۲۱ نتیجه برای Tabari
دوره ۱، شماره ۳ - ( - )
چکیده
دوره ۳، شماره ۳ - ( Number ۳ - )
چکیده
دوره ۴، شماره ۳ - ( - )
چکیده
دوره ۵، شماره ۴ - ( - )
چکیده
دوره ۶، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( Number ۳ - )
چکیده
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۵- )
چکیده
این مقاله به بررسی مسأله توافق در سیستمهای چندعاملی میپردازد. بدین منظور، دینامیک خطای بین حالتهای عامل رهبر و حالتهای عاملهای پیرو با مدل فازی تاکاگی-سوگنو مدلسازی و توصیف میشود. اگر دینامیک خطای حاصل از خطای بین حالتهای عامل رهبر و عاملهای پیرو پایدار باشد، آنگاه توافق بین تمام عاملهای غیرخطی به دست خواهد آمد. مساله توافق با رویکرد تابع لیاپانوف فازی و بکارگیری ماتریسهای کمکی حاصل میشود. استفاده از اتحادهای ماتریسی موجب جداسازی ماتریسهای لیاپانوف از ماتریسهای سیستم و بهرههای کنترلکننده شده و در نتیجه شروط کافی جهت برقراری توافق به صورت نامساوی ماتریسی خطی بیان میگردد. ماتریس کمکی موجب افزایش درجه آزادی و کاهش محافظهکاری در شرایط تحلیل پایداری میشود. در پایان، برای نشان دادن برتری روش پیشنهادی، مثال عددی برای مساله توافق سیستمهای چند عاملی غیرخطی رهبر-پیرو با ۱۳ عامل ارائه شده است
دوره ۱۸، شماره ۱۱۶ - ( مهر ۱۴۰۰ )
چکیده
زمینه و هدف: ماست یکی از محبوبترین فرآورده های لبنی است که در سراسر دنیا به طور وسیعی مصرف می شود که بـا توجـه بـه بـالا بودن ارزش تغذیه ای و اهمیت اقتصادی مورد توجه فراوانی قرارگرفته است. از این رو در این تحقیق سعی شد با در نظر گرفتن شاخص های کیفی مختلف، در زمینه بهبود خصوصیات تغذیه ای ماست وتولید محصولی با کیفیت مطلوب و یکنواخت، از طریق افزودن اسانس در کنترل اسیدیته، جلوگیری و پوشاندن ترشی در طول زمان همچنین خواص آنتی اکسیدانی دست یابیم.
روش ها: در این مطالعه پس از تهیه و آماده سازی ماست های پروبیوتیک حاوی اسانس زعفران، آویشن و زیره سیاه در چهار سطح (۰، ۵/۰، ۱ و ۲

)، ویژگی های فیزیکوشیمیایی (
pH، اسیدیته، رنگ، آب اندازی و ویسکوزیته) و خصوصیات حسی در قالب کاملا تصادفی در سه تکرار در طی ۲۱ روز مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: نتایج ارزیابی های حاصل از این پژوهش نشان دهنده تاثیر معنی دار متغییرهای مستقل و همچنین تاثیر سینرژیستی آنها در سطح ۵/۰ درصد بر ویژگیهای ماست گردید. در بررسی پارامترهای رنگی مشاهده گردید که میزان روشنایی با افزایش غلظت اسانس کاهش یافت به طوری که نمونه شاهد شاخص
L* بالاتری را دارا بود همچنین شاخص
a* و
b* با افزایش غلظت اسانس افزایش یافت. افزایش شاخص
b* به دلیل حضو رنگدانه های کاروتنوئید در اسانس زعفران بیشتر بود. تغییرات
pH تیمارهای ماست کاملا متاثر از رشد میکروبی در تیمارها بود به گونه ای که به شکل معناداری باعث کاهش و در مقابل افزایش اسیدیته در بازه ی زمانی ۲۱ روزه شد (۰۵/۰ ≥
p).
