۱۶ نتیجه برای Savari
دوره ۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده
هدف پژوهش: امروزه با افزایش سرطان، بسیاری از دانشمندان برآنند که این بیماری را درمان کنند و به همین جهت داروهای متعددی در این زمینه تولید شده است که اثرات جانبی برروی بافت های غیر هدف دارند، یکی از راههای غلبه بر این مشکل استفاده از نانوذرات کیتوسان به عنوان حامل داروها می باشد زیرا کیتوسان به عنوان یک ترکیب غیرسمی دارای خاصیت زیست تخریب پذیر و زیست سازگار بوده و کاربرد های بسیاری در زمینه داروسازی و پزشکی دارد. روش: در این تحقیق داروی ۵-فلوئوراسیل به عنوان یک داروی ضد سرطان سینه، با استفاده از نانوذرات مغناطیسی کیتوسان که درون ماتریس گلیسرول مونولئات پوشش داده شده است برای دارورسانی هدفمند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: سپس جهت مطالعه ویژگیهای سطحی نانو جاذب اصلاح شده از میکروسکوپ الکترونی روبشی، برای بررسی ساختار از طیف سنجی مادون قرمز و برای تعیین مقاومت حرارتی آنالیز وزن سنجی-حرارتی، جهت تجزیه تحلیل ساختار نمونه از طیف سنجی پراش انرژی پرتو ایکس، برای بررسی خواص مغناطیسی نانو ذره سنتز شده از دستگاه مغناطیس سنج و جهت تشخیص نوع فاز تشکیل شده در شبکه ماتریس گلیسرول مونولئات از میکروسکوپ نوری پلاریزه استفاده شد. همچنین مطالعه رهایش اسانس در محیط برون-تنی میزان ۹۰% در طول ۳۰ ساعت را نشان داد. نتیجه گیری: نانوذرات مغناطیسی کیتوسان در ماتریس گلیسرول مونولئات تهیه شده در شرایط بهینه با ساختار کروی و پایداری حرارتی بالا، می تواند به عنوان حاملی مناسب برای مصارف دارویی و علی الخصوص داروی ۵-فلوئوراسیل به کار رود.
دوره ۳، شماره ۴ - ( - )
چکیده
دوره ۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
چکیده
موضوع تحقیق: احتراق سوختهای فسیلی جهت تامین انرژی، مقدار زیادی دی اکسید کربن تولید می نماید. انتشار گاز دی اکسید کربن منجر به افزایش دمای زمین و بروز بلایای طبیعی زیادی از جمله سیل، طوفان، افزایش سطح آب دریاها و خشکسالی گسترده شده که سیستم های اکولوژیکی و حیات انسان را تهدید می کند. بنابراین جذب و حذف دی اکسید کربن از منابع یا محیط، نقش کلیدی در مقابله با تهدید گرمایش جهانی دارد.
روش تحقیق: در این مطالعه جهت حذف گاز کربن دی اکسید از جریان هوا از یک دستگاه شوینده ونتوری در مقیاس نیمه صنعتی استفاده شده است. نتایج حاصل از تاثیر پارامتر های متفاوت از جمله دبی هوای ورودی بر شوینده ونتوری، دبی حلال، میزان هدر رفت حلال در فرآیند شستشو، جذب کربن دی اکسید به کمک حلال نانوسیال آب/ اکسید آهن- نانو ورقههای گرافن در حضور ماده فعال سطحی تترا متیل آمونیوم هیدروکسید( TMAH) مورد بررسی قرار گرفته است.
