۱۳ نتیجه برای Zohoor
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( آذر و دی (Articles in English & French) ۱۴۰۰ )
چکیده
The major purpose of the present study was to uncover if the structural complexity of type I and type II conditionals can greatly be mitigated by applying the sandwich format of dynamic assessment (DA). More specifically, this study aimed at investigating the contributory role of DA in improving intermediate EFL learners’ acquisition of conditional structures. To this end, a quasi-experimental pretest- posttest design was utilized. From the target population of students studying English at one of language institutes in Isfahan, two intact classes were selected based on a convenient sampling method. The age of the participants was between ۱۹ and ۲۴. Subsequently, they were randomly assigned to two equal groups receiving their instruction through the present, practice, produce (PPP) method, and the treatment group members were exposed to the sandwich format of DA. The findings revealed that the students in the experimental group significantly outperformed those in the control group on the immediate and delayed post-test. The results indicated that interaction, mediation, and feedback were important factors helping EFL students overcome the challenging task of learning conditionals. Notably, the findings may have important implications for EFL, learners, teachers, and materials developers.
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژهنامه ۱۳۹۴ )
چکیده
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
شکلدهی الکترومغناطیس یکی از روشهای شکلدهی پرسرعت است. در این روش شکلدهی، از نیروی الکترومغناطیسی لورنتس جهت شکلدهی قطعات استفاده میشود. اتصال قطعات با استفاده از این فرایند یک روش نوین برای مونتاژ قطعات با هدایت الکتریکی بالا میباشد. ارزیابی فرایند شکلدهی بید به سمت داخل به منظور اطمینان از کیفیت و استحکام اتصالات تولید شده با این روش بسیار مهم است. در این نوشتار ابتدا فرایند به صورت شبیهسازی کوپل در نرمافزار ABAQUS شبیهسازی شد. بدین منظور، ابتدا مشخصات هندسی، فیزیکی و مکانیکی لوله، سیمپیچ در قالب زیر برنامه داده شده تا فشار الکترومغناطیسی فعال بر لوله محاسبه شود. فشار الکترومغناطیسی به صورت یک نیروی مکانیکی در نرمافزار ABAQUS بر روی لوله اعمال شده و شکل نهایی لوله بدست میآید. آزمایش تجربی برای صحتسنجی نتایج انجام شد. سپس اثر پارامترهای مهم فرایند، مانند ولتاژ تخلیه، لقی بین قالب و لوله، طول و ضخامت دیواره لوله، بر روی عمق بید با استفاده از روش طراحی آزمایش تاگوچی و تحلیل سیگنال به نویز بررسی شدند. در نهایت تطابق بسیار خوبی بین نتایج شبیه سازی و نتایج تجربی مشاهده گردید. عمق بید در شبیه سازی کوپل در مقایسه با نتایج تجربی، در حدود ۴% خطا داشت.
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله مطالعهی تئوری و تجربی پیشبینی نمودار حد شکلدهی آلیاژ آلومینیوم ۲۰۲۴ انجام شده است. جهت بهدست آوردن و کالیبره نمودن ضرایب معیارهای تسلیم پیشرفتهی YLD۲۰۰۴-۱۸P، YLD۲۰۱۱-۱۸P، YLD۲۰۱۱-۲۷P و BBC۲۰۰۸-۱۶P تست کشش در ۷ راستا نسبت به جهت نورد انجام شد. تنشهای تسلیم جهتی و ضرایب ناهمسانگردی آلیاژ استخراج گردید. سپس، تابع خطای مناسب تعریف شده و با استفاده از الگوریتم لونبرگ- مارکوات بهینهسازی شد. با درنظر گرفتن ۱۴، ۱۲، ۱۰ و ۸ پارامتر ناهمسانگردی، تاثیر تعداد پارامترها بر دقت توابع تسلیم بررسی شد. بهترین حالت و کمترین انحراف مربوط به استفاده از ۱۴ پارامتر ناهمسانگردی در اجرای تابع خطا میباشد. به منظور مقایسهی استحکامهای تسلیم و ضرایب ناهمسانگردی تجربی و محاسبه شده، روش لیکاک بهکار برده شد. مشخص شد هر چهار معیار، برای استحکامهای تسلیم پیشبینی نزدیک به مقادیر تجربی ارایه میدهند. پیشبینی استحکامهای تسلیم با معیار YLD۲۰۱۱-۲۷P و ضرایب ناهمسانگردی با معیار YLD۲۰۰۴-۱۸P نزدیکی بیشتری با دادههای تجربی دارد. جهت بدست آوردن نمودار حد شکلدهی تجربی، تست ناکازیما انجام شد. برای شبیهسازی پدیدهی گلویی شدن و محاسبهی کرنشهای حدی، مدل اصلاح شدهی مارسینیاک-کوزینسکی، قانون سختشوندگی سوئیفت و توابع تسلیم جدید YLD۲۰۰۴-۱۸P،YLD۲۰۱۱-۱۸P ، YLD۲۰۱۱-۲۷P و BBC۲۰۰۸-۱۶P بهکار برده شد. در سمت راست FLD پیشبینی معیارهای YLD۲۰۰۴-۱۸P و YLD۲۰۱۱-۲۷Pو در سمت چپ پیشبینی معیارYLD۲۰۱۱-۲۷P تطابق بهتری با نتایج تجربی دارد.
دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله به بررسی تأثیر هندسه سطح مقطع قطعه کار در جوشکاری اصطکاکی دورانی برای آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵-T۶ پرداختهشده است. جوشکاری از نوع اصطکاکی دورانی پیوسته بوده و قطعات موردبررسی دارای طول ۷۵ میلیمتر، و قطر ۲۵ میلیمتر بودهاند. جوشکاری اصطکاکی دورانی این آلیاژ تحت تغییر متغیرهای سرعت چرخشی (N) و زمان اصطکاکی (t۱) در دو سطح و با ثابت نگهداشتن فشار اصطکاکی (P۱)، فشار آهنگری (P۲) و زمان آهنگری (t۲) انجام گرفت. سرعتهای چرخشی مورد انتخاب مقادیر ۲۰۰۰ دور بر دقیقه و ۲۵۰۰ دور بر دقیقه بوده و هندسه قطعات موردبررسی در سه شکل متفاوت در پیشانی قطعه کار و بهصورت استوانهای در نظر قرارگرفته است. نتایج حاصل از آزمایشها و نتایج شبیهسازی حرارتی- مکانیکی با استفاده از روش المان محدود در ناحیه جوش مقایسه گردید. برای تأیید روش آنالیز و صحت نتایج شبیهسازی فرایند جوشکاری اصطکاکی، مقایسهای بین نتایج شبیهسازی با نتایج آزمایشگاهی انجام شد و همسانی خوبی را نشان داد. نظر به اینکه نتایج تجربی متنوع، زمانبر و پرهزینه است، لذا تصمیم گرفته شد تا بهکمک یک روش دیگر مثل شبیهسازی بهکمک المان محدود، نتایج بیشتری ارائه گردد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد تغییر در هندسه سطح مقطع قطعه کار در استحکام کششی، طول قطعات و پلیسه تشکیلشده در ناحیه جوش یک عامل مؤثر بوده و با تغییر هندسه سطح مقطع قطعه کار، میتوان خواص ناحیه جوش را بهبود بخشید. کلیدواژگان ( جوشکاری اصطکاکی، سرعت دورانی، دما، المان محدود)
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، تأثیر شکل هندسی قالب در فرایند اکستروژن مستقیم روی تلرانس ابعادی سطح مقطع یک قطعه بررسی شده و سرعت اکستروژن، جریان فلز، دمای اکستروژن و نیروی اکستروژن، به عنوان متغیرهای فرایند بهصورت تجربی و عددی مورد مطالعه قرار گرفتند. قطعهکار مورد آزمایش از جنس آلیاژ آلومینیوم ۲۰۱۴ با ضخامت دیواره متفاوت میباشد. این تفاوت در ضخامت دیواره موجب تغییرات در سرعت سیلان ماده هنگام خروج از قالب میشود. در نتیجه قالبی که برای تولید این قطعه استفاده می-شود، باید قادر به کنترل نرخ جریان فلز باشد. در این مطالعه، از دو قالب مختلف برای تولید این قطعه استفاده شده است. در قالب اول برای کنترل سرعت فلز از روش ایجاد طول بیرینگ متغیر و در قالب دوم علاوه بر طول بیرینگ از تغذیه کننده نیز در کانالهای باریکتر بهره برده شده است. از نتایجی که در آنالیز تجربی و عددی بر روی قالب اول بهدست آمد، میتوان نتیجه گرفت که این قالب کارایی لازم را برای تولید این قطعه ندارد. زیرا قادر به یکسان نمودن جریان ماده در تمام سطح مقطع قطعه نیست. بههمین دلیل مشکلاتی از جمله کیفیت پایین همراه با عدم دقت لازم در ابعاد قطعه تولید شده، مخصوصاً در مقطعهای باریکتر (به علت پر نشدن گوشههای قالب) وجود دارد. نتایج حاصل از آنالیز عددی قالب دوم نشان میدهد که کارایی قالب دوم بسیار بهتر از قالب اول بوده و توانسته سرعت سیلان ماده را در کل سطح مقطع قطعهکار تقریباً برابر کند و موجب بهبود دقت ابعادی در محصول شود.
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در سال های اخیر بیماریهای مرتبط با مفصل زانو مخصوصا در سالمندان گسترده شده است. از انجا که در حین انجام فعالیت های روزانه مانند راه رفتن و دویدن وزن بدن بر روی زانو انتقال داده میشود، احتمال آسیب دیدن این عضو بیشتر میباشد. این موضوع برای افراد سالمند با توجه به ضعف عضلانی از اهمیت بیشتری برخوردار است به طوری که بیشتر افراد سالمند از بیمارهای مرتبط با زانو رنج میبرند. یکی از راههای کمک به این افراد جهت بازیابی توانایی مفصل زانو خود، استفاده از وسائل کمکی در کنار زانو به عنوان یک وسئله پوشیدنی میباشد. به منظور افزایش توان مفصل زانو در افراد آسیب دیده، در این مقاله ربات پوشیدنی غیرفعال طراحی گردیده است. اساس این ربات استفاده از المانهای انعطاف پذیر جهت افزایش توان در بخشی از حرکت در مفصل زانو میباشد. این ربات با بهرهگیری از یک مکانیزم شش میلهای استفنسون II توسعه داده شده است. استفاده از این مکانیزم در ربات سبب میگردد که هم حرکتی مشابه مفصل زانو یعنی دوران و انتقال همزمان ایجاد گردد و هم امکان افزودن المانهای انعطافپذیر را جهت افزایش قابلیت ربات پوشیدنی فراهم گردد. با انجام تحلیل های سینماتیکی و همچنین استخراج معادلات دینامیکی و اعتبار سنجی معادلات استخراج شده، عملکرد ربات پوشیدنی طراحی شده مورد بررسی قرار گرفته است. مقایسه توان زانو برای حالتی که ربات پوشیدنی بر روی پا نصب شده است با یک انسان در طول راه رفتن نشان میدهد که زانو برای طی حرکت باید انرژی کمتری را مصرف نماید.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
به مطالعه تجهیزات دوار که دارای رفتار ارتعاشی در راستای محور چرخش هستند دینامیک ماشینهای دوار گفته میشود. تجهیزاتی از قبیل موتور، توربین، کمپرسور و ژنراتور در این طبقهبندی جای میگیرند. مطالعه رفتار ارتعاشی این سازهها و تخمین رفتار آنها در دورهای متفاوت منجر به شناسایی نقاط بحرانی و جلوگیری از واماندگی این قطعات بخصوص در خستگی دور بالا میگردد. دیسک پرهدار مورد مطالعه در این پژوهش مربوط به ردیف اول کمپرسور یک موتور توربینی میباشد. این دیسک پرهدار یکپارچه و از جنس آلیاژهای آلومینیوم میباشد که به روش ماشینکاری ساخته شده است. در این پژوهش مدلسازی عددی این دیسک پرهدار به روش تقارن محوری در نرمافزار انسیس صورت گرفته و شکل مودهای سازه بر اساس قطرهای گرهای استخراج شده است. در گام بعدی تست آنالیز مودال تجربی با اندازهگیری ۵۸ نقطه بر روی این دیسک پرهدار انجام شده است و ماحصل کار استخراج قطرهای گرهای به صورت تجربی میباشد. در پایان نتایج عددی و تجربی با یکدیگر مقایسه شده است. نوآوری این طرح در نحوه استخراج کامل قطرهای گرهای دیسک پرهدار میباشد که در صحهگذاری مدل عددی بسیار کارآمد بوده است.
