۲۷ نتیجه برای Sajjadi
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
پرسشهای بلاغی، جملاتی هستند که بنابر موقعیت زمانی و مکانی، کارکردی فراتر از کسب آگاهی مییابند که بر اساس آن، این جملهها درعین داشتن ساختار پرسشی، معنای دیگری به عنوان معنای ثانویه را انتقال میدهند؛ امّا گاه بنا بر یک بافت خاص متنی، یک یا حتی چند معنای ضمنی ضعیف مابین روساخت معنایی جملات پرسشی بلاغی و معنای ضمنی قابل اثبات و دریافت است که این معانی ضمنی ضعیف را نه میتوان نادیده گرفت و نه میتوان آنها را معنای ثانویه اصلی به حساب آورد؛ بنابراین مسئلهای که در این پژوهش مطرح میشود این است که با توجه به امکان دریافت چنین معنا یا معانی ضمنیای از جملات پرسشی بلاغی، این معانی ضمنی اضافی دارای چه ماهیت و جایگاهی هستند؟ و با فرض پذیرش وجود آنها؛ تولید معنا در جملات پرسشی بلاغی همچنان به شکل آنی اتفاق میافتد یا اینکه طبق فرضیۀ مطرح در این پژوهش، تولید معنا در آنها دارای رویکردی فرایندی و مرحلهای است؟ یافتههای این پژوهش که بر اساس روش تحلیلی- کاربردی و رویکرد مطالعۀ موردی در اشعار شعرای شاخص زبان فارسی که از نظر بافتاری دارای ایست موقعیتی هستند؛ بیان کنندۀ این امر است که طبق پیشبینی پژوهشگران در این مقاله، تولید معنا در جملات پرسشی بلاغی دارای رویکردی فرایندی و سه مرحلهای است که در جریان آن یک لایۀ دوم معنایی، میان روساخت و معنای ضمنی اصلی (لایۀ سوم معنایی) واقع میشود که میتوان آن را لایۀ معنایی «میانجی» نامید.
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
Cet article examine l'approche de la mise en œuvre des compétences de compréhension de l'écrit dans les cours de langue française en Iran. Les données étudiées dans cette recherche ont été recueillies par le biais de questionnaires, d'entretiens et d'observations en classe. Les objectifs de cette étude sont de comprendre les perspectives et les opinions des apprenants et des enseignants concernant les compétences de compréhension de l'écrit, d'examiner les approches pédagogiques utilisées et d'identifier les obstacles existants dans ce domaine. En conséquence, des suggestions spécifiques pour améliorer l'approche pédagogique de la compréhension de l'écrit sont fournies. Les résultats de cette étude indiquent que les apprenants ont des compréhensions différentes de divers éléments liés à la compréhension de l'écrit, y compris la nécessité de lire rapidement pour accomplir les exercices, de passer du temps pour une compréhension approfondie des textes, etc. De plus, les réponses des enseignants soulignent l'importance de la flexibilité, de l'utilisation de ressources diversifiées et de l'implication active des apprenants. Les résultats obtenus de ces conclusions sont discutés pour l'enseignement de la langue française, mettant en évidence la nécessité de sensibiliser les apprenants et les enseignants à l'importance de la mise en œuvre de stratégies efficaces de compréhension de l'écrit.
