دوره ۱۳، شماره ۵۱ - ( ۱۳۹۵ )                   جلد ۱۳ شماره ۵۱ صفحات ۸۸-۷۵ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dibazar P, Khosro Shahi Asl A, Zomorodi S. Optimization grape fiber and chitosan amounts in fruit yoghurt using response surface methodology (RSM). FSCT 2016; 13 (51) :75-88
URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-7-1565-fa.html
دیبازر پریسا، خسروشاهی اصل اصغر، زمردی شهین. بهینه سازی مقدار فیبر انگور و کیتوزان در ماست میوهای پروبیوتیک با استفاده از سطح پاسخ. مجله علوم و صنایع غذایی ایران. ۱۳۹۵; ۱۳ (۵۱) :۷۵-۸۸

URL: http://fsct.modares.ac.ir/article-۷-۱۵۶۵-fa.html


۱- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه
۲- استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
۳- استادیار بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی
چکیده:   (۹۰۵۲ مشاهده)
  چکیده در این مطالعه تاثیر فیبر انگور و کیتوزان بر زنده‌مانی لاکتوباسیلوس فرمنتوم و خواص فیزیکوشیمیایی و حسی ماست میوه‌ای حاوی کیوی درطول زمان نگهداری با استفاده از روش سطح پاسخ مورد بررسی قرار گرفت. مقدار فیبر انگور در محدوده 2/1-0 درصد، مقدار کیتوزان 1-0 درصد و زمان نگهداری 21-3 روز بود. نتایج تجزیه آماری داده­ها نشان داد که با افزایش مقدار کیتوزان زنده‌مانی لاکتوباسیلوس فرمنتوم بطور معنی‌­داری کاهش، اما با افزایش مقدار فیبر افزایش یافت (05/0>p). مقدار رطوبت و آب اندازی نمونه­ها نیز با افزایش مقادیر فیبر انگور و کیتوزان بطور معنی­داری کاهش یافت (05/0>p). همچنین افزایش مقدار کیتوزان فقط موجب کاهش امتیاز رنگ شد اما افزایش مقدار فیبر علاوه برامتیاز رنگ، امتیاز طعم نمونه­ها را نیز بطور معنی­داری کاهش داد (05/0>p). در نهایت، میزان فیبر انگور 9/0 درصد، کیتوزان 1/0 درصد و زمان نگهداری 12 روز به عنوان شرایط بهینه برای تولید ماست میوه‌ای پروبیوتیک حاوی کیوی تعیین گردید.
متن کامل [PDF 593 kb]   (۳۶۵۵ دریافت)    

دریافت: 1393/2/17 | پذیرش: 1393/5/17 | انتشار: 1393/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.