جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای کاظمینی


دوره ۵، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

موضوع تحقیق:گوگرد­­­­­­­­زدایی‌ هیدروژنی یکی از روش‌های مؤثر برای حذف ترکیبات گوگردی از برش‌های نفتی و ارتقاء کیفیت سوخت‌ می­باشد. یکی از چالش­های عمده در این فرآیند دستیابی به پایه کاتالیست مناسب می­باشد که بهترین عملکرد را داشته باشد. در این میان پایه‌های اصلاح‌شده با زئولیت به دلیل قوی بودن سایت‌های اسیدی، مساحت سطح ویژه و ثبات هیدروترمال و شیمیایی بالا توجه زیادی را به خود اختصاص داده‌اند؛ اما اسیدیته و حجم مزوحفرات زئولیت‌ها نیازمند اصلاح است.
روش تحقیق: در این پژوهش ابتدا زئولیت سلسله مراتبی Y با به­کارگیری روش پسا-سنتز (آلومینیوم زدایی) و با استفاده از فرم آمونیومی زئولیت و محلول NH۴F (۷۵/۰ مولار) در دمای ºC۹۰ به مدت ۳ ساعت تحت شرایط رفلاکس تهیه شد. خصوصیات فیزیکی- شیمیایی زئولیت با آنالیزهای BET, FESEM, FTIR AAS, XRD بررسی شد. زئولیت‌های اصلاح‌شده در سنتز پایه کاتالیست فرآیند HDS بکار گرفته شد. سولفیداسیون و ارزیابی عملکرد کاتالیست‌های تهیه‌شده در سیستم میکرو-راکتوری با خوراک گازوئیل حاصل از واحد آیزوماکس پالایشگاه هدف انجام گرفت.
نتایج اصلی:نتایج نشان می‌دهد که حجم مزوپورها، مساحت سطح ویژه و نسبت SiO۲ / Al۲O۳ در زئولیت سلسله مراتبی به ترتیب به cm۳ g ۰۷۳/۰،  m۲ g۳۶/۷۸۳ و ۲/۵ (مقادیر اولیه به ترتیب cm۳ g  ۰۳۲/۰، m۲ g ۱۸/۵۶۷ و ۵/۴) افزایش‌یافته است. همچنین نتایج حاصل از آنالیز زئولیت، حفظ ساختار و میزان بلورینگی طی فرآیند اصلاح زئولیت را اثبات می­کند. اثر اصلاح زئولیت به ویژه تغییرات اسیدیته، مساحت سطح ویژه و حجم مزوحفرات بر فعالیت کاتالیست­های NiMo/Zeolite+Al۲O۳  مورد ارزیابی قرار گرفت. افزایش اسیدیته و بهبود ویژگی‌های فیزیکی- شیمیایی زئولیت­ اصلاح شده، موجب افزایش عملکرد کاتالیست در فرآیند گوگردزدایی هیدروژنی گازوئیل(Conversion =۹۰%)  شده است.. بهبود فعالیت کاتالیست­ها را می‌توان به اثر مثبت زئولیت­ها بر توزیع سایت­های فلزی، مساحت سطح ویژه، اسیدیته و اندازه­ی مطلوب حفرات کاتالیست نسبت داد.
 

دوره ۱۹، شماره ۱۲۵ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده

باکتری های سالمونلا و کمپیلوباکتر می توانند از طریق شیر خام به انسان منتقل شده و باعث بیماری های غذازاد شوند. این مطالعه با هدف بررسی میزان شیوع گونه های کمپیلوباکتر و گونه های بیماریزای سالمونلا در شیر خام گاو  با استفاده از روش های مولکولی در استان مازندران انجام شد. تعداد ۱۰۰ نمونه شیر خام به صورت تصادفی از مراکز جمع آوری و خرده فروشی های شیر و لبنیات سنتی در استان مازندران در سال ۱۳۹۸ جمع آوری گردید. تمامی نمونه ها در ظروف استریل و در شرایط مناسب زنجیره  سرد، در اسرع وقت به آزمایشگاه میکروبیولوژی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل منتقل شدند. استخراج DNA تام از نمونه های شیر با استفاده از کیت تجاری انجام شد و سپس واکنش زنجیره ای پلی مراز با استفاده از آغازگرهای مناسب جهت شناسایی کمپیلوباکتر ژژونی، کمپیلوباکتر کولی و سالمونلا  صورت گرفت. از۱۰۰ نمونه مورد مطالعه، ۷ نمونه (۷ %) آلوده به باکتری کمپیلوباکتر ژژونی بودند، نمونه مثبتی از باکتری کمپیلوباکترکلی مشاهده نشد و ۲ نمونه (۲ %) آلوده به باکتری سالمونلا بودند. با توجه به نتایج میزان شیوع گونه کمپیلوباکتر ژژونی در شیر خام گاو بالاتر از گونه کمپیلوباکترکلی بود. باتوجه به نتایج مطالعه حاضر و حضور باکتری های نامبرده در شیر، رعایت اصول بهداشتی در صنایع لبنی ، فرآوری و استفاده از حرارت کافی جهت از بین بردن باکتری های نامبرده در شیر خام و همچنین استفاده از روش های سریع و دقیق جهت شناسایی این باکتری ها امری ضروری می باشد.
 