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
مهمترین دغدغه در حمل و نقل ماهیان حداقل کردن استرس ایجاد شده طی زمان حمل و نقل میباشد. در این مطالعه تأثیر استفاده از زئولیت و اسانس گل میخک در شرایط حمل و نقل بر بازماندگی و استرس قزل آلای رنگین کمان O. mykiss)) بررسی شد. برای این منظور، ۴ تیمار (هر تیمار، ۳ تکرار) شامل شاهد، اسانس گل میخک (mg/L۲۵)، زئولیت (g/L۱۴) و تیمار اسانس گل میخک (mg/l۲۵) + زئولیت (g/L۱۴) درنظر گرفته شد. ۱۵۶ قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن ۴/۴ ± ۸۰ با تراکم ۱۳۰ کیلوگرم در مترمکعب به صورت تصادفی ذخیرهسازی شدند. در زمانهای صفر، ۶، ۱۲ و ۱۸ ساعت پس از شروع حمل و نقل، درصد بازماندگی، میزان کورتیزول و گلوکز خون (شاخصهای استرس) بررسی و اندازه گیری شدند. در پایان، کمترین درصد بازماندگی در تیمار شاهد مشاهده شد که با سایر تیمارها تفاوت معنادار داشت (۰۵/۰ >P ). در میزان کورتیزول و گلوکز خون در زمانهای صفر، ۶ و ۱۲ ساعت در بین تیمارهای مختلف اختلاف معناداری مشاهده نشد (۰۵/۰ <P )، در حالی که در زمان ۱۸ ساعت، بیشترین میزان کورتیزول و گلوکز خون در تیمار شاهد مشاهده شد (۰۵/۰ >P ). جمعبندی تحقیق نشان داد که استفاده از اسانس گل میخک و زئولیت در حمل و نقل بلند مدت (بیش از ۱۲ ساعت) قزل آلای رنگین کمان، با جلوگیری از افزایش کورتیزول و گلوکز خون، منجر به کاهش استرس و در نهایت تلفات ماهیان طی دوره حمل و نقل می شود.
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده
جذب سامانههای پلیمری بر روی سنگ مخازن نفتی با تغییر ترشوندگی سطح، سبب بهبود بازیافت نفت و کاهش تولید آب ناخواسته میشود. در پژوهش حاضر، رفتار جذب سامانههای رقیق پلیمری بر پایه پلیاکریلآمید سولفونه بر روی سطح ذرات شیشه (به عنوان نمادی از سطح مخازن ماسه سنگی) و همچنین تأثیر این پدیده بر تغییر خواص سطحی این ذرات بررسی شد. نتایج آزمونهای انجام شده نشان داد که سامانههای شبکهای شده پلیاکریلآمید سولفونه رقیق، نسبت به محلول پلیاکریلآمید سولفونه، جذب کمتری بر روی سطح شیشه دارند. همچنین آزمونهای زاویه تماس نیز نشان داد که تأثیر سامانههای شبکهای شده بر تغییر خواص سطحی ذرات شیشه کمتر از محلول پلیاکریلآمید سولفونه است. علاوه بر این، مشخص شد که مدل همدمای جذب لانگمویر (Langmuir Isotherm) بهتر از مدل فرندلیش (Freundlich Isotherm) با دادههای آزمایشگاهی جذب سامانههای تهیه شده تطابق دارد. همچنین بررسی ترمودینامیک جذب نشان داد که جذب این سامانهها بر روی سطح شیشه فرایندی خودبهخودی و گرمازا است.
دوره ۱، شماره ۳ - ( - )
چکیده
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
دوره ۷، شماره ۲۶ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۸ )
چکیده
عروسی و آیینهای آن همواره بهعنوان یک مسئله مورد توجه اهالی این سرزمین و
انسانها بوده است. اسب چوبی یکی از نمایشهای آیینی باستانی است که در بعضی نقاط فلات مرکزی و بهخصوص در خراسان در هنگام مراسم عروسی و جشن اجرا میشده است؛ اما سبزوار از مراکز اصلی اجرای آن است. این آیین جنبۀ نمادین داشته است. در این پژوهش جنبههای مختلفی از این آیین مورد بررسی قرار میگیرد. اهمیت آیین عروسی و حضور اسب در این آیین چیست؟ در این تحقیق که به روش تحلیلی ـ توصیفی است ابتدا به آداب و شیوۀ برگزاری این آیین، روش ساخت این عروسک و اجزای آن پرداخته و سپس وجه نمایشی این آیین و حضور اسب در آیینها و اسطورهها و ادبیات و منشا آیین عروسی در اسطورهها بررسی میشود. در بخش دیگر این پژوهش، پیشینه و منشأ آن واکاوی میشود. ثبت این آیین و اینکه این مراسم کمکم به فراموشی سپرده شده و از بین رفته است، ضرورت انجام این پژوهش را میرساند. این مراسم اکنون در منطقۀ خراسان و روستای حسینآباد آران و بیدگل دوباره احیا شده است. امید است بتوانیم در پژوهش حاضر، این مراسم آیینی و کهن را به هنردوستان معرفی کنیم و سبب آشنایی همگان با این آداب و رسوم شویم.
