بررسی اثر کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه توتفرنگی (رقم گاویتا) | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 5, Volume 15, Issue 85, 1397, Pages 49-59 PDF (661.08 K) | ||
| Authors | ||
| فاطمه ناظوری* 1; شهین قیصربیگی2 | ||
| 1استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه ولی عصر (عج)، رفسنجان | ||
| 2دانشجوی دکتری علوم باغبانی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان | ||
| Abstract | ||
| چکیده میوه توتفرنگی دارای بازارپسندی بالا و بسیار آسیب پذیر است که عوامل متعددی سبب از بین رفتن زود هنگام و کاهش عمر انباری آن میگردند. در این بررسی اثر کلرید کلسیم و سالیسیلیک اسید در چهار سطح (کلرید کلسیم 1 درصد، کلرید کلسیم 2 درصد، کلرید کلسیم 1 درصد + سالیسیلیک اسید یک میلی مولار و کلرید کلسیم 2 درصد + اسید سالیسیلیک یک میلی مولار) بر ویژگیهای کمی و کیفی توتفرنگی طی انبارداری در سه سطح (زمان برداشت، 6 و 12 روز بعد از انبار) مورد مطالعه قرار گرفت. در پایان دوره نگهداری، کمترین (5/12درصد) و بیشترین (30درصد) درصد کاهش وزن به مربوط به تیمار تلفیقی کلرید کلسیم 2درصد با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار و شاهد بود. تیمارهای کاربردی قادر به حفظ مواد جامد محلول شدند در صورتی که مقدار این فاکتور از 5/3 در زمان برداشت به 22/4 در نمونه شاهد در پایان انبارمانی افزایش یافت ولی متوسط مقدار مواد جامد محلول بین تیمارها 7/3 بود. مقدار اسید کل، سفتی، ویتامین ث و pH به ترتیب از 6/1، 52/0، 3/137و 8/2 به 3/1، 3/0، 54 و 06/3 در پایان دوره انبار تغییر یافت. بیشترین شاخص درخشندگی کاسبرگ و محتوای فنل متعلق به تیمارهای کلرید کلسیم 1 و 2 درصد بود. با توجه به تأثیر قابل توجه تیمار تلفیقی کلرید کلسیم 2درصد با اسید سالیسیلیک 1 میلی مولار در حفظ وزن و مواد جامد محلول می توان میوه توتفرنگی بسته بندی شده را تا 14 روز در دمای 4 درجه سلسیوس نگهداری نمود. | ||
| Keywords | ||
| کلرید کلسیم; سالیسیلیک اسید; عمر پس از برداشت; ظرفیت آنتیاکسیدانی; فنل کل | ||
|
Statistics Article View: 170 PDF Download: 93 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,442,333 |
| PDF Download | 5,926,719 |