جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای گیوه چیان

الهام گیوه چیان، سیدمهدی خاتمی، سیدعلی صفوی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

بیان مساله و هدف: علیرغم گذشت حدود پنجاه سال از تاسیس رشته طراحی شهری در دانشگاه تهران و پس از آن تدریس در سایر دانشگاه­های ایران، هنوز به نظر می­رسد از ظرفیت ­های بالقوه این رشته و فارغ التحصیلان در حرفه به خوبی استفاده نشده­ است. هدف این پژوهش شناخت و تبیین وظایف، نقش و ظرفیت­ های بالقوه طراحان شهری ایران در حرفه بوده و در پی پاسخ به سوال چیستی وظایف بالقوه ایشان در حرفه می­ باشد.
روش: پژوهش حاضر با رویکردی کیفی شکل گرفته است و در راستای پاسخ به سوال فوق، از روش­های تحلیل محتوا و همچنین پیمایش کیفی بهره برده است. تکنیک های به­ کارگرفته ­شده در جمع­ آوری داده به ترتیب شامل مرور اسناد کتابخانه ­ای و مقالات مرتبط، مصاحبه ­باز با اساتید، متخصصین و حرفه­ مندان باسابقه و همچنین پرسشنامه آنلاین ساختار­یافته می ­باشد و در راستای تحلیل داده از تکنیک تحلیل تفسیری استفاده شده است.
یافته­ ها: دستاورد این پژوهش معرفی و ارزیابی میزان اهمیت ۸ ظرفیت فعالیتی طراحان شهری ایران در حرفه می­ باشد که به ترتیب عبارتند از: مدیریت­ شهری، دفاتر مهندسین مشاور،سازمان­های مردم نهاد، آموزش، فعالیت­ های میان­رشته­ ای(روانشناسی محیط، اقلیم و ....)، ناظر(نظارت بر طراحی و اجرا)، پیمانکار و پژوهش. بر اساس یافته های پژوهش در میان این هشت ظرفیت حوزه­ مدیریت شهری، دفاتر مهندسین مشاور، سازمان­های مردم ­نهاد و آموزش به ترتیب از نگاه متخصصان طراحی شهری اهمیت بیشتری دارند. 


صفحه ۱ از ۱