نتیجه گیری: غنی سازی ماست پروبیوتیک فرموله شده با اسانس میتواند گزینه مناسب در بهبود خواص عملکردی محصول نهایی و بالا بردن خواص آنتی اکسیدانی آن باشد.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( آذر ۱۴۰۰ )
چکیده
تیمار آنزیمی آرد گندم انتخابی مناسب جهت بهبود خواص عملکردی آن است. از آنجاکه آنزیمها با فعالیتهای مختلف بیوشیمیایی میتوانند اثرات هم افزایی بر رفتار خمیر یا کیفیت محصول ایجاد کنند، استفاده ترکیبی از آنزیمها امروزه در فرآیندهای تولید نان مورد توجه قرار گرفته است. از این رو در این تحقیق سعی شد هم افزایی آنزیمهای گلوکز اکسیداز و لیپاز برخواص فیزیکوشیمیایی آرد و نان بربری فرموله شده با جایگزینی نسبی آرد ذرت ارزیابی گردد. تیمارها در ۷ گروه (T۰: نمونه شاهد، T۱: حاوی ۵% آرد ذرت+ ۰۵/۰ % گلوکز اکسیداز+ ۰۵/۰% لیپاز، T۲: حاوی ۱۰% آرد ذرت+ ۰۷/۰ % گلوکز اکسیداز+ ۰۷/۰% لیپاز، T۳: حاوی ۱۵% آرد ذرت+ ۰۹/۰ % گلوکز اکسیداز+ ۰۹/۰% لیپاز، T۴: حاوی ۲۰% آرد ذرت+ ۰۱۱/۰% گلوکز اکسیداز+ ۰۱۱/۰% لیپاز، T۵ : حاوی ۲۵% آرد ذرت+ ۱۳/۰ % گلوکز اکسیداز+ ۱۳/۰% لیپاز، T۶: حاوی ۳۰% آرد ذرت+ ۱۵/۰% گلوکز اکسیداز+ ۱۵/۰% لیپاز) تهیه شدند. نتایج شیمیایی تیمارها افزایش رطوبت، خاکستر و گلوتن اندیس را نشان دادند بطوریکه بالاترین میزان فاکتورهای نامبرده در نمونه T۶ مشاهده شد. عدد زلنی، فالینگ نامبر، پروتئین و گلوتن تیمارها کاهش معناداری را نشان دادند. نتایج آزمون فارینوگراف، عدم معنادار جذب آب، کاهش زمان گسترش و مقاومت با افزایش درصد جایگزنی آرد ذرت در تیمارها مشاهده شد. مقاومت به کشش تیمارها در آزمون اکستنسوگراف به ترتیب افزایش و کاهش مقاومت به کشش و کششپذیری تیمارها را نشان داد (p<۰,۰۵). نتایج بافت سنجی نشان داد استفاده از آنزیم لیپاز و آرد ذرت کاهش سفتی تیمارها را به دنبال داشت. درحالیکه افزودن آرد ذرت چسبندگی خمیرها را به دنبال داشت و آنزیمها در آن بیتأثیر بودند. خاصیت الاستسیته خمیرها نیز با افزودن آنزیم گلوکز اکسیداز بهبود یافت. نتایج ارزابی حسی تیمار T۴ را بعنوان تیمار برتر معرفی کرد.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۷ - ( شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده
امروزه صنایع تبدیلی با هدف کاهش هزینههای تولید در کشور از اهمیت بالایی برخوردار میباشند. با توجه به این که حجم ضایعات پس از کشتار طیور در ایران بالا بوده و از طرفی دیگر شواهد فراوانی در ارتباط با اثرات مطلوب اسیدهیالورونیک حاصل از آن بر سلامتی انسان به ویژه در درمان بیماریهای مفصلی از جمله استئوآرتریت بدست آمده، تلاشهای فراوانی جهت استفاده بهینه از این ضایعات صورت گرفته است. بنابراین، هدف این پژوهش بر دستیابی به اسیدهیالورونیک حاصل از بافت تاج خروس با خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی مناسب جهت غنیسازی مواد