۱۹ نتیجه برای Esfandiari
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۱، شماره ۲ - ( - )
چکیده
دوره ۲، شماره ۱ - ( - )
چکیده
دوره ۲، شماره ۱ - ( - )
چکیده
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
نانوکامپوزیت ها گروه جدیدی از مواد هستند که حداقل یک جزء از اجزای اصلی تشکیل دهنده آنها دست کم در یک بعد، در گستره یک تا صد نانو متر داشته باشد. به طور معمول، نانوکامپوزیت ها ویژگی هایی متفاوت و برتر از نظر خواص مکانیکی و فیزیکی نسبت به کامپوزیت های متعارف دارند در این پژوهش، پلیوینیلاستات به روش پلیمریزاسیون امولسیونی به منظور ماتریس پلیمری تهیه شد. سپس نانو ذرات الماس با عامل سیلانی اصلاح گردید. در نهایت نانو کامپوزیت پلی وینیل استات- الماس با ۵/۰، ۱، ۵/۱ و ۲ درصد از نانو ذره الماس اصلاح شده تهیه و مورد آنالیز قرار گرفت. جهت تعیین مشخصات و بررسی ساختار نانو کامپوزیت تشکیل شده از آنالیزهای FTIR، TGA، RMS، FESEM، اندازهگیری میزان نفوذ اکسیژن در فیلمهای تولیدی و اندازهگیری زاویه تماس استفاده شده است. آنالیز FTIR مشخص کرد که اصلاح نانو ذرات الماس با عامل سیلانی به خوبی صورت گرفته است. تصاویرFESEM نشان می دهد که نانوکامپوزیت همگن ایجاد شده است. با افزایش درصد نانو ذره الماس اصلاح شده در نانو کامپوزیت میزان نفوذپذیری اکسیژن در فیلم نانو کامپوزیت پلی وینیل استات- الماس کاهش می یابد. در صورتیکه این نانو کامپوزیت به عنوان پوشش نگهدارنده میوه ها استفاده شود، این خاصیت ارزشمندی است. اندازه گیری زاویه تماس نانو کامپوزیت پلی وینیل استات- الماس نشان داد که با افزایش میزان نانو ذرات الماس اصلاح شده از ۵/۰ به ۲ درصد وزنی، خاصیت آب گریزی فیلم نانو کامپوزیت افزایش می یابد. بنابراین با افزایش میزان مشخص از نانوذرات به ماتریس پلیمری، خواص پلیمر از جمله مقاومت گرمایی و استحکام کششی افزایش یافته که این باعث بالا رفتن کارآیی پلیمر میشود.
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۰ )
چکیده
جنسAgrochola s. l. Hünber, ۱۸۲۱ (Noctuidae, Xyleninae, Xylenini, Xylenina) شامل بیش از ۷۰ گونه توصیف شده است که اغلب آنها دارای ظاهری منحصر به فرد هستند. براساس بازنگریهای اخیر این گروه در منطقه پالئارکتیک، تصمیم بر به روز کردن اطلاعات آنها مبتنی بر آخرین یافتهها در مورد پراکنش و اسامی مترادف گرفته شد. درکل ۱۸ آرایه متعلق به گروهجنس Agrochola s. l. در ایران فهرست شد که در میان آنها سه مورد Agrochola imitata Ronkay, ۱۹۸۴، A. consueta (Herrich-Schäffer, ۱۸۵۲) و A. helvola pallescens (Warren, ۱۹۱۱) برای فون ایران جدید بود. فهرست گونههای متعلق به گروهجنس Agrochola s. l. در ایران همراه با اطلاعات پراکنش و اسامی مترادف آنها و نیز برای گزارشهای جدید تصاویر اندام تولید مثلی و الگوی بال ارایه شد. پیشنهاد میشود که جستجوهای متمرکز بیشتری همراه با مطالعه گیاهان میزبان روی Agrochola، به ویژه در کوههای زاگرس در غرب ایران انجام شود.
