلاف فشار در عرض غشاء در سه سطح ( 10، 15 و 20 بار) ، pH  در سه سطح ( 4 ، 5 و 6 ) و دما در سه سطح    ( 30 ، 40 و 50 درجه سانتی گراد) بر میزان شار تراوه و گرفتگی غشاء در طی فرایند نانو فیلتراسیون پساب حاصل از کارخانه رب گوجه فرنگی بررسی شد. . از روش سطح پاسخ بر مبنای قالب آزمایشی D-optimal برای ایجاد طرح آزمایشی و آنالیز داده های تجربی استفاده گردید. نتایج نشان دهنده مناسب بودن مدل چند جمله ای درجه دوم برای پیش بینی میزان شار تراوه و گرفتگی غشاء  می باشد (ضریب تبیین به ترتیب 96/0 و 93/0)، همچنین نتایج نشان دهنده عدم معنی داری آزمون ضعف برازش و میزان بالای ضریب دقت می باشد.. میزان تابع مطلوبیت برای عملیات بهینه سازی 89/0 و شرایط بهینه عملیاتی به ترتیب در اختلاف فشار در عرض غشا 20 بار، دمای 30 درجه سانتی گراد و 6/5pH =  به دست آمد. همچنین  تفاوت معنی داری  بین نتایج به دست آمده از روش سطح پاسخ و داد های تجربی در نقطه بهینه مشاهده نشد.
 
متن کامل [PDF 644 kb]   (۲۴۵۲ دریافت)    
موضوع مقاله: کنترل کیفیت مواد غذایی
دریافت: 1397/5/6 | پذیرش: 1397/5/6 | انتشار: 1397/5/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.