نتایج اصلی: ماده فعال سطحی TMAH مانع از بهم چسبیدن نانو ذرات در سیال پایه و موجب پایداری آنها میگردد. مقدار بیشینه بازده جذب و شار مولی انتقال جرم گاز دی اکسید کربن توسط نانو ذرات اکسید آهن و نیز نانو ورقه های گرافن برای مخلوط نانو ذرات اکسید آهن (۲۵%) و نانوگرافن (۷۵%) در حضور ماده فعال سطحی TMAH نسبت به حالت های دیگر به دلیل ماهیت آنها بیشتر است زیرا نانو ذرات اکسید آهن سبب همزدگی بهتر و در نتیجه افزایش جابه جایی نانو ورقه های گرافن می شوند. حرکت های کاتوره ای براونی نانو ذرات موجب گردابه های میکرونی شده که باعث افزایش انتقال جرم در سطح گاز - مایع میشود. همچنین مقدار شار مولی و بازده جذب گاز دی اکسید کربن با افزایش غلظت نانوذرات به دلیل به افزایش قابل توجه ویسکوزیته نانوسیال کاهش می یابد.
کلمات کلیدی: نانوسیال هیبریدی؛ شوینده ونتوری؛ جذب گاز؛ نانوذرات اکسید آهن؛ نانو ورقه های گرافن
دوره ۶، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۷ )
چکیده
اگرچه پیشینۀ مطالعات مربوط به بندهای کوچک به بیش از ۳۰ سال می رسد، ماهیت نحوی مقولۀ حاکم بر بندهای کوچک هنوز در بین زبانشناسان موضوعی چالشبرانگیز و غیرقابل اجماع است. این پژوهش بر آن است که در چارچوب رویکرد کمینهگرای بوورز (۱۹۹۳, ۲۰۰۱) به این پرسش مناقشهبرانگیز، یعنی چیستی مقولۀ گره حاکم بر بندهای کوچک، پاسخ دهد. مقالۀ پیشرو با مقدمهای کوتاه و شرح مختصری دربارۀ پیشینۀ آثار مرتبط با گره حاکم بر بندهای کوچک و رویکردهای مطرح در این خصوص آغاز میشود و با طرح برخی استدلالها در رد یا پذیرش بخشی از رویکردهای نامبرده ادامه مییابد. پس از آن بر اساس طرح گروه اسناد بوورز (۱۹۹۳, ۲۰۰۱) ساختهای مذکور در زبان فارسی را توصیف و بررسی میکند. طبق یافتههای این مقاله، ساختهای نامبرده متشکل از[NP XP] و بدون زمان هستند و XP در آنها غیرفعلی است. در این پژوهش برای بندهای کوچک، ساختار سازهای و دوشاخهای قائل شده است. براساس تحلیل نگارندگان، در همۀ زبانها بندهای کوچک که شامل فاعل و محمول هستند، فرافکن نقشی اسناد
بهشمار میآیند و تفاوت آنها تنها در مفهوم هستۀ اسنادی و ویژگیهای آن است.
دوره ۱۳، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۲ )
چکیده
تعمیم و گسترش مفهوم آنالیز مودال برای سیستم های خطی متغیر با زمان پریودیک و استفاده از آن به منظور استخراج فرکانس های طبیعی یک تیر تحت اثر جرم متحرک مدنظر است. در همین راستا ابتدا مفهوم کلی آنالیز مودال برای سیستم های خطی متغیر با زمان در حوزه زمان بیان و چگونگی استخراج مشخصه های دینامیکی، شبه پارامترهای مودال، این سیستم ها با استفاده از محاسبه مقادیر ویژه ماتریس انتقال حالت سیستم ارائه می گردد. پس از معرفی شبه پارامترهای مودال، روند تعیین ماتریس انتقال حالت یک سیستم خطی متغیر با زمان بیان و در ادامه شبه پارامترهای مودال تشریح می شود. برای دنبال کردن هدف اصلی مقاله، پس از مدل سازی مسئله در نرم افزار متلب و ثبت دادهای ورودی و خروجی، شبه فرکانس های طبیعی یک تیر با جرم متحرک ، به عنوان سیستمی متغیر با زمان، با استفاده از روش تشریح شده محاسبه و در انتها نیز نشان داده می شود که شبه پارامترهای مودال یک سیستم خطی متغیر با زمان پریودیک، با همان دوره تناوب تکرار می شوند.
دوره ۱۶، شماره ۸۸ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
با توجه به آلودگیهای ناشی از پلیمرهای زیست تخریب ناپذیر در بسته بندی مواد غذایی، امروزه نیاز به استفاده از نانوالیاف طبیعی و زیست تخریبپذیر در صنعت بستهبندی بهطور چشمگیری احساس میشود و یکی از سادهترین روشهای تولید نانوالیاف الکتروریسی میباشد. در این تحقیق، الکتروریسی کلاژن نوع اول (استخراج شده از دم موش) به همراه بتا سیکلودکسترین و نانورس مورد بررسی قرار گرفت و از اسید استیک بهعنوان یک حلال بی خطر به لحاظ محیط زیستی استفاده شد. جهت طراحی آزمایش، از نرم افزار طراحی آزمایش (Design Expert ۷,۰) استفاده شد و تاثیر متغیرهای مستقل شامل نسبت وزنی-وزنی بتاسیکلودکسترین به کلاژن (X۱)، نسبت حجمی-وزنی نانورس به کلاژن (X۲) و نرخ تغذیه محلول (X۳) بر روی متغیر وابسته شامل قطر نانوالیاف (Y۱) بررسی شد. فرایند الکتروریسی با شرایط ولتاژ بهینه ۱۲ کیلو ولت، فاصله بین نوک سوزن و جمع کننده ۱۲۰ میلیمتر، در دما و فشار محیط و بر اساس جدول طراحی صورت پذیرفت. از نانورس بهدلیل داشتن خواص ممانعتی و ضد میکروبی و از بتاسیکلودکسترین بهعلت داشتن ساختار خاص که باعث بهوجود آمدن سطوح آب دوست و آب گریز میشود، استفاده شد. جهت بررسی شکل نانو الیاف از میکروسکوپ الکترونی روبشی، بررسی ساختار از طیف سنجی مادون قرمز، برای بررسی عناصر موجود از طیفنگاری فلوئورسانس اشعه ایکس و برای تعیین مقاومت حرارتی آنالیز وزن سنجی حرارتی استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد، نانوالیاف بهینه با مشخصات ۰۱/۱۲۳ نانومتر و دارای ساختاری یکنواخت و بدون نقص و همچنین ویسکوزیته ۳۳/۱۴۵ میلی پاسکال-ثانیه بهدست آمد.
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده آثار زیانبار جرائم سازمانیافته در بسیاری موارد ساز و کارهای پیشگیری سختگیرانه در مقابل این جرائم را توجیه میکند. به دنبال گسترش روز افزون این نوع جرائم و به تبع آن افزایش احساس ناامنی، این سؤال مطرح میشود که آیا پیشگیری از وقوع این جرائم به هر قیمتی قابل توجیه است؟ ترس ناشی از این نوع جرائم، گفتگو در یک فضای عقلانی را دچار خدشه خواهد کرد. این ترس میتواند با پدرسالاری کیفری که از طرف دولتمردان اعلام میشود، موجب اغراق در نوع تهدید گردیده، سعی در توجیه اقدامات پیشگیری سختگیرانه داشته باشد. این اغراق در بسیاری موارد باعث میشود که در راستای پیشگیری از وقوع این جرائم، حقوق بنیادین افراد نقض گردد. بنابراین همواره باید مدنظر داشت که دولتمردان در اجرای تکالیف قانونی خود در باب پیشگیری از این نوع جرائم، باید کرامت انسانی فرد را رعایت و از حقوق بنیادین هر فرد دفاع کنند. بدین ترتیب سیاستهای تأمین امنیت، پیشگیری از وقوع این جرائم، باید از برخی محدودیتهای حقوقی تبعیت کند. این سیاستها باید اصول حقوق بشر را در خود ادغام کنند.
*
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله، رفتار خمشی یک تیر کامپوزیتی متشکل از یک بخش موجدارکه حفرههای آن با ماده پلیمری حافظهدار پر شده است، مورد بررسی قرار گرفته است. تیر موردنظر یک تیر ساندویچی ازجنس پلیمر حافظهدار است که بدنهای موجدار از جنس پلیمری دارد. این تیر در سنسورها و فعالکنندهها کاربرد فراوانی دارد. از آنجایی که در پروفیلهای موجدار نسبت استحکام به وزن در راستای عمود به موج بیشتر است، لذا تیرهایی که بخش موجدار در راستای عرضی تیر قرار دارد، نسبت به تیرهایی که بخش موجدار در راستای طولی است، مستحکمتر هستند. با استفاده از مدل ساختاری ارائه شده توسط چن ولاگوداس برای مواد پلیمری حافظهدار و همچنین باکمک تئوری تیر اویلر- برنولی، رفتار تیر کامپوزیتی بررسی شده است. به دلیل اینکه مدل ساختاری استفاده شده به فرم انتگرالی است، از روش تفاضلات محدود برای جداسازی معادلات استفاده شده است. با استفاده از یک نرمافزار المان محدود نیز نتایج تحلیل خمشی تیر بدست آمده است وبا نتایج روش تفاضلات محدود مقایسه گردیده است. نتایج نشانگر دقت بالای روش تفاضلات محدود در حل این مسئله است. نتایج تحلیل خمشی تیر با هسته موجدار دارای شکلهای مثلثی، سینوسی و ذوزنقهای بدست آورده و بایکدیگر مقایسه شدهاند. نتایج نمایانگر آن است که توانایی حمل بار در تیر کامپوزیتی در مقایسه با تیر پلیمری خالص افزایش یافته است. توانایی تحمل بار بیشتر، با اندکی کاهش در تثبیت شکل تیر بدست میآید. در نهایت، شرایط مربوط به چرخه بازیابی تنش مقید نیز برروی تیر کامپوزیتی اعمال و نتایج مربوط به این چرخه نیز بدست آمدهاند.
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده
چکیده- همه ساله پلهای زیادی در سراسر جهان تخریب میشوند. بسیاری از پلها به دلیل ملاحظات سازهای و ابعاد بزرگ آنها روی گروه پایهها استوار هستند. مکانیزمهای ایجاد شده در فرآیند آبشستگی در گروه پایهها باعث پیچیدهتر شدن آن نسبت به تک پایه میشود. تحقیق حاضر در شرایط آبشستگی آبزلال و بر روی پایههای استوانهای انجام گردید. در این تحقیق روند آبشستگی پایه پاییندست بر اساس سرعت جریان مورد بررسی قرار گرفت. عمق آبشستگی موضعی اطراف پایه پاییندست را میتوان بر اساس مقدار سرعت جریان به چهار ناحیه تقسیم کرد: ۱- ناحیه بدون آبشستگی ۲- ناحیه آبشستگی همزمان ۳- ناحیه انتقالی ۴- ناحیه انحرافی. در ادامه با اعمال کابل پیچیده شده در پایهها به تأثیر این روش در کاهش آبشستگی در دو پایه و همچنین تأثیر کابل در نواحی بوجود آمده در پایه پاییندست پرداخته شد. نتایج کاهش آبشستگی در اطراف پایهها را با اعمال کابل نشان میداد. همچنین عمق آبشستگی در پایه پاییندست کمتر از پایه بالادست بود و با به کارگیری کابل درصد کاهش آبشستگی پایه پایین-دست نسبت به بدون کابل در پایه پاییندست با فاصله D۳ و D۵ بترتیب ۷ و ۲۶ درصد میباشد. بر این اساس با کاهش عمق آبشستگی در سرعتهای مختلف با بهکارگیری کابل، نواحی به وجود آمده در پایه پاییندست دچار تغییرات به میزان قابل توجه گردید به نحوی که ناحیه آبشستگی همزمان در بازه سرعت موجود از بین رفت.