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
گونه Pelopidas thrax (Hübner) (Lep.: Hesperiidae) در جنوب غربی ایران پراکنش گستردهای دارد. هدف ما کاربرد تکنیکهای ریختشناسی هندسی در بررسی دوشکلی جنسی و اثرات آلومتریک در بالهایP. thrax بود. بالهای جلو و عقب به ترتیب ۴۰ و ۳۹ فرد از هر جنسِ نر و ماده که از اهواز جمعآوری شده بود لندمارکگذاری و تحلیل شد. دوشکلی جنسی در اندازه و شکل بالهای جلو و عقب P. thrax مشاهده و بطور گرافیکی نمایش داده شد. تحلیل چندمتغیره وجود تفاوتهای معنیدار در شکل بال جلو و بال عقب بین دو جنس را تایید کرد. اندازه متوسط هر دو بال نشان داد که اندازه مادهها از نرها بزرگتر است و توسط باکس پلات نمایش داده شد. رگرسیونهای چند متغیرۀ متغیرهای شکلی روی اندازه متوسط معنیدار بودند و بهوسیله thin plate splines نمایش داده شدند. آلومتری، تنوع شکل در هر مورد را بین ۸/۰ تا ۶/۱۹ درصد بیان نمود. تحلیلها الگوهای متفاوتی از آلومتری را در بالهای جلو و عقب در دو جنس نشان دادند. تفاوتهای معنیدار در شکل بالها بین نر و ماده بعد از حذف اثرات آلومتریک همچنان باقی ماند. تنوعی که با اندازه مرتبط نباشد میتواند به رفتارهای خاصی مانند سرعت و عملکرد پرواز در هر جنس نسبت داده شود. با اینحال تأیید ارتباط بین تنوع شکل بال مشاهده شده در این پژوهش با خصوصیات پروازی نیازمند انجام آزمایشات ویژه است.
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۲- )
چکیده
در این مقاله نوعی روش کنترل جستجوگر فازی همراه با جداول جستجو برای بهینهسازی کارایی در درایو موتور القایی- پمپ ارائه شده است. برای مدلسازی موتور القایی و کانورتر از مدلهای مبتنی بر تلفات حرارتی و برای مدلسازی پمپ و سیستم هیدرولیکی- که سیستم غیرخطی و نسبتاً پیچیدهای است- از شبکه عصبی استفاده شده است. بهینهسازی کارایی پمپ و سیستم هیدرولیکی، از طریق کنترل مقدار دبی خروجی بهوسیله تنظیم سرعت چرخش پمپ انجام میشود. همچنین با انتخاب مناسب فرکانس سویچزنی اینورتر و تعیین مقدار مناسب فرکانس و ولتاژ تغذیه موتور، میزان تلفات مجموعه درایو حداقل میشود. نتایج شبیهسازی نشان میدهد که کنترلکننده پیشنهادی توانسته است علاوه بر افزایش کارایی مجموعه درایو در شرایط تغییر دبی، مشکلات موجود در روشهای بهینهسازی کارایی مانند کند بودن همگرایی و نوسان حول نقطه بهینه را بهبود بخشد.
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( مرداد و شهریور (Articles in English & French) ۱۴۰۱ )
چکیده
Complexity measures in academic writing have experienced a shift from clausal to phrasal indices in recent years. Drawing on a subset of Biber et al.’s (۲۰۱۱) hypothesized stages of writing development, we explored phrasal complexity across sections (part-genres) of research articles (RAs) in applied linguistics and clinical medicine. A ۳۸۹,۳۳۲-word corpus consisting of ۸۰ randomly selected RAs from leading journals in applied linguistics and clinical medicine was compiled for the purposes of the present study. One-way analysis of variance (ANOVA) and independent-samples t-test, as implemented in SPSS (version ۲۵), were employed to find differences across the RA sections and between two groups of academic writers. The findings indicated that RAs in clinical medicine relied more heavily on noun phrase modifiers in all sections than those in applied linguistics, suggesting that the distributional pattern of these linguistic expressions is discipline-independent. The implications of the distributional pattern of phrasal complexity are discussed in relation to L۲ writing pedagogy and the development of genre-based, discipline-specific academic writing.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده
با توجه به رشد روزافزون مصرف انرژی از یک سو و کاهش منابع سوختهای فسیلی از سوی دیگر، استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر از جمله انرژی باد، در کانون توجه پژوهشگران قرار گرفته است. از میان انواع توربین های بادی که به منظور دریافت توان الکتریکی از جریان باد مورد استفاده قرار می گیرند، توربین های بادی محور عمودی به دلیل عدم وابستگی به جهت وزش باد، حساسیت کمتر نسبت به آشفتگی جریان و تولید صدای کمتر، امکان استفاده در مناطق شهری و در نزدیکی مصرف کنندگان را فراهم می سازند. در این مقاله یک توربین بادی محور عمودی با پره های مستقیم به روش دینامیک سیالات محاسباتی به صورت سه بعدی مدلسازی شده و نتایج حاصل از حل عددی آن با نتایج آزمایشگاهی سایر پژوهشگران اعتبارسنجی گردیده است. پس از آن، اثر تغییر محل اتصال پره های روتور به بازوهای نگهدارنده و گام اولیه پره مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل نشان می دهد که در نمونه مورد بررسی، انتخاب گام اولیه و محل اتصال مناسب پره می تواند بیشینه ضریب عملکرد توربین را به ترتیب ۶۵ و ۶۰ درصد افزایش دهد
دوره ۱۶، شماره ۹۰ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
هدف پژوهش بررسی اثر افزودن سبوسبرنج تخمیری و عصاره کاهو به ماست و ارزیابی خواص فیزیکی-شیمیایی بافتی و حسی ماست حاصل طی دوره نگهداری است. برای تهیه عصاره کاهو استخراج عصاره آبی به روش فراصوت صورت گردید. سبوس برنج تخمیری با مقادیر ۲، ۴، ۶ و ۸ درصد و عصاره کاهو با مقادیر ۵/۰، ۱، ۲ و ۳ درصد به شیر استریل افزوده شده، پس از رسیدن به دمای ۴۲ درجه سلسیوس، کشت آغازگر ماست (لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس) تلقیح شد. پس از گرمخانهگذاری، آزمون ارزیابیحسی جهت انتخاب نمونههای مطلوبتر و سپس آزمونهای فیزیکی-شیمیایی شامل pH، اسیدیته، آباندازی و ویسکوزیته در روزهای ۱، ۷، ۱۴ و ۲۱ در شرایط یخچالی انجام شد. نتایج نشان داد؛ نمونههای حاوی سبوس برنج تخمیری و عصاره کاهو، pH کمتر و اسیدیته بیشتر نسبت به نمونه شاهد داشتند. همچنین با کاهش مقدار pH و افزایش اسیدیته که باعث ضعیف شدن ساختار ژلی میسلهای کازئین میگردد؛ میزان آباندازی افزایش و ویسکوزیته کاهش مییابد. همچنین افزودن سبوسبرنج تخمیری و عصاره کاهو باعث تغییرات در ترکیبات شیمیایی نمونهها شده است بهطوریکه باعث افزایش میزان ترکیبات فنولیک و مادهخشک گردید. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که افزودن عصاره کاهو به نمونهها منجر به کاهش معنیداری امتیازات شده است. ماست حاوی ۶ درصد سبوسبرنج تخمیری و نمونه حاوی ۶ درصد سبوس برنج تخمیری و ۲ درصد عصاره کاهو بالاترین امتیاز ارزیابی حسی را به خود اختصاص دادند. با بررسی نتایج حاصل از آزمونها میتوان ماست حاوی سبوسبرنج تخمیری را به عنوان فرآورده فراسودمند و دارای خواص سلامتیبخش معرفی نمود.
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
گسترش مبدلهای انرژی موج یکی از چالشهای مهمی است که اخیراً معماران دریایی با آن مواجه بودهاند. یکی از مهمترین رویکردها پیش از ساخت مبدلهای انرژی موج آن است که مدل مفهومی آنها در نرمافزارهای دینامیک سیالات محاسباتی مورد ارزیابی قرار بگیرند؛ بنابراین، در این مقاله یک مدل نوآورانه از مبدل انرژی موج ارائه گردیده و عملکرد هیدرودینامیکی مبدل پیشنهادی در خلیجفارس بررسی شده است. جهت شبیهسازی دقیق دینامیک مبدل انرژی موج، از تکنیک مش مورفینگ استفاده شده است. از آنجایی که مبدل ارائه شده یک طراحی نوآورانه بوده و مدل آزمایشگاهی برای اعتبارسنجی آن در دسترس نبوده است، تلاش شده است تا چیدمان عددی با استفاده از مسائل آزمایشگاهی مشابه که ویژگیهای مختلف مسئله موردنظر را دارا هستند، مورد صحت سنجی قرار بگیرند. سپس، چندین هندسه مختلف شامل پدال تخت، فویل، نیم کره کوچک و بزرگ برای مبدل انرژی موج به صورت عددی مورد بررسی قرار گرفته و پدال نیم کره کوچک به عنوان بهترین هندسه ممکن جهت محاسبات نهایی تعیین شده است. تعداد پدالها نیز پارامتر دیگری بوده است که مورد ارزیابی قرار گرفته و مدل هشت پدالی به عنوان انتخاب بهینه تشخیص داده شده است. در انتها، مبدل انرژی موج بهینه در نه موج مختلف شبیهسازی گردیده و نتایج به صورت کامل ارائه شدهاند.
