جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای گرجیان
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۲ )
چکیده
بررسی طبقه بندی ساختار/سبک نوشتاری/گفتاری متهم جهت تنظیم مستندات پرونده جهت دادرسی از امور اولیه دادگاه در تنظیم پرونده از منظرزبانشناسی حقوقی است. این امر شناسایی جهت بررسی هویت نگارنده/گوینده در جایی ضرورت دارد که متهم شواهد کلامی/گفتاری خویش را انکارمی کند. با گسترش وسایل ارتباط جمعی به صورت گفتاری/نوشتاری و پیچیده تر شدن ارتباطات مجازی در جامعه، حضور زبان شناسی حقوقی در بررسی مستندات گفتمانی دادگاه اجتناب ناپذیر است. بنابراین زبان شناس حقوقی یا حداقل بازپرس اگاه از مسایل زبان شناسی حقوقی می تواند با روشهای زبان شناسی متقن ثابت کند که نگارنده/گوینده کیست. این تحقیق با استفاده از چارچوب نظری مک منامین (۲۰۰۲) و با روش توصیفی-تحلیلی به بررسی شواهدی از ۲۰پرونده کیفری از آرشیو مجله حقوقی دادگستری به روش در دسترس پرداخته است. عملکرد زبان شناسی کارشناسان حقوقی پرونده ها در شناسایی هویت گفتاری/نوشتاری متهمان از طریق این رویکرد در سه روش مشابهت، جمعیت و ثبات بررسی شد. نتایج نشان داد که نشانگرهای ساختاری/سبکی در مکالمات دادگاه توانسته بود به شناسایی هویت نوشتاری/گفتاری مجرمین کمک کند. در تحلیل این روشها مشخص شد که روش مشابهت (۵۰ درصد) بیش از روش های ثبات (۳۰ درصد) وجمعیت ( ۲۰ درصد) در شناسایی هویت گفتاری/نوشتاری متهمان موثر بود. بنابراین مشارکت زبان شناسان، کارشناسان حقوقی ویا بازپرسان در کنار سایر ضابطین دادگاه درتهیه مستندات پرونده ضروری می نماید.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۳ - ( تیر ۱۴۰۰ )
چکیده
در این پژوهش، اثر صمغ دانه ریحان و صمغ دانه شاهی به صورت منفرد در غلظتهای (۰، ۲۵/۰ ، ۷۵/۰ و ۱ ) درصد بر خواص رئولوژیکی، رنگ و خواص بافتی نمونههای ژل خمیر ماهی مورد بررسی قرار گرفت. مخلوط خمیر تازه ماهی و غلظتهای مختلف صمغ برای بدست آمدن ژل در دمای ۷۵ درجه سانتیگراد به مدت زمان ۳۰ دقیقه حرارتدهی شدند. نتایج حاصل از آزمون روبش کرنش نشان داد که خواص الاستیک ساختار ژلی نمونهها در فرکانس پایین بیشتر از خواص پلاستیسیته آنها بود در حالیکه آنها در میانه محدوده کرنش، تشکیل نقطه تقاطع دادند. پارامترهای Gchr('۳۹')LVE ، G"LVE، cΥ و fƬ مربوط به نمونههای ژل با افزایش غلظت صمغ نسبت به نمونه کنترل کاهش یافت. داده های حاصل از آزمون فرکانس با مدل قانون توان به خوبی قابل پردازش بود. همچنین نتایج این آزمون نشان داد که در فرکانسهای پایین همه نمونههای ژل رفتاری شبیه به جامدات دارد در حالیکه در فرکانسهای بالاتر مدول افت و مدول ذخیره افزایش یافت. بنابراین چنین رفتاری میتواند مربوط به ساختار ژلهای ضعیف باشد. نتایج آزمون روبش دما نشان داد که مقادیر مدول ذخیره (Gchr('۳۹')) و مدول افت (Gchr('۳۹')chr('۳۹')) برای نمونههای مخلوط با افزایش دما بهتدریج کاهش مییابد و پس از گرم شدن با کاهش دما افزایش مییابد. نتایج آزمون آنالیز پروفیل بافت نشان داد که نوع و غلظت صمغ بهطور معنیدار (p<۰,۰۵) ، سفتی، کششپذیری و پیوستگی نمونهها را تحت تاثیر قرار داد. آزمون نفوذ بافت نشان داد که قدرت ژلی نمونهها با غلظت و نوع صمغ بهطور معنیداری تغییر پیدا کرد، بطوریکه با افزایش غلظت صمغ، قدرت ژلی کاهش پیدا کرد و این شدت کاهش در نوع صمغ دانه شاهی بیشتر بود. شاخصهای رنگ زرد و قرمز نمونهها تحت تاثیر نوع و غلظت صمغ بهطور معنیداری تغییر پیدا کرد.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۶ - ( مهر ۱۴۰۰ )
چکیده
