۳۰ نتیجه برای Shamsi
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
The aim of the present study was to examine whether Metacognitive Intervention (MI) in their first language (L۱) had any significant effect on English as a Foreign Language (EFL) learners’ Working Memory (WM) in listening comprehension when they received it. In addition, it measured whether gender had any effect on EFL learners’ listening comprehension when they receive MI through L۱. To this end, ۶۰ Iranian EFL learners were selected through a Quick Placement Test and were assigned into two male and female experimental groups. These experimental groups received an eight-week intervention program, designed by the pedagogical cycle proposed by Goh and Vandergrift (۲۰۲۲). After the metacognitive intervention in L۱, two posttests including a working memory capacity test and a listening comprehension test were administered. The findings indicated that there was a significant effect on EFL learners’ working memory in listening comprehension after they received MI in L۱. It was also found that gender had a significant effect on the EFL learners’ working memory and listening comprehension when they receive MI in L۱. The findings might contribute to assisting language instructors to adopt strategy-based approaches to teaching listening. Furthermore, curriculum designers and ELT policymakers might consider metacognitive intervention as an effective teaching approach and add it to EFL learners’ curriculum.
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
فرکانس امواج زلزله متغیر بوده و مقدار سختی فنرها و میرایی میراگرهای متصل به تکیهگاههای سازه تابع فرکانس بارگذای است. برای حل مدلهای عددی در حوزه زمان در جهت رفع این مشکل، میتوان از یک فرکانس هدف جهت ثابت ماندن مقادیر سختی و میرایی استفاده نمود. در روش زیرسازه ارائه شده در پژوهش حاضر، فرکانس هدف بهینه آن فرکانسی است که نزدیکترین پاسخها را نسبت به مدل سه بعدی غیرخطی صحتسنجی شده در روش مستقیم ارائه میدهد. این مطالعه یک مدل عددی سهبعدی را برای تحلیل پاسخ لرزهای سیستم خاک-فونداسیون-سازه مدفون در خاک ماسهای (با دانسیته نسبی مختلف) با رفتار الاستیک ارائه میکند. این مدل قادر است تأثیرات ناهمگنی خاک (تغییرات افزایشی پیوسته مدول برشی در عمق با استفاده از مدل توانی سازگار با مدل رفتاری HSsmall) را لحاظ کرده و با تعیین یک فرکانس هدف بهینه با روش پرکاربرد زیرسازه ادغام گردد. پس از صحتسنجی مدل پیشنهادی، برای تعیین فرکانس هدف، پاسخ سازه (پل به عنوان مطالعه موردی) به ازای پنج فرکانس اصلی خاک (Case ۱)، فرکانس اصلی سازه (Case ۲)، فرکانس اصلی سیستم خاک-سازه (Case ۳)، فرکانس اصلی سازه با تکیهگاه فنری (Case ۴) و فرکانس اصلی سیستم با پای صلب و سختی اصلاح شده (Case ۵) با استفاده از نرمافزار Matlab محاسبه و با یکدیگر مقایسه شدند. مقایسه امپدانس (سختی و میرایی دینامیکی) شالودههای واقع بر خاک همگن و ناهمگن و همچنین بررسی پاسخ سازه در دو حالت مذکور از دیگر اهداف این تحقیق است. نتایج نشان داد که در تحلیل زیرسازه تحت زلزلههای سطح بهرهبرداری، برای تعیین فرکانس هدف مناسب استفاده از Case ۴ و Case ۵ ضمن ارائه روشی کاربردی پاسخهای واقعبینانهتری ارائه میدهند.
