جستجو در مقالات منتشر شده


۷ نتیجه برای Dema


دوره ۰، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده



دوره ۷، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده



دوره ۱۲، شماره ۵ - ( آذر و دی (Articles in English & French) ۱۴۰۰ )
چکیده

Given the complexity of spoken interaction, acquiring conversation skills has been difficult for most EFL learners, and as EFL classrooms largely depend on hypothetical scripted material, learners lack explicit exposure to naturally occurring language essential for real-life interaction. This paper reports on a quasi-experimental study aiming at assessing the impact of conversation analysis- (CA) informed language-in-(natural)-talk log assignments on the development of Thai EFL learners conversation skills. Eighty-eight second-year undergraduates at a university in southern Thailand took part in the study. As part of a monitored self-study task, the participants completed ten language-in-talk log assignments with self-selective use of audiovisuals available online. The quantitative data was collected using pre-and post-test role-plays. The qualitative data was assessed through completed log assignments, close analysis of the role-plays, and written interview for data triangulation. The findings suggested that the log assignment intervention significantly enhance participantsconversation abilities, including turn construction, turn delivery, and the sequential organization of turn-taking. The qualitative results also show that via CA-informed requirements of the log assignment, students became more aware of conversation mechanisms and language use in real-life interaction. This paper recommends that language-in-talk log assignments be incorporated into existing EFL conversation lessons.

دوره ۱۵، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده

روش اجزای محدود توسعه یافته روشی جدید بر پایه غنی‌سازی پیکره‌بندی واحد ناپیوسته در فضای تقریب اجزای محدود استاندارد می‌باشد. علیرغم پیشرفت‌هایی که در نرم افزارهای تولید شبکه اجزای محدود بوجود آمده است، کماکان تعویض و بروز رسانی شبکه اجزای محدود در خلال فرایند گسترش ترک بسیار مشکل و پیچیده باقی مانده است. زمانی چنین موضوعی پیچیده‌تر خواهد شد که چندین ناپیوستگی و مرز داخلی ناهمگن، در دامنه فیزیکی مساله که با المانهای محدود گسسته‌سازی شده وجود داشته باشد. روش اجزای محدود توسعه یافته در ترکیب با روش مجموعه تراز می‌تواند بر این مشکل فایق آید. در این مطالعه، ترک‌های از پیش تعریف شده و مرزهای داخلی، شامل حفره و مرز ناهمگن به کمک توابع مجموعه تراز تولید می‌شود. به علاوه اثر اندرکنش مرزهای داخلی بر الگوی گسترش ترک مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین مقادیر فاکتور شدت تنش در مود مرکب از طریق انتگرال اندرکنش که بر پایه انتگرال مستقل از مسیر J بدست آمده است، محاسبه می‌شوند. مثال‌های عددی که در این مطالعه مورد بررسی قرار می‌گیرند با دیدگاه کاربرد مهندسی در طراحی اجزای حاوی ناپیوستگی با لحاظ نمودن شکست می‌باشند. نتایج بدست آمده نشان دهنده تأثیرات متفاوت مرزهای داخلی نرم، سخت و حفره داخلی بر مسیر رشد ترک می‌باشند.

دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده

در طراحی کنترل، اطلاعات کامل بازخورد اغلب ضروری است. در بازوهای مکانیکی با مفاصل انعطاف‌پذیر، اندازه‌گیری تغییرات زوایای بازوها میسر است ولی اندازه‌گیری تغییرات عملگرها به‌سادگی قابل اندازه‌گیری نیست. از طرفی اندازه‌گیری متغیرهای حالت همواره دارای نویز سیگنالی است و فضای کاری بازوهای مکانیکی مخلوطی از اغتشاشات هست. بنابراین وجود یک رویت‌گر و تخمین‌گر غیرخطی مطلوب، جهت بهبود عملکرد سیستم دینامیکی موردنظر، امری ضروری است. روش معادله ریکاتی وابسته به حالت یکی از بهترین روش‌های کنترل بهینه غیرخطی می‌باشد. سیستماتیک بودن این روش، فرمول‌بندی و انجام محاسبات را ساده کرده و کنترل طیف وسیعی از سیستم‌های دینامیک غیرخطی )به‌شرط پایدار پذیر بودن( را در بر می‌گیرد که از مزایای این روش محسوب می‌شود. در اکثر روش‌های کنترل غیرخطی از تکنیک‌های خطی‌سازی مدل استفاده می‌شود اما در این روش فضای‌حالت مستقیم به‌صورت غیرخطی مورد استفاده قرار می‌گیرد که یکی از علل دقت و انعطاف‌پذیری در طراحی نسبت به سایر روش‌ها می‌باشد. هدف این مقاله، طراحی کنترل‌کننده و تخمین‌گر مبتنی بر روش معادله ریکاتی وابسته به حالت است که باوجود اغتشاشات، نویز سیستم‌های اندازه‌گیری و محدودیت‌های سیستم (عملگر و حس‌گرها)، تا حد امکان متغیرهای خروجی سیستم به مقدار طراحی (مطلوب) نزدیک شده و رفتار سیستم به رفتار حقیقی ربات نزدیک‌تر می‌شود. در این پژوهش ابتدا فرمولاسیون کنترل‌کننده و رویت‌گر بیان گردیده است، سپس این روند برای بازوی سه درجه آزادی با مفاصل انعطاف‌پذیر طراحی و شبیه‌سازی شده است. در ادامه فرایند طراحی به‌صورت تجربی برای ربات آزمایشگاهی اسکات پیاده‌سازی شده و نتایج صحه‌گذاری به‌دست آمده است.