در این تحقیق، اثر نگهدارندههای طبیعی، عصاره آزاد برگ مورد، نانولیپوزوم حاوی عصاره مورد، نانونیوزوم حاوی عصاره مورد و بنزوات سدیم به عنوان نگهدارنده سنتزی بر خصوصیات میکروبی، حسی و شیمیایی سس مایونز به مدت ۹۰ روز به صورت دورهای (هر ۱۵ روزی یکبار)، در دمای ۴ درجه سانتیگراد مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمونهای میکروبی، شیمیایی و حسی نشان داد که، نمونههای سس مایونز حاوی نانونیوزوم و نانولیپوزوم نسبت به نمونه سس شاهد بهطور معنیداری (۰۵/۰ p< )، باعث کاهش تغییرات شیمیایی (پراکسید، اسید تیوباربیتوریک ) شد. بین pH نمونههای سس تهیه شده در روز اول تفاوت معنیداری وجود داشت، بطوریکه بیشترین pH (۲/۴) مربوط به نمونه سس حاوی بنزوات سدیم بود. مقدار اسیدیته تمامی نمونهها در محدوده استاندارد (۶۲/۰ تا ۴/۱) بود. نتایج میکروبی نشان داد که، شمارش اشریشیاکلی و اسید لاکتیک هتروفرمنتیتیو برای تمام تیمارها منفی و مطابق استاندارد بود. نمونههای سس حاوی نگهدارندههای طبیعی، عصاره مورد نانونیوزومی و نانولیپوزومی به طور مؤثری در کنترل کپک و مخمر و باکتریهای مقاوم به اسید نسبت به نمونه شاهد نقش داشت (۰۵/۰ p< )، نتایج ارزیابی حسی در این مطالعه نشان داد که نمونههای سس مایونز از نظر ویژگیهای حسی تفاوت معنیداری داشتند بطوریکه، سس حاوی عصاره آزاد امتیاز رنگ کمتری داشت. همچنین کمترین شاخص روشنایی (۰۳/۱±۳۱/۷۴=L*) مربوط به سس حاوی عصاره آزاد بود. نمونههای سس حاوی نانونیوزوم و نانولیپوزوم بالاترین پذیرش را از نظر مالشپذیری داشت. نتایج این مطالعه نشان داد که، با استفاده از نانونیوزوم و نانولیپوزوم حاوی عصاره برگ مورد میتوان مصرف افزودنی شیمیایی بنزووات سدیم را کاهش داد و این گامی در بهبود سلامتی جامعه مصرفکنندگان است.
دوره ۲۱، شماره ۱۵۶ - ( بهمن ۱۴۰۳ )
چکیده
شکلات شیری یکی از محبوبترین و لذتبخشترین خوراکیها است که طرفداران زیادی در تمامی سنین دارد. ترکیب اصلی شکلات، کره کاکائو میباشد. از عوامل اصلی عدم ناپایداری حرارتی شکلات پایین بودن دمای ذوب کره کاکائو نسبت به دمای محیط در هوای گرم و مناطق گرمسیر است، بنابراین هدف از انجام این پژوهش جایگزین کردن ژلاتین استخراج شده از پای مرغ با ژلاتین تجاری(گاوی) در غلظتهای مختلف(۰، ۳، ۵ و ۷ درصد) با کره کاکائو برای رسیدن به نقطه ذوب بالا با هدف جلوگیری از ذوب شدن شکلات در دمای بالای مناطق گرمسیر صورت گرفت. در این پژوهش خواص فیزیکوشیمیایی و حسی شکلات شیری بررسی شد و نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش غلظت ژلاتین(پای مرغ و تجاری) دانسیته نمونهها افزایش یافت. سختی نمونههای شکلات با افزایش غلظت ژلاتین پای مرغ و افزایش غلظت ژلاتین تجاری(گاوی) کاهش پیدا کرد بطوری که بیشترین میزان سختی بین نمونههای حاوی ژلاتین مربوط به نمونه حاوی ۳ درصد ژلاتین تجاری(۳/۵۹۳۶) و کمترین میزان سختی مربوط به نمونه حاوی ۷ درصد ژلاتین پای مرغ(۵/۵۳۴۲) است همچنین با بررسی ناهمواری سطحی تیمارها، بیشترین ناهمواری مربوط به نمونه شاهد میباشد. ویسکوزیته(گرانروی) ظاهری تیمارها با افزایش غلظت ژلاتین پای مرغ و افزایش غلظت ژلاتین تجاری افزایش یافت. نقطه ذوب نمونهها با افزایش ژلاتین پای مرغ و ژلاتین تجاری(گاوی) بصورت مستقل افزایش یافت. با افزایش سطح ژلاتین پای مرغ و ژلاتین تجاری(گاوی) بصورت مستقل فعالیت آبی تیمارها کاهش پیدا کرد. از لحاظ پارامترهای رنگی(L, a, b) تیمارها مورد بررسی قرار گرفت و بیشترین میزان روشنایی را نمونه حاوی ۷ درصد ژلاتین پای مرغ داشته است. از لحاظ حسی، پارامترهای رنگ، طعم، بو، بافت و در نهایت پذیرش کلی شکلاتها مورد بررسی قرار گرفت. از لحاظ پارامترها اختلاف معنیداری بین نمونهها مشاهده شد و همه نمونهها مقبولیت لازم را داشتند.