جستجو در مقالات منتشر شده


۱۰ نتیجه برای Marzban


دوره ۱۳، شماره ۵ - ( آذر و دی (Articles in English & French) ۱۴۰۱ )
چکیده

In today’s world of education, a successful teacher can be assumed to be the one who benefits from Task-Based Language Teaching (TBLT), which demands consideration of teachers’ beliefs about tasks. The present paper takes into account developing a questionnaire regarding teachers’ beliefs about tasks. To this end, ۳۰۰ English as a Foreign Language (EFL) teachers from Mazandaran province participated in the study. The raw items for the questionnaire were collected by randomly interviewing ۱۵ participant teachers and the related literature on teacher cognition research on TBLT. Then the items were factor-analyzed to develop the final version of the Teachers’ Beliefs on Task Questionnaire (TBTQ). Employing Exploratory Factor Analysis (EFA) resulted in a six-factor structure including TBLT and teacher education, TBLT and the learners’ expectations, TBLT and challenges with Present-Practice-Produce (PPP) approach, TBLT and teachers' time limitations, TBLT and teachers’ characteristics, and the feasibility of TBLT resources. Findings revealed that although TBLT has been considered as an innovative approach due to its inspiration from Communicative Language Teaching (CLT), teachers’ attitudes towards TBLT implementation appear to have been taken for granted according to the components emerged from the factor analysis. It is suggested that TBTQ can be used in both foreign and second language contexts in order to identify different categories that can shape teachers’ beliefs about tasks and provide further pedagogical insights into designing and implementing tasks more effectively

دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۲ )
چکیده

این تحقیق به منظور بررسی هویت و پیامد­های آن تحت چارچوب نظریه سرمایه­ گذاری (Norton, ۲۰۰۰) انجام شده است. ۱۷ شرکت­کننده از فراگیران بزرگسال (بالای ۱۸ سال) زبان انگلیسی در موسسات زبان مشهد در ایران، شامل ۱۰ مرد و ۷ زن، بر اساس توانش زبانی (سطوح پیشرفته و )، به این منظور انتخاب و مصاحبه شدند. با استفاده از نرم­ افزار MAXQDA ۱۸، محققین مراحل کد­گذاری روش تحقیق داده ­بنیاد را اجرا نموده و نتایج را بطور دقیق تحلیل نمودند. نتایج حاکی از آن بود که بعضی عوامل مهم مانند سخت­ کوشی، ترس از شکست و تمایلات شخصی ساخت سرمایه ­گذاری را تحت­ تاثیر خود قرار می­ دهند. همین­طور، نتایج نشان می­ دهند که شرکت­ کنندگانی که درجات بالایی از مشارکت را نشان دادند، سطوح بالایی از سخت کوشی و دیدگاه مثبتی نسبت به کلاس معلم و یادگیری خود داشتند. دیگر یافته ­ها نشان داد که توصیف جامعه هدف برای فراگیران باعث افزایش انگیزه آن­ها می­ گردد که به نوبه خود سطح سرمایه ­گذاری را افزایش می دهد. نتایج همچنین نمایان­ گر بینش­ های جدیدی در رابطه ­ی بین زیرساخت­ های سرمایه ­گذاری و عوامل تحکیم ­بخش آن هستند. نکات عملی آموزشی نیز به معلمین و مدرسین زبان انگلیسی مخصوصا در محیط  انگلیسی به عنوان زبان خارجی (EFL) پیشنهاد گردید.


دوره ۱۴، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله به منظور کاهش زاویه غلت و افزایش آستانه واژگونی خودرو به هنگام وارد شدن شتاب جانبی بالا، یک سیستم کنترلی طراحی شده است. بدین منظور دو عملگر الکتریکی چرخشی مشابه بر روی میله‏های پاد غلت سیستم تعلیق جلو و پشت خودرو قرار داده شده است. این سیستم با وارد کردن یک کوپل مخالف که بر شاسی خودرو وارد می‏کند، به صورت متغیر با زمان، شتاب جانبی را تا حد امکان کاهش داده و پایداری جانبی و آستانه واژگونی در مانورهای نسبتا خطرناک را بهبود می‏بخشد. برای مشاهده نتایج و تاثیر وجود این سیستم فعال بر پایداری خودرو، ابتدا با استفاده از یک مدل هشت درجه آزادی غیر‏خطی از دینامیک جانبی خودرو و با در نظر گرفتن زاویه فرمان به عنوان ورودی مدل، پارامترهای سینماتیکی مربوطه و در نتیجه شاخص واژگونی که به صورت میزان جابجایی بار جانبی تعریف شده، پیش‏بینی شده است. برای طراحی کنترلر از روش تئوری کنترل بهینه مرتبه دو به همراه مدل سه درجه آزادی خودرو استفاده می‏شود. سپس با مدل‏سازی جامع خودرو، تاثیر کنترلر بر متغیرهای حالت و دینامیک جانبی خودرو در طی مسیر آزمون استاندارد قلاب ماهی بررسی شده است.

دوره ۱۴، شماره ۵۸ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

هدف مقاله، معرفی کاربردی الگوی سیمپسون (۲۰۰۴) در زاویۀ­دید «آینه­ های دردار» و «همنوایی شبانۀ ارکستر چوبها» است. سیمپسون در ساحت زمانی از بررسی «ترتیب، تداوم و بسامد» در ساحت مکانی از «زاویۀ دوربین» در روانشناختی از «وجه نمایی» و در ایدئولوژیک از «نظام­ گذرایی هلیدی» بهره ­می­ گیرد. کاوش در زاویۀ­دید شناخت بهتری بر افکار و احساسات شخصیتها فراهم­ می ­آورد.
روش تحلیل مقاله در ساحتهای زمانی، مکانی و روانشناختی بررسی کل متن رمانها و شناسایی فرایندها و وجوه افعال در «موتیفهای­ سیاست و باورها» شاخص ایدئولوژی نویسندگان است.
در دو رمان­، گذشته­ نگری نقش مهمی دارد. قاسمی با دید جزئی ­نگرانه و گلشیری با اشارتگرهای «اینجا و آنجا» تقابل بین جامعۀ مبدأ و مقصد را در زندگی مهاجران نشان می­ دهند. نگرش اثباتی بر رمانها حاکم است و راوی با صراحت از بایدها و اعتقادات خود می­ گوید. بسامد زیاد فرایند مادی، واقعگرایی را نمایش ­می‌دهد و کاربرد ویژۀ وجه خبری، احوال و زندگی شخصیتها را گزارش­ می­ کند. 

دوره ۱۶، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۴ )
چکیده

مبحث سکوت ازجمله مباحثی است که در دهه‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته، و پژوهش‌گرانی مانند جاورسکی (۱۹۹۷)، کورزون (۱۹۹۷)، هاکین (۲۰۰۲)، و.... مطالعاتی را در این زمینه منتشر کرده‌اند. سکوت معمولاً به‌عنوان مکمل گفتار در نظر گرفته می‌شود، اما توجه به ماهیت آن دو نکتۀ مهم را آشکار می‌کند، اول اینکه سکوت مختص زبان نیست و در منابع نشانه‌ای دیگر نیز وجود دارد، و دوم اینکه عدم کاربرد کلام همیشه به معنای سکوت نیست، زیرا گاهی معنا نه به‌واسطۀ کلام، بلکه با کمک نشانه‌هایی مانند تصویر، ژست و غیره منتقل می‌شود. بنابراین، صرفاً توجه به زبان در بررسی سکوت کفایت نمی‌کند و اتخاذ رویکردی چندوجهی که همۀ وجوه دخیل در ارتباط را بررسی می‌کند، ضروری به نظر می‌رسد. هـدف از ایـن پـژوهش، بررسی سکوت با توجه به وجوه مختلف دخیل در رمان به‌عنوان یک کنش ارتباطی است. این پژوهش سعی دارد به این سؤال پاسخ دهد که سکوت در وجوه نشانه‌شناختیِ تشکیل‌دهنده رمان، چگونه متجلی می‌شود، چگونه در خلق معنا دخیل است و چگونه بر عناصر رمان تأثیر می‌گذارد. بر این اساس، سکوت در سه وجه مکالمه (بازنمایی گفتار)، متن (نوشتار) و روایت در رمان «سووشون» بررسی شده است. گفتنی است که به‌دلیل در دسترس نبودن چارچوبی منسجم، از روشی ترکیبی استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می‌دهد که سکوت در وجوه مختلف، به شکل‌ها و با کارکردهای مختلف ظاهر می‌شود و علاوه بر خلق معنا، بر عناصر رمان ازقبیل شخصیت‌پردازی، ایجاد راوی دانای کل محدود غیرمداخله‌گر و ... تأثیر می‌گذارد.
 

