جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای یحیایی
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده
برای کاهش خرابی ساختمانها در زلزله و جذب انرژی زلزله، اتصالی مناسب است که بهطور قطع مفصل پلاستیک را در داخل تیر ایجاد نماید تا قطعات اتصال، جوش، چشمه اتصال و ستون دچار صدمه نشود. اتصال پشتبنددار یکی از انواع اتصالاتی است که توانایی ایجاد شرایط فوق را دارد. نمونهای از این اتصال در دانشگاه برکلی آزمایش شده است. در این تحقیق این اتصال با درنظر گرفتن اثر پس کمانش، بهروش المان محدود مدلسازی و با نتایج آزمایشگاهی کالیبره شده است. چیدمان دو ورق پشتبند در بالا و پایین تیر همراه با ورق سختکننده جان تیر و جان ستون بهگونهای است که با عملکرد خرپایی آنها ناحیه صلبی ایجاد شده که مفصل پلاستیک در تیر ایجاد میکند. قطعات خود اتصال نمیشکنند، تمرکز جوش در اتصال پایین بوده و جوش در حین بارگذاری آسیب نمیبیند و چشمه اتصال از پلاستیک شدن حفظ میشود. در این تحقیق اثر هر یک از ورقهای پشتبند در بالا و پایین اتصال و جان تیر بهوسیله برداشتن مورد مطالعه قرار گرفته است. برای بررسی، هر یک از ورقها برداشته شده و تحت اتصال جدیدی مورد بارگذاری قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که با برداشتن ورقهای پشتبند، با وجود اینکه هنوز مفصل در تیر ایجاد میشود، لیکن تمرکز تنش در جوش بالا رفته و خود اتصال در آستانه خرابی قرار میگیرد. بهعلاوه چشمه اتصال دچار چرخش پلاستیک میشود. با برداشتن سختکننده جان تیر، مفصل پلاستیک دقیقاً در محل اتصال ایجاد شده و آن را در آستانه خرابی قرار میدهد
دوره ۷، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده
ظهور مکتب فرمالیسم در سالهای آغازین قرن بیستم، تأثیر گستردهای بر شیوۀ تحلیل متون ادبی و هنری نهاد. فرمالیستها با مطرح کردن ادبیّت اثر به عنوان وجه تمایز اثر هنری از غیر هنری، ادبیّت را قابل تعمیم به سایر هنرها و مخصوصاً سینما میدانستند. از این رو، بررسی ادبیّت در یک اثر سینمایی تنها محدود به واژگان نیست و جنبههای زبانی، تصویری و محتوایی اثر را شامل میشود. همانگونه که در ادبیات استفاده از صناعات ادبی (معانی، بیان و بدیع) در واژگان و کلام موجب بلاغت متن میشود، در سینما نیز این صناعات به شکلی دیگر و به یاری تصاویر، تدوین، میزانسن، نورپردازی و ... معانی بلیغی میآفرینند. مقالۀ حاضر با تکیه بر نظرات فرمالیستها و نئوفرمالیستها، در صدد بررسی و تحلیل فیلم «مادر» علی حاتمی از منظر ادبیّت و تشریح جنبههای زیباییشناسی و ادبی آن است. بدین منظور علاوه بر بررسی متن فیلمنامه، بلاغت موجود در نماها و تصاویر آن نیز مورد تحلیل قرار گرفتهاند. با توجه به تحلیل صورت گرفته، استفاده از آرایههای ادبی فراوان در گفتوگو میان شخصیتهای داستان و روشها و فنون انتقال مفاهیم توسط تصویر، اثر حاتمی را از نظر ادبی برجسته کرده است و به آن هویتی مستقل بخشیده که با هر بار مواجهۀ مخاطب آگاه با این اثر، بیش از پیش ظرفیت ادبی و تأثیرپذیری واژگانی و مفهومی آن از ادبیات کلاسیک فارسی آشکار میشود.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۱ )