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده
برای افرادی که در معرض نقضهای جدی حقوق بشر هستند تعیین ارگانی که موظف به اجرای مسؤولیت حمایت است، اهمیتی اساسی دارد. اما اینکه نهاد ملزم به مداخله کدام نهاد بینالمللی است، برای آن نهاد هم دارای اهمیت است؛ زیرا این نهاد ممکن است با افزایش چشمگیر هزینهها و بحرانهای نظامی مواجه شود. در عین حال، ممکن است در اثر موفقیت در فرو نشاندن وضعیت خلاف حقوق بشر، جایگاهی برتر از قبل در نظام بینالمللی پیدا کند. مداخله بینالمللی توسط این نهاد میتواند موجب افزایش اعتبار سازمان ملل متحد و دکترین مسؤولیت حمایت گردد. برعکس، مداخله خودسرانه توسط هر نهاد بینالمللی یا یک دولت میتواند به ارزش و اعتبار حقوق بینالملل و نظم جهانی لطمه بزند. بنابراین شورای امنیت بهعنوان منبع صدور مجوز باید بهتر از قبل عمل کند.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۳- )
چکیده
شهرستان رودبار جنوب از دیدگاه دارا بودن آثار و مکانهای باستانی، یکی از غنیترین و مهمترین بخشهای منطقهی جنوب شرق ایران کنونی به شمار میرود. تپهی باستانی تمبخرگ بزرگترین تپهی باستانی این منطقه است. با توجه به مواد فرهنگی پراکنده بر سطح تپهی خرگ، استقرار عمده در این تپه متعلق به دورههای تاریخی است. ناشناخته بودن این دورههای مهم در منطقهی جنوب شرق و سکوت منابع مکتوب در بارهی این منطقه، لزوم انجام پژوهشهای باستانشناختی را به عنوان مرجعی مهم و معتبر در این منطقه دو چندان میکند. بدین منظور پس از تهیهی نقشهی ناهموارینگاری از تپهی خرگ، و شبکهبندی نقشه به مربعهای ۱۰ ×۱۰ متر ، با استفاده از روش نمونهبرداری تصادفی ساده، ده درصد مربعهای مزبور نمونهبرداری شدند. سپس کلیهی مواد فرهنگی موجود در هر مربع، به شیوهی نمونهبرداری روشمند جمعآوری شد. مطالعهی مواد فرهنگی به دست آمده از این بررسی ، عمدهی استقرار در این تپه را حدوداً از آغاز هزاره یکم پم تا پایان سدههای هشتم و نهم میلادی نشان میدهد. همچنین با توجه به یافتهشدن قطعاتی از سفال خاکستری منقوش، به نظر میرسد که قدمت استقرار در این تپه را به هزارهی سوم پ. م. هم برسد.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
هدف کلی این پژوهش، نقش مدیریت مشارکتی در توانمندسازی جوامع محلی در مقابله با خشکسالی است. جامعهی آماری تحقیق شامل همهی روستاییان شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد در جنوب استان کرمان است (N=۷۵۸۱۹). با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، ۳۸۲ نفر از آنها با روش نمونهگیری تصادفی طبقهای با انتساب متناسب برای مطالعه انتخاب شدند. ابزار اصلی تحقیق پرسشنامهای بود که روایی آن توسط پانل متخصصان و پایایی آن بهوسیلهی ضریب آلفای کرونباخ تأیید شد (α>۰,۷). تجزیه و تحلیل دادهها بهوسیلهی نرمافزار SPSSwin۱۸ انجام شد. نتایج نشان داد که خانوارهای روستایی موردمطالعه ازنظر مؤلفههای مدیریت مشارکتی در وضعیت نامساعد و ازنظر مؤلفههای توانمندسازی در وضعیت نسبتاً مساعدی قرار دارند. همچنین، نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که رابطهی مثبت و معنیداری بین مؤلفههای مدیریت مشارکتی با توانمندسازی وجود دارد. نتایج رگرسیون نیز نشان داد که ۳/۸۵ درصد از تغییرات متغیر ملاک تحقیق (توانمندسازی) توسط متغیرهای پیشبین تحقیق، یعنی مؤلفههای مدیریت مشارکتی (مشارکت در هدفگذاری، مشارکت در تصمیمگیری، مشارکت در کاهش اثرات و مشارکت در تغییر و تحول) قابل پیشبینی است. علاوهبراین، نتایج تحلیل عاملی محدودیتهای مدیریت مشارکتی دربین جوامع محلی را در عاملهای موانع انگیزشی و نیازسنجی، موانع اقتصادی و اعتمادی، موانع برنامهریزی، موانع ارتباطی و آموزشی و موانع اطلاعیابی خلاصه کرد.
