جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای کتابی
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
تفکر انتقادی که بعنوان به کارگیری مهارت ها و استراتژی های شناختی برای دستیابی به نتایج منطقی تعریف شده است (هالپرن، ۲۰۱۳)، دربسیاری پژوهش های آموزش زبان دوم درسطح ملی و بین الملل مورد توجه قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر، انجام یک فراتحلیل در خصوص مطالعات شبه آزمایشی تفکر انتقادی در کلاس های آموزش زبان در ایران است. در این راستا، ۱۶۸ مقاله تحقیق شبه آزمایشی چاپ شده بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰، بعنوان جامعه آماری این فراتحلیل جمع آوری شدند و سپس با اعمال شروط از پیش تعیین شده فراتحلیل، ۲۴ پژوهش واجد شرایط ورود به فراتحلیل شدند. پژوهش های واجدشرایط برای محاسبه میانگین اندازه اثر، بدقت کدگذاری و تحلیل شدند. نتایج بررسی نشان می دهد: ۱) آموزش های زبان دوم بر میزان رشد توانایی تفکر انتقادی برای زبان آموزان ایرانی، طبق معیار اندازه اثر کوهن، تاثیر مثبتی داشته است؛ ۲) آموزش مهارت های مکالمه و استراتژی های بلاغی زبان دوم، بیشتر از سایر مهارت های زبانی، در پرورش تفکرانتقادی تاثیر داشته است؛ ۳) از نظر سطح توانایی زبانی، آموزش های زبان دوم، برای زبان آموزان سطح پیشرفته، بیش از سایر زبان آموزان تاثرگذار بوده است؛ ۴) از لحاظ رده سنی، آموزش های زبان دوم برای رده های سنی ۱۰ تا ۱۴ سال، بیش از سایر رده های سنی در توسعه تفکرانتقادی کارآمد بوده است؛ ۵) از دیدگاه میزان تحصیلات، آموزش های زبان دوم، درپیشرفت تفکرانتقادی دانشجویان مقطع کارشناسی بیش از سایر مقاطع تحصیلی موثر بوده است. نتایج تحقیق میتواندبرای پژوهشهای آتی تفکرانتقادی و زبان مفیدباشد.
دوره ۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده
موضوع تحقیق: در ایﻦ ﭘﮋوﻫﺶ روش ﺳﻨﺘﺰ رزیﻦ ﻓﻨﻮل ﻓﺮﻣﺎﻟﺪﻫﯿﺪ که میتواند در صنعت چوب و نئوپان کاربرد داشته باشد ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻰ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. این رزین به دو صورت نوولاک و رزول تهیه می شود که با تغییر شرایط واکنش محصولات متفاوتی تشکیل می شوند. رزول به عنوان چسب مایع در صنعت چوب و نئوپان استفاده می شود.
روش تحقیق: عوامل ﻣﺨﺘﻠﻔﻰ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﻣﻮﻟﻰ ﻓﺮﻣﺎﻟﺪﻫﯿﺪ ﺑﻪ ﻓﻨﻮل،pH محیط واﮐﻨﺶ، دﻣﺎ و زﻣﺎن واﮐﻨﺶ و مقدار خروج آب حاصل از واکنش در سنتز رزین رزول و خواص محصول نهایی موثر میباشند. سنتز این ماده در شرایط واکنشی با نسبت مولی ﻓﺮﻣﺎﻟﺪﻫﯿﺪ ﺑﻪ ﻓﻨﻮل از ۱/۸۴ تا ۲/۵۰،pH محیط واﮐﻨﺶ از ۴/۰ تا ۱۰/۸۵، دمای واکنش از ۸۰ تا C◦ ۱۰۰، زمان واکنش از ۰/۵ تا ۴ ساعت و مقدار آب حاصل خروجی بر حسب عدد بدون بعد دی هیدراتاسیون ۰/۱۸ تا ۱/۰۲ انجام شد.
نتایج اصلی: نتایج نشان دادند که بیشترین زمان پایداری محصول به مدت ۱۸ روز با نسبت مولی ۲، محیط قلیایی در pH ۹ تا ۱۰، دمای۹۰ تا C◦ ۹۵ و زمان واکنش۲ ساعت به دست آمد. علاوه بر این گرانروی، چگالی، زمان ژلینگی و درصد جامدات در محصول به ترتیب cP ۱۸۰،g/cm۳ ۱/۲۲۴،S ۳۰ و ۵۱/۲۰% حاصل شدند. با افزودن دی اتیلن گلایکول و اوره خواص محصول بهینه شد. با افزودن ۸% دی اتیلن گلایکول زمان پایداری به ۱۰۵ روز افزایش یافت و با افزودن ۴% اوره میزان فرمالدهید آزاد در محصول به ۱/۲۹%کاهش یافت. با توجه به خواص محصول تولید شده می توان برای تولید انبوه رزین از شرایط واکنش به دست آمده استفاده نمود.
