بررسی برخی تغییرات خواص کیفی ژل آلوئه ورا در خشککن بازگردشی جریان هوای گرم | ||
| مجله علوم و صنایع غذایی ایران | ||
| Article 8, Volume 13, Issue 54, 1395, Pages 85-93 PDF (147.63 K) | ||
| Authors | ||
| محمد اسماعیلی ادبی* 1; سید رضا موسوی سیدی2; داود کلانتری2; احمد تقی زاده3 | ||
| 1گروه فیزیک-واحد شهر قدس-دانشگاه آزاد اسلامی-تهران-ایران | ||
| 2گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| 3گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
| Abstract | ||
| چکیده تحقیق حاضر به منظور بررسی پارامترهای کیفی فرآیند خشک کردن گیاه دارویی آلوئه ورا در سه دمای (40، 50 و °C 60)، سرعت جریان هوای (5/0، 1 و m/s 5/1) و بازگردش هوای گرم (0، 50 و 75%) به منظور کاهش ضایعات انجام گردیده است. نتایج نشان داد که با افزایش دما، نمونه ها مقاومت کمتری در مقابل تغییر رنگ از خود نشان دادند. بیشترین اختلاف مربوط به ژل خشک شده در دمای 70 درجه سلسیوس بود به طوری که افزایش دما و سرعت هوا سبب افزایش این شاخص شد. همچنین بیشترین تغییرات مقدار pH و چروکیدگی در دمای 60 درجه سلسیوس سرعت هوای 5/1 متر بر ثانیه به ترتیب به میزان 58/0 و 2/86% در حالت بدون بازگردش هوای گرم و کمترین تغییرات مقدار pH و چروکیدگی در دمای 40 درجه سلسیوس سرعت هوای 5/0 متر بر ثانیه به ترتیب به میزان 30/0 و 6/70% در حالت بازگردش 75% هوای گرم اتفاق افتاد. بالاترین مقدار بازجذب آب نسبت به ماده خشک (کیلوگرم آب به کیلوگرم ماده خشک) به میزان 301% در دمای40 درجه سلسیوس و سرعت جریان هوای 5/0 متر بر ثانیه در حالت 75% بازگردش هوای گرم و کمترین مقدار بازجذب به میزان 199% در دمای 60 درجه سلسیوس و سرعت جریان هوای 5/1 متر بر ثانیه در حالت بدون بازگردش هوای گرم اتفاق افتاد. | ||
| Keywords | ||
| کلید واژگان: تغییرات کیفی; خشک کن بازگردشی; آلوئه ورا; خشک کردن | ||
|
Statistics Article View: 105 PDF Download: 79 |
||
| Number of Journals | 45 |
| Number of Issues | 2,154 |
| Number of Articles | 24,478 |
| Article View | 10,474,742 |
| PDF Download | 5,937,927 |