۱۴ نتیجه برای کارگر
دوره ۹، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس یکی از مهمترین میکروارگانیزمهای فرآیند بیولیچینگ است. طی فرآیند بیولیچینگ مس بیواکسیداسیون آهن موجب تشکیل جاروسیت میشود. تشکیل جاروسیت راندمان بیولیچینگ مس را کاهش میدهد. این پژوهش با هدف بررسی اثر غلظت آهن در فرآیند تشکیل جاروسیت و ارزیابی رشد و فعالیت اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، باکتری اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس در محیط کشت ۹K حاوی سولفات آهن فرو با غلظتهای ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۵۰گرم بر ۱۰۰میلیلیتر و همچنین محیط حاوی جوانه جاروسیت با غلظتهای ۵ و ۱۰گرم بر لیتر کشت داده شد. غلظت آهن با روش جذب اتمی سنجیده شد. تجزیه و تحلیل جاروسیت با روشهای طیفسنجی تبدیل فوریه مادون قرمز (FTIR) و طیفسنجی پرتو ایکس (XRD) صورت گرفت.
یافتهها: تعداد باکتری در غلظتهای ۵، ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۵۰گرم بر ۱۰۰میلیلیتر سولفات آهن فرو به ترتیب ۱۰۷×۵، ۱۰۸ ×۲/۵ ، ۱۰۷ ×۱/۵ ،۱۰۷ ×۱۰ و ۱۰۷×۷ سلول بر میلیلیتر و مقدار رسوب جاروسیت در غلظتهای یادشده بهترتیب ۱/۸۰، ۶/۰۹ ،۱۰/۹۰، ۱۶/۶۵، ۲۸/۸گرم بود. کمترین میزان جاروسیت در غلظت سولفات آهن ۱۰گرم بر ۱۰۰میلیلیتر تشکیل شد. میزان غلظت جاروسیت با افزایش غلظت سولفات آهن فرو افزایش یافت و با کاهش تعداد سلولهای اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس در غلظتهای ۵ و ۱۰گرم در لیتر جوانه جاروسیت موازی بود؛ میزان غلظت جاروسیت ۳/۱۳ و ۳/۶۸گرم بود. همچنین رشد باکتری در شرایط عدم حضور جوانه جاروسیت بیشتر بود.
نتیجهگیری: غلظت بهینه آهن فرو در محیط کشت ۹K محدوده ۱۰گرم در ۱۰۰میلیلیتر است. در این شرایط حداکثر رشد اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس و حداقل میزان تشکیل جاروