۱۱ نتیجه برای Yamin
دوره ۲، شماره ۴ - ( - )
چکیده
دوره ۵، شماره ۴ - ( - )
چکیده
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۱ )
چکیده
دوره ۱۱، شماره ۵ - ( آذر و دی (Articles in English & French) ۱۳۹۹ )
چکیده
The fact that many indigenous languages in Indonesia have been dying out as a result of the ineffective way of language planning. This study aims to construct critical thinking indicators and to describe the strategies used for enhancing critical thinking in language planning (LP) concerning local language maintenance, particularly Banjarese language. The qualitative method was employed in which all data were elaborated in a descriptive manner by employing an interview and documentation to collect the data. The former was performed by interviewing the two older native Banjarese persons: The one is a researcher focusing on native languages as well as on Banjarese maintenance; and the other is the main official person in charge of history and tradition maintenance of the Education and Culture Service of South Kalimantan. The latter was done by taking articles concerning Banjarese maintenance and its teaching, and policy documents issued by the government. The data were analyzed through content analysis. The result shows that there is no curriculum design to maintain Banjarese at schools. The local government’s support in maintaining Banjarese does neither run well nor seems to be serious. The existence of local government regulation No. ۷/۲۰۰۹ about the local language maintenance does not continue to practical procedures on how local language should be designed and taught at schools. Therefore, the issues of Banjarese should be the main indicator to map needs analysis in local language maintenance and strategies for language planning dealing with the classroom as the way of teaching Banjarese
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
یکی از پدیدههای همراه زلزله، ضربه ساختمانهای مجاور به یکدیگر است. برای حذف یا کاهش خسارت و خرابی ناشی از ضربه ساختمانهای مجاور به یکدیگر، باید ساختمانها با پیشبینی درز انقطاع از یکدیگر جدا شده و یا با فاصلهای حداقل از مرز مشترک، ساخته شوند. در این میان رکوردهای حاصل از زلزلههای حوزه نزدیک به جهت نزدیکی فاصله محل منبع انتشار موج دارای خواص ویژهای میباشند که رفتار آنها را از سایر رکوردها متفاوت میسازد. آیین نامه زلزله ۲۸۰۰ ایران اشارهای به زلزلههای حوزه نزدیک نکرده است و طیف طرح ۲۸۰۰ بسیار نزدیک به طیف پاسخ زلزلههای حوزه دور میباشد. از طرفی یکی از روشهای نوین برای کاهش اثرات زلزله در سازهها، استفاده از جداگرهای لرزهای میباشد. در این پژوهش تأثیر وجود جداگر برای پیشبینی میزان درز انقطاع در رفتار سازههای بتنی قاب خمشی (متوسط) در نزدیک گسل مورد بررسی قرار گرفته است، به این منظور مدلهای دو بعدی با دهانههای یکسان و تعداد طبقات متفاوت (قابهای ۲ ، ۴ ، ۶ ، ۸ ، ۱۰ ، ۱۵ طبقه) که معرف سازههای کوتاه، متوسط و بلند مرتبه میباشد در نظر گرفته شده است. نتایج بیانگر آن است که میزان درز انقطاع لازم برای اینگونه سازهها بیشتر از مقدار پیشبینی شده در آیین نامه ۲۸۰۰ است.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله، طراحی یک هواپیمای هوانوردی عمومی با استفاده از روش بهینهسازی طراحی چندموضوعی و به صورت چندهدفه ارائه شده است. در فازهای اولیه طراحی، پیکره بندی اولیه ی هواپیما بر مبنای یک سری الزامات از پیش تعیین شده و مطالعات آماری تعیین می گردد. سپس موضوعات طراحی مفهومی به منظور بهبود عملکرد در قالب ساختار امکان پذیری طراحی چندموضوعی مدل میشوند. حلقه امکان پذیری طراحی چندموضوعی بر اساس انجام یک تحلیل چندموضوعی که شامل موضوعات موتور، وزن و سایزبندی، آیرودینامیک، عملکرد و پایداری است، تشکیل شده است. قیود و الگوریتم های لحاظ شده در طراحی بر مبنای روش طراحی گودمانسون پیاده سازی شده است. متغیرهای طراحی با دقت و بر مبنای تحلیل حساسیت روی اهداف بهینه سازی (کاهش وزن کل و افزایش برد) انتخاب شدهاند. قیود پایداری استاتیکی نیز به منظور دست یافتن به یک طرح امکان پذیر در طراحی لحاظ شده است. با استفاده از روش بهینه سازی تکاملی چند هدفه ژنتیک، مجموعه پاسخ های ممکن در قالب جبهه پرتو ارائه شده است. با انتخاب موتورهای مختلف برای طراحی هواپیما و ارائه جبهه پرتو حاصل از فرایند بهینه سازی، امکان پذیری و سودمندی این روش سریع طراحی مفهومی هواپیما نشان داده شده است.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
مهمترین پارامتر برای حذف آلایندههای آلی در روش ازن زنی کاتالیستی بکارگیری کاتالیست مناسب است. در این تحقیق کارائی کاتالیستهای MnO/GAC و MgO/GAC برای حذف تولوئن از هوا در حضور ازن در مقیاس آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت.