دوره ۱، شماره ۲ - ( - )
چکیده
دوره ۱، شماره ۲ - ( - )
چکیده
دوره ۱، شماره ۴ - ( - )
چکیده
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
پروتئین های آرگونات از جمله پروتئین های دخیل در بحث خاموشی ژن می باشند که فعالیت اندونکلئولیتیکی برای بسیاری از آنها به اثبات رسیده است. هدف از این تحقیق شناسایی و بررسی پروتئین های آرگونات موجود در ژنوم ۶ گیاه دارویی با استفاده از ابزارها و روش های بیوانفورماتیکی می باشد. توالی های اسید آمینه ی پروتئین های آرگونات گیاهان مورد بررسی با استفاده از توالی های پروتئین های آرگونات آرابیدوپسیس، از پایگاه اطلاعاتی فیتوزوم شد، سپس همردیفی توالی ها، ساختار سه بعدی، دامنه ها و درخت فیلوژنی این پروتئین ها مشخص شد. این تحقیق نشان داد که گیاهان دارویی مورد بررسی دارای ۶ الی ۱۸ پروتئین آرگونات در ژنوم خود می باشند. پروتئین های آرگونات موجود در این گیاهان به طور کلی دارای سه دامنه اصلی به نام های PAZ، MIDو PIWI می باشند، این پروتئین ها هنگام رسم درخت فیلوژنی در سه دسته مجزا قرار می گیرند که نشان از حفظ شدگی بالای آنها می-باشد. طول این پروتئین ها در گیاهان مورد بررسی بین ۸۴۶ اسید امینه تا ۱۱۸۷ اسیدامینه می باشد که میانگین طول و وزن این پروتئین ها در این گیاهان به ترتیب ۹۷۰ اسیدامینه و ۱۰۸ کیلو داالتون است. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که پروتئین های آرگونات گیاهان دارویی مورد بررسی ویژگیهای کلی پروتئین های آرگونات را دارا می باشند و تفاوت بین این پروتئینها بیشتر در تعداد و خصوصیات فیزیکی آنها میباشد.
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده
امروزه رهبری اخلاقی از منظر تأثیرگذاری بر عملکرد سازمانهای دانشپایه از اهمیت ویژهای برخوردار است. از طرفی هویت سازمانی و اعتماد سازمانی بهعنوان متغیرهای میانجی، فرایند تأثیرگذاری رهبری اخلاقی بر عملکرد این سازمانها را شدت میبخشند. از این رو هدف از پژوهش حاضر، بررسی یک الگوی پیشنهادی است که در آن تأثیر رهبری اخلاقی بر عملکرد تکلیفی و خلاقیت سازمانی با میانجیگری هویت سازمانی و اعتماد سازمانی مورد بررسی قرار میگیرد. شرکتکنندگان در پژوهش۲۰۴ نفر بودند که از میان کارمندان سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه رهبری اخلاقی براون، تروینو و هریسون (۲۰۰۵)، پرسشنامه عملکرد شغلی ویلیامز و اندرسون (۱۹۹۱)، مقیاس هویت سازمانی کرینر و آشقورث (۲۰۰۴)، پرسشنامه اعتماد سازمانی اسکورمن و بارلینگر (۲۰۰۶) و مقیاس خلاقیت سازمانی گنسن و ویتز (۱۹۹۶) بودند. برای ارزیابی الگوی پیشنهادی و آزمون اثرهای واسطهای از تحلیل معادلات ساختاری و روش بوت استراپ استفاده گردید. یافتهها بیانگر تطابق و برازش الگوی پیشنهادی با دادههای واقعی بودند. در مدل تأیید شده، رهبری اخلاقی بهطور مستقیم و نیز با میانجیگری هویت سازمانی و اعتماد سازمانی بر عملکرد تکلیفی و با میانجیگری هویت سازمانی بر خلاقیت سازمانی تأثیرگذار بود. براساس یافتههای بهدست آمده پیشنهاد میشود که برای ارتقای عملکرد تکلیفی و خلاقیت سازمانی، سازمانها شرایطی را برای افزایش رهبری اخلاقی، هویت سازمانی و اعتماد سازمانی فراهم آورند.
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
دوره ۵، شماره ۱۹ - ( پاییز ۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده جمالزاده، پیشرو داستان نویسی ایران، با پیوند دو تکنیک شرقی و غربی در مجموعه یکی بود و یکی نبود سبکی نوین را بنا نهاد که به داستان کوتاه مشهور شد. ویلان الدوله، با ساختاری متفاوت از پنج داستان دیگر این مجموعه، موضوع بیکاری را مطرح می کند که از لحاظ موضوعی به داستان ویلان (Le Vagabond) اثر گی دو مو پاسان DE Maupassant) (Guy، نویسنده فرانسوی شباهت دارد. در این دو داستان، بیکاری با دو منشا جداگانه مورد بحث قرار می گیرد: بیکاری ارادی با تکیه بر نگرش صوفیانه و بیکاری غیر ارادی. مقاله حاضر، بی آنکه در صدد اثبات تاثیر پذیری جمالزاده از گی دو مو پاسان باشد، ضمن ارائه دو تابلوی نمودار و انتخاب نمونه هایی از متن دو داستان، به بررسی نقاط مشترک و نوع نگرش دو نویسنده به موضوعی یکسان می پردازد. بیکاری به عنوان علت اصلی و مشترک آوارگی دو قهرمان و دلایل آن، ویژگی های شخصیّتی، توقّعات، کنش ها و واکنش هایشان در کشمکش با درون و برون و نیز ارائه تصویری از افراد جامعه، نوع رفتارشان و فضایی که دو داستان در آن شکل گرفته از جمله موضوعاتی هستند که این مقاله سعی در بررسی تطبیقی آن دو اثر از لحاظ موضوع و شیوۀ بیان دارد.