غذایی مختلف از جمله فرآوردههای لبنی استوار گردید. در این پژوهش پس از آمادهسازی اولیه بافت حیوانی تاج خروس، استخراج اسیدهیالورونیک از آن به سه روش مختلف و با استفاده از امواج فراصوت-اتانول، سرم فیزیولوژی-اسیداستیک و سرم فیزیولوژی-اتانول انجام شد و سپس ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی اسیدهیالورونیک استخراج شده مورد ارزیابی قرار گرفت. براساس یافتههای این پژوهش، بیشترین محتوای اسیدهیالورونیک استحصالی (۲/۴ میلیگرم بر گرم) در حضور حلالهای سرم فیزیولوژی-اتانول بود (۰۵/۰P<). همچنین، هیدروکلوئید استخراج شده با این روش، بالاترین میزان روشنایی (۷۴/۲۳) و پایینترین میزان pH (۷۶/۶) و چگالی (۸۱۰ کیلوگرم بر متر مکعب) را دارا بود (۰۵/۰P<). اما ویسکوزیته نمونههای مورد بررسی، تحت تأثیر نوع روش استحصال قرار نگرفت (۰۵/۰P>). از این رو، نتایج پژوهش حاضر نشان داد که سرم فیزیولوژی-اتانول به عنوان مناسبترین حلال برای استخراج و خالصسازی اسیدهیالورونیک از تاج خروس بوده و میتوان از آن به عنوان افزودنی مناسب جهت غنیسازی و تولید یک ماده غذایی فراسودمند با هدف ارتقاء سطح سلامت جامعه استفاده کرد.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۹ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده
در این بررسی اثر نانو ذرات روی اکسید در سه سطح ۱، ۳ و ۵ درصد به نانوکامپوزیت پلی لاکتیک اسید و کیتوزان افزوده شد و نتایج ارزیابی SEM (میکروسکوپ الکترونیکی) آن مورد ارزیابی قرار گرفت و نشان داد فیلم های حاوی پلی لاکتیک اسید و کیتوزان دارای ساختار نامنظم و فشرده و با افزودن نانوذرات روی اکسید ساختار منظم و منسجم بود که نتایج این پژوهش نشان داد نفوذپذیری بخار آب (WVP) فیلم و روکش نانوکامپوزیت در فیلم های دارای نانو ذرات روی اکسید در سطح ۳ درصد سبب افزایش نانو ذرات روی اکسید و نفوذ پذیری به بخار آب اثر معنی داری را نشان داد (۰۵/۰>P). نتایج حاصل از دستگاه بافت سنجی نشان داد با افزایش غلظت نانو ذرات استحکام کششی فیلم و روکش نانوکامپوزیت به طور معنی داری کمتر از تیمار شاهد بود (۰۵/۰>P). همچنین تغییرات زیاد طول تا نقطه شکست از نقطه نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان نداد. نتایج سفتی بافت این پژوهش نیز بیانگر آن بود که طی زمان نگهداری ۱۵ روزه تیمار مورد آزمون دارای بیشترین میزان سفتی است. نتایج تاثیر فیلم و روکش نانوکامپوزیت بر پایه پلی لاکتیک اسید و کیتوزان حاوی نانوذرات روی اکسید بر خصوصیات میکروبی بیانگر آن بود که طی زمان ماندگاری نان غله حاوی پلیمر پلی لاکتیک اسید و کیتوزان اثر مهارکنندگی بر رشد قارچ دارد که با افزایش نانو ذرات روی اکسید به طور معنی داری افزایش می یابد. همچنین نشان داد ماندگاری نان تست هفت غله برش داده شده حاوی متغییرهای مذکور در سطح ۵ درصد در مقایسه با تیمار شاهد بیشتر بود.