دوره ۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
شخصیت اصلی رمان سووشون، زری است. او عاشق خانوادهاش است و این وابستگی از او زنی مطیع و ترسو ساخته است و فردیت را از او میگیرد. از ابتدای داستان زری درمیان شجاعت و ترس در نوسان است، تا زمانی خون شوهرش به ناحق ریخته میشود و او تصمیم می گیرد شجاع باشد و شی انگاری را از خود دور کند.
در رمان دگرگونی سسیل و هانریت هر کدام به نوعی زن های زندگی شخصیت اصلی رمان یعنی آقای لئون دلمون را تشکیل می دهند، که هر دو زنانی هستند که کاملا در ذهن شخصیت اصلی داستان، آقای لئون دلمون، به شی انگاره تبدیل شدهاند و تا پایان رمان شیانگاره باقی میمانند .
در این پژوهش به بررسی تطبیقی وضعیت شی انگاری در دو رمان سووشون و دگرگونی میپردازیم. نتایج این مطالعه نشان میدهد که شخصیت های اصلی زن در این دو اثر دچار شیانگاری میباشند. اگرچه امکان رهایی در رمان دگرگونی مطرح و ارائه نمیشود اما در رمان سووشون امکان رهایی زن از شیانگاری طرح میشود و امکان فردیت او در پایان رمان مورد بسط قرار میگیرد.
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
پژوهشهای اخیر نشان داده است که بانکها با شناسایی و تقسیمبندی مشتریان به گروههایی با نیازها و الگوهای رفتارهای مشابه میتوانند سودآوری خود را از ارائه خدمات و محصولات بهشدت افزایش دهند و با شناسایی مشتریان مشابه، رفتار آنها را تحلیل و جهت کسب بیشترین مطلوبیت برای آنها، خدمات و محصولات خود را عرضه کنند. در این پژوهش براساس پنج ویژگی هریک از مشتریان شامل آخرین زمان مراجعه، تعداد تراکنش، مبلغ سپردهگذاری، مبلغ وام و مانده معوقات وامها در طول یکسال فعالیت از پایگاه داده بانک استخراج شد و سپس به کمک الگوریتم کا میانگین مشتریانخوشهبندی شدند. سپس الگوی چندهدفه تخصیص خدمات بانک به هرکدام از خوشهها طراحی شد. اهداف الگوی طراحی شده افزایش میزان رضایت مشتریان، کاهش هزینهها و کاهش مخاطره تخصیص خدمات بود. با توجه به آنکه مسئله دارای یک راهحل بهینه نبوده و هر یک از ویژگیهای مشتری دارای یک تابع توزیع احتمالیاند، برای حل از شبیهسازی استفاده شد. نتایج به دست آمده بهبود قابل توجهی از سطح ارائه خدمات و محصولات به مشتریان بانک را نسبت به وضعیت فعلی نشان داد. در این پژوهش از نرمافزارهای وکا و آر برای دادهکاوی و ارنا برای شبیهسازی و بهینهسازی استفاده شد. از نتایج این پژوهش در توسعه و ساخت نرمافزار تحلیلی مشتریان در یکی از بانکهای خصوصی کشور استفاده شد.
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۸۴ )
چکیده
تأثیر عناصر و پدیدههای جغرافیایی بر انسان و زندگی او فراوان است. این تأثیرات را میتوان حداقل بر جذب و دفع گروههای انسانی، نوع و شکل سکونتگاه، محوطههای استقراری و جابهجایی آن، میزان بهرهوری از منابع طبیعی، جمعیت و … مشاهده کرد.