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
فهرست به روز شدهای از عقربهای ایران ارایه شده است. این فهرست براساس گزارش گونه های عقرب است که از طریق سفرهای میدانی، بررسی مجموعههای نگهداری عقرب، بررسی منابع و ارتباط شخصی با محققان، حضورشان در ایران تأیید شده است. براساس این فهرست تعداد گونه های عقرب در ایران شامل ۶۸ گونه معتبر (۴۱ گونه بومی) متعلق به ۱۹ جنس و چهار خانواده و شش گزارش مشکوک (از خانواده Buthidae) میباشد. دو گونه Hemiscorpius gaillardi (Vachon, ۱۹۷۴) و Compsobuthus jakesi Kovařík, ۲۰۰۳ برای نخستین بار از استان هرمزگان گزارش شدند. گونه Odontobuthus tavighiae Navidpour et al., ۲۰۱۳ برای اولین بار از استان فارس جمع آوری شد. دو گونه Kraepelinia palpator (Birula, ۱۹۰۳) و O. tirgari Mirshamsi et al., ۲۰۱۳ هم برای فون استان خراسان جنوبی جدید بودند. بخش غالب این لیست شامل اعضای خانواده Buthidae (۵۸ گونه) است که ۳/۸۵ درصد گونه ها را شامل می شود. سطح بومی گرایی منطقه ای بیش از ۳/۶۰ درصد است. کلید شناسایی دوتایی برای گونه های ایرانی براساس پایگاه اطلاعاتی DELTA تهیه شده است.
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۴۰۱ )
چکیده
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده
این تحقیق با استفاده از رویکرد سیستمی و روابط تئوریک در اقتصاد کلان و بر پایه الگوهای رشد، اثر خصوصی سازی بازار بورس را بر رشد اقتصادی در ایران مورد بررسی قرار داده است. برای محاسبه تولید از شاخص سرمایه انسانی که این شاخص ها شامل: هزینه سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه، امید به زندگی، نرخ تحصیلات و استاندارد زندگی می باشد - که توسط سازمان ملل منتشر می گردد- و برای محاسبه خصوصی سازی، سرمایه گذاری خصوصی و تقاضای سهام از آمارهای بانک مرکزی، سازمان خصوصی سازی، سازمان بورس اوراق بهادار و. .. استفاده شده و با استفاده از متغیرهای فوق، ارتباط خصوصی سازی و رشد اقتصادی در ایران و ارتباط متقابل آنها با استفاده از روشهای سیستم دینامیکی و اقتصادسنجی انجام شده است.
روش سیستم دینامیکی توسط فارستر مطرح شد و بعضی از اقتصاددانان از جمله جمیز توبین مطرح میکند که روش سیستم دینامیکی میتواند به اصلاح بسیاری از سیاستهای نامناسب پولی و مالی منجر شود.
در این مطالعه، از نرم افزار VENSIM[۱]و نرم افزار اقتصاد سنجی بهرهگیری و نتایج تا سال ۱۴۰۰ با نرم افزارVENSIM شبیه سازی شده است.
در این مقاله اقتصاد به چند بخش شامل: بخشهای بازار سهام، سرمایه گذاری و تولید تقسیم می شود. نتایج نشان داده است که رونق خصوصی سازی بر روی رشد اقتصادی، اثر مثبتی داشته لذا توصیه می شود که روی افزایش سرمایهگذاریهای خصوصی کشور در ابعاد گوناگون برنامهریزی شده و در برنامه های رشد، روی آن مطالعه و توجه کافی مبذول گردد.
[۱].VENSIM نرم افزاری است که تحت WINDOWS کار می کند و پس از مشخص کردن ارتباط سیستمی و تعیین روابط علت و معلولی، معادلات ریاضی را وارد نرم افزار کرده (پارامترها توسط روش اقتصاد سنجی با روشهای آماری و یا روشهای سیستمی تعیین می گردد) و مدل اجرا می شود.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۸۸ )
چکیده
هدف: این مطالعه بهمنظور بررسی امکان تشخیص نشانگان داون پیش از تولد با روش Real-Time PCR انجام شد. در این راستا، تعیین روش مناسب برای تخلیص DNA از نمونههای آمنیوسیت برای دستیابی به DNA با کیفیت بالا نیز مورد توجه قرار گرفت.