دوره ۲۰، شماره ۱۳۹ - ( شهریور ۱۴۰۲ )
چکیده
روغن زیتون به عنوان یک روغن خوراکی منحصر به فرد به دلیل داشتن مقادیر زیادی اسیدچرب غیر اشباع تک زنجیرهای، طعم دلپذیر، پایداری خوب و اثرات ویژه سلامت بخش مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، روغن های زیتون بکر ارقام آربیکینا، ماری، شنگه و زرد در منطقه طارم به لحاظ کیفی مورد بررسی قرار گرفت و پارامترهای استرول ها، اسیدیته، اندیس پراکسید و اندیس یدی ارزیابی گردید. کروماتوگرافی گازی برای تعیین و شناسایی استرول ها استفاده شد. نتایج نشان داد، میزان استرول در روغن های بکر ارقام آربکینا،شنگه، زرد و ماری با یکدیگر در سطح ۵درصد دارای اختلاف معنادار آماری بودند. فراوانترین استرول های موجود در تمام تیمارهای مورد بررسی شامل بتا سیتوسترول، دلتا۵اوناسترول و کمپسترول می باشد. میزان اسیدیته آزاد در نمونه روغن رقم ماری دارای بیشترین مقدار بود و در رقم آربکینا کمترین میزان را نشان داد. بیشترین میزان اندیس پراکسید در روغن رقم زرد و کمترین میزان، در رقم ماری مشاهده گردید. در نهایت میتوان گفت، پارامترهای مورد ارزیابی ارقام آربکینا، شنگه، زرد و ماری در محدوده مجاز استاندارد قرار داشتند و به لحاظ کیفی تفاوت قابل ملاحظه ای در بین این ارقام مشاهده نگردید.
دوره ۲۱، شماره ۱۴۷ - ( اردیبهشت ۱۴۰۳ )
چکیده
در این پژوهش از صمغ دانه شاهی در سه غلظت (۱/۰، ۲/۰ و ۳/۰ درصد) به عنوان پایدارکننده و پودر سفیده تخم مرغ در چهار سطح (۱، ۲ ، ۳ و ۴ درصد) جهت تولید کف آب پرتقال استفاده گردید و سپس نمونه بهینه کف (حداقل دانسیته، حداکثر پایداری و افزایش حجم) انتخاب شد. در ادامه نمونه بهینه جهت خشک کردن به روش کف پوشی، در سه دمای مختلف (۴۰، ۵۵ و ۷۰ درجه سانتی گراد) توسط خشک کن هوای داغ خشک شد. نتایج نشان داد که با کاهش غلظت صمغ دانه شاهی و افزایش غلظت پروتئین سفیده تخم مرغ، اورران کف به صورت معنی داری افزایش یافت و مقدار دانسیته کم شد (p<۰,۰۵). همچنین با افزایش غلظت صمغ دانه شاهی و پروتئین سفیده تخم مرغ، پایداری کف بهبود یافت. در بین تمامی تیمارها، نمونه حاوی ۴ درصد پودر سفیده تخم مرغ و ۱/۰ درصد صمغ دانه شاهی علاوه بر زهکشی کم (جحم زهکشی ۵/۰ میلی لیتر)، دارای دانسیته پایین ( gr/cm۳۲۱/۰) و اورران بالایی (۳۰۸ درصد) بود که به عنوان بهترین تیمار جهت تولید پودر پرتقال انتخاب شد. زمان خشک شدن کف پرتقال در دماهای ۴۰، ۵۵ و ۷۰ درجه سانتی گراد به ترتیب ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۸۰ دقیقه بود. ضریب نفوذ موثر در بازه دمایی ۴۰ تا ۷۰ درجه سانتی گراد در محدوده ۷-۱۰ ×۳۸/۱ تا ۷-۱۰×۹۳۸/۲ مترمربع بر ثانیه قرار داشت.نتایج نشان داد با افزایش دما از ۴۰ به ۷۰ درجه سانتی گراد، حلالیت پودر افزایش یافت در حالیکه فعالیت آبی پودر، دانسیته و قابلیت جذب مجدد آب به شکل معنی داری کاهش پیدا کرد (۰۵/۰p˂). همچنین نتایج حاصل از آنالیز رنگ نشان داد که با افزایش دمای خشک کردن، شاخص های رنگی (L*) و (a*) به صورت معنی داری افزایش یافتند و شاخص رنگی (b*) کاهش یافت.