در ایـن مقـاله سعی شده است تا بر اساس بررسیهای باستانشناسی ـ که در حوزه زهک سیستان صورت گرفت ـ به نقـش جغرافیا و به خصوص هیدرولوژی در شکلگیری و نابودی تمدنهای مختلف سیستان و حوزه زهک پرداخته شود. تأسیس تاریخ استقرار، زمان ترک محوطهها و مجموعه علل آن در هر یک از محدودههای مطالعه شده، از مهمترین اهداف در پژوهش مورد نظر است.
روش بـررسی بـه صـورت پـیمایش مـیدانی و سـیستماتیک انـجام شـد. در ایـن روش نمـونههای شاخص فرهنگی (سفال) جمعآوری شد؛ سپس مطالعات باستانشناسی روی آنها انجام گرفت.
نتایج حاصل از این بررسی موجب شد تا شاخص انگارههای زیستی و استقراری این منطقه ابزار لازم را در بازسازی محیط جغرافیایی آن در دورههای مختلف زمانی (پیش از تاریخ، دوران تاریخی و دوران اسلامی) فراهم سازد.
دوره ۹، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
پوچی مفهومی است مهم که در آثار بسیاری از اندیشمندان دوران مدرن مطرح شده است. آلبر کامو یکی از نویسندگانی است که در آثار خود به این مفهوم توجه داشته و در آثارش به مفاهیمی همچون عصیان، تکرار و مرگ پرداخته است. رمان بیگانه یکی از اصلیترین آثار کامو میباشد که در آن به مفهوم پوچی در بطن زندگی مدرن توجه شده است. از سویی دیگر مفهومی وجود دارد که به آن شیوارگی گفته میشود که با مفهوم پوچی تفاوتهایی مهم و اساسی دارد. نگارندگان در این تحقیق به بررسی و مطالعهی تطبیقی مفهوم پوچی با شیوارگی در دو اثر بیگانۀ آلبر کامو و بوف کور صادق هدایت پرداختهاند.
نگارندگان در این تحقیق به این نتیجه میرسند که اگرچه رمان بوف کور صادق هدایت اثری قابل توجه است اما نمی توان آن را یک اثر پوچگرایانه قلمداد کرد و بیشتر میتوان آن را اثری در وضعیت شیوارگی تحلیل و بررسی کرد. این در حالی است که اثر بیگانۀ آلبر کامو را میتوان نمونهی کامل یک اثر پوچگرایانه معرفی کرد. به نظر میرسد معمولا خوانندگان و حتی منتقدان بین مفهوم پوچی و شیوارگی دچار سوء تعبیر و اشتباه میشوند. هر قدر که پوچی مفهومی ایجابی و دارای کنش فعال و بینش روشن در گفتگو با دیگر آثار و تفکرات است، شیوارگی مفهومی جبری، سلبی و فاقد بینش وکنش مشخص با دیگر تفکرات و موضوعات است.
