۱۱ نتیجه برای کوشکی
دوره ۱، شماره ۱ - ( شماره ۱- ۱۳۹۰ )
چکیده
توانمند سازی تأثیر زیادی بر کارایی و اثربخشی مدیریتی و سازمانی دارد و از سویی به نظر بسیاری از محققان و نظریه پردازان، نقشی که افراد کارآفرین در ایجاد مزیت رقابتی ایفا می کنند، قابل توجه است. چنانچه شرایطی فراهم شود که کارکنان بتوانند رفتارهای کارآفرینانه را در سازمان بروز دهند و به نتیجه برسانند، می تواند نوید بخش دستیابی به سازمانی کارآفرین باشد. مزایای معنویت کاری از قبیل افزایش خلاقیت، افزایش صداقت و اعتماد، افزایش تعهد سازمانی، بهبود نگرش های شغلی کارکنان، افزایش رضایت شغلی، مشارکت شغلی و ... می باشد. همه این موارد به صورت مستقیم و غیرمستقیم باعث بهبود عملکرد، سودآوری و اثربخشی سازمانی می شوند. این مقاله در تلاش برای بررسی تأثیر ابعاد توانمند سازی روان شناختی و معنویت کاری بر بروز رفتارهای کارآفرینانه درسازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی ایران است. بر اساس مدل مفهومی به دست آمده از ترکیب سه متغیر توانمندسازی روان شناختی، معنویت کاری و بروز رفتارهای کارآفرینانه، شش فرضیه تدوین شد و با آزمون های آماری کلموگروف اسمیرنوف، آزمون همبستگی رتبه ای اسپیرمن، آزمون فریدمن، تحلیل رگرسیون مورد بررسی قرار گرفت. در انتها نیز مدل تحقیق بر اساس تحلیل مسیر بررسی شد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است از این رو پس از گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه با ۵۱ سؤال به تجزیه و تحلیل یافته ها پرداخته شد. جامعه آماری، سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران می باشد و ۱۴۸ نفر از کارکنان این سازمان، واقع هفت استان (تهران، فارس، اصفهان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان وضوی) به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. یافته ها نشان می دهد از آن است که بین سه متغیر بررسی در این پژوهش، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
یکی از جریانهای نو پژوهشی که علاقه مدیران و پژوهشگران را به میزان فزآیندهای تحت تأثیر خود قرار داده است، دوجانبهگرایی و تأثیر آن بر جنبههای مختلف سازمانی میباشد، به این معنا که یک سازمان با بهرهمندی از چه سازوکارهایی میتواند از هر دو بعد اکتشاف و انتفاع، کارآیی و نوآوری بهطورهمزمان استفاده نموده و موفق عمل کند. در این مقاله نگارندگان با بررسی ادبیات و مرور عمیق مبانی نظری موجود در حوزه یادگیری دوجانبه و نحوه تعامل آن با ذخایر دانش سازمانی، یعنی سرمایه فکری (سرمایه انسانی، سرمایه سازمانی، سرمایه اجتماعی) جهت سازگاری و توسعه یادگیری دوجانبه در سازمانها برآمدهاند. مدل طراحی شده با منطق دوجانبهگرایی سازگار بوده و از حالتهای عمود بر هم استفاده شده است بهمنظور آزمون مدل در صنعت دارویی کشور مورد آزمون قرار گرفت. دادهها با استفاده از روش تحلیل محتوا و نرمافزار مکس کیو دی ای[۱] تحلیل گردید. نتایج نشان داد که برای توسعه یادگیری دوجانبه در سازمان نیاز است تا ابعاد سرمایه فکری نیز بهصورت دوجانبهگرایی با مفهوم یادگیری همردیف شوند.
دوره ۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده کلیلهودمنه در ادبیات فارسی و افسانههای ازوپ در یونان باستان، دو نمونه از آثار کهن ادبیات جهان، در حیطه «افسانههای تمثیلی حیوانات» یا «فابل» هستند. در مقالۀ حاضر، کاربرد «طنز» به عنوان یکی از انواع سخن غیرجد و نیز یکی از ابعاد هنری این دو اثر، مورد توجه قرار گرفته است. از این رو حکایتهای تمثیلی این دو کتاب، از حیث شگردهای گوناگون ایجاد طنز نظیر: پیام اخلاقی- انتقادی، طنزکلامی، طنز موقعیت، مضامین خاص، شخصیت پردازی و... بررسی و با یکدیگر مقایسه شد و مشخص شد که طنز به کار رفته در افسانههای ازوپ بیشتر منحصر در به رخ کشیدن تناقضهای اخلاقی و اجتماعی موجود در جامعه، با بهرهگیری از کنایه و تعریض در طنزکلامی و طنزموقعیت است؛ البته کوتاهی طول افسانهها و کاربرد صنعت ایجاز و اختصار به رسایی و خندهانگیزی این نوع طنز کمک شایانی کرده است. در کلیلهودمنه نیز تناقضهای اخلاقی و اجتماعی با بیان طنزآمیز مورد توجه بوده است و قوت طنز حکایات آن برخاسته از مضامین متفاوت وتابو و شخصیتپردازیها و طنز موقعیت در کنار طنز کلامی است. با این تفاوت که در کلیلهودمنه با انشای نصرالله منشی، کاربرد شیوۀ حکایت در حکایت به همراه توصیفات و تشبیهات و آن دسته از آرایشهای ادبی که ویژه نگارش نثر فنی است، سبب طولانی شدن حکایت گردیده و از تأثیر طنز در آن کاسته است.
