جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای گودینی
دوره ۱۹، شماره ۱۲۴ - ( خرداد ۱۴۰۱ )
چکیده
از روش بهینهسازی الگوریتم ژنتیک میتوان برای غلبه بر محدودیتهای ذاتی شبکه عصبی مصنوعی استفاده کرد. روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی دارای قابلیت بالایی برای یافتن مقدار بهینه یک تابع هدف پیچیده است. در این مطالعه ابتدا جهت خشککردن صمغ دانه بالنگو، از یک خشککن فروسرخ استفاده گردید. در این خشککن فروسرخ اثر فاصله نمونهها از لامپ پرتودهی در سه سطح ۵، ۵/۷ و ۱۰ سانتیمتر و اثر ارتفاع صمغ درون ظرف در سه سطح ۵/۰، ۰/۱ و ۵/۱ سانتیمتر بر زمان خشک شدن و درصد کاهش وزن صمغ دانه بالنگو در طی زمان خشککردن، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج خشککردن صمغ دانه بالنگو با روش فروسرخ نشان داد با کاهش فاصله نمونهها از منبع حرارتی و همچنین کاهش ضخامت صمغ موجود در ظرف نمونه، زمان خشککردن کاهش مییابد. با افزایش فاصله لامپها از ۵ به ۱۰ سانتیمتر، میانگین زمان خشک شدن صمغ دانه بالنگو از ۶/۶۲ دقیقه به ۶/۸۷ دقیقه افزایش یافت. با افزایش ضخامت نمونهها از ۵/۰ به ۵/۱ سانتیمتر نیز میانگین زمان خشک شدن صمغ دانه بالنگو از ۹/۴۵ دقیقه به ۲/۱۰۹ دقیقه افزایش یافت. در مرحله بعد، این فرآیند توسط روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی با ۳ ورودی (زمان پرتودهی، فاصله لامپ از سطح نمونهها و ضخامت نمونهها) و ۱ خروجی (درصد کاهش وزن) مدلسازی شد. نتایج مدلسازی به روش الگوریتم ژنتیک- شبکه عصبی مصنوعی نشان داد شبکهای با ساختار ۱-۹-۳ در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعالسازی تانژانت هیپربولیک میتواند درصد کاهش وزن صمغ دانه بالنگو هنگام خشک شدن در خشککن فروسرخ را با ضریب همبستگی بالا (۹۹۹/۰) و مقدار میانگین مربعات خطا پایین (۷۸۸/۰) پیشبینی نماید.
دوره ۱۹، شماره ۱۳۱ - ( دی ۱۴۰۱ )
چکیده
انفیس (سیستم استنتاج تطبیقی فازی- عصبی) یک روش ترکیبی عصبی- فازی برای مدلسازی پدیدههای انتقال (جرم و حرارت) در فرآوری مواد غذایی است. در این مطالعه ابتدا جهت خشککردن صمغ استخراج شده از دانه "به"، از یک خشککن فروسرخ استفاده گردید. سپس از روش انفیس برای مدلسازی و پیشبینی درصد تغییرات وزن این صمغ هنگام خشک شدن در خشککن فروسرخ استفاده شد. در خشککن فروسرخ اثر فاصله نمونهها از لامپ پرتودهی و اثر ضخامت صمغ درون ظرف بر زمان خشک شدن و درصد کاهش وزن صمغ دانه "به" در طی زمان خشککردن، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج خشککردن این صمغ با روش فروسرخ نشان داد با کاهش فاصله نمونهها از منبع حرارتی از ۱۰ به ۵ سانتیمتر، میانگین زمان خشک شدن صمغ دانه "به" از ۰/۵۸ دقیقه به ۳/۲۹ دقیقه کاهش یافت (ضخامت ۵/۱ سانتیمتر). همچنین با کاهش ضخامت صمغ موجود در ظرف نمونه از ۵/۱ به ۵/۰ سانتیمتر نیز میانگین زمان خشککردن صمغ استخراج شده از ۷/۴۵ دقیقه به ۳/۱۹ دقیقه کاهش یافت (فاصله ۵/۷ سانتیمتر). مدل انفیس با ۳ ورودی زمان خشککردن، فاصله نمونهها از منبع حرارتی و ضخامت صمغ موجود در ظرف نمونه برای پیشبینی درصد تغییرات وزن این صمغ هنگام خشک شدن در خشککن فروسرخ، توسعه یافت. مقادیر ضریب تبیین محاسبهشده برای پیشبینی درصد کاهش وزن صمغ با استفاده از الگوریتم خوشهبندی کاهشی مبتنی بر انفیس برابر ۹۸۳/۰ بود. در مجموع میتوان بیان داشت که میزان ضریب تبیین بالای بین نتایج تجربی و خروجیهای مدل انفیس بیانگر دقت قابل قبول و قابلیت استفاده از این روش در مدلسازی فرایندهای انتقال جرم و حرارت در صنایع غذایی است.
