جستجو در مقالات منتشر شده


۱۱ نتیجه برای کرامتی


دوره ۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده

نظریه انگاره معنایی طنز، اولین نظریه کامل زبان‌شناسی در باب طنز است. این نظریه که در واقع حرکتی اساسی در مقابل رویکرد طبقه‌بندی سنتی جناس‌‌ها و طنز بود، در سال ۱۹۸۵ توسط ویکتور راسکین ارائه شد. راسکین اولین زبان‌شناسی بود که ساختار طنز را از لحاظ معنی‌شناسی تحلیل کرد و توانست ساختار دو قطبی لطیفه را شناسایی کند. به عقیده راسکین، یک نظریه معنایی باید شامل دو مقوله انتزاعی باشد؛ مجموع‌های از همه انگاره‌‌های در دسترس سخن‌گویان و مجموع‌های از قواعد ترکیب. هدف این مقاله معرفی این نظریه و پاسخ‌دادن به این پرسش است که بر مبنای داده‌‌های زبان فارسی چه ایراداتی بر این نظریه وارد است. در راستای این هدف به بررسی تعدادی از لطیفه‌های زبان فارسی می‌پردازیم که در مطبوعات طنز منتشر شده‌اند و از طریق این تحلیل‌ها نقاط ضعف نظریه مذکور را نشان می‌دهیم. نتایج این تحلیل‌ها نشان می‌دهد که روش تحلیل نظریه انگاره معنایی طنز راسکین که مبتنی بر فهرست‌کردن همه معانی یا انگاره‌‌های واژه‌های به‌کار رفته در متن طنز است، در تحلیل لطیفه‌‌های زبان فارسی نقاط ضعف و ایراداتی دارد؛ از جمله اینکه پیچیدگی‌های وقت‌گیر و بیهوده دارد و با واقعیت‌های پردازشی زبان هم‌خوانی ندارد و به دلیل همین پیچیدگی‌های بیهوده، قابل اعمال بر لطیفه‌‌های بلند زبان فارسی نمی‌باشد.

دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۹ )
چکیده

بسیاری از زبان شناسان ساختار هجایی زبان فارسی را شامل یک همخوان اجباری به عنوان آغازه هجا، یک واکه در جایگاه هسته و یک یا دو همخوان اختیاری در جایگاه پایانی می دانند. بر این اساس، این امکان که در زبان فارسی دو واکه در دو هجای مجاور در کنار یکدیگر قرار بگیرند وجود ندارد و در این زبان با شیوه های خاصی که مهم ترین آن ها افزایش همخوان میانجی است، از التقای مصوت ها جلوگیری می شود. در این مقاله، با یک بررسی میدانی و گردآوری داده ها از۵۰ سخنگوی زبان فارسی مذکر و مؤنث، از سنین ۱۸- ۲۵ سال، ویژگی های اکوستیکی انسدادی چاکنایی و چگونگی بروز آن در جایگاه بین واکه ای در گفتار آهسته و گفتار سریع به دقت بررسی شده و نتایج این تحلیل ها در مقابل یکدیگر قرار گرفته است. به نظر می رسد در گفتار سریع و پیوسته، با حذف انسدادی چاکنایی امکان در کنار هم قرار گرفتن دو واکه وجود دارد و بدین ترتیب نظام هجایی زبان فارسی در گفتار محافظه کارانه و دقیق با نظام هجایی گفتار سریع و پیوسته تفاوت دارد.