دوره ۱۰، شماره ۵ - ( آذر و دی ۱۳۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده
مطالعه حاضر تلاشی است به منظور گسترش دانش ما در زمینه تأثیر سبکهای مختلف یادگیری بر عملکرد داوطلبان ایرانی در آزمون آیلتس. هدف پژوهش حاضر، بررسی سبکهای مختلف یادگیری و میزان اثرگذاری آنها بر کسب نمرات بالاتر و نیز عملکرد زبانآموزان در انواع پرسشهای آزمون آیلتس است. در این تحقیق، ۹۰ نفر از زبانآموزان رشتههای مختلف تحصیلی شرکت کردند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه سبکهای شناختی طراحیشده از سوی کلب (۱۹۸۴) و نیز یک آزمون آیلتس مدل است. نتایج تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار اس.پی.اس.اس. نشان داد که بیشتر داوطلبان دارای سبکشناختی بازتابگرا هستند و به ترتیب پس از آن، داوطلبان عملگرا، فعالگرا و نظریهپرداز قرار دارند. در این میان، داوطلبان عملگرا عملکرد بهتری در آزمون آیلتس در هر مهارت داشتند. نتایج واریانس یکطرفه (Anova One - Way) نشان داد که بین متعلق بودن به هرکدام از سبکهای یادگیری و میزان موفقیت در آزمون آیلتس، تفاوت معناداری وجود دارد. به علاوه، میان متعلق بودن به هر یک از این سبکهای یادگیری و عملکرد زبانآموزان در انواع مختلفِ پرسشهای آیلتسT ازجمله پرسشهای تکمیلجمله و چهارگزینهای، رابطه معناداری مشاهده شد.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
آترواسکلروز یک بیماری عروقی مزمن و عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان میباشد. اختلال در عملکرد سلولهای اندوتلیال عامل مهمی در ایجاد آترواسکلروزیز میباشد. افزایش بیان ژنهای شاخص چسبندگی سلولی و کاهش پروتئینهای متصل کننده سلولها منجر به عملکرد غیرطبیعی اندوتلیوم میشود. این تغییرات مولکولی از مهمترین نشانگرهای اختلال در سلولهای اندوتلیال و پیشرفت بیماری آترواسکلروز میباشد. CXCR۳ یک گیرنده کموکاینی G پروتئینی است که توسط سلولهای اندوتلیال بیان میشود. نقش گیرنده CXCR۳ و لیگاندهایش در عملکرد سلولهای اندوتلیالی و ایجاد بیماریهای قلبی هنوز به درستی شناخته نشده است. در این مطالعه تأثیر کاهش بیان ژن CXCR۳ بر میزان بیان نشانگرهای چسبندگی (I-CAM-۱ ، V-CAM-۱) و اتصال محکم (TJP۱) بین سلولی مورد بررسی قرار گرفت.
به منظور کاهش بیان ژن CXCR۳ از DNAzyme برش دهنده بر علیه mRNA ژن CXCR۳ استفاده شد. DNAzyme توسط توربوفکت به درون سلولهای HUVEC ترانسفکت شد. بعد از تایید کاهش بیان ژن CXCR۳، استخراج RNA و سنتز CDNA انجام شد و سپس بیان ترانسکریپت ژنهای هدف توسط تکنیک RT-qPCR مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج بدست آمده نشان داد که سطح بیان ICAM-۱ وVCAM-۱ به طور قابل توجهی در سلولهای ترانسفکت شده در مقایسه با سلولهای کنترل افزایش یافت در حالی که ژن TJP۱ تغییر قابل توجهی نشان نداد. به نظر میرسد که کاهش بیان ژن CXCR۳ میتواند زمینه ساز ایجاد اختلال در عملکرد سلولهای اندوتلیالی از طریق افزایش بیان مولکولهای چسبندگی شود. بنابراین، این گیرنده میتواند به عنوان یک هدف مولکولی بالقوه برای درک بهتری از مکانیسم ایجاد بیماری آترواسکلروز در نظر گرفتهشود.
