جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای گلزاریان


دوره ۵، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

براساس مطالعه روی ۲۷۸ نمونه ماهی قزلآلای خال قرمز در سال ۱۳۸۸، رژیم غذایی تابستانی این ماهی در حوضه آبریز دریاچه سدلار در پارک ملی لار شامل رودخانههای دلیچای، آب سفید، الرم، لار و سیاهپلاس و هم­چنین دریاچه سدلار، عمومی بوده و فراوان‎ترین طعمه در محیط زندگی ماهی، طعمه غالب را تشکیل می‌داد. براساس درصد شاخص اهمیت نسبی (Index of relative importance)، به طور کلی لارو دوبالان (Diptera)، پوره یکروزهها (Ephemeroptera)و پوره موبالان (Trichoptera)در تمام رودخانه‎ها، و در دریاچه سدلار، بالغ بال‎غشائیان (Hymenoptera)بیش­ترین اهمیت را در رژیم غذایی این ماهی داشتند. در این بررسی مشخص شد طعمه این ماهی در دریاچه باماهی ساکن در رودخانه کاملاً متفاوت است، هم‎چنین تفاوتی بین  جنسیت  نر یا مادهدر مواد غذائی مصرفی در کل حوضه آبریز مورد مطالعه مشاهده نشد.
کلمات کلیدی: آزادماهیان، تغذیه قزل‎آلای خال قرمز، پارک ملی لار

دوره ۱۳، شماره ۵۶ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده در این تحقیق به بررسی فرآیند سینتیک خشک‌کردن، به‌دست آوردن ضریب انتشار رطوبتی مؤثر، تعیین بهترین مدل ریاضی و به‌دست آوردن انرژی فعال‌سازی برای خرما رقم مضافتی در خشک‌کن خورشیدی کابینتی پرداخته شد. آزمایش‌های خشک شدن در سه سطح دمایی ۵۰، ۶۵ و ۸۰ درجه سلسیوس و سه سطح سرعت جریان هوا ۱، ۵/۱ و ۲ متر بر ثانیه انجام شد. تأثیر دما و سرعت هوا بر پارامتر زمان و چروکیدگی در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. نتایج به‌دست آمده نشان داد که اثر دما و سرعت هوا بر فرآیند خشک شدن معنی‌دار می‌باشد. به‌طور متوسط افزایش دما از ۵۰ به ۸۰ درجه سلسیوس ۷۷/۷۰% زمان خشک شدن را کاهش داد. برای فرآیند مدل‌سازی ریاضی ۸ مدل تجربی را بر داده‌های آزمایشگاهی برازش داده شد سپس با توجه به بزرگ‌ترین مقدار ضریب تعیین[۱] (R۲)، کمترین مقدار مربع کای[۲] (χ۲) و ریشه میانگین مربعات خطا[۳] (RMSE) بهترین مدل ریاضی با دقت بالا انتخاب شد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی مدل‌های مورد بررسی، نشان داد که مدل پیج بهترین برازش را با داده‌های به‌دست ‌آمده دارد. همچنین کمترین ضریب نفوذ رطوبتی مؤثر ۱۰-۱۰×۳۰۹/۴ در دمای ۵۰ درجه سلسیوس و بیشترین مقدار ۹-۱۰×۸۸۹/۱ در دمای ۸۰ درجه سلسیوس به‌دست آمد. مقدار انرژی فعال‌سازی به‌دست‌ آمده در خشک‌کردن خرمای مضافتی از ۲۲/۳۱ تا ۲۷/۴۲ کیلوژول بر مول مشاهده شد.
[۱]. Correlation coefficient [۲]. Chi-square [۳]. Root mean square error

دوره ۲۲، شماره ۹ - ( شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده

در سال­های اخیر محرک­های الکترومغناطیسی خطی کاربرد ویژه ­ای در ایجاد حرکت ربات­های کوچک و اعمال نیروهای میلی نیوتنی جهت کالیبراسیون استندهای سنجش تراست رانشگرها یافته است. در این مقاله به طراحی و ساخت یک محرک الکترومغناطیسی خطی با بازه نیرویی میلی نیوتنی پرداخته شده است. دراین راستا، ابتدا روابط تحلیلی برای بدست آوردن پارامترهای میدان مغناطیسی و نیروی لورنتس استخراج شده و سپس، بر اساس معیارهای طراحی حساسیت نیرویی بالا، اتلاف حرارتی پایین و حداقل ابعاد و وزن، مناسب­ترین طراحی محرک الکترومغناطیسی مدنظر تعیین شد. بر اساس مدل طراحی شده، حساسسیت نیرویی تقریباً ۱ میلی نیوتن بر آمپر حاصل شده در حالی که اتلاف توان حداکثر ۱ میلی وات بود. همچنین کورس حرکتی قابل دسترسی ۱۰ میلی متر بود. در نهایت، یک نمونه واقعی از محرک الکترومغناطیسی خطی ساخته شده و آزمایش­های عملی به منظور صحه­ گذاری محرک الکترومغناطیسی طراحی شده انجام یافتند. بدین منظور از یک ترازوی دقیق با دقت ۰,۰۱ گرم و منبع تغذیه با رزولوشن ۱ میلی آمپر بهره گرفته شد. نتایج نشان داد که حداکثر اختلاف بین نیروی محاسبه شده و اندازه­ گیری شده ۲.۵ درصد بود. در نتیجه، مطابقت خوبی بین داده­های تجربی و مقادیر تحلیلی متناظر وجود دارد.


صفحه ۱ از ۱