دوره ۶، شماره ۶ - ( شماره ۶ (پیاپی ۲۷)، ویژه نامه- ۱۳۹۴ )
چکیده
در پژوهش حاضر که پژوهشی نظریه بنیاد و داده بنیاد است ضمن معرفی نظریه صرف طبیعی، نظام تصریفی زبان فارسی را طبق اصل تجانس نظام، یکی از اصول مطرح در نظریه وابسته به نظام این نظریه مورد بررسی قرار گرفته است. نگارندگان ضمن ارائه ویژگیهای منحصر به فرد وندهای تصریفی و تجزیه و تحلیل آنها بر اساس پنج ویژگی که در این اصل مطرح شده (وجود نظامهای مقوله ای و مقولات، وجود صورتهای تصریفی متصل به پایه، وجود نمادها به صورت مجزا یا ترکیبی برای مقولات مختلف، وجود انواع نشانههای مرتبط با نظام مقوله ای آن زبان و وجود یا عدم وجود طبقات تصریفی)، میزان متجانس بودن وندهای تصریفی زبان فارسی را مورد بررسی قرار دادهاند. به همین منظور وندهای مزبور در سه ابرطبقه اسم، فعل و صفت تجزیه و تحلیل شدهاند که از بین این طبقات، ابرطبقه صفت کاملاً متجانس و متحدالشکل می باشد و دو ابرطبقه دیگر در ردههای پایینتری از تجانس قرار میگیرند.
دوره ۷، شماره ۷ - ( شماره ۷ (پیاپی ۳۵)- ۱۳۹۵ )
چکیده
مقاله حاضر به بررسی فرایند سازگاری واژگان قرضی انگلیسی در زبان فارسی در قالب رویکرد درکی-واجی سیلورمن (۱۹۹۲) میپردازد. در این پژوهش در پی پاسخ به این دو سوال هستیم که آیا درج واکه به عنوان یک راهکار اصلاحی در سازگاری واژه قرضی نوعی توهم درکی است یا اساس واجی دارد و فرایند سازگاری واژههای قرضی انگلیسی در فارسی را در قالب کدام یک از رویکردهای مطرح در این حوزه میتوان مورد بررسی قرار داد. در پاسخ به پرسش اول دو آزمایش با حضور ۱۲ شرکت کننده که با زبان انگلیسی آشنایی کمی داشتند ترتیب داده شد که نتایج حاکی از آن بود که پدیده درج واکه در خوشههای همخوانی وام واژههای انگلیسی در فارسی نوعی توهم درکی است و در سطح درک کلام اتفاق میافتد. در خصوص پاسخ پرسش دوم نیز نتایج نشان میدهد فرایند سازگاری واژگان قرضی بهتر است با نگاهی درکی-واجی مورد بررسی قرار گیرد، که در این میان مدل دو سطحی سیلورمن (۱۹۹۲) به عنوان یک مدل درکی-واجی میتواند گزینه مناسبی باشد.
دوره ۱۳، شماره ۰ - ( کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- ۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده صنعت غذاهای فراسودمند که شامل غذا، نوشیدنیها و مکملها می باشد، یکی از حوزههایی است که رشد روز افزونی را در سالهای اخیر شاهد است و ترکیبات مختلفی به منظور بهبود ویژگیهای محصولات فراسودمند مورد استفاده قرار گرفتهاند. کوانزیم Q۱۰یک ترکیب شبه ویتامینی محلول در چربی است که در بدن ساخته می شود. کوانزیم Q۱۰ ، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که نقش اساسی در تولید انرژی در سلول و اثرات مفیدی در سلامت بدن دارد . این ماده به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد. گوشت ، ماهی ، مغزهای خوراکی و برخی روغن ها منایع غنی از Q۱۰ هستند و مقادیر کمتری از آن در فرآورده های لبنی ، سبزیجات ، میوه ها و غلات یافت میشود . همچنین میزان آن در مواد غذایی مختلف به منشا جغرافیایی ماده اولیه بستگی دارد. میزان متوسط دریافت روزانه Q۱۰، تنها ۶- ۳ میلیگرم است. مقدار دریافت روزانه می تواند به طور قابل توجهی از طریق غنی سازی مواد غذایی افزایش یابد.