چکیده
یکی از تفاوت های بنیادین میان زبان هنری و غیرهنری، استفاده از شگردهای بلاغی و بیان غیرمستقیم است. سینما، به عنوان هنری متأخّر، از این شگردهای بلاغی و بیانی بهره می برد؛ بدین صورت که سینماگر دانسته یا نادانسته به واسطۀ پشتوانۀ زبانی و ادبیِ فرهنگی که در آن رشد یافته، از صنایع بلاغی به منظور انتقال مفاهیم مورد نظر خود در دو بعد کلام و تصویر بهره می برد. این تحقیق بر آن است با تمرکز بر تصاویر و بررسی موردی فیلم طعم گیلاس اثر عباس کیارستمی، به عنوان یکی از شاخص ترین هنرمندان عرصۀ سینمای ایران، به نحوۀ به کارگیری تصاویر، نقش آن ها در انتقال مفاهیم و صنایع بلاغی مورد استفاده در این فیلم بپردازد. روش این مقاله، تحلیلی کیفی از نماهای فیلم «طعم گیلاس» اثر عباس کیارستمی با رویکردی ادبی و تطبیق آن با صنایع بلاغی است. بدین منظور نماهای تصویر شده، از منظر بلاغت موجود در تصویر مورد تحلیل قرار گرفته است. با توجه به بررسی و تحلیل صورت گرفته، باید گفت که کیارستمی توانسته در این اثر، جهان بینی مستقل خود را نه فقط در قالب ارجاعات کلامی و بازی های زبانی، بلکه با استفاده از تصاویر بدیعِ روایت کننده، به مخاطب منتقل کند. فیلم با براعت استهلال آغاز می شود، در ادامه تصاویری حاوی نماد، استعاره، پارادوکس، اطناب، ایهام تناسب و ایجاز دیده می شود که در این مقاله به ارتباط زیبایی شناسی هر یک از این تصاویر با شگردها و ابزارهای بلاغی و صنایع ادبی اشاره شده است.
دوره ۱۲، شماره ۴۹ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده
ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) به عنوان ﯾﮑﯽ از آبزیان ﻣﻬم و اقتصادی ﮐﺸﻮرﻣﺎن از اﻫﻤﯿﺖ زﯾﺎدی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ. از آنجا که با ﮔﺬﺷـﺖ زﻣـﺎن و اﻓـﺰاﯾﺶ درجه حرارت ﮐﯿﻔﯿـﺖ ماهی صید شده ﭘﯿﻮﺳﺘﻪ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽ ﯾﺎﺑﺪ، ﻟﺬا ﮐﺎﻫﺶ درﺟﻪ ﺣﺮارت به وسیله یخ گذاری در ﺑﺪو ﺻﯿﺪ ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ راﻫﮑـﺎری ﻣﻨﺎﺳـﺐ ﺟﻬـﺖ جلوگیری از اﻓـﺖ ﮐﯿﻔت ﻣﺤﺼﻮﻻت ﺑﺎﺷﺪ. در این ﭘﮋوﻫﺶ ، تغییرات برخی از فاکتورهای کیفی ماهی سفید که به مدت ۱۶ روز در یخ نگهداری شد، همانند رطوبت تحت فشار، pH ، TBA، TVB-N، FFA، بار باکتریایی سرما دوست و کل به منظور ﺑﺮرسی اثرات تأخیر در یخ گذاری ماهیهای صید شده و افت کیفی محصول اندازهگیری شد. بر اساس نتایج این تحقیق، تمامی شاخصهای بیوشیمیایی و میکروبی در طول مدت زمان نگهداری افزایش معنیداری(۰۵/۰ P ≤) داشتند. تأخیر در یخ گذاری ماهیان سبب اکسیداسیون بالاتر شد، همچنین عدم توجه به شیوه صحیح نگهداری و نگهداری طولانی مدت در یخ میتواند صدمات جدی را به کیفیت گوشت وارد سازد. بنابراین بهتر است که ماهی پس از صید بلافاصله یخ گذاری شود. کوتاه کردن زمان نگهداری محصول در یخ و تسریع در استفاده از برودتهای زیر صفر درجه سلسیوس کمک شایسته ای به افزایش عمر نگهداری محصول مینماید.