دوره ۲۰، شماره ۱۳۶ - ( خرداد ۱۴۰۲ )
چکیده

هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر عصاره آبی قارچ شیتاکه بر زنده مانی باکتری پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدیوم و خواص فیزیکو شیمیایی در پنیر فتا طی مدت زمان نگهداری بوده است. در این مطالعه بررسی اثر عصاره  قارچ شیتاکه به میزان ۱ و ۵/۱ و ۲ درصد بر زنده­مانی باکتری­ پروبیوتیک بیفیدو باکتریوم بیفیدوم و ویژگی­های حسی و فیزیکوشیمیایی پنیر سین ­بیوتیک فتا در طی ۴۹ روز نگهداری بررسی شد. شمارش بیفیدو باکتریوم بیفیدوم  در پنیر پروبیوتیکی حاوی عصاره قارچ شیتاکه در روز صفر و ۴۹، در گروه حاوی ۱ و ۵/۱ و ۲ درصد عصاره قارچ به ترتیب از Log CFU/g ۹۹/۸ به ۹۶/۹ و از ۹۵/۸ به ۲۲/۱۰ و از ۰۲/۹ به ۰۱/۱۱ رسید(۰۵/۰P<).. استفاده از ۲ درصد عصاره قارچ در پنیر پروبیوتیکی باعث بهبود زنده­مانی باکتری بیفیدو باکتریوم بیفیدوم به میزان Log CFU/g ۹۹/۱ شد و این در حالی است که استفاده از ۵/۱ درصد عصاره  قارچ در مقایسه با ۱ درصد، باعث بهبود زنده­مانی باکتری پروبیوتیک به میزان Log CFU/g ۲۷/۱ و ۹۷/۰ شد. مطابق نتایج، در طول دوره نگهداری میزان اسیدیته و pH به ترتیب افزایش و کاهش یافت. همچنین افزودن غلظت های مختلف عصاره قارچ به پنیر پروبیوتیکی باعث بهبود بافت، عطر، طعم و افزایش رتبه­ی پذیرش کلی نمونه­ حاوی هر سه غلظت عصاره قارچ نسبت به دو گروه کنترل و پنیر پروبیوتیکی گردید (۰۵/۰P<). در مجموع، افزودن عصاره قارچ به پنیر پروبیوتیکی نسبت به گروه های کنترل، منجر به دریافت امتیازات بالاتر گردید. به طور کلی نتایج مطالعه نشان داد که افزودن عصاره قارچ شیتاکه باعث بهبود زنده­مانی باکتری­ پروبیوتیک در پنیر گردید. بنابراین کاربرد توام عصاره قارچ شیتاکه  به عنوان پری بیوتیک و پروبیوتیک­ها در پنیر و سایر محصولات لبنی می تواند  به عنوان اقدامی موثر و عملی در جهت بهبود سلامت مصرف کنندگان و افزایش ارزش غذایی محصولات توصیه می شود.
 

دوره ۲۱، شماره ۱۴۸ - ( خرداد ۱۴۰۳ )
چکیده

هدف از این مطالعه، بررسی اثر فیلم ژلاتینی حاوی باکتری‌های بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و لاکتوباسیلوس رامنسوس بر بقا باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تلقیح شده به گوشت ماهی قزل آلای رنگین کمان و همچنین خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن به مدت ۱۲ روز در طی نگهداری در دما‌ی یخچال بوده است. استافیلوکوکوس اورئوس با غلظت log cfu/ml ۱۰۶ به نمونه های ماهی تلقیح، سپس تیمارها(گروه کنترل، نمونه‌های ماهی قزل آلای رنگین کمان بسته‌بندی شده با فیلم ژلاتین، فیلم ژلاتین حاوی هر باکتری پروبیوتیک با غلظت log cfu/ml ۱۰۹ به طور جدا و فیلم ژلاتین حاوی هردو باکتری تهیه شدند. نمونه‌ها در کیسه‌های پلی‌اتیلنی بسته‌بندی ودر دمای یخچال نگهداری شدند. زنده مانی باکتری‌های پروبیوتیک و شمارش باکتری استافیلوکوکوس اورئوس،pH ، TVB-N، PV و  TBARSمورد ارزیابی قرار گرفت. بر طبق نتایج، زنده­مانی باکتری­های پروبیوتیک در طول مطالعه روندی کاهشی را نشان داد و مشخص شد که زنده‌مانی باکتری بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در تیمار فیلم ژلاتین و تیمار فیلم ژلاتین حاوی هر دو باکتری پروبیوتیک در روز آخر به ترتیب log cfu/g ۸۱/۶ و log cfu/g ۳۷/۵ و زنده­مانی باکتری لاکتوباسیلوس رامنسوس نیز در تیمارهای ذکر شده به ترتیب log cfu/g ۴۳/۷ و  log cfu/g ۳۱/۶  کاهش یافت. فیلم‌های پروبیوتیک نسبت به گروه شاهد رشد میکروبی فیله‌های ماهی را به خوبی کنترل کردند در حالی‌که تیمار فیلم ژلاتین حاوی هر دو پروبیوتیک کمترین میزان را دارا بود. آزمون‌های شیمیایی نیز دارای روندی افزایشی بوده و تغییرات آن‌ها در تمامی فیله‌های ماهی تیمارشده به صورت معنی‌داری نسبت به گروه تیمار نشده کمتر بود (۰۵/۰>P).  مشخص گردید فیلم‌های ژلاتین حاوی پروبیوتیک به خصوص فیلم‌های ژلاتین حاوی هر دو پروبیوتیک که موفق‌تر عمل کرده بودند، اثر ضدمیکروبی مؤثری علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس داشته و این پوشش می‌تواند در افزایش عمر ماندگاری ماهی قزل‌آلای رنگین کمان و این دسته از محصولات، موثر باشد.
 

صفحه ۱ از ۱