دوره ۱۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

هدف این مطالعه، محاسبه آثار اعمال سیاست های پولی و مالی بهینه برای اقتصاد ایران با در نظر گرفتن قید مالیات بهینه می باشد. با استفاده از یک مدل تعادل عمومی تصادفی پویا، به بررسی اثرات به کار گیری انواع ابزارهای مالیاتی مانند مالیات بر مصرف، بر درآمد سرمایه، بر درآمد حاصل از نیروی کار و سود در چندین سناریو پرداخته می شود. نتایج نشان می دهند که تحت سناریوهای مختلف با فروض چسبندگی یا انعطاف پذیری قیمت در مدل، قاعده فریدمن یا تورم صفر به عنوان سیاست بهینه مشخص می گردد. همچنین از آنجایی که دولت ها معمولاً در تلاش اند تا اغتشاشات ناشی از مالیات های اعمال شده بر بخش های مختلف اقتصاد را حداقل نمایند، نیاز به وجود یک مالیات منفی که نشان دهنده وضع کمک هزینه (سوبسید) در شرایط مطلوب رمزی در مدل می باشد، تأیید می گردد. از دیگر سو، طبق یافته های تحقیق می توان گفت که سطوح تورمی نه تنها به چسبندگی اسمی و حقیقی مدل وابسته اند، بلکه به تعداد ابزارهای که در دسترس برنامه ریز رمزی قرار دارد، نیز وابسته می باشد.

دوره ۲۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

آینده‌ نگاری و تبیین بدیل‌ها و سناریوهای محتمل در زمینه آینده مدیریت انرژی برق در کشور و بررسی امکان‌های تمرکززدایی و مشارکت شهروندان (مصرف ‌کنندگان برق) در تامین و توزیع برق، هدف اصلی این پژوهش بوده است. سوال محوری پژوهش این است که سطح دموکراتیزه شدن تعاملات در عرصه مدیریت انرژی تا به کجا و تحت چه شرایطی می‌تواند پیش برود و چه امکان‌ها، چالش‌ها و فرصت‌هایی در این مسیر وجود دارد. در این پژوهش، پس از مروری بر ادبیات مدیریتی و اقتصادی در حوزه خدمات و کالاهای عامالمنفعه، کوشش شده است با بهره‌گیری از روش پنل خبرگان، مفاهیم و عوامل کلیدی موثر در شکل‌گیری بدیلهای آینده مدیریت انرژی در کشور شناخته شود؛ سپس، با بهره‌گیری از روش سناریونویسی بر مبنای مدل استنتاجی، طیفی از سناریوهای مرتبط با آینده تامین و توزیع انرژی برق در کشور (شامل دولتی، شبه‌خصوصی، خصوصی و خودحکمرانی) در مسیر تحولات اقتصادی-اجتماعی آینده، تصویر و بازشکافی شده‌است.

دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

پروانه برگخوار مصری پنبه، Spodoptera littoralis، به عنوان یکی از گونه های آفات مهم و بسیار پلی فاژ در دنیا شناخته شده است. هدف از مطالعه کنونی، بررسی اثر سینرژیستی باکتری Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki و ویروس nucleopolyhedrovirus (SpliMNPV) روی لاروهای پنج روزه آفت در شرایط آزمایشگاهی است. برای انجام این، لاروهای پروانه برگخوار مصری پنبه از غذاهای مصنوعی آلوده حاوی باکتری Bt (۱۰۵×۳۱/۸، ۱۰۷×۷۸/۲و ۱۰۸×۶۹/۹ اسپور در میلی لیتر) و ویروس SpliMNPV (۱۰×۲۶/۵، ۱۰۲×۰۳/۷ و ۱۰۳×۳۹/۹ OB در میلی لیتر) به صورت جداگانه و ترکیب تغذیه کردند. در نتایج تیمارها، میزان مرگ و میر لاروی در اکثر ترکیبات Bt-SpliMNPV (غلظت های مختلف) بیشتر از کاربرد جداگانه هر کدام از عوامل کنترل بیولوژیک مورد مطالعه بود. ترکیبات Bt-SpliMNPV انواع مختلفی از برهم کنشها، شامل اثرات سینرژیستی، افزایشی و آنتاگونیستی را نشان دادند. تیمار حاوی ۱۰۵×۳۱/۸ اسپور در میلی لیتر باکتری و ۱۰×۲۶/۵ OB در میلی لیتر ویروس به عنوان اثر سینرژیستی تفسیر شد که مرگ و میر واقعی(% ۴۳/۱۲±۴۱/۷۲ )به طور قابل توجهی از مرگ و میر مورد انتظار(% ۲۸/۴۸) بیشتر بود. علاوه بر این، کاربرد ترکیبات Bt-SpliMNPV باعث افزایش طول دوره لاروی و شفیرگی و کاهش درصد شفیره شدن، وزن شفیره ها و درصد خروج حشرات کامل به طور معنی دار نسبت به تیمار شاهد و تیمارهای حاوی باکتری Bt و ویروس SpliMNPV بصورت جداگانه، شدند. در نهایت، می توان نتیجه گرفت که کاربرد توأم باکتری Bt و ویروس SpliMNPV می تواند کنترل اقتصادی و کارآمد پروانه برگخوار مصری پنبه را افزایش دهد.

