جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای Askary
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
The increasing ubiquity and impact of audiovisual content has turned it into one of the primary objects of study in a number of disciplines in humanities, including Translation Studies. In the recent decade, audiovisual translation (AVT) has been a thriving research focus in many parts of the world. This article aims at mapping AVT in the context of Iran by reviewing the published Persian AVT research worldwide. The article is organized into two parts: the first part provides an overview of the main research articles, delineating the main research trends in AVT research in Iran. The second part presents and discusses research gaps and areas that merit further scholarly attention by academia. The article concludes that research on the topic in Iran is still in a fairly early stage, with the studies focusing mainly on dubbing and subtitling of audiovisual products. Furthermore, areas such as accessibility and inclusion, in particular, voice-over and game localization are grossly under-researched. To fill the gap, certain areas are highlighted and recommended for future research.
دوره ۴، شماره ۳ - ( - )
چکیده
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده معاهده تجارت اسلحه پس از مدتها بحث و رایزنی در سطح بینالمللی، در فرودین ماه سال ۱۳۹۲ به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید و سرانجام با ارائه پنجاهمین سند تصویب در مهرماه ۱۳۹۳، از تاریخ سوم دیماه ۱۳۹۳ (۲۴ دسامبر ۲۰۱۴) لازمالاجرا شد؛ معاهدهای بحث برانگیز که نهتنها قبل از انعقاد و در طول مذاکرات منجر به تصویب نهایی آن، مواضع متفاوت دولتها و توجه محافل حقوقی را به خود معطوف کرده بود، بلکه پس از تصویب نهایی و لازمالاجرا شدن نیز همچنان موضوع بحث و گفتگو در محافل علمی و سیاسی است. اگر پیش از انعقاد معاهده، پرسش اصلی در اذهان جهانیان، امکان نیل به یک توافق جهانی در مورد تجارت بینالمللی اسلحه بود، امروز این سؤال مطرح است که آیا این معاهده، با وجود برخی نواقص، میتواند در بوته عمل کارساز باشد و هدف و موضوع خود را محقق کند. از آنجا که ارائه شمای کلی از پیچیدگیها و تحولات ناظر بر این مسأله، ارزیابی دقیقتر از دستاوردهای محتمل این سند را ممکن میسازد، مقاله حاضر، نخست ترتیبات و مقررات بینالمللی مربوط به تجارت سلاح و مهمات قبل از انعقاد معاهده تجارت اسلحه را مورد بررسی قرار داده و آنگاه نگاهی از درون به نقاط ضعف و قوت معاهده ۲۰۱۳ دارد تا مطالعهای تطبیقی بین مفاد این معاهده و مقررات عام حقوق بینالملل به دست دهد. * نویسنده مسؤول مقاله: Email: pouria.askary@gmail.com
دوره ۲۰، شماره ۱۱ - ( آبان ۱۳۹۹ )
چکیده
یک روش تجربی جدید برای اندازه گیری توزیع فشار روی سطح یک مدل در حال چرخش در تونل باد توسعه داده شده است. در این تکنیک جدید که سنسورها و تجهیزات داده برداری داخل مدل درحال چرخش تعبیه شده اند از بسیاری از مشکلات فنی و محدودیتهای عملیاتی مرتبط با تلاشهای قبلی، جلوگیری می کند. توزیع فشار روی سطح برای سرعت های چرخشی تا ۵۰۰۰ دور بر دقیقه در زوایای مختلف حمله بدست آمده است. نتایج بدست امده از پروفیل های فشار، تعیین کننده نیروهای مگنس بوده و تفسیر لایه مرزی و اثرات جدایش جریان را امکان پذیر می سازند. در این روش علاوه بر تعیین نیروی مگنس، توزیع آن روی مدل نیز بدست می آید. نتایج بدست آمده نشان می دهد که قسمت اعظم نیروی مگنس در قسمتهای انتهایی پرتابه ایجاد می گردد. اعتبارسنجی داده ها با مقایسه مقادیر انتگرال توزیع فشار و مقایسه با داده های نیرویی بدست امده از سیستم بالانس تونل باد انجام شده است. نتایج مشابه با حل عددی به دست آمده و با داده های تجربی مقایسه شده است. این روش جدید قابلیت پیاده سازی روی انواع مدل ها و رژیم های جریان در تونل باد را دارا می باشد.
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده
زعفران (Crocus Sativus L.) یک گیاه دارویی با ارزش غذایی، دارویی و خواص ضد سرطانی بالا است که اثرات سیتوتوکسیک زیادی بر سلول های سرطانی دارد. در این پژوهش، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند به منظور بررسی اثرات ضد سرطانی عصارههای پرچم و گلبرگ زعفران بر سلولهای سرطان سینه انسان (MCF-۷) انجام شد. تیمارهای مورد بررسی شامل: سن مزرعه (مزرعه یک ساله، دو ساله و سه ساله) و همچنین کاشت ارگانیک و رایج با سطوح مختلف کودی (کم، متوسط و زیاد) بودند. همچنین صفات مورد مطالعه به ترتیب شامل محتوی فنل کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی ( DPPH)، قدرت آنتی اکسیدانی (FRAP) و سنجش تکثیر یا مرگ سلولی(MTT) و در نهایت IC۵۰ بودند. نتایج نشان داد که بین خواص فیتوشیمیایی، آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی عصارههای بهدست آمده از شرایط ارگانیک و رایج تفاوت معنیداری وجود دارد که بیشترین آن از کشت ارگانیک به دست آمد. همچنین محتوی آنتیاکسیدانها و ترکیبات درمانی عصارهها با افزایش سطوح کود دامی افزایش یافت. نتایج آزمایش MTT نشان داد که عصارههای گلبرگ و پرچم زعفران دارای اثر ضد تکثیری بر سلولهای سرطانی هستند اما خواص ضد سرطانی عصاره پرچم بیشتر از گلبرگ بود. بنابراین، استفاده از عصاره پرچم بهعنوان یک منبع موثر و ارزان برای صنعت داروسازی، میتواند ابعاد جدیدی را برای جلوگیری از چالشهای درمانی سرطان سینه، بوجود بیاورد.