جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای گلپور


دوره ۸، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد پری‌بیوتیک ایمنووال بر شاخص‌های رشد، پارامترهای خون‌شناسی و ترکیب لاشه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان انجام شد.
مواد و روش‌ها: پری‌بیوتیک ایمنووال در چهار سطح ۰/۰۵
%، ۰/۱%، ۰/۱۵% و ۰/۲% به جیره غذایی اضافه و جیره فاقد پری‌بیوتیک برای تغذیه گروه شاهد استفاده شد. هر جیره به‌صورت تصادفی برای ماهیان با وزن اولیه تقریبی ۰/۵۴±۱۳/۷۶گرم در سه تکرار اختصاص داده شد.
یافته‌ها: بعد از هشت هفته تغذیه، وزن نهایی ماهیان تغذیه‌شده با ۰/۱%، %۰/۱۵ و ۰/۲% پری‌بیوتیک به‌صورت معنی‌داری (۰/۰۵p<) بالاتر از ماهیان گروه شاهد بود. ضریب تبدیل غذایی در همه تیمارهای تغذیه‌شده با پری‌بیوتیک به‌صورت معنی‌داری (۰/۰۵p<) پایین‌تر از ماهیان گروه شاهد بود که در تیمار ۰/۱۵ کمترین مقدار را داشت. ضریب رشد ویژه در ماهیان تغذیه‌شده با پری‌بیوتیک بیشتر از گروه کنترل بود (۰/۰۵p<). همچنین تفاوت معنی‌داری در پارامترهای تعداد گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید، درصد لنفوسیت و نوتروفیل بین ماهیان تغذیه‌شده با جیره حاوی پری‌بیوتیک و گروه شاهد وجود داشت (۰/۰۵p<). در آنالیز تقریبی لاشه، میزان پروتئین افزایش معنی‌داری نسبت به گروه شاهد نشان داد و بیشترین میزان نیز در تیمار ۰/۱% مشاهده شد. میزان چربی و خاکستر لاشه به‌طور معنی‌داری نسبت به گروه شاهد کاهش پیدا کرد و کمترین میزان در تیمار ۰/۱۵% مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: افزودن پری‌بیوتیک ایمنووال به میزان ۰/۲-۰/۱۵% به جیره غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان اثرات مثبتی بر شاخص‌های رشد، پارامترهای خونی و ترکیب لاشه داشته و سطح ۰/۱۵% نیز بهترین نتیجه را به همراه دارد.
 


دوره ۱۰، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۳۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده

هدف اصلی این پژوهش، طراحی آزمون مهارت (بسندگی) زبان ‌فارسی بر پایۀ چهار مهارت زبانی درک شنیداری،‌ درک خوانداری،‌ صحبت کردن و نگارش است. فرضیۀ این پژوهش بر این اصل استوار است که این آزمون به لحاظ تجزیه و تحلیل آزمون­سازی دارای پایایی و روایی لازم ، دارای سودمندی لازم ، قابل اجرا و کاربردی است و در­نهایت منطبق با معیارهای استاندارد­شده، طراحی شده است. جامعۀ آماری این پژوهش، فارسی‌آموزان مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) بودند و ۱۳۰ نفر به­عنوان نمونۀ آماری انتخاب شدند که این زبان­آموزان حداقل ۴ ماه و حداکثر ۱۲ ماه در این مرکز مشغول یادگیری زبان فارسی بوده‌اند. به‌منظور استاندارد­سازی آزمون، پرسش­های آزمون به‌صورت پیش‌آزمون در آزمون‌های پایان ترم بهار ۹۴ و تابستان ۹۴ مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) استفاده و بعد از آسیب‌شناسی پرسش­ها و تجزیه و تحلیل، ‌برای این آزمون انتخاب شده است. پرسش­های آزمون پس از اجرا تحلیل شدند و پایایی و روایی آزمون، دو مشخصۀ مهم آزمون استاندارد، ‌اندازه‌گیری شدند. پس از بررسی آزمون طراحی­شده، نتایج آماری نشان‌دهندۀ این موضوع بوده‌اند که این آزمون، ضریب دشواری و ‌ضریب تمیز بهینه‌ای دارد و دارای پایایی و روایی قابل قبولی نیز است و پیش‌بینی می‌شود که این آزمون سودمند و دارای کاربردی نیز است.
 
 

دوره ۱۹، شماره ۱۲۵ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده

امروزه، مرکبات به­ ویژه پرتقال نقش به سزایی در رژیم غذایی انسان‌ها دارد و ارزیابی ویژگی­های کیفی آن از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. هدف از این پژوهش، بررسی و پیش‌بینی ویژگی­های بیوشیمیایی پرتقال خونی با استفاده از تکنیک­های پردازش تصویر و شبکه‌های عصبی مصنوعی است. در این آزمایش، ابتدا میزان ویتامین ث، محتوای قندی و مقدار pH با استفاده از روش­های آزمایشگاهی مختلف به دست آمد. سپس با کمک تکنیک پردازش تصویر تعداد ۱۰۸ ویژگی‌ بافتی و ۵۷ ویژگی رنگی از تصاویر اخذ شده از نمونه­های پرتقال در فضاهای رنگی CIElab، RGB، HSV و HSI استخراج شد و با بهره­گیری از روش شبکه‌های عصبی مصنوعی، ویژگی‌های بیوشیمیایی تخمین زده شدند. جهت ارزیابی پارامترها و انتخاب بیشترین دقت پیش‌بینی، از یک شبکه عصبی پیشخور با الگوریتم یادگیری لورنبرگ- مارکوارت با تعداد نرون‌ها و توابع انتقال متفاوت در لایه‌های پنهان و خروجی استفاده شد. در نهایت، با بکارگیری بهترین نوع شبکه عصبی و با استفاده از ۱۶۵ ویژگی بافتی-رنگی، میزان ویتامین ث، محتوای قندی و pH، به‌ ترتیب با ضرایب همبستگی ۹۵۰/۰، ۹۶۸/۰ و ۸۸۴/۰ تخمین زده شدند. بنابرین، با درنظر گرفتن ضریب همبستگی مناسب، می‌توان گفت فن‌آوری ماشین بینایی و پردازش تصویر قادر است با دقت خوبی ویژگی‌های بیوشیمیایی پرتقال خونی را تخمین بزند.


صفحه ۱ از ۱