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
این مطالعه، با هدف بررسی عملکرد راهبرد برنامهریزی تغذیهای بر شاخصهای رشد و خونشناسی تاسماهی استرلیاد با استفاده از جایگزینی نسبی پودر ماهی (FM) با کنجاله سویا (S) در دوران لاروی انجام شد. تاسماهی استرلیاد با میانگین وزن اولیه ۰۱/۰ ± ۳۲/۰ گرم بهطور تصادفی در ۱۲ حوضچه بتونی گرد توزیع و با چهار جیره آزمایشی شامل صفر (شاهد/FM)، ۱۵ (S۱۵)، ۳۰ (S۳۰) و ۴۵% (S۴۵) کنجاله سویا به جای پودر ماهی، در سه مرحله زمانی (سه تکرار) تغذیه شدند. در مرحله اول (مرحله برنامهریزی)، ماهیان بهمدت ۲۸ روز با چهار جیره آزمایشی مختلف تغذیه شدند. سپس، تمامی گروههای آزمایشی، در مرحله دوم (میانی) با جیره FM و در مرحله سوم (مواجهه) با جیره S۴۵ بهمدت ۲۸ روز غذادهی شدند. در پایان هر مرحله، شاخصهای رشد اندازهگیری شدند. در پایان مرحله مواجهه نیز شاخصهای خونشناسی شامل تعداد گلبولهای قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، حجم متوسط هر گلبول قرمز، میانگین هموگلوبین در سلول و میانگین غلظت هموگلوبین در سلول ارزیابی شدند. عملکرد رشد در مراحل اول و دوم اختلاف معنیداری میان تیمارها نشان نداد، اما در مرحله سوم، وزن نهایی، شاخصهای وزن کسب شده، نرخ رشد ویژه و میانگین رشد روزانه در S۴۵ بهطور معنیداری بالاتر از FM بود. همچنین، بین هیچکدام از شاخصهای خونشناسی در گروههای مختلف اختلاف معنیداری مشاهده نشد. با توجه به نتایج بهدست آمده، راهبرد برنامهریزی تغذیهای در مراحل ابتدایی رشد میتواند در افزایش سازگاری تاسماهی استرلیاد طی مراحل بعدی چرخه زندگی به جیره مبتنی بر پروتئین گیاهی موثر باشد.
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( مرداد و شهریور (Articles in English & French) ۱۴۰۱ )
چکیده
The aim of the present study is to investigate the effect of students' learning styles on their performance in various question types of the listening section of IELTS examination as well as their strategy selection. To this aim, ۹۰ Iranian IELTS candidates from IELTS courses of an English language institute in Tehran, took part in the study as the sampling method was based on availability. The participants of the study comprised of ۳۵ males and ۵۵ females, and they mostly aged between ۲۰ to ۲۷ years old. The researcher first used Kolb's questionnaire to recognize the individual learning styles of candidates, which were accordingly categorized into four classes as activists, theorists, pragmatists, and reflectors. The results obtained from the one-way ANOVA showed that the dissimilarity of the style groups causes different performance in some question types of the listening test. In the note completion, multiple choice, and matching question types, the findings indicated a statistically significant difference. Therefore, it could generally be argued that in these three types of questions in the listening comprehension module of the IELTS examination, variation in different learning styles groups causes variation of performance in different question types. The results of the present study also reveal that the style preferences affect the individual differences in selecting the learning strategies
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۱ )
چکیده
مهارت منظورشناختی، به توانایی استفادۀ مناسب از زبان در بافت اجتماعی گفته میشود. زبانآموز برای کسب توانمندی در مهارت منظورشناختی، باید دانش زبانی و اجتماعی خود را با اَشکال مختلف و راهبردهای منظورشناختی زبان همسو کند و قادر باشد در موقعیت ارتباطی از تمام اجزای مهارت برقراری ارتباط خود بهصورت یکپارچه استفاده کند. در این مقاله، جایگاه پرورش مهارت منظورشناختی در حوزۀ آموزش زبان فرانسه در ایران بررسی شده است. هدف این پژوهش، علاوه بر تعریف مهارت منظورشناختی در حوزۀ آموزش زبان، بررسی میزان بهکارگیری و پرورش این مهارت از سوی مدرسان ایرانی زبان فرانسه است. به این منظور، برای جمعآوری اطلاعات پرسشنامهای تهیه و بین ۵۰ مدرس ایرانی توزیع شد. برای انتخاب حجم نمونه از روش نمونهگیری تصادفی استفاده شده است. روش تحقیق از نوع توصیفی ـ پیمایشی بوده و ابزار پژوهش هم شامل یک پرسشنامه است. پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ، برابر ۰,۹۰ محاسبه شده است. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون t تکنمونه، آزمون همبستگی و t مستقل نشان میدهد با اینکه پرورش این مهارت با زیاد شدن سن و تجربۀ مدرسان بیشتر میشود، بهکارگیری فعالیتهای مربوط به پرورش آن در کلاس زبان فرانسه جایگاه چندانی ندارد و این امر خلاف نظر مثبت مدرسان برای پرورش این جنبه از مهارت برقراری ارتباط زبانی است. بنابراین، پیشنهاد میشود در پژوهشهای آتی، راهکارهایی به مدرسان ایرانی زبان فرانسه معرفی شود تا آنها بتوانند عملکرد تدریسشان را با نیازهای زبانآموزان مطابق سازند و از زبانآموزانِ خود کنشگرهای اجتماعی ماهری در آنچه مهارت منظورشناختی نامیده میشود، بسازند.