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده
سیستم قاب خمشی فولادی به دلایل متعددی از جمله سرعت ساخت بالا، مقاومت و شکلپذیری مناسب و ... مورد استفاده قرار میگیرد. بزرگترین مزیت این سیستم، مربوط به ملاحظات معماری و امکان ایجاد بازشو در دهانههای مختلف میباشد. اتصالات این سیستم سازهای از تاثیرگذارترین مولفهها در پاسخهای این سیستم میباشند. در فرایند تحلیل و طراحی این سیستم سازهای، فرض بر آن است که اتصالات دارای رفتاری کاملاً صلب میباشند. تحقیقات گذشته نشان دادهاند که فرض صلب بودن رفتار اتصال، به دلایل متعدد ممکن است صحیح نباشد و سبب ایجاد خطا در نتایج تحلیل و طراحی شود. در این مقاله، تاثیر نیمه صلب بودن اتصالات تیر به ستون، بر رفتار لرزهای قابهای خمشی فولادی در راستای تعیین ضریب رفتار سازه، مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور قابهای خمشی فولادی با شکلپذیری متوسط، با تعداد دهانهها و طبقات مختلف شامل قابهای یک و دو طبقهی یک دهانه، قابهای دو، چهار، شش، هشت و ده طبقهی دو دهانه، قابهای سه، شش، نه و دوازده طبقهی سه دهانه و قابهای دو، شش، ده و چهارده طبقهی چهار دهانه در نظر گرفته شدند و براساس ویرایش چهارم آییننامههای ۲۸۰۰ و مبحث ۱۰ مقررات ملی ساختمان، تحلیل و طراحی شدند. در ادامه، تحلیل بار افزون روی این قابها انجام شد و منحنی ظرفیت این قابها، یکبار با فرض صلب بودن اتصال و سپس با در نظر گرفتن نرمی اتصال (یکبار با فرض ۶۰ درصد مقاومت نهایی و بار دیگر با فرض ۸۰ درصد مقاومت نهایی) با استفاده از نرمافزارOpenSees، استخراج گردید. به منظور مدلسازی رفتار اتصال در این نرمافزار، از دو فنر با طول صفر، در انتهای تیرها استفاده گردید و منحنی لنگر-دوران اتصال، به این فنرها اختصاص داده شد. سپس ضریب رفتار هر قاب با استفاده از روش پیشنهادی FEMA-P۶۹۵ محاسبه گردید. نتایج نشان میدهد که برای قابها با فرض اتصال صلب، ضریب رفتار محاسبه شده نزدیک به ۵ میباشد، که مقدار توصیه شده برای این سیستم سازهای در آئیننامه ۲۸۰۰(ویرایش چهارم) میباشد. همچنین مقایسهی ضرایب رفتار قابهای دارای اتصال صلب و نیمه صلب (۶۰ درصد) نشان میدهد که مقادیر ضریب رفتار در این قابها، در یک محدوده میباشند. ارزیابی نتایج نشان میدهد که با در نظر گرفتن نرمی اتصالات، اگرچه مقاومت سازه کاهش یافته است، شکلپذیری سازه افزایش یافته و نهایتاً مقدار ضریب رفتار افزایش یافته است. از بین قابهای بررسی شده، در قابهای ۲ دهانهی ۱۰ طبقه، ۳ دهانهی ۱۲ طبقه و ۴ دهانهی ۱۴ طبقه، ضریب رفتاری کمتر از ۵ حاصل شده است. بررسی نسبت ارتفاع به طول دهانه این قابها نشان میدهد که در این سازهها، نسبت ارتفاع سازه به طول دهانه در مقایسه با سازههای دیگر بیشتر میباشد و به نوعی میتوان این سازهها را نسبت به دیگر سازههای بررسی شده، جز سازههای لاغر در نظرگرفت.