دوره ۱۹، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده

با توجه به ویژگی­های مثبت روسازی دال­خط راه آهن در مقایسه با روسازی بالاستی راه آهن که به روسازی رایج مدنظر قرار دارد، استفاده از روسازی دال­خط راه آهن روز به روز در حال افزایش است. برهمین اساس اخیرا، مبحث تحلیل و طراحی روسازی دال­خط راه آهن به عنوان یک موضوع مهم در میان محققان تبدیل شده است. یکی از پارامترهای موثر در تحلیل و طراحی روسازی دال­خط راه آهن، توزیع بار قائم در راستای طولی خط (ضریب توزیع بار) می باشد. در این مقاله تاثیر مشخصات اجزای مختلف روسازی دال­خط راه آهن بر ضریب توزیع بار بررسی شده است. بر همین اساس مدلی از روسازی دال­خط شامل ریل، پابند، دال بتنی، فرش ارتجاعی و بستر خاکی با کمک روش اجزای محدود و در نرم افزار FORTRAN شبیه سازی شده است. در این مدل عددی، ریل، دال بتنی و بستر بتنی به کمک المان تیر شبیه سازی شده اند و از المان فنر برای شبیه سازی اجزای پابند، فرش ارتجاعی و بستر خاکی کمک گرفته شده است. بار یک چرخ بر روی ریل و دقیقا در محل یک پابند به مدل عددی اعمال شده است. با تشکیل ماتریس سختی مدل عددی و بردار بار وارده به آن، معادله تعادل حاکم بر مدل عددی تشکیل می شود. با حل معادله تعادل حاکم بر مدل عددی، نیروهای رسیده به هر یک از پابندها محاسبه شده و در نهایت ضریب توزیع بار محاسبه می شود. با انجام مطالعه پارامتریک در مدل عددی، تاثیر پارامترهای مختلف خط نظیر سختی پد پابند، صلبیت خمشی دال بتنی، سختی فرش ارتجاعی، صلبیت خمشی بستر بتنی و سختی بستر خاکی بر توزیع بار قائم در راستای طولی خط بررسی شده است. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که با کاهش سختی اجزای مختلف روسازی، بار قائم به صورت گسترده تری در راستای طولی خط توزیع می شود. از میان پارامترهای مختلف روسازی دال­خط، سختی پد زیر ریل بیشترین تاثیر را در توزیع بار قائم در راستای طولی خط دارد و با تغییر سختی پد از کم به زیاد، ضریب توزیع بار از ۳.۰ به میزان ۷.۰ افزایش می یابد. نتایج بدست آمده نشان داد که مشخصات اجزای پایین تر روسازی در مقایسه با اجزای بالاتر، نقش کمتری در توزیع بار قائم در راستای طولی خط دارند. بر همین اساس صلبیت خمشی دال بتنی ضریب توزیع بار قائم در راستای طولی خط را در بازه ای بین ۰,۵۲ تا ۰.۵۴ تغییر می دهد. براساس نتایج حاصله از این تحقیق، فرش ارتجاعی، بستر بتنی و بستر خاکی هیچگونه تاثیری بر توزیع بار قائم در راستای طولی روسازی دال­خط ندارند.  

 

دوره ۲۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

پژوهش حاضر درصدد نشان دادن شیوه­ی تدوین برنامه راهبردی شهر و برنامه عمیاتی عملیاتی شهرداری اردکان فارس می‌باشد. روش تبیین موضوع پژوهش ؛ موردی - تحلیلی است و هدف پژوهش تبیین به کارگیری روش برنامه ریزی راهبردی ( بلند مدت ) و برنامه عملیاتی ( پنج ساله ) است. واحد تحلیل شهر اردکانِ فارس است، جامعه آماری پژوهش را کارشناسان مدیریت شهری از یک طرف( به صورت کارگاه هم اندیشی ) و سرپرست خانوارمحلاتِ شهر اردکان تشکیل می‌دهند. تعداد ۱۹ نفر از کارشناسان به روش نمونه گیری هدفمند در دسترس و ۱۵۰ نفر از شهروندان به صورت خوشه ای ساده انتخاب شدند و پرسشنامه های جداگانه بین آنها توزیع شد. در مراحل مختلف برنامه ریزی راهبردی تا رسیدن به برنامه ریزی عملیاتی ( تدوین چشم انداز تا استخراج پروژه ها و تدقیق پروژه ها )؛ از روش های تحلیل متناسب با هر مرحله همچون ( تحلیل و مقایسه سرانه های شهر با مرکز استان و شهرهای مجاور شهر اردکان فارس، روش چشم انداز سازی ارگون، تشکیل پنل استخراج راهبردها و اهدف کلان، تحلیل SWOT ) استفاده شده است. برنامه راهبردی شهر شامل تدوین چشم انداز ۲۰ ساله است که مبتنی بر آن ۴ برنامه­ی پنج ساله است و در این مقاله برنامه پنج ساله اول طرح گردیده است.


صفحه ۱ از ۱