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( فروردین و اردیبهشت (Articles in English & French) ۱۴۰۲ )
چکیده
Ces dernières années, l'importance des nouvelles technologies et leur rôle dans l'avancement des programmes éducatifs sont devenus plus clairs pour tout le monde. Avec l'épidémie de Covid-۱۹, les activités sociales, y compris le système éducatif, ont été restreintes et même fermées. Dans une telle situation, la question de l'éducation basée sur les nouvelles technologies est devenue très forte. Par conséquent, le but de cette étude était d'analyser la mise en œuvre de l'enseignement en ligne du français en Iran dans un contexte institutionnel et d'identifier les défis et les opportunités qui en résultent. La population statistique comprenait des apprenants et des enseignants de la langue française qui étudiaient et enseignaient cette langue à l’Institut des Langues d’Iran. Les instruments d’enquête utilisés dans cette recherche sont trois questionnaires à structure de réponses fermées aussi bien que l'observation des cours en ligne de français. L'analyse des données a été réalisée à l'aide du logiciel SPSS ۲۷. Selon les résultats, la mise en place de l'enseignement en ligne du français est modérée au sein des instituts en Iran et crée de bonnes opportunités d'apprentissage pour plusieurs personnes, mais, à la fois, les barrières économiques, techniques, éducatives, stratégiques, culturelles et juridiques sont identifiées comme les obstacles les plus importantes au développement de ce type d'enseignement. En même temps, en supprimant ces obstacles, une plate-forme pour le développement de l'éducation numérique dans notre pays peut être fournie et ses avantages peuvent être maximisés.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۲ )
چکیده
داستان قلعۀ حیوانات اورول داستانی با تم سیاسی- اجتماعی است که در آن میتوان شاهد همآیی کنشی شخصیتهای اصلی داستان در مسیر شکلگیری یک هدف مشخص (جامعۀ مستقل حیوانات) بود که این همآیی کنشی در ادامه منجر به ظهور یک انقلاب و ایجاد یک جامعۀ مستقل حیوانی در سایۀ یک سلسله پارادایم الزامآور در مزرعه میشود. اما در ادامۀ روایت، هر کدام از شخصیتهای کنشهای نشانهگونۀ خاصی نسبت به جامعۀ مستقل حیوانات را از خود بروز میدهند که همین امر انتظار یکسانی سبک زندگی و نیز چگونگی رویکرد آن در این داستان را به چالش میکشد. به همین سبب پژوهش حاضر که با استفاده از روش تحلیلی- تطبیقی نوشته شده است، در پی این است که بر مبنای الگوی سبک زندگی اریک لاندوفسکی؛ نشانهشناس اجتماعی فرانسه، مسئلۀ چگونگی سبک زندگی در داستان قلعۀ حیوانات را تحلیل و بررسی کند تا ضمن مشخص کردن یکپارچه یا متفاوت بودن گفتمان سبک زندگی در این داستان؛ چگونگی رویکرد آن را نیز که میتواند شامل مواردی چون: ایستایی، پویایی، تکرارمحوری و نیز فرایندی بودن یا نبودن باشد؛ تببین کند. یافتههای این پژوهش بیان کنندۀ این امر است که طبق پیشبینی پژوهشگران در این مقاله، گفتمان سبک زندگی در این داستان به شکل متفاوت نمود یافته است که در این بین سبکهای زندگی آفتابپرست و مرجعنشینی و سبک زندگی خرس، به ترتیب دارای بیشترین و کمترین بسامد هستند و نیز در بیشتر موارد رویکرد سبک زندگی در این داستان، رویکردی ایستا و غیرفرایندی است
