تاثیر وزن بر تغییرات پروتئین، چربی، خاکستر و ماده خشک گوشت ماهی کپور معمولی | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 5, Volume 9, Issue 2 - Serial Number 30, 1399, Pages 120-129 PDF (1.37 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| حاجی محمد شیرمحمدلی* 1; مجید محمد نژاد2 | ||
| 1گروه فرآوری محصولات شیلاتی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران | ||
| 2گروه شیلات، واحد بندرگز، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرگز، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده مقادیر ترکیب شیمیایی در بدن آبزیان به نوع تغذیه، محیط زندگی، سن و جنس موجود زنده بستگی دارد. از طرفی دانستن میزان ترکیبات شیمیایی به انتخاب گونه مناسب برای تغذیه انسان و صنایع غذایی کمک می نماید. در این بررسی میزان تغییرات کیفیت گوشت ماهی کپور پرورشی در وزنهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 25 عدد ماهی کپورپرروشی 2 ساله در طی سال دوم پرورش از گروههای مختلف وزنی از 500 گرم تا 1600 گرم مورد بررسی قرار گرفتند. اندازهگیری میزان پروتئین، چربی، خاکستر و ماده خشک گوشت ماهیان در آزمایشگاه مواد غذایی انجام پذیرفت. نتایج بررسی نشان داد که میانگین پروتئین گوشت ماهی کپور پرورشی 106/2±209/10 درصد، چربی 937/0±429/9 درصد، خاکستر 198/0±407/1 درصد و ماده خشک 62/1±03/21 درصد میباشد. ضمن اینکه نتایج تحقیق حاضر بیان میکند که بین فاکتورهای کیفی گوشت ماهی کپور پرورشی در وزنهای مختلف تفاوت معنی داری وجود ندارد (P> 0.05). نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد هیچ ارتباطی بین ترکیبات مغذی (پروتئین، چربی، خاکستر، ماده خشک) گوشت و وزن ماهی کپور معمولی و جود ندارد و وزن ماهی تاثیری بر کیفیت گوشت آن ندارد، بنابراین هیچ تفاوتی در گوشت ماهی کپور در اوزان مختلف از لحاظ ارزش غذایی وجود ندارد. | ||
| Keywords | ||
| پروتئین; چربی; خاکستر; ماده خشک; وزن; ماهی کپورپرورشی | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 133 PDF Download: 55 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,460,669 |
| PDF Download | 5,933,891 |