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۷ )
چکیده
پاسخ دینامیکی سیستمهای متصل به آلیاژهای حافظهدار در اغلب موارد رفتار پیچیدهای است که ناشی از خصوصیات ذاتی غیرخطی آنها است. ویژگیهای اساسی آلیاژهای حافظهدار مرتبط با رفتار مستهلکشونده و تغییر گسترده در خواص مکانیکی آنها است که بهترتیب ناشی از حلقههای هیسترزیس و استحاله فاز مارتنزیتی است. این خصوصیات منحصربهفرد موجب جلب توجه محققان بسیاری در زمینههای مختلف مهندسی از پزشکی تا هوافضا شده است. یکی از پاسخهای دریافتی از سیستمهای متصل به آلیاژهای حافظهدار، رفتار آشوبناک است که منجر به تغییرات گستردهای در رفتار سیستم میشود. علاوه بر آن، این گونه سیستمها دارای حساسیت بالایی نسبت به شرایط اولیه هستند، لذا تحلیل آنها با هدف طراحی مناسب بسیار حایز اهمیت است. این مقاله به بررسی رفتار دینامیک غیرخطی و آشوبناک نوسانگر یک درجه آزادی، متصل به آلیاژ حافظهدار، در دمای کاری ثابت و حوزه سوپرالاستیک میپردازد. نیروی اعمالی توسط آلیاژ حافظهدار بهوسیله مدل ساختاری برینسون استخراج میشود. از ترکیب معادلات ساختاری آلیاژ حافظهدار و روابط دینامیکی و سینماتیکی حاکم بر سامانه معادله حرکت بهدستآمده و با استفاده از روش رانگ- کوتای مرتبه چهار حل میشود. ارتعاشات آزاد و اجباری سامانه تحت تاثیر نیروی تحریک هارمونیک و در گستره وسیعی از فرکانسهای تحریک بررسی و در قالب مثالهای عددی متنوع ارایه میشوند. ابزارهای شناخت آشوب همچون نمودارهای صفحه فاز، پاسخ زمانی، پاسخ فرکانسی، نمای لیاپانوف و نگاشت پوانکاره برای تعیین نوع حرکت به کار گرفته میشوند. شبیهسازیهای عددی انواع گستردهای از پاسخهای تناوبی، شبهتناوبی و آشوبناک را بهازای مقادیر مشخصی از فرکانسهای تحریک نشان میدهند که دلیلی بر اهمیت درک مناسب رفتار این گونه سیستمها است.
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۵-۱۴۰۰ )
چکیده
Introduction: In this study, we investigated the accumulation and tissue effects due to injection of biological magnetic iron nanoparticles in the ovarian tissue of Wistar rats in response to electromagnetic field by inductively coupled plasma (ICP) and histopathological methods.
Methods: In this experimental study, the animals were classified in groups of four as follows: Group of healthy female rats receiving nanoparticles with non-toxic dose in absence of electromagnetic field, group of healthy female rats without receiving nanoparticles and in absence of electromagnetic field (control group), group of healthy female rats receiving nanoparticles with non-toxic dose in presence of an electromagnetic field and group of healthy female rats without receiving nanoparticles in presence of an electromagnetic field. After grouping the rats, the biological nanoparticles were injected intraperitoneally and an electromagnetic field was created on the skin of the rats at the site of the ovaries, which were fixed using tape. Then, by ICP analysis, we examine the presence of iron nanoparticles in the tissue.
Results: Magnetic iron nanoparticles had low toxicity so that its half-maximal inhibitory concentration (IC۵۰) value in well number ۱ was ۰,۳۸۶. In the two groups of non-toxic doses of nanoparticles in presence or in absence of electromagnetic field, No changes were observed for primary and secondary follicles, as well as connective tissue and blood.
Conclusion: Magnetic iron nanoparticles have no destructive effects on ovarian tissue and have low cell accumulation and therefore their use in this field was recommended to improve the future treatment of ovarian cancer.