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
بمباران راهبردی مراکز جمعیتی و تأسیسات صنعتی و ارتباطی غیرنظامی یکی از روشهایی است که در جنگهای قرن بیستم به طور گسترده توسط طرفهای درگیر مورد استفاده قرار گرفته است. این راهبرد که هدف از آن از بین بردن توان اقتصادی و روحیه مردم کشور مقابل برای ادامه جنگ است در تعارض با اصول حقوق بشردوستانه برای تفکیک بین مبارزان و غیرمبارزان قرار دارد. دیوان بینالمللی دادگستری در رأی مشورتی ۱۹۹۶ خود راجع به تهدید یا مشروعیت کاربرد سلاحهای هستهای از یک طرف بر اصل تفکیک بین مبارزان و غیرمبارزان تأکید کرده و از طرف دیگر سیاست بازدارندگی هستهای را یک رویه بینالمللی و دارای اثر حقوقی تلقی کرده است. با بررسی برخی از جزئیات فنی و لوازم سیاست بازدارندگی میتوان به این نتیجه رسید که این سیاست ادامه مفاهیم قدیمیتر جنگ تمام عیار و بمبارانهای راهبردی است و در نتیجه پذیرش سیاست بازدارندگی در حقوق بینالملل به معنای پذیرش تلویحی امکان نقض اصل تفکیک در برخی موارد است. از این رو راهبرد برخی از کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران در ایجاد بازدارندگی به وسیله تهدید به حمله به شهرهای طرف مقابل میتواند بر همین اساس به لحاظ حقوقی توجیه شود.
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
در سالهای اخیر، ایران شاهد تغییرات اقلیمی است که بر بخش کشاورزی تأثیر زیادی گذاشته و بهشکل خشکسالی نمایان شده است. یکی از استانهای کشور که با این پدیده مواجه بوده، استان اصفهان است. بنابراین، در پژوهش حاضر، با استفاده از ماتریس سوات (SWOT)، نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدهای پیشروی سازگاری کشاورزان کوچکمقیاس با شرایط خشکسالی در استان اصفهان شناسایی و برای بهبود مدیریت آن، راهبردهای مناسب تدوین و پیشنهاد داده میشود. جامعهی آماری این پژوهش ۱۱۰ کارشناس کشاورزی صاحبنظر در حوزهی مدیریت خشکسالی در استان اصفهان بود که ازبین آنها، ۸۸ نفر بهعنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اصلی این تحقیق پرسشنامه است که روایی محتوایی آن ازطریق استادان توسعهی کشاورزی دانشگاه تهران و پایایی آن بهروش آلفای کرونباخ تأیید شد. در ابتدا، نقاط ضعف، قوت، فرصت و تهدید شناسایی شدند. در مرحلهی بعد، تحلیل فضای استراتژیک نتایج نشان داد که بیشترین وضعیت استقرارپذیری راهبردهای سازگاری با خشکسالی در ناحیهی ST قرار میگیرد. با استفاده از ماتریس TOWS، راهبردهای سازگاری کشاورزی در شرایط خشکسالی نیز تدوین و معرفی شدند.
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۴۰۳ )
چکیده