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده
تصمیم سازی در شرایط رقابتی چالشی است که مدیران با آن روبرو هستند. شناسایی عوامل موفقیت استراتژیک هر شرکت و تعیین موقعیت خود نسبت به رقبا با توجه به آن عوامل راه کاری است که مدیریت عالی شرکت ها برای بقا در شرایط رقابتی از آن بهره می برند. هدف مقاله ی حاضر توسعه یک روشی کمی به منظور بهینه کاوی رقابتی است . در مقاله حاضر متوسط هزینه ی تولید یک تن محصول، ارزش ویژه برند شرکت، کیفیت محصول، قابلیت بازاریابی و فروش، قابلیت خرید و دسترسی به منابع، رضایت مشتری، انعطاف پذیری تولید، قابلیت های بخش مهندسی، قابلیت تحقیقات فنی، تعداد طرح های توسعه به کمک نظر خبرگان صنعت عنوان عوامل موفقیت حیاتی شرکت های تولیدی در صنعت لوله و پروفیل فولادی در نظر گرفته شده است. سپس به کمک روش تاپسیس راه حل بهینه ی مثبت به عنوان الگوی بهینه ی مثبت و راه حل بهینه ی منفی به عنوان الگوی بهینه ی منفی تعیین گردید.این دو الگو به عنوان الگوی های بهینه یابی رقابتی مد نظر قرار گرفته است.پس از آن با توجه به محدودیت سیستمی بودجه، با استفاده از برنامه ریزی آرمانی صفر و یک دو هدفه برای هر یک رقبا سعی شده تا فاصله ی هر رقیب از الگوی بهینه ی مثبت حداقل و فاصله از الگوی بهینه ی منفی حداکثر گردد. نتایج نشان می دهد که هریک از رقبا به منظور رسیدن به الگوی بهینه می بایست به کدام یک از عوامل حیاتی موفقیت توجه نماید.
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
هدف مطالعه: هرپس ویروس انسانی تیپ ۶ (HHV-۶) ویروسی با شیوع بالا در جمعیت جهان است. طی سالهای اخیر، فرم جدیدی از ژنوم ویروس کشف شده و تحت عنوان Chromosomally integrated HHV-۶ (ciHHV-۶) می باشد. ارتباط ciHHV۶-با انواع بیماری ها، نیاز به مطالعات بیشتر دارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی فرم اینتگره شده ژنوم ویروس HHV-۶ از جنبه های مختلف بالینی و میزان فراوانی آن در جوامع مختلف می باشد.
مواد و روش ها: جهت انجام این مطالعه، کلمات کلیدی HHV-۶، Integrated genome، Telomeric regions و Integrated HHV-۶ در پایگاههای علمی معتبر مانند Scopus، PubMedو Google scholarبدون اعمال محدودیت زمانیمورد بررسی قرار گرفتند.
نتایج: تقریبا یک درصد از جمعیت جهان آلوده به ciHHV-۶ می باشند که این مقدار در مناطق مختلف جغرافیایی متفاوت است. در صورت ابتلا فرد به ciHHV-۶لود ویروس بالاتر از ابتلا به عفونت حاد خواهد بود و جهت تایید فرم اینتگره شده ژنوم HHV-۶لازم است تا در نمونههای فولیکول مو یا ناخن، به جستجوی حداقل یک کپی از ژنوم اینتگره شده پرداخته شود. ciHHV-۶ با ایجاد اختلال در عملکردهای تلومریک می تواند سلامتی انسان را تحت تاثیر قرار دهد.
نتیجه گیری: تا به امروز درمانی جهت حذف ژنوم ویروس از سلولهای میزبان کشف نشده است. طی بررسی به عمل آمده در این مطالعه، فرم اینتگره شده ژنوم HHV-۶ می تواند با بیماری های مختلف از جمله بیماری های قلبی و خود ایمنی مرتبط بوده و مطالعات بیشتری جهت یافتن ارتباط آن با دیگر بیماری ها در نقاط مختلف جغرافیایی جهان نیاز است.