کاتالیستهای MnO/GAC و MgO/GAC با روش سل-ژل تولید و با آنالیزهای BET، XRD و SEM تعیین مشخصات شدند. متغیرهای زمان ماند (۵/۰، ۱، ۵/۱، ۲و Sec ۴)، غلظت تولوئن (۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰ و ppmv ۴۰۰) و دمای هوای ورودی (۲۵، ۵۰، ۷۵ و ˚C۱۰۰) بعنوان پارامترهای عملکردی موثر در فرایند ازنزنی کاتالیستی مورد مطالعه قرار گرفتند. دوز ازن ورودی معادل g/h ۱/۰ در کلیه آزمایشات ازن زنی کاتالیستی ثابت نگه داشته شد. کارائی کاتالیستهای MgO/GAC و MnO/GAC در حذف تولوئن در حضور ازن بر اساس زمان نقطه شکست و ظرفیت حذف تعیین و از نظر آماری مقایسه شدند.
نتایج نشان داد افزایش زمان ماند از ۵/۰ به Sec۴ زمان شکست ستون MgO/GAC و MnO/GAC را به ترتیب ۳/۱۱ و ۹/۱۳ برابر افزایش داد. افزایش غلظت تولوئن (ppmv ۱۰۰-۴۰۰) باعث کاهش زمان نقطه شکست و افزایش ظرفیت حذف به ترتیب به میزان ۶۵% و ۱/۳۹% برای MgO/GAC و ۲/۶۲% و ۴/۵۰% برای MnO/GAC شد. کارائی کاتالیستMgO/GAC و MnO/GAC با افزایش دما از ۲۵ به ˚C۱۰۰ به ترتیب ۳/۷۸% و ۵/۳۱% افزایش یافت.
یافتههای تحقیق نشان داد کاتالیستهای MgO/GAC و MnO/GAC پتانسیل بالایی برای حذف ترکیبات آلی فرار از جریان هوا در حضور ازن دارند. کاتالیست MgO/GAC نسبت به MnO/GAC پتانسیل بالاتری در حذف تولوئن از جریان هوا در حضور ازن داشت (۰۵/۰P ≤).
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مطالعه آزمایش نیمه مخرب break-off برای ارزیابی مقاومت بتن حاوی الیاف فولادی در محل مورد بررسی قرار گرفته است. بتن حاوی الیاف فولادی بدلیل مزایای آن در افزایش چقرمگی و مقاومت بتن بویژه کششی و خمشی، در این مطالعه انتخاب شده است. بمنظور فراهم کردن یک پایگاه آماری کامل و جامع، ۲۴ طرح اختلاط با مقادیر مختلف عیار سیمان ۴۰۰، ۴۵۰ و ۵۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب با نسبت آب به سیمان ثابت ۰/۴، حداکثر اندازه سنگدانه ۱۲/۵ و ۲۵ میلیمتر و الیاف فولادی با نسبتهای حجمی ۰، ۰/۳۳، ۰/۶۷ و ۱ درصد در سنین مختلف ۱۴، ۲۸ و ۹۰ روز انتخاب گردید. سپس، عوامل تاثیرگذار بر خصوصیات بتن حاوی الیاف فولادی و همچنین نتایج آزمایش Break-off مورد ارزیابی قرار گرفت. بررسی ها نشان میدهد علاوه بر مشخصات آزمایش، درصد و مشخصات الیاف فولادی تاثیر بسزایی بر خواص بتن و نتایج آزمایش Break-off دارد. نتایج حاکی از آن است که ارزیابی مقاومت با روش فوق دارای قابلیت اعتماد مناسب می باشد، هر چند تخمین مقاومت بتن براساس یک منحنی کالیبراسیون کلی ممکن نیست. از اینرو منحنی های کالیبراسیون مستقل برای هر بتن با درصدهای متفاوت الیاف بمنظور تفسیر واقع گرایانه نتایج ارائه گردیده است.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