دوره ۲۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

اقتصاد ایران، همواره با مشکل نقدینگی و تأمین مالی برای بخش های تولید مواجه بوده است. صندوق های سرمایه گذاری به عنوان یک متخصص مالی، با توجه به پتانسیل های موجود، می توانند این مشکل را تعدیل کنند. در این ارتباط هدف از مطالعه حاضر، آن بوده است که به بررسی تأثیر احتمالی صندوق های سرمایه گذاری بر رشد اقتصادی ایران بپردازیم. برای این هدف، اقتصادی با سه بخش تولید، خانوار و صندوق سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است. مدل پیشنهادی برای سال‌های ۱۳۸۹:۱ تا ۱۳۹۹:۴ در دوره‌های فصلی با روش گشتاورهای تعمیم ‌یافته (GMM) برآورد شده، و نتایج، نشان می دهد که سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری در بازار اولیه، تأثیر مثبت و معناداری بر تولید ناخالص داخلی داشته است. جریان ورودی صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، تأثیر معنا‌داری بر تولید ناخالص داخلی ندارد. اثر متقابل جریان  وجوه صندوق و سرمایه گذاری اولیه صندوق، تأثیر منفی و معناداری بر تولید ناخالص داخلی دارد. بنابراین بر اساس یافته های مدل، صندوق های سرمایه گذاری به واسطۀ جذب و تخصیص منابع، با رفع بخشی از کمبود نقدینگی بخش های تولید، می توانند اثر مثبتی بر رشد اقتصادی بگذارند. در انتها، توصیه سیاستی بر اساس نتایج مدل، این است که سیاست گذاران، توسعه کمی و کیفی صندوق های سرمایه گذاری را در سیاست های کوتاه مدت و بلند مدت، مورد توجه قرار دهند.



دوره ۲۵، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

از سویه بومی (Btt-BN۲) Bacillus thuringiensis var. tenebrionis برای کنترل سرخرطومی برگ یونجه استفاده شد. طراحی آزمایشی با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) برای بهینه‌سازی محیط کشت و پارامترهای تخمیر به منظور دستیابی به سطح بالایی از واحد تشکیل‌دهنده کلونی (CFU) (spores.ml−۱) انجام شد. پارامترها شامل مقدار منابع کربن و نیتروژن در سه سطح با پاسخ میزان واحد تشکیل‌دهنده کلونی (CFU spores ml−۱) برای دو مجموعه آزمایش بررسی شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که حداکثر CFU برای حداقل غلظت جو دوسر (۲ گرم در لیتر)، حداقل غلظت شربت ذرت (۱۰ گرم در لیتر)، و حداکثر غلظت ملاس نیشکر (۱۰ گرم در لیتر) معادل ۱,۴ × ۱۰۱۳ spore ml بود. پارامترهای تخمیر بهینه برای به دست آوردن بالاترین مقدار CFU در حداکثر سطح pH  (معادل ۸) و سطح متوسط دما (۲۸ درجه سلسیوس) بدست آمد. مقدار CFU به میزان قابل توجهی در شرایط بهینه به ۸,۰۶ × ۱۰۱۳ spore ml افزایش یافت که در تحقیقات Btt بسیار مهم است. در نهایت، تحلیل زیست سنجی Btt-BN۲ در یک سیستم واحد و سیستم دوتایی (ترکیب دو حشره کش؛ Matrine® و Abamectin®) در غلظت‌های مختلف، ۸۳ درصد تلفات را در روز سوم برای ترکیب ppm  ۳ از Btt و ppm ۵/۰ از Matrine نشان داد. تلفات ۱۰۰% برای اکثر ترکیبات Btt همراه با Matrine و/یا Abamectin بعد از روز هفتم حاصل شد. نتایج زیست سنجی بیانگر کارایی و سازگاری با محیط زیست آفت کش زیستی مذکور در مقایسه با تیمارهای شیمیایی می‌باشد.
 

صفحه ۱ از ۱