دوره ۱۷، شماره ۱۰۷ - ( دی ۱۳۹۹ )
چکیده
برهموم یک ماده صمغی جمع آوری شده توسط زنبور عسل از منابع گیاهی مختلف است. هدف از این تحقیق، ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره برهموم در روغن آفتابگردان طی زمان نگهداری بود. در این پژوهش، ابتدا ظرفیت آنتیاکسیدانی عصارههای اتانولی، متانولی و آبی برهموم با استفاده از روش DPPH ارزیابی شد. نتایج نشان داد که عصاره متانولی برهموم بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی را داشت. سپس غلظتهای مختلف عصاره متانولی (٠، ٥/٠ و ١ درصد) به روغن آفتابگردان اضافه شده و به مدت ٦٠ روز در دمای ٢٥ درجه سانتیگراد نگهداری شدند. برای مقایسه عصاره بره موم با آنتیاکسیدانهای صنعتی، روغن آفتابگردان بازاری حاوی TBHQ نیز تهیه شده و همراه نمونهها نگهداری شد. در طی زمان نگهداری، هر ٢٠ روز یک بار، اندیسهای پراکسید (PV)، اسید تیوباربیتوریک (TBARS) و اسیدی اندازهگیری شدند. دادههای حاصله با استفاده از طرح کاملا تصادفی تجزیه و تحلیل شدند. نتایج نشان داد که افزودن آنتیاکسیدان به روغن آفتابگردان منجر به کاهش اندیسهای PV، TBARS و اندیس اسیدی نمونهها شد. از این نظر، غلظت ١ درصد عصاره متانولی بره موم کارآمدتر از غلظت ٥/٠ درصد و آنتیاکسیدان سنتزی بود. در طی زمان نگهداری، مقادیر اندیسهای اکسیداتیو نمونهها به تدریج افزایش یافت. در همه زمانهای مورد مطالعه، بالاترین میزان اکسیداسیون مربوط به روغن خام بود. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که اختلاف معنیداری بین امتیازات طعم، رنگ و پذیرش کلی روغن حاوی عصاره برهموم و روغن آفتابگردانِ بازاری وجود نداشت، اما امتیاز مربوط به بو روغن حاوی عصاره برهموم کمتر از روغن بازاری بود. این گونه به نظر میرسد که عصاره متانولی برهموم دارای فعالیت آنتیاکسیدانی است که میتوان از آن به عنوان یک آنتیاکسیدان در روغن و محصولات بر پایه روغن طی زمان نگهداری استفاده نمود.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۷ - ( آبان ۱۴۰۰ )
چکیده
بسیاری از مواد غذایی دارای ساختاری بر پایه سیستم کف بوده که پایداری آن ها نقش مهمی در خصوصیات بافتی، ساختاری و بازارپسندی این محصولات دارد. در صنعت غذا از پلی ساکاریدهایی نظیر صمغ ها و ژلاتین جهت پایدار نمودن سیستمهای غذایی بر پایه کف استفاده میشود. به این منظور اثر غلظتهای مختلف ژلاتین(۱، ۲ و ۳%) بر ویژگی های تولید کف پروتئین-های آلبومین و سدیم کازئینات (۱ و ۲%) بررسی شد. در این پژوهش میزان افزایش حجم، جزء حجمی کف و سرعت زهکشی بررسی شد و همچنین از پردازش تصویر جهت بررسی تخلخل، بعد برخالی، انتروپی و میزان کروی بودن حبابها استفاده گردید. مشاهدات نشان داد که افزایش غلظت ژلاتین باعث کاهش تخلخل، انتروپی، بعد برخالی، سرعت زهکشی، جزء حجمی کف و اورران شد. افزایش غلظت پروتئین نیز باعث افزایش تخلخل، اورران، کرویت و بعد برخالی شد در حالی که اندازه حباب کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که میتوان از غلظتهای مختلف ژلاتین برای پایدارسازی سیستمهای غذایی حاوی کف استفاده نمود.
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۱-۱۴۰۳ )
چکیده