بررسی ویژگیهای شیمیایی، میکروبی، حسی و تازگی فیله تیلاپیای نیل سیاه و قرمز (Oreochromis niloticus) بستهبندی شده به روشهای هوازی، تحت خلأ و اتمسفر تغییر یافته در یخچال با استفاده ازQuality Index Method | ||
| علوم و فنون شیلات | ||
| Article 4, Volume 9, Issue 2 - Serial Number 30, 1399, Pages 102-119 PDF (1.98 M) | ||
| Document Type: پژوهشی اصیل | ||
| Authors | ||
| مینا سیف زاده* 1; قربان زارع گشتی1; یزدان مرادی2; نسرین مشایی3; معصومه رهنما1 | ||
| 1پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، انزلی، ایران | ||
| 2موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران | ||
| 3مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران | ||
| Abstract | ||
| چکیده هدف از این تحقیق اندازهگیری فاکتورهای حسی، شیمیایی، میکروبی، تازگی و زمان ماندگاری فیله تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بستهبندی شده به روشهای تحت خلاء و اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با فیله بستهبندی شده به روش هوازی در دمای یخچال بود. شش تیمار شامل فیلههای تیلاپیای نیل سیاه و قرمز بستهبندی شده به روشهای تحت خلاء و اتمسفر اصلاح شده در نظر گرفته شد. فیلههای بستهبندی شده به روش معمولی به عنوان نمونه کنترل بودند. فیلهها در دمای 3 درجه سلسیوس نگهداری گردیدند. فاکتورهای pH، TVB-N، PV، TBARS، تعداد کلی باکتریها، باکتریهای استافیلوکوکوس و سودوموناس و شاخصهای حسی و تازگی طی زمان نگهداری در تیمارها تفاوت معنیدار نشان دادند (p<0.05). فاکتورهای مورد بررسی در تیمارهای اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمارهای تحت خلاء تفاوت معنیدار نشان ندادند (p<0.05). ارزیابی حسی و تازگی در تیمار اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با تیمار تحت خلاء از کیفیت بهتری برخوردار بودند. تیمارهای اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها کیفیت بهتری داشتند. تیمارهای آزمایشی و شاهد طی مدت زمان 14 و 6 روز در یخچال کیفیت مطلوبی داشتند. با توجه به عدم وجود تفاوت معنیدار در کیفیت میکروبی و شیمیایی تیمارهای آزمایشی و ارزیابی حسی و تازگی بالاتر تیمار بستهبندی شده به روش اتمسفر تغییر یافته در مقایسه با سایر تیمارها این روش برای بستهبندی فیله تیلاپیا در یخچال پیشنهاد می شود. | ||
| Keywords | ||
| ارزیابی حسی; بستهبندی; تازگی; کیفیت; ماهی تیلاپیای نیل سیاه و قرمز; شاخص کیفیت | ||
| References | ||
|
| ||
|
Statistics Article View: 142 PDF Download: 58 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,465,583 |
| PDF Download | 5,935,676 |