بهینهسازی طراحی بر مبنای قابلیت اطمینان (RBDO) برای بهینهسازی سیستمهای مهندسی در حضور عدمقطعیتها در متغیرهای طراحی، پارامترهای سیستم یا هر دو آنها مورد استفاده قرار گرفته است. RBDO دارای یک بخش تحلیل قابلیتاطمینان است که نیاز به مقدار زیادی تلاش محاسباتی، به خصوص در رویارویی با مسائل کاربردی دنیای واقعی دارد. برای تعدیل این موضوع، یک روش جدید و کارآمد به کمک مدلهای جایگزین در این مقاله ارائه شده است. هوش محاسباتی و روشهای مبتنی بر تجزیه RBDO با یکدیگر ترکیب شدهاند تا یک روش سریع برای RBDO توسعه یابد. این روش جدید مبتنی بر شبکههای عصبی مصنوعی به عنوان مدل جایگزین و روش بهینه-سازی ترتیبی و ارزیابی قابلیت اطمینان (SORA) به عنوان روش RBDO است. در SORA، مسئله به یک حلقه بهینهسازی معین ترتیبی و یک حلقه ارزیابی قابلیت اطمینان تجزیه میشود. به منظور بهبود کارایی محاسباتی و گسترش محدوده کاربرد روش SORA، یک نسخه تکامل یافته از آن در این مقاله پیشنهاد شده است. در روش توسعه یافته، از یک معیار برای شناسایی قیود احتمالاتی غیرفعال و جدا کردن قیود برآورده شده از حلقه ارزیابی قابلیتاطمینان استفاده شده است تا هزینههای محاسباتی مربوطه را کاهش یابد. بعلاوه، تغییرات بردارهای جابجایی به دست آمده برای قیود برآورده شده کنترل شده است تا در تکرار بعدی حلقه قابلیت اطمینان مقدار آنها دقیقا صفر باشد. به منظور نشان دادن کارایی و دقت روش ارائه شده، چند مثال ریاضی با سطوح پیچیدگی متفاوت و یک مثال کاربردی مهندسی حل شده و نتایج مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۵ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده
به منظور بررسی اثر غلظت عصاره مرزه و پوششهای زیستمرکب فعال پلیساکاریدی بر ماندگاری فیله مرغ، ۲ آزمایش جداگانه هر کدام با ۶ تیمار و ۳ تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی طراحی و بهطور همزمان اجرا شد. تیمارها در آزمایش ۱ شامل فیلههای مرغ دارای پوشش صفر (شاهد)، ۷۵/۰ % یا ۵/۱ % عصاره مرزه بهتنهایی یا در ترکیب پوشش آلژینات سدیم ۳ % و در آزمایش ۲ شامل فیلههای فاقد پوشش (شاهد)، دارای پوشش ۵/۱ % عصاره مرزه، پوشش گوار ۵/۰ % - عصاره، پوشش کربوکسی متیلسلولز ۱ % - عصاره، پوشش گوار – کربوکسی متیلسلولز و پوشش گوار – کربوکسی متیلسلولز - عصاره مرزه بودند. به فاصله هر ۳ روز طی یک دوره ۱۲ روزه نگهداری فیلهها در دمای oC ۱±۴ ، شاخصهای فساد شیمیایی و فساد باکتریایی شامل PV، TBARS و TVB_N ارزیابی شد. نتایج آزمایش ۱ نشان داد با افزایش غلظت عصاره مرزه تا ۵/۱ % کارایی پوشش مرکب آلژینات سدیم – عصاره در کاهش مقدار عددی PV، TBARS و TVB_N فیلهها بهبود یافت (P<۰,۰۵). کمترین مقدار PV (meq/Kg ۳۰/۰±۴۰/۵)، TBARS (mg MDA/Kg ۰۰/۰±۲۲/۱) و TVB_N (mg/۱۰۰g ۳۵/۱±۵۰/۲۶) در فیلههای حاوی پوشش مرکب آلژینات – عصاره ۵/۱ % مرزه دیده شد (P<۰,۰۵). همچنین در آزمایش ۲ ، فیلههای حاوی پوشش زیست مرکب صمغ گوار - کربوکسی متیلسلولز - عصاره مرزه کمترین مقادیر عددی PV (meq/Kg ۳۳/۰±۱۰/۵)، TBARS (mg MDA/Kg ۰۵/۰±۱۰/۱) و TVB_N (mg/۱۰۰g ۹۰/۱±۳۰/۲۵) را در پایان دوره نگهداری نشان دادند (P<۰,۰۵). لذا میتوان از پوشش زیست مرکب صمغ گوار - کربوکسی متیلسلولز - عصاره ۵/۱ % مرزه بهعنوان یک بستهبندی جدید جهت افزایش زمان ماندگاری فیلههای مرغ طی دوره نگهداری در دمای یخچال(oC ۱±۴) استفاده کرد.