دوره ۱۹، شماره ۱۳۲ - ( بهمن ۱۴۰۱ )
چکیده
بهمنظور بهبود بهرهوری انرژی و افزایش کیفیت محصول خشکشده، یک خشککن فروسرخ ساخته شد که میتوان از آن برای خشککردن میوهها و سبزیها استفاده کرد. در این پژوهش مدلسازی سینتیک خشک شدن سیر در یک خشککن فروسرخ بررسی شد. تأثیر فاصله نمونهها از لامپ پرتودهی در سه سطح ۵، ۵/۷ و ۱۰ سانتیمتر و اثر ضخامت برشهای سیر در سه سطح ۳، ۶ و ۹ میلیمتر بر سرعت انتقال جرم و ضریب نفوذ مؤثر رطوبت در طی فرآیند خشک شدن سیر بررسی شد. برای تعیین مدل سینتیکی مناسب در فرآیند خشککردن، منحنیهای خشککردن میتوانند تحت شرایط تعریفشده مورد تجزیهوتحلیل قرار گیرند. لذا، در این پژوهش، جهت بررسی سینتیک خشک شدن برشهای سیر، مدلهای استاندارد بر دادههای آزمایشی برازش داده شدند. با افزایش فاصله نمونهها از منبع حرارتی از ۵ به ۱۰ سانتیمتر، میانگین زمان خشک شدن سیر از ۸/۳۵ دقیقه و ۳/۳۷ دقیقه افزایش یافت. با افزایش ضخامت نمونهها از ۳ به ۹ میلیمتر نیز میانگین زمان خشک شدن سیر از ۷/۲۲ دقیقه و ۹/۵۰ دقیقه افزایش یافت. اثر فاصله نمونه از لامپ حرارتی فروسرخ و ضخامت نمونه بر تغییرات ضریب نفوذ مؤثر رطوبت سیر بررسی و نشانداد که با کاهش فاصله و افزایش ضخامت نمونهها، مقادیر این ضریب افزایش مییابد. با کاهش فاصله نمونه از لامپ از ۱۰ به ۵ سانتیمتر، مشاهده گردید که ضریب نفوذ مؤثر رطوبت از m۲s-۱ ۹-۱۰×۷۱/۲ به m۲s-۱ ۹-۱۰×۶۳/۳ افزایش یافت. میانگین ضریب نفوذ مؤثر رطوبت برشهای سیر برای ضخامتهای ۳، ۶ و ۹ میلیمتر به ترتیب برابر m۲s-۱ ۹-۱۰×۹۴/۰، m۲s-۱ ۹-۱۰×۷۲/۲ و m۲s-۱ ۹-۱۰×۵۴/۵ بود. در مدلسازی فرآیند خشککردن سیر مدل میدیلی نسبت به سایر مدلها با بزرگترین مقدار ضریب تبیین و کوچکترین خطا، نتایج نزدیکتری به دادههای آزمایش را داشت.
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۳۹ )
چکیده
بإمکاننا أن نعتبر الخوارج من الجماعات المتطرفه فی تاریخالإسلام السیاسیالّتی تلطّخت أسلحتهم بدماء إخوانهم المسلمین بالدوافع الدینیه خلال القرون الأولی من الإسلام ونفّذت الجماعه عملیات مجرمه فی مختلف مناطق العالم الإسلامی. بالمقارنه بین الاجراءات الّتی ارتکبها الخوارج (الجماعه المعتمده علی العنف و الرجعیه و التفسیر بالرأی) و الجماعات السلفیه المعاصره - علی وجه الخصوص تنظیم داعش- نتوصّل الی وجهات النظر المتقاربه والمشترکات السلوکیهالعدیده لدی الطرفین فی معظم الحالات. داعش حصیله الأفکار التکفیریه- الوهابیه وناجمه عن المدرسه الفکریه للذینیرومن خلال الفتاویالّتی یصدرونها ان إراقه دماء المسلمین جائزه بل واجبه ویوفّرون بآرائهم الأرضیات الخصبه لاستمرار منهج اسلام فوبیا من جانب الغربیین بالعنف الواسع بذریعه الدین وتعالیم الدین الحنیف. فی هذا البحث باعتماد المنهج الوصفی التحلیلی نسعی للعثور علی المشترکات الّتی تتواجد بین التیار الخارجی والتیار السلفی التکفیری من النواحی الفکریه والأسلوبیه والعملیه رغم المسافه الزمنیه الشاسعه بین التیارین ونستنتج بأن هناﻙ قواسم مشترکه بین الجانبین نظریا وعملیا.