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله، حل صریح هدایت خطدید بهینه برای سیستمهای کنترل دوجملهای مرتبه دوم بدون شتاب اشباع بصورت حلقهبسته استخراج میشود. معادلات حرکت برای حل بهینه بهصورت تکبعدی در نظر گرفته شده و زمان و موقعیت نهایی معلوم و ثابت فرض شدهاست. بعلاوه، استخراج معادلات با استفاده از سه فرم بیبعدسازی انجام شدهاست که سبب افزایش قابلیت در طراحی و بهبود تحلیل عملکرد قانون هدایت بهینه استخراجشده میشود. با توجه به ریزپردازندههای کنونی، بار محاسباتی قانون هدایت بهینه استخراجشده در حد معقولی است؛ اگرچه از برازش منحنی برای بهرههای هدایت و یا ذخیرهسازی داده میتوان استفاده نمود. عملکرد قانون هدایت خطدید بهینه مرتبه دوم با قوانین هدایت خطدید بهینه با سیستم کنترل مرتبه صفر (ایدهآل) و مرتبه اول با اعمال سیستمهای کنترل مرتبه سوم، چهارم و ششم و در حالت با محدودیت شتاب و بدون محدودیت شتاب بصورت بیبعد مقایسه شدهاست. همچنین تاثیر زمان نهایی، ثابت زمانی سیستم کنترل، ضریب وزنی انحراف از خطدید و محدودیت شتاب نیز بررسی شدهاست. تحلیل فاصله خطای بیبعد نشان میدهد که فاصله خطای سیستم هدایت بهینه مرتبه دوم به ازای زمانهای پرواز کوتاه به ویژه در وسایل پروازی با قابلیت مانوری زیاد، کمتر از دو قانون هدایت مرتبه صفر و مرتبه اول میشود.
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، حل تحلیلی و صریح استراتژی خطدید بهینه برای سیستمهای هدایت و کنترل یکپارچه بدون در نظر گرفتن اشباع زاویه بالک استخراج شدهاست. دینامیک وسیله پروازی بصورت یک تابع تبدیل مرتبه دوم ناکمینهفاز مدل شدهاست که نمایانگر تخمین پریود کوتاه است. برای حل مسئله کنترل بهینه، دینامیک عملگر ایدهآل و بدون اشباع زاویه بالک فرض شده اما برای بررسی عملکرد، محدودیت روی زاویه بالک در شبیهسازی اعمال شدهاست. معادلات حرکت برای حل بهینه بصورت تکبعدی در نظر گرفته شده و زمان و موقعیت نهایی معلوم و ثابت فرض شدهاست. همچنین، معادلات با استفاده از چهار فرم بیبعدسازی مختلف استخراج شدهاست که سبب افزایش دید در طراحی و تحلیل عملکرد استراتژی هدایت و کنترل یکپارچه میشود. بعلاوه، بهرههای هدایت برای حل پایای استراتژی مذکور بصورت تحلیلی و صریح استخراج شدهاست. در مجموع، عملکرد «قانون هدایت و کنترل یکپارچه خطدید بهینه» از حل پایای آن بهتر بوده ولی بار محاسباتی آن بیشتر است؛ اگرچه برای ریزپردازندههای کنونی قابل قبول میباشد. بعلاوه در پیادهسازی قانون مذکور از برازش منحنی یا جستجو در جدول میتوان استفادهکرد. همچنین مطالعه پارامتری بیبعد قانون هدایت و کنترل یکپارچه، بطور نمونه برای ضریب وزنی فاصله از خطدید، بهره و فرکانس پریود کوتاه دینامیک وسیله پروازی صورت گرفتهاست. در نهایت، عملکرد هر دو قانون هدایت و کنترل یکپارچه با وجود عدم قطعیت در مدل دینامیک وسیله پروازی بررسی شدهاست.