استفاده از نانوالیاف حاصل از الکتروریسی زئین به عنوان نانوحامل وانکومایسین: بررسی ویژگیها، آزادسازی و خاصیت ضد میکروبی | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 17, Volume 15, Issue 80, 1397, Pages 199-212 PDF (1.94 M) | ||
| Author | ||
| محمد امین میری* | ||
| گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل، شهر زابل، استان سیستان و بلوچستان، ایران. | ||
| Abstract | ||
| حاملهای انتقال که بر پایه پروتئین ساخته شدهاند، مزایای متعددی را نسبت به حاملهای لیپیدی، کربوهیدراتی و پلیمرهای سنتزی از نظر زیستتخریب پذیری، در دسترس بودن، ظرفیت بالای پیوند با جزء فعال را دارا میباشند. الکتروریسی تکنیکی ساده برای ایجاد الیاف فوق ریز به شکل شبکهای بافته نشده است. الیاف الکتروریسی شده میتوانند به عنوان حاملهای نوین و ابتکاری برای دارورسانی هدفمند و انکپسولاسیون ترکیبات حساس عمل کنند. زئین پروتئین ذخیرهای اصلی ذرت است. وانکومایسین یک آنتیبیوتیک طیف گسترده است که بر علیه باکتریهای گرم مثبت مؤثر است. هدف از مطالعه حاضر، تهیه و ارزیابی خواص غشا نانوالیاف زئین حاوی آنتیبیوتیک وانکومایسین به روش الکتروریسی، مطالعه آزادسازی و خاصیت ضد میکروبی بود. با استفاده از دستگاه الکتروریسی، ماتریکس پلیمری از محلول زئین حاوی آنتی بیوتیک وانکومایسین تهیه و خصوصیات فیزیکی الیاف، نحوه آزادسازی دارو و میزان فعالیت ضد میکروبی الیاف بارگذاری شده با وانکومایسین بررسی شد. مورفولوژی لایههای بدست آمده با استفاده از SEM بررسی و شکلگیری الیاف یکنواخت تایید شد. نتایج FTIR نشان دهنده عدم برقراری پیوند شیمیایی بین عوامل زئین با وانکومایسین بود. نتایج DSC بیانگر حالت آمورف وانکومایسین در غشاء میباشد. نتایج نشان داد که در مدت زمان 168 ساعت از انجام آزمایش، حدود 55 درصد از وانکومایسین بارگذاری شده، آزاد شده است و اختلاف آماری معنیداری از نظر میانگین میزان رهایش دارو در زمانهای مختلف وجود داشت (p<0.05). همچنین کاهش تعداد باکتریها در مواجه با الیاف زئین بارگذاری شده با وانکومایسین در مقایسه با زئین و کنترل مشاهده شد. | ||
| Keywords | ||
| نانوالیاف; زئین; وانکومایسین; الکتروریسی; دارورسانی | ||
|
Statistics Article View: 278 PDF Download: 79 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,472,529 |
| PDF Download | 5,937,639 |