مواد و روشها: ابتدا زنان بارداری که در غربالگری از طریق سنجش نشانگرهای بیوشیمیایی و سونوگرافی خطر بالای ابتلای جنین به نشانگان داون را داشتند، به مرکز ﺁمنیوسنتز معرفی شده و از مایع آمنیوتیک آنها نمونهگیری شد. تخلیص DNA از ۵۹ نمونه مایع آمنیوتیک با روشهای مختلف انجام شد که این روشها شامل روش جوشاندن، روش رسوبدهی با نمک، دستورالعمل استخراج DNA از خون و بافت با کیت DNPTM
(سیناژن)، دستورالعمل استخراج DNA از سلول با کیت DNA Isolation Kit for cells and tissues (Roche)، دستورالعمل استخراج DNA از بافت با کیت MagNa Pure DNA Isolation (Roche) و کیت QIAamp DNA Micro (Qiagen) بودند. سپس کیفیت و کمیت نمونههای تخلیص شده بهوسیله دستگاه اسپکتروفتومتر نانودراپ NanoDrop® ND-۱۰۰۰ ارزیابی شد. واکنش Real-Time PCR با استفاده از رنگ سایبرگرین I (Applied Biosystems, UK) بهمنظور تکثیر اختصاصی ژنهای DYRK۱A۲ و DSCAM و ژن مرجع PMP۲۲ روی نمونههای تخلیص شده انجام شد. آنالیز دادهها با استفاده از روش مقایسهای چرخه آستانه برای تعیین میزان ژنی و تعیین تعداد نسخههای کروموزوم ۲۱ صورت گرفت.
نتایج: این بررسی نشان داد که DNA استخراج شده از نمونههای مایع آمنیوتیک با استفاده از کیت
QIAamp DNA Micro دارای کمیت و کیفیت مطلوب است. تکثیر اختصاصی ژنهای هدف و مرجع انجام و تفاوت گروه طبیعی و گروه مبتلا براساس اختلاف در چرخه آستانه مشخص شد.
نتیجهگیری: تشخیص پیش از تولد با روش Real-Time PCR روی نمونههای DNA تخلیص شده از سلولهای مایع آمنیوتیک با استفاده از کیت Qiagen امکانپذیر است. نتایج حاصل با نتایج مشابه حاصل از روشهای متداول سیتوژنتیک قابل مقایسه است.
دوره ۱۲، شماره ۵۶ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۳ )
چکیده
ارتباط میان فرهنگ، ادبیات و اجتماع، امری ناگزیر است، زیرا بسیاری از رویدادهای اجتماعی و حتی سیاسی، تاریخی و اقتصادی روزگاران گذشته را میتوان از طریق جستوجو در لایههای فرهنگی و ادبی کشف کرد. علم جامعهشناسی با رویکردهای مختلف ازجمله جامعهشناسی ادبیات، تحلیل گفتمان انتقادی و غیره این وظیفه را برعهده دارد و با مطالعه آثار فرهنگی و ادبی، تلاش میکند تأثیر برساختهای اجتماعی بر زوایای زندگی انسانها را ـ که در آثار فرهنگی، هنری و ادبی بازتاب پیدا میکند ـ بررسی و تحلیل کند. جامعهشناسی جنسیت استفانی گرت از شاخههای نوپای علم جامعهشناسی است که ساختار روابط و نابرابریهای جنسیتی را مطالعه میکند. نوشتار حاضر بر آن است تا با رویکردی توصیفی ـ تحلیلی از نگاه جامعهشناسی جنسیت و براساس افسانههای کُردی، ذهنیت و فرهنگ مناطق کردنشین را نسبت به زنان نشان دهد. دستاورد پژوهش بیانگر آن است که ما در این افسانهها با دو رویکرد مثبت و منفی نسبت به زنان روبهرو هستیم و با وجود بسامد فراوان وجه منفی، همواره زنان در افسانههای کُردی در ایفای نقش مادری، همسری و معشوقگی که برای آنها سیما و وجودی قدسی را به همراه آورده است، توانمندی خویش را در مدیریت امور، ریاست منزل، تأمین معیشت و مشورت در امور مهم را بهخوبی نشان دادهاند.