دوره ۱۳، شماره ۰ - ( کنگره صنایع غذایی مشهد(ویژه نامه)- ۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده این مطالعه تحلیلی- توصیفی با هدف شناسایی اشتباهات و تقلبات موجود در برچسبگذاری فراوردههای لبنی، گوشتی و آبمیوه عرضه شده در سطح شهر تهران در سال ۹۲-۹۱ صورت گرفت.جمع آورری اطلاعات با روش عکسبرداری از برچسب فراوردههای لبنی، گوشتی و آبمیوه عرضه شده در ۲۱ فروشگاه زنجیرهای پراکنده در شمال، جنوب، شرق و غرب تهران انجام شد و پنج نقص برچسبگذاری شامل نداشتن پروانه ساخت، پروانه ساخت اشتباه، پروانه ساخت تمدید نشده و درج غیر قانونی گواهینامههای HACCP و ISO۲۲۰۰۰ مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، مقایسهها بین ۴ گروه فراوردههای تحت نظارت دانشگاههای علوم پزشکی شهرستانها، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.طبق نتایج بدست آمده، به طور کلی، ۹/۳، ۸۳/۲۶، ۴۴/۲۷، ۸۸/۲۹ و ۲۶/۲۲ درصد از فراوردههای مورد بررسی عرضه شده در شهر تهران به ترتیب شامل نواقص نداشتن پروانه ساخت، پروانه ساخت اشتباه، پروانه ساخت تمدید نشده و درج غیر قانونی گواهینامههای HACCP و ISO۲۲۰۰۰ بودند. آزمون کروسکال والیس هیچ گونه تفاوت معنی داری را بین دانشگاههای علوم پزشکی مختلف از نظر نواقص نداشتن پروانه ساخت، پروانه ساخت اشتباه، پروانه ساخت تمدید نشده و درج غیر قانونی گواهینامههای HACCP و ISO۲۲۰۰۰ نشان نداد (p-value به ترتیب، ۱۹۸/۰، ۱۳۹/۰، ۵۷۵/۰، ۰۹۱/۰ و ۰۹۱/۰).میزان اشتباهات و تقلبات مشاهده شده در این مطالعه، لزوم نظارت بیشتر و سختگیرانهتر را در زمینه پروانه ساختها و درج گواهینامههای HACCP و ISO۲۲۰۰۰ آشکار میکند.
دوره ۱۳، شماره ۵۰ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده شیر به عنوان منبع بی نظیر عناصر تشکیل دهنده استخوان ها و رشد آن اهمیت بسزایی دارد. ضمن اینکه حاوی پروتئین های ارزشمند، مواد معدنی و بخشی از ویتامین های مورد نیاز بدن می باشد. با توجه به اهمیت این ماده غذایی در تغذیه و نقش آن در سلامتی هر فرد، وضعیت کیفیت انواع شیر پاستوریزه مصرفی مورد مطالعه قرار گرفت. در این تحقیق کیفیت میکروبی ۶۰ نمونه شیر پاستوریزه عرضه شده در منطقه غرب شهر تهران، از نظر تعداد میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل، تعداد کلی فرم ها و وجود اشریشیاکلی بررسی شد. کیفیت میکروبیولوژیک شیر پاستوریزه براساس ویژگی ها و حدود مجاز تعیین شده در استاندارد ملی ایران ( تعداد میکروارگانیزم های هوازی CFU/ml ۱۰۴×۵/۷، تعداد کلی فرم ها حداکثر MPN/ml ۱۰ و عدم وجود اشریشیاکلی) سنجیده شد. ۸۵% نمونه ها از کیفیت مطلوبی برخوردار بودند. اشریشیاکلی از هیچیک از نمونه ها جداسازی نگردید. ۵% و ۳/۱۰% نمونه ها از نظر تعداد کلی فرم و میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل با استاندارد ملی ایران مطابقت نداشتند. میانگین تعداد میکروارگانیسم های هوازی مزوفیل و کلی فرم ها در نمونه های مورد بررسی به ترتیب CFU/ml۱۰۴×۸/۱ و MPN/ml ۱/۱ بدست آمد. نتایج این تحقیق کیفیت میکروبی مطلوب شیرهای پاستوریزه مورد مطالعه را تایید می کند.