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
شکلدهی الکتروهیدرولیکی یک فرایند شکلدهی ورق فلزی با سرعت بالا میباشد که در آن دو (یا تعداد بیشتر) الکترود در محفظهای پر از آب قرار دارند و تخلیه الکتریکی ولتاژ بالا بین آنها، فشار بالائی جهت شکلدادن ورق ایجاد میکند. در این تحقیق جهت بررسی اثر پارامترهای مختلف (از جمله انرژی تخلیه، فاصله الکترودها از ورق و فاصله الکترودها از هم) بر روی عمق کشش حداکثر و (بطور ضمنی) فشار بیشینه موج شوک، آزمایشهای تجربی گستردهای انجام شد. شکلدهی الکتروهیدرولیکی یک پدیده پیچیده میباشد و آزمایشهای تجربی به تنهائی برای درک مناسب این فرایند، کافی نیست. برای توضیح جنبههای مختلف این موضوع از کوپل فرمولاسیون لاگرانژی- اویلری انتخابی با الگوریتم اندرکنش سیال و سازه که در نرمافزار الاسداینا در دسترس است جهت شبیهسازی عددی آن استفاده شده است. جهت مدل کردن اثر تخلیه الکتریکی دو رویکرد متفاوت مورد استفاده قرار گرفته است: جرم معادل ماده منفجره و تزریق انرژی. در رویکرد نخست، بهلیل شباهت پدیده انفجار و تخلیه الکتریکی در آب، انرژی تخلیه الکتریکی به جرم معادل از ماده منفجره تیانتی تبدیل شده است. در رویکرد دوم، فاصله بین الکترودها با یک کانال پلاسما جایگزین و انرژی تخلیه الکتریکی در یک زمان کوتاه درون آن ترزیق شده است که همین امر منجر به انبساط کانال و ایجاد موج شوک به سمت قطعهکار گردید. در نهایت، تطابق خوبی میان نتایج تجربی و شبیهسازی حاصل گردید.
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه روشهای شکلدهی با سرعت بالا بهدلیل توانائی آنها در بهبود شکلپذیدی مواد مختلف در مقایسه با روشهای سنتی، مورد توجه شرکتهای صنعتی قرار گرفته است. شکلدهی الکتروهیدرولیکی یک فرایند شکلدهی ورق فلزی با سرعت بالا است که در آن دو الکترود در محفظهای پر از آب قرار دارند و تخلیه الکتریکی با ولتاژ بالا بین آنها، فشار بالائی جهت شکل دادن ورق ایجاد میکند. در این تحقیق جهت بررسی پارامترهای مؤثر در شکلدهی الکتروهیدرولیکی (با استفاده از سیم بین الکترودها)، آزمایشهای تجربی گستردهای با استفاده از تکنیک طراحی آزمایشها طراحی گردیده است. انرژی تخلیه، جنس، طول و قطر سیم بین دو الکترود بهعنوان متغیرهای ورودی مؤثر فرایند در نظر گرفتهشدهاند. مدلسازی و بهینهسازی به روش سطح پاسخ برای بهبود عملکرد فرایند )ازنظر عمق کشش(، بر روی ورق برنجی ۲۶۰ صورت پذیرفته است. با توجه به نتایج آزمایشها میتوان اظهار داشت بیشترین عمق کشش وقتی به دست میآید که انرژی تخلیه بیشینه باشد. سیم آلومینیومی در مقایسه با سیم مسی و تنگستنی، کارآمدتر میباشد. همچنین برای طول و قطر سیم بین الکترودها، یک مقدار بهینه وجود دارد که با توجه به شرایط آزمایش تعیین میشوند.
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
نمودارهای حد شکلدهی، ابزاری مناسب برای پیشبینی ناپایداری ورق در فرایندهای شکلدهی میباشند. هدف از این تحقیق، ارزیابی شکلپذیری ورق برنج ۲۶۰ تحت نرخ کرنشهای مختلف (بهویژه نرخ کرنش بالا) است. برای این منظور، سه سری آزمایش تجربی، طراحیشده است: آزمون ناکازیما (جهت تعیین نمودار حد شکلدهی در شرایط شبه استاتیکی)، شکلدهی هیدرودینامیکی (جهت تعیین نمودار حد شکلدهی در شرایط نرخ کرنش متوسط) و شکلدهی الکتروهیدرولیکی (جهت تعیین نمودار حد شکلدهی در شرایط نرخ کرنش بالا). شکلدهی الکتروهیدرولیکی یک فرایند شکلدهی ورق فلزی با سرعت بالا است که در آن دو یا تعداد بیشتر الکترود در محفظهای پر از آب قرار دارند و تخلیه الکتریکی ولتاژ بالا بین آنها، فشار بالائی جهت شکل دادن ورق ایجاد میکند. از کوپل فرمولاسیون لاگرانژی- اویلری انتخابی با الگوریتم اندرکنش سیال و سازه (که در نرمافزار الاسداینا در دسترس است)، جهت شبیهسازی عددی این فرایند و طراحی هندسه ورقها استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که حد شکلدهی ورق برنجی در فرایند الکتروهیدرولیکی، تقریباً یازده درصد نسبت به حالت شبه استاتیکی افزایش مییابد. همچنین، شکلپذیری این ماده تحت فرایند هیدرودینامیکی چهار درصد بیشتر از مقدار شبه استاتیکی است.
