۳۹ نتیجه برای Fu
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۱، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده
دوره ۱، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده
دوره ۲، شماره ۳ - ( - )
چکیده
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
با نگاهی به معماری معاصر ایران و نسل های مختلف آن چنین بر می آید که نمونه های برتری در معماری این دوران وجود دارد که می توان بر اساس نوع مؤلفه های نقد معماری، آنها را به جریانی ویژه در معماری ایران و مستقل از رویکردهای معماری غرب،وابسته دانست. این پژوهش بر اساس روش مورد پژوهی، در پی آن است تا با تحلیل نشانه ها و جریانات فکری موجود در متن آثار معماران، به شناخت گرایش ها و رویکردهای نسل های معماری معاصر بپردازد و به این سؤال پاسخ دهد که آیا تسلسل معنی داری در مفاهیم بکار رفته توسط معماران در دوره های مختلف وجود دارد؟ فرض براین است که تبیین گرایش های معماران معاصر ، از مدرنیسم ایرانی گرفته تا گرایشهای ملی گرایانه، تجدید حیات گونه و یا کلاسیک بازاری، ضمن این که می تواند ارزش و اهمیت هر اثر را در رابطه با متن تاریخی کشور ارزیابی کند، با تبیین ریشه ها و شاخص های قابل اتکا، سبب می شود تا جریان تئوریک موجود در تاریخ معماری معاصر ایران بازشناسی گردد. بر اساس نتایج به دست آمده از تحلیل تطبیقی آثار معماری سه نسل از معماران معاصر ، همچنین با استناد به توصیف های صاحب نظران، چنین بر می آید که جریان نظریه در معماری معاصر، در چارچوب چهار مقوله مشخص نظیر ایده های ساختار دهنده، ارجاعات سبک شناسانه، گزینش فرم و نوع مصالح قابل تبیین می باشد.
دوره ۴، شماره ۴ - ( - )
چکیده
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۴۰۰ )
چکیده
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده
مراعاتالنظیر تا قرن پنجم هجری در کتابهای بلاغی اسم و رسم مستقلی ندارد و برپایۀ اسناد و مدارک موجود، نخست رادویانی از این آرایه نام برد، سپس بلاغیان دیگر آن را بیشتر مورد بحث قرار دادند و کمکم جایگاه این آرایه میان مباحث علم بدیع تعیین و تبیین شد. پیشتر، ضمن مباحثی مانند «ائتلاف»، «تقسیم» و «مقابله»، طرح کمرنگی از مبحث مراعاتالنظیر را ملاحظه میکنیم که چندان گویا نیست. در ادامه، به پیشینه بحث اشاره میکنیم. در مقالۀ حاضر، پس از بررسی پیشینۀ بحث مراعاتالنظیر، تعریف این آرایه را «تشکیل رابطۀ معنایی تناظر میان اجزای کلام برای ایجاد مضمون ادبی» دانستهایم و همین رابطه باعنوان «علاقه» بنیاد مجاز را نیز میسازد. مطالعۀ دقیق آمیغهای مراعاتالنظیر و کارکردهای تصویرآفرینی، مضمونپردازی، فضاسازی، مبنادهی و انسجامبخشی این آرایه، و معیارهای صحت، ابداع، وضوح و اعتدال برای ارزیابی آن، از دیگر دستاوردهای این مقاله است. این بحثها در بلاغت اسلامی معمولاً راجعبه مباحثی مانند مجاز، تشبیه و استعاره هم سابقه دارد.
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: سمیتسنجی زیستی نانوذرات نقره در زیستبوم آبی و یافتن غلظتهای کشنده این ماده دارای اهمیت است. هدف این پژوهش، مقایسه سمیت نانوذرات نقره شیمی و زیستتولیدی "در محیط زنده" در مدل جانوری ماهی گورخری (مرحله جنین و بالغ) بود.
مواد و روشها: مطالعه تجربی حاضر روی ۳۰ قطعه تخم لقاحیافته و ۳۰ قطعه ماهی گورخری بالغ اجرا و اثرات سمیت نانوذرات نقره شیمیایی و زیستتولیدی توسط عصاره آبی جلبک دریایی قهوهای (Sargassum boveanum) در مراحل تکاملی جنین و بالغ با یک گروه شاهد و در غلظتهای متوالی افزایشی بررسی شد. نرخ تلفات در زمانهای ۲۴، ۴۸، ۷۲ و ۹۶ ساعت بعد از مجاورت، ثبت شد. دادهها با نرمافزارهای EPA Probit Analysis ۱.۵ و SPSS ۱۹ توسط آنالیز واریانس یکطرفه و پسآزمون چنددامنه دانکن تحلیل شدند.
یافتهها: سمیت دو نوع نانوذره نقره در دو مرحله تکاملی با افزایش غلظت و زمان روند افزایشی داشت (۰۵/۰p<). پس از ۹۶ ساعت، غلظت ایجادکننده LC۵۰ در ماهی بالغ نسبت به نانوذرات نقره شیمیایی ۰/۷۸۸ و برای نانوذرات زیستتولیدشده ۰/۴۰۹میلیگرم بر لیتر بود. LC۵۰ در مرحله تکاملی جنینی در مواجهه با نانوذرات شیمیایی ۰/۲۵۰ و برای زیستتولیدی ۰/۳۷۵میلیگرم بر لیتر بود. درصد تلفات در بالاترین غلظت (۳میلیگرم در لیتر) از نانوذرات نقره در زمانهای ۷۲ و ۹۶ ساعت در همه گروهها به نرخ ۱۰۰% تلفات رسید.