دوره ۱، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

تهران پایتخت و بزرگترین شهر ایران با وسعتی حدود ۶۱۴ کیلومتر مربع در شمال کشور و جنوب دامنه البرز در ۱۱۲ کیلومتری جنوب دریای خزر واقع شده و در آغاز ( پیش از چهارصد سال پیش ) روستایی نسبتأ بزرگ بوده است. از روستاهای معروف آن زمان روستای کن که واقع در شمال غربی شهر تهران کنونی می باشد می توان نام برد؛ قدمت کن حداقل به ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ سال قبل باز می گردد و یکی از بزرگترین رودخانه‌های قدیم ولایت ری که از کوه های امامزاده داود سرچشمه داشته و تا دریاچه قم می‌رود، از کنار بافت روستایی کن می گذرد و باغ های کن را آبیاری می کند و شاهد همین مدعاست. در چند دهه اخیر موج رشد و توسعه سریع شهر نشینی به این محدوده نیز سرایت کرده و کن در داخل کلان شهر تهران قرار گرفته است.گرایش برنامه های ساخت و ساز به گونه ای است که سمت و سوی تخریب روستا و باغات و پهنه های سبز و باز آن را دارند. به دنبال همین مسأله، تحقیق حاضر به دنبال یک تغییر رویکرد از رشد کمی به رشد کیفی است و پرسش اصلی این است که با توجه به اهمیت موضوع چگونگی حفظ منابع سبز طبیعی موجود، از طریق احیاء محله سبز، آیا می توان محله کن شهر تهران را به عنوان روستاشهر معرفی کرد؟ و از این طریق، به جای درآمد زایی از طریق تخریب باغات و ساخت و ساز، از این آخرین مجموعه باغات به هم پیوسته کلانشهر تهران، حفاظت کرد.

دوره ۴، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده

با تکیه بر آراء علم‌النفسی ابن‌سینا و ملاصدرا در دو مقطع "هنگام تعلق نفس انسانی به بدن طبیعی" و "پس از قطع تعلق از بدن طبیعی"، ضمن اثبات حرکت در نفس مجرد می‌توان بر امکان و تحقق حرکت در سایر موجودات غیرمادی نیز استدلال ارایه کرد. در هنگام تعلق نفس به بدن طبیعی، نفس مجرد انسانی بدون لحاظ قوه و ماده موجود در بدن طبیعی، امکان حرکت و تغیر دارد، پس سایر موجودات غیرمادی نیز می‌توانند بدون لحاظ ماده، حرکت داشته باشند. در هنگام قطع تعلق نفس از بدن مادی، اگرچه ابن‌سینا به امکان حرکت تکاملی نفس تمایل دارد، اما مبانی لازم برای اثبات آن را ندارد. در مقابل، ملاصدرا که صراحتاً تکامل برزخی نفس را انکار می‌کند، مبانی و آرائی در علم‌النفس دارد که بر پایه آنها علاوه بر امکان تکامل برزخی نفس انسانی، حرکت در سایر موجودات غیرمادی را نیز می‌توان اثبات و تبیین کرد.
 

دوره ۶، شماره ۶ - ( شماره ۶ (پیاپی ۲۷)، ویژه نامه- ۱۳۹۴ )
چکیده

حرکت نحوی یکی از جذاب‌ترین بخش‌های نظریۀ دستور همگانی ‌است که از الگو‌های آغازیِ این نظریه تا الگوهای متأخر امروزی، همگی جایگاه و اهمیت خود را حفظ کرده‌اند. توجیه‌های بسیاری برای چگونگی کارکردِ این فرایند نحوی در ساخت‌های زبانیِ زبان‌های گوناگون ارائه شده است. با تلاش‌های بسیارِ زبان‌شناسان ایرانی، هنوز بسیاری از مسائل مطرح‌شده در دستور همگانی ــ به‌ویژه دیدگاه کمینه‌گرا- در زبان فارسی بررسی نشده است.
در این پژوهش، با بررسی حرکت‌های نحوی روبه‌پایین براساس کمینه‌گرایی، به نحو جملات فارسی و پیچیدگی‌های این نوع حرکت دقیق‌تر نگریسته می‌شود. بر این اساس، ویژگی‌های یگانه و تمایزدهندۀ حرکت‌های رو‌به‌پایین در زبان فارسی معرفی و شِش نوع حرکت روبه‌پایین بررسی و توصیف می‌شوند که در‌ این‌میان می‌توان به حرکت هستۀ گروه مطابقه، گروه زمان و گروه نفی اشاره کرد. به‌نظر می‌رسد با درنظرگرفتن امکان حرکت روبه‌پایین، می‌توان توجیه بهتری از چگونگیِ نحو جملات فارسی و جایگاه‌ گره‌های نقشی صرفی در ساخت‌ سلسله‌مراتبی اشتقاق جمله‌های زبان فارسی ارائه کرد.

دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

مطالعه حاضر، فراتحلیلی بر پژوهشهای انجامشده در حوزه مدیریت منابع انسانی است. هدف از این مطالعه ترکیب کمی نتایج پژوهشها، در حوزه تأثیر کارکردهای مدیریت منابع انسانی با استفاده از مدل توانایی- انگیزش فرصت (A-M-O) بر ستادههای سازمانی میباشد. با استفاده از روش محاسبه اندازه اثر و نرمافزار CMA۲ تعداد ۱۴۵ مقاله در بازه زمانی سالهای ۱۳۸۷- ۱۳۹۷ برگرفته از مجلههای پژوهشی مدیریت در ایران مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاصل از تحلیل دادهها نشان داد که ارتباط مثبت و معنی‌داری میان متغیر کارکردهای مدیریت منابع انسانی و متغیر ستادههای سازمانی وجود دارد. یافتههای این پژوهش برای مدیران سازمانها دلالت بر این دارد که سرمایهگذاری بر کارکردهای مهارتمحور، انگیزشمحور و فرصتمحور در مدیریت منابع انسانی تأثیر معنی‌دار و مثبتی بر افزایش ستادههای مالی و عملیاتی سازمانها خواهد داشت.  

دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده

بسیاری از فرآیندهای صنعتی در مراحل میانی تولید، محصول نهایی یا پسماند، شامل سوسپانسیون می‌باشند. ناپایداری سوسپانسیون‌ها مشکل عمده فرآیندهای حاوی سوسپانسیون می‌باشد. کار حاضر نتیجه یک تحقیق آزمایشگاهی است که به بررسی اثر هاله نانوذرات سیلیکا بر پایدارسازی سوسپانسیون میکروذرات زیرکونیا پرداخته است. تأثیر پتانسیل زتای میکروذرات و نانوذرات بر میزان عملکرد روش پایدارسازی با هاله نانوذرات تحت آزمایش قرار گرفته است. برای سنجش پایداری سوسپانسیون‌ها از آزمایش کدورت استفاده شده است. کدورت سوسپانسیون‌ میکروذرات، قبل و بعد از افزودن نانوذرات، در پی‌اچ‌های مختلف سنجیده شده است. نتایج آزمایش کدورت نشان می‌دهد که افزودن نانوذرات به سوسپانسیون حاوی میکروذرات، در تمام مقادیر پی‌اچ باعث افزایش پایداری می‌شود. این پایداری به تشکیل هاله نانوذرات به دور میکروذرات برمی‌گردد که توسط دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی مشاهده شده است. هاله نانوذرات باعث کاهش نیروی جاذبه واندروالس و افزایش بار الکترواستاتیک بین میکروذرات می‌شود. شدت پایدارسازی به دلیل تفاوت در بار الکترواستاتیکی ذرات در پی‌اچ‌های مختلف، متفاوت است. بیش‌ترین پایدارسازی هنگامی رخ می‌دهد که میکروذرات زیرکونیا در نقطه ایزوالکتریک قرار دارند. وقتی میکروذرات دارای بار کم هستند، چاه پتانسیلی اطراف آن‌ها عمیق‌تر است و نانوذرات بیشتری تشکیل هاله را می‌دهند. کمترین پایدارسازی نیز هنگامی رخ می‌دهد که میکروذرات دارای پتانسیل زتای زیاد باشند و نیروی بین میکروذرات و نانوذرات از نوع دافعه باشند.

دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

بیماری آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است. پپتید‌های آمیلوئید بتا نقش کلیدی را در آسیب‌شناسی بیماری آلزایمر عهده‌دار هستند و تحقیقات اخیر نشان داده است که الیگومرهای آمیلوئید بتا سمی‌ترین جز آن هستند. در بین الیگومرها، نوع دیمر با توجه به ماندگاری بالا در مقایسه با دیگر انواع، دارای اثرات سمی بیشتری می‌باشد. پریفولدین یک چپرون مولکولی است که از تجمع پروتئین‌هایی که اشتباه تاخورده‌اند جلوگیری کرده و نشان داده شده است که می‌تواند به‌عنوان یک نانوعملگر نیز ایفای نقش کند. در اینجا ما به بررسی برهم‌کنش بین نانوعملگر پریفولدینی و نانو محموله‌ بیماری‌زا دیمر در ابعاد مولکولی پرداختیم که بدین منظور شبیه‌سازی دینامیک مولکولی تمام اتم در محیط حلال صریح در دمای فیزیولوژیک انجام گرفت. بعد از تصویرسازی از نتایج و همچنین بررسی فواصل اتمی بین اتم‌های نانوعملگر و محموله بیماری‌زا مشخص شد که دو بازو از شش بازوی عملگر توانسته‌اند محموله را در برگیرند و با آن در طول مدت زمان شبیه‌سازی، پیوندهای هیدروژنی برقرار کنند. همچنین با بررسی اثرات آب‌گریزی بین آمینواسیدهای آب‌گریز در محموله و نانوعملگر مشخص شد آب‌گریزی تأثیر مثبتی در پایداری اتصال دو بازوی پیوند یافته با محموله داشته است. پژوهش حاضر، پریفولدین را به‌عنوان یک عامل مهارکننده برای الیگومر نوع دیمر از آمیلوئید بتا معرفی می‌کند که می‌تواند در درمان بیماری آلزایمر بسیار مؤثر باشد.

دوره ۱۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله به بررسی خواص الاستیکی نانوعملگر پریفولدین در مقیاس میکروسکوپی می‌پردازیم. پریفولدین یک چپرون مولکولی است که از تجمع پروتئین‌هایی که اشتباه تا خورده‌اند جلوگیری می‌کند. پریفولدین همچنین می‌تواند به عنوان یک نانوعملگر برای حمل محموله یا انتقال دارو ایفای نقش نماید. در این راستا شبیه‌سازی دینامیک مولکولی هدایت شده بکار رفته است که به بررسی ثابت فنر در آزمایش مولکولی بر اساس نظریه دو فنر سری شده می‌پردازد. نتایج حاصله برای محاسبه مدول یانگ و بررسی خواص مکانیکی نانوعملگر پریفولدینی مورد استفاده قرار گرفته است، نتایج نشان می‌دهد که نانو عملگر پریفولدینی رفتارهای متفاوتی به سرعت‌های مختلف کشیدن نشان می‌دهد و همچنین این نتایج امکان بررسی پایدار ماندن هر کدام از شاخه‌های نانوعملگر پریفولدینی در مقابل شرایط متفاوت کشش را فراهم می‌کند. مدول یانگ بدست آمده برای شاخه‌های پریفولدین به میزان (۳ - ۳,۳ ± ۰.۰۱ Gpa) حاصل شده است. درک صحیح و کامل خواص مکانیکی نانوعملگر پریفولدینی امکان بررسی دقیق‌تر کاربرد آن در دارورسانی هوشمند و انتقال محموله‌های بیماری زا را فراهم می‌کند.

دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

با افزایش استانداردهای آب آشامیدنی و مقررات سخت‌گیرانه زیست‌محیطی در رابطه با تخلیه فاضلاب، تکنولوژی‌های الکتروشیمیایی در طول دو دهه گذشته اهمیت خود را در سراسر جهان به دست آورده‌اند و امروزه فرایندهای الکتروشیمیایی همچون بازیابی فلزات، انعقاد الکتریکی، شناورسازی الکتریکی و اکسیداسیون الکتریکی را می‌توان جزو فناوری‌های مؤثر در زمینه تصفیه فاضلاب‌های مختلف محسوب نمود. در روش الکتروکواگولاسیون با اعمال جریان الکتریکی به الکترودهای کاتد و آند در یک محلول رسانا با حل شدن آند، مواد منعقدکننده در محل تولید شده و موجب ایجاد لخته‌هایی می‌گردد که همراه با حباب‌های گاز هیدروژن تولیدی در کاتد شناور می‌شوند. در این پژوهش فرایند الکتروکواگولاسیون با استفاده از کاتدی و آندی از جنس فولاد زنگ نزن برای کاهش بار آلودگی از فاضلاب سنتزی انجام شد. در شرایط بهینه فرایند انعقاد الکتریکی با سطح الکترود cm۲ ۳۶/۲۳، غلظت ورودی mg/L۹۰۰، دانسیته جریان الکتریکی mA/cm۲۲۰، pHبرابر با ۵/۸ و غلظت سدیم کلرید g/L ۵/۰، ۹۴ درصد حذف COD در مدت زمان ۶۰ دقیقه با میزان مصرف انرژی مخصوص برابر باkWh/kg CODRem ۳/۷ و میزان انحلال آند فولادی kg Fe/kg CODRem ۴/۰ به دست آمد. براساس نتایج حاصل از طراحی آزمایش به روش سطح پاسخ در این فرایند دانسیته جریان الکتریکی، زمان، pH و غلظت کلرید سدیم به ترتیب تاثیرگذارترین پارامترها بودند.

دوره ۲۲، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

اهداف: استرپتوکیناز کایمر حاصل از تبادل دومین استرپتوکیناز میان دو سویه استرپتوکوک بتاهمولیتیک گروه G و A به‌منظور بررسی اثر دومین‌های استرپتوکیناز در مقاومت به مهارکننده آلفا دو آنتی‌پلاسمین ساخته شد.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تجربی حاضر ژن‌های استرپتوکیناز (skg/ska) تکثیرشده از ژنوم دو سویه گروه A و G به‌ترتیب SK۲bALAB۴۹ و SK۲aG۸۸ در pET۲۶b کلون شدند. به‌منظور تبادل دومین، محصول PCR حاوی دو‌مین بتا و گامای skALAB۴۹ در pET۲۶-skG۸۸ فاقد این دومین‌ها قرار گرفت. پس از تایید هر سه سازه با آنالیز آنزیمی و توالی‌‎یابی، بیان در E.coli Rosetta انجام و پروتئین‌ها با کروماتوگرافی تمایلی Ni-NTA تخلیص شدند. پس از تعیین غلظت، آنالیز با روش الکتروفورز ژل آکریلامید و وسترن‌بلات انجام شد. مقاومت به آلفا دو آنتی‌پلاسمین به روش رنگ‌سنجی با به‌کارگیری سوبسترای کروموژنیک S۲۲۵۱ اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: نتایج الکتروفورز ژل آکریلامید و وسترن‌بلات نشان‌دهنده بیان پروتئین‌ها با اندازه ۴۷کیلودالتون بود. در بالاترین غلظت آلفا دو آنتی‌پلاسمین، SK۲aG۸۸، ۸۰% فعالیت در حالی که SK۲bALAB۴۹ و ۲aG۸۸β۲bALABγ۲bALAB) SKch، ۵۵% فعالیت اولیه خود را نشان دادند.
نتیجه‌گیری: SKch الگوی کاهش فعالیت مشابه SK۲bALAB۴۹ را نشان می‌دهد که بیانگر نقش کمتر دومین آلفا نسبت به سایر دومین‌ها در بروز مقاومت به مهارکننده آلفا دو آنتی‌پلاسمین است.


صفحه ۱ از ۱