دوره ۱۷، شماره ۱۰۵ - ( آبان ۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش جایگزینی شکر با درصدهای صفر%، ۲۵%، ۵۰%، ۷۵%و ۱۰۰%، از شیره انگور به عنوان شیرین کننده و فرآورده سالم در تهیه کیک اسفنجی و تاثیر آن بر ویژگی های فیزیکی و ارزیابی حسی کیک اسفنجی در روزهای اول و هفتم پس از تولید مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش میزان شیره انگور در نمونه های کیک تغییرات چشمگیری بر ویژگی های آن ایجاد کرد. نمونه حاوی ۱۰۰% شیره انگور دارای بیشترین حجم و کمترین سفتی در بین نمونه های ۲۵%، ۵۰% و ۷۵% و نمونه حاوی ۵۰% شیره انگور بیشترین دانسیته حجمی و سفتی بافت را داشت. مقایسه میانگین های اثر متقابل تیمار و عمر انباری در روز نشان داد بیشترین سفت شدگی ها در روز هفتم رخ داده و نمونه ها در این روز سفت تر شدند. از نظر تخلخل نیز نمونه حاوی ۲۵% شیره انگور متخلخل تر بود. میانگین و انحراف معیار اثر تیمار شاهد در مقابل سایر تیمارها در همه روزها نشان داد سفت شدگی تمام تیمارها نسبت به تیمار شاهد افزایش داشته و از این نظر بین نمونه ها اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد. به طور کلی می توان کیک اسفنجی تهیه شده با ۱۰۰% جایگزین کردن شیرین کننده طبیعی (شیره انگور) بجای شکر را به دلیل داشتن بیشترین حجم، کمترین میزان سفت شدگی و طعم و ظاهر مطلوب تر به عنوان بهترین نمونه معرفی کرد.
دوره ۲۰، شماره ۱۴۱ - ( آبان ۱۴۰۲ )
چکیده
پاراپروبیوتیک گروه جدیدی از ترکیبات عملگرا هستند که در اثر غیرفعالسازی برخی سویههای پروبیوتیکها حاصل میشود. در پژوهش حاضر اثر استفاده از پاراپروبیوتیک لاکتوباسیلوس گاسری و زمان (۳۰ روز) و دمای (۴ و ۲۴ درجه سلسیوس) نگهداری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی نوشیدنی آب انگور بررسی شد. ویژگیهایی نظیر pH، اسیدیته، ماده جامد محلول کل، کدورت و ویژگیهای حسی مورد بررسی قرار گرفت. افزودن پاراپروبیوتیک تغییر محسوسی در pH و اسیدیته ایجاد نکرد و تیمار شاهد (آب انگور خالص) و تیمار پاراپروبیوتیک (آب انگور حاوی پاراپروبیوتیک) از این نظر تفاوتی نداشتند، هم چنین دما و زمان نگهداری نیز اثری بر این خصوصیات نداشت. افزون پاراپروبیوتیکها موجب افزایش کدورت و ماده جامد محلول در نوشیدنی پاراپروبیوتیک شد و با افزایش مدت زمان نگهداری این دو ویژگی نیز افزایش یافت. نوشیدنی پارپروبیوتیک از نظر خصوصیات حسی بسیار مشابه با آب انگور خالص بود و دارای امتیاز پذیرش کلی مشابهی با آب انگور خالص بود که در طول زمان نگهداری در دماهای مختلف تغییر نکرد.
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
امروزه توسعهی شهرها بیشتر در نواحی پیرامونی و بدون توجه به توان واقعی و محدودیتهای این اراضی انجام میشود. این تحقیق با روندی توصیفی و تحلیلی و با بهکارگیری مدلی کلینگر انجام شده و کاربرد روش تلفیقی تصمیمگیری چندمعیاره و مدل DEMATEL-ANP را در ارزیابی اراضی شهری نشان میدهد. براساس مدل اکولوژیک حرفی ایران، معیارهای اصلی تأثیرگذار بر کاربری توسعهی شهری انتخاب شدند. سپس درقالب یک مدل، با کمک تصمیمگیری چندمعیاره (MCDM) و بهمنظور تعیین شدت روابط موجود بین عوامل، از روش DEMATEL استفاده شد. استانداردسازی معیارها با منطق فازی و وزندهی فاکتورها با استفاده از فرآیند تحلیل شبکهای (ANP) انجام شد و درنهایت، تلفیق لایهها در محیط Idrisi توسط روش ترکیب خطی وزنی WLC صورت گرفت. بنابر نتایج، هر سه طبقهی کاربری توسعهی شهری در منطقهی موردمطالعه وجود دارد و مجموع مساحت مناطق دارای توان درجهی ۱ و ۲ توسعهی شهری ۲۴۳ کیلومتر مربع است. این مدل با تلفیق روشهای مختلف، راهحل مناسبی برای بهبود روند تصمیمگیری گروهی ارزیابان ارائه کرد و از این طریق، وزن نهایی معیارهای مؤثر در کاربری توسعهی شهری مشخص شد.