۷۲ نتیجه برای Saberi
دوره ۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
چکیده
کودکآزاری جنسی یکی از معضلات اجتماعی است که آثار مخرّبی بر ابعاد مختلف شخصیت کودکان برجای میگذارد. در این مقاله تلاش شده است پیامدهای روانشناختی ناشی از آزار جنسی در اطفال مورد بررسی قـرار گیرد. هدف اصلی پژوهش حاضر شناخت پیامدهای روانی، رفتاری، شناختی و عاطفی ناشی از بزهدیدگی جنسی کودکان زیر پانزده سال در میان مراجعه کنندگان به چهار مرکز اورژانس اجتماعی واقع در استان تهران است.
در این پژوهش که از نظر نوع، کمّی وبه لحاظ روش، توصیفی ـ تحلیلی است، ابتدا شاخصهای متفاوتی بهعنوان عوامل مؤثر بر بزهدیدگی جنسی انتخاب و هـر یـک از دادههای انتخاب شده به روش نمونهگیری در دسترس و بـا اسـتفاده از پرسشنامه پژوهشگر، وارد جداول آماری شدند. سـپس با استفاده از آزمونهای آماری، رابطه میان متغیرها سنجیده شد و میزان همبستگیها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتـایج حاصل از تجزیه و تحلیل پروندههای کودکآزاری جنسیِ ارجاعی به اورژانس اجتماعی مؤید آن است که بین کودکآزاری جنسی و اختلالات روانی پس از آن رابطه معناداری وجود دارد. آزمون فرضیهها حکایت از آن دارد که بزهدیدگی جنسی، پیامدهای سوء روانی، رفتاری، شناختی و عاطفی بر شخصیت کودکان دارد. با توجه به ضرورت شناسایی این عوامل در جهت پیشگیری از بروز اختلالات روانی ـ رفتاری بعد از آن و افزایش راههای رفع یا کاهش آن، تشخیص زودرس کودکآزاری، مداخله، درمان و جلوگیری از بروز عوارض هولناک کودکآزاری ضروری به نظر میرسد.
واژگان کلیدی: اختلال روانی، سلامت روانی، پیامدهای روانی، بزهدیدگی جنسی، اورژانس اجتماعی
دوره ۳، شماره ۳ - ( - )
چکیده
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
دوره ۶، شماره ۱ - ( - )
چکیده
دوره ۶، شماره ۱ - ( - )
چکیده
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
یکی از مهمترین بیماریهای خیار، پوسیدگی طوقه و ریشه خیار میباشد که توسط Fusarium oxysporum ایجاد میشود. اگرچه روشهای زیادی برای این بیماری توصیه شده است، اما کنترل زیستی بهعنوان یک روش سازگار با محیطزیست مورد توجه قرار گرفته است. در مطالعه حاضر اثرات آنتاگونیستی شش استرین از دو جنس Pseudomonas و Bacillus در برابر قارچ F. oxysporum در شرایط آزمایشگاه و گلخانه تحت شرایط تنش خشکی مورد ارزیابی قرار گرفت. همه استرینها قادر به بازدارندگی از رشد قارچ بودند. نتایج حاصل از تنش خشکی نشان داد که این استرینها قادر به تحمل سطوح خشکی میباشند. بهطور کلی باکتری Pseudomonas fluorescens استرین VUPF۵ بهترین اثر بازدارندگی را در تمامی آزمایشها در شرایط آزمایشگاه و در شرایط گلخانه نشان داد.
دوره ۷، شماره ۱۳ - ( بهار و تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده
نقش علوم بلاغی و جایگاه ویژه آن درفهم عمیق قرآن و درک صحیح معارف بی بدیل آن غیر قابل انکار است. یکی از حوزه های مهمّ علم معانی به عنوان شاخه ای از دانش بلاغت بررسی أغراض ثانوی در جملات خبری و انشایی است. در این پژوهش پس از نگاهی گذرا به أغراض ثانوی أفعال أمری در قرآن، به بررسی شیوه هایی پرداختیم که طاهره صفارزاده به عنوان یکی از مترجمان معاصر قرآن در بیان این أغراض در ترجمه ی آیات أمری قرآن به کار گرفته است. برای دریافت دقیق معانی ثانوی عبارات مورد مطالعه، ضمن کمک گرفتن از تفاسیر قرآن و کتب بلاغت، ترجمه مترجم مورد نظر را با پنج ترجمه دیگر مقایسه کردیم تا از بروز خطا در داوری، تا حدّی، مصون باشیم. نتایج این پژوهش گویای این است که در صفارزاده برای برگردان جملات امری با أغراض ثانوی سه شیوه گوناگون برگزیده است ، که عبارتند از: ۱-جایگزینی فعل أمر با قرینه ای معادل مفهوم ثانوی آن در زبان مقصد، ۲-واگذاری درک مفهوم ثانوی به خواننده به علّت گویا بودن متن آیه در بیان غرض ثانوِی،۳-خودداری از آوردن قرینه علیرغم گویا نبودن متن آیه در بیان غرض ثانوی.
دوره ۸، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۹ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۳۱ - ( فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده
عجایبنامهنویسی سنتی نوشتاری است که از قرن پنجم تا قرن دوازدهم هجری آثاری از آن بهجا مانده است. انگاره بنیادین پژوهش حاضر این است که محتوای عجایبنامهای با تفکر اسطورهای پیوند دارد. برای ردیابی این مدعا، با کندوکاو بهشیوه توصیفی ـ تحلیلی در آثار بهجامانده از این سنت، ارتباط اندیشه عجایبنویس با تفکر اسطورهای نشان داده شده است. خیالورزی جمعی در عجایبنامه به تولید گزارههایی انجامیده است که با وجود ادعای مؤلفان درباره ارائه روشها و موضوعات عینی و حقیقی، با بنمایههای شبهاساطیری پیوند مییابد. این بنمایهها، ذیل مباحث تعلیلهای شبهاسطورهای، تبدیل و وحدت اسطورهای، تکرار اسطورهای و تقابل اسطورهای بازنمایی شده است.
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
پژوهش حاضر به بررسی گفتار زنان فارسیزبان کرمانشاهی، بر اساس رویکرد تسلط لیکاف (۱۹۷۵) پرداخته است. هدف از این پژوهش بررسی، توصیف و دستهبندی ویژگیهای خاص گفتار زنان مورد مطالعه و نیز بررسی تأثیر متغیر سن بر بسامد استفاده از ویژگیهای زبانی مذکور است. دادههای پژوهش حاضر به روش میدانی با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه از میان ۹۰ زن فارسیزبان کرمانشاهی در سه رده سنی مختلف، متعلق به طبقه متوسط شهری و دارای سطح تحصیلات دیپلم و پایینتر گردآوری شد. نگارندگان در روند پژوهش به چند ویژگی زبانی جدید افزون بر ویژگیهای زبانی رویکرد لیکاف دست یافتند که عبارتاند از: «گفتار و لحن کودکانه»، «کشش اصوات»، «زبان نمایشی»، «زبان دوریگزین» و «جاندارانگاری». یافتههای پژوهش به شیوه کمّی با استفاده از آزمون مربع خی و نیز شیوۀ کیفی با گریزی بر دانش روانشناسی (نظریه سازوکار دفاعی فروید) تحلیل و تبیین شد. نتایج پژوهش نشان میدهد که متغیر سن تفاوت معناداری در بسامد استفاده از این ویژگیها ایجاد کرده است. به غیر از دو ویژگی «آهنگ خیزان در جملات خبری» و «سؤالات ضمیمه»، تمامی ویژگیهای رویکرد لیکاف و ویژگیهای کشفشده از سوی نگارندگان با بسامدهای مختلف در گفتار زنان مورد مطالعه موجودند و قابلیت تعمیم به جامعه بزرگتر و مشابه با جامعه مورد مطالعه در این پژوهش را دارند.
دوره ۹، شماره ۴۲ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده
گنجینۀ فرهنگ مردم کهگیلویهوبویراحمد سرشار از بنمایههایی است که در فرهنگ کهن مردم ایران ریشه دارد. از دیرباز بهدلیل ارتباط عمیق مردم این منطقه با شاهنامه، اندیشهها، آیینها و باورهای آنان ضمن تأثیرپذیری از حماسۀ ملی در روایتهای آنان از طریق داستانهای پهلوانی راه یافته است. کیخسرو یکی از شخصیتهای مهم اوستا و شاهنامه است که در فرهنگ عامۀ کهگیلویهوبویراحمد حضوری پررنگ داشته و حتی ارزش قدسی پیدا کرده است. در این مقاله، ضمن بازخوانی روایت مردم کهگیلویهوبویراحمد از حوادث پایان زندگی کیخسرو و تحلیل بنمایههایی حماسی و اسطورهای مربوط به آن، به بازنمایی سیمای قدسی کیخسرو در باورهای این مردم میپردازیم. یافتههای پژوهش نشان میدهد تغییراتی که داستان کیخسرو در روایت مردم کهگیلویهوبویراحمد پیدا کرده، ضمن تأثیرپذیری از روحیۀ حماسی و پهلوانی آنان، حاوی بنمایههایی است که با اسطورههای باستانی ارتباط دارد. ازجملۀ این بنمایهها میتوان به ارتباط جام کیخسرو با فرمانروایی او، ارتباط جام با چشمۀ آب، غیبآموزی از طریق فرشتۀ آب، ارتباط چشمه با جاودانگی، و تقدس گیاه اشاره کرد.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( Number ۳ - )
چکیده
دوره ۱۰، شماره ۴۵ - ( مرداد و شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده
در سرودههای حماسی بویراحمدی، علاوه بر ستایش قهرمانان قومی، الگوهای قهرمانی به ابزارهای جنگی آنان، رجزخوانی قهرمان و... به شیوۀ حماسی اشاره شده است. در این پژوهش، به بررسی و تحلیل سیمای قهرمانان قومی بویراحمدی در سرودههای حماسی بویراحمدی میپردازیم. همچنین برآنیم تا پیشینۀ برخی از بنمایههای حماسی و جنبههای اساطیری آنها را نیز تحلیل و بررسی کنیم. این پژوهش بهشکل بنیادی، برپایۀ مطالعات کتابخانهای ـ میدانی و بهروش تحلیل محتوای کیفی انجام شده است. پس از بررسی و تحلیل سرودههای حماسی بویراحمدی میتوان گفت مردم بویراحمدی برای حفظ روحیۀ جنگاوری و قهرمانی، به ستایش قهرمانان قومی خود ازجمله کیلهراسب، میرغلامشاه قاسمی، عبداللهخان ضرغامپور، خانقزی و... پرداخته که در نبردها از خود رشادتها نشان دادهاند. در اشعار عامیانه بیشتر به رجزخوانی، سلاحهای قهرمان و الگوهای قهرمانی و در سوگچکامههای بویراحمدی به توصیف نبردها، شخصیت آنان و سوگواری برای آنان پرداخته شده است که نمونههای مشابهی با شاهنامه دارند.