دوره ۱۹، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده
فرآیند پخت کامپوزیتها با مشکلاتی از قبیل شکلگیری تنش پسماند و اعوجاج همراه است. با توجه به هزینههایی که صرف ساخت کامپوزیتها میشود، شبیهسازی فرآیند ساخت با هدف پیشگیری از هدررفت هزینهها از اهمیت بالایی برخوردار است. از روشهای متداول و ساده ساخت کامپوزیتها لایهچینی دستی است. در پژوهش حاضر، تنش صفحهای حاصل از تغییر دمای چندلایههای کامپوزیتی مورد بررسی قرار گرفته و انحنای ناشی از آن تحلیل شده است. بدین منظور دو نمونه متقارن و نامتقارن با هشت لایه دچار ۱۰۰درجه تغییر دما شده و تنشهای نرمال و برشی محاسبه شدهاند. ابتدا به کمک نظریه کلاسیک لایهای که مهمترین نظریه در تحلیل تنش کامپوزیتهاست، خواص مکانیکی ترکیب اپوکسی و الیاف شیشه با درصد حجمی ۷۰% و میزان تغییر دما و ترتیب لایهها در برنامه نوشتهشده وارد شدهاند. سپس مقدار هر سه مؤلفه تنش درونصفحهای خوانده شده و مقدار عددی انحنا به دست آمد که میزان آن برای نمونه متقارن ناچیز دیده شد. بهمنظور تأیید صحت میدان تنشهای پسماند، شبیهسازی المان محدود برای هر دو نمونه صورت گرفته است که نتایج با خطایی ناچیز مجدداً به دست آمدند. فرضهایی که در شبیهسازی المان محدود و نظریه کلاسیک لایهای فرض شدهاند منجر به اختلاف نتایج با واقعیت میشوند. با وجود این فرضیات، شبیهسازی حرارتی چندلایههای کامپوزیتی در نرمافزار آباکوس میتواند پیشبینی مطلوبی از واقعیت داشته باشد. نوآوری پژوهش حاضر در استفاده از این نرمافزار و تأیید نتایج کدنویسی است.
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده
در این مقاله طراحی و ساخت یک بازوی رباتیکی بسیار- افزونه (Hyper-Redundant Manipulator) با تحریک پنوماتیکی دوحالته جدید ارایه شده است. با وجود مزایایی چون فضای کاری وسیع، توانایی عبور از موانع و کنترل ساده، تاکنون نمونههای کمی از بازوهای بسیار- افزونه با تحریک ناپیوسته، آن هم در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده است که نقایصی در آنها دیده میشود. این نقایص شامل بازه حرکتی کوچک، قیمت تمامشده نسبتاً بالا و حرکت غیریکنواخت و توام با تکان و لرزش بازو است. برای رفع این مشکلات در بازوی ارایهشده در این مقاله از مکانیزم لولایی- کشویی- کروی سهگانه (۳-RPS) بهعنوان بسته (Module) استفاده شده است که به دلیل داشتن تعداد پایههای کم، قیمت تمامشده پایینتری دارد. همچنین با جایگزینی مفاصل کروی با مفاصل چهارشاخه، بازه حرکتی بالاتر رفته است و در نهایت با استفاده از مجراهای قابل تنظیم در ورودی هر سیلندر، بهطور موثری از غیریکنواختی و تکانهای بازو کاسته شده است. در نهایت برای بررسی نحوه حرکت بازو، آزمونهایی اجرا شدهاند که نتایج آنها ارایه خواهد شد.