نتیجهگیری: هر دو مرحله تکاملی این ماهی نسبت به سمیت هر دو نوع نانوذرات نقره حساس بوده، لکن این حساسیت در مراحل جنینی بالاتر است و نانوذرات نقره زیستتولیدی در قیاس با همتای شیمیایی آن، اندکی سمیتر است.
دوره ۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده
دوره ۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
با توجه به نقش مهم آنزیمها در تسهیل عملکرد فرایندهای مختلف، استفاده از آنها در اغلب صنایع بسیار مورد توجه است. درصد بسیار پایینی از میکروارگانیسمهای تولید کنندهی آنزیمهای جدید در محیط آزمایشگاهی قابل کشت میباشند، این درحالی است که متاژنوم منبع عظیمی از اطلاعات ژنتیکی آنزیمهای ناشناخته را میتواند در اختیار ما قرار دهد. با توجه به اهمیت استفاده از آنزیمها در صنایع گوناگون، آنزیمهایی با ساختار پایدار و مقاوم در برابر حرارت، کاربرد و عملکرد بهتری را نشان میدهند و تحقیقات زیادی در زمینهی شناسایی و تولید آنها به صورت پیوسته صورت گرفته است.
در این پژوهش با استفاده از روشهای محاسباتی، پیشگویی تعیین ساختار و استفاده از توالی آنزیمهای زایلاناز مستخرج از دادههای متاژنوم شکمبهی گوسفند، آنزیم زایلانازی با ساختار بسیار مقاوم شناسایی و به صورت نوترکیب تولید شد. آنزیم زایلاناز نوترکیب مقاوم به حرارت، PersiXyn۵ نامگذاری شده و از DNA استخراج شده از محتویات شکمبه گوسفند کلون و در باکتری E.coli بیان و خالص گردید. فعالیت ویژه و پارامترهای کینتیکی Km و Vmax برای این آنزیم محاسبه شده و فعالیت بهینه این آنزیم در دمای ۸۰ درجه سانتیگراد و pH ۸ مشاهده شد. آنزیم زایلاناز نوترکیب جدید پس از ۲ ساعت تیمار در دمای ۹۰ درجه سانتیگراد ۵۸ درصد فعالیت خود را حفظ کرد. با توجه به اینکه آنزیم زایلاناز مورد مطالعه مقاوم در دمای بالا و فعال در محیط قلیایی است برای استفاده در صنایع کاغذسازی، تهیهی خوراک طیور و تولید سوخت زیستی مناسب میباشد.
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( آذر و دی (Articles in English & French) ۱۴۰۰ )
چکیده
Empirical studies examining the effects of language learning have largely focused on linguistic changes in learners. Regrettably, this has left the non-linguistic changes under-researched. To address this, the current study examined what self-identity changes Chinese university EFL learners experienced and how individual characteristics (i.e., gender, starting age of study, and university major) may have affected these changes. To do so, a self-identity change questionnaire was administered online to ۴۱۶ Chinese university students using a convenience sampling strategy. Seven identity change variables were measured by the survey: changes in (۱) positive self-confidence, (۲) negative self-confidence, (۳) productive identity change, (۴) additive identity change, (۵) zero change, (۶) subtractive change, and (۷) split change. Confirmatory factor analysis confirmed that the items on the questionnaire measured their intended identity change variable. Descriptive statistics showed that participants experienced changes in self-confidence, additive identity, and productive identity, but did not experience subtractive or split change. The results also showed that the participants were unaware that they had experienced any changes. Multiple analysis of variance results showed that the individual characteristics contributed to some variation in the identity changes. The findings support theories suggesting that language learning contributes to non-linguistic changes within learners.
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: امروزه بحران انرژی به یکی از مشکلات جهانی تبدیل شده است. در شرایطی که تمامی کشورها با این بحران درگیر هستند، راهکارهایی با نتایج هرچند کوچک می تواند منجر به تغییرات چشمگیری در مقیاس کلان شود. سرمایش به عنوان یک راهکار جهت کاهش مصرف انرژی در ساختمان به خصوص در اقلیم های گرم، کمک شایانی به کنترل میزان مصرف انرژی می کند.
روشها: پژوهش حاضر قصد دارد عملکرد تهویه هواکشی را در قالب شرایط موجود ساخت و ساز در ساختمان های ۴ طبقه بررسی کند. از طرف دیگر این پژوهش از بررسی های موجود برای تهویه هواکشی که غالبا جنبه ی مکانیکی دارند فراتر رفته است و براساس کابرد هواکش در معماری به بررسی پرداخته است. بخش اول مطالعات به صورت کتابخانهای بوده و مدل سازی با استفاده نرم افزارهای پیشرفتهی انرژی انجام شده است.
یافتهها: مطالعات به بررسی موقعیت هواکش و چرخش زمین در بخش مسکونی شهرستان دزفول و همچنین تغییرات مصالح هواکش پرداخته شده است. تودهی رایج برای ساخت و ساز در این بخش از شهر ۱۰ * ۲۰ مترمربع می باشد. باتوجه به بررسی ها در جهت گیری های خمتلف ساختمان، یافتهها نشان میدهد که تغییرات مصالح هواکش بر روی عملکرد هواکش تاثیر دارد.
نتیجهگیری: نتایج شبیه سازی نشان داد که تغییرات مصالح و چرخش در سایت می تواند باعث تغییر عملکرد هواکش شود. مشخصا عملکرد شیشه می تواند بهتر از آلومینیوم باعث افزایش سرعت هوا شود. اما موقعیت هواکش در پلان تفاوت چشمگیری را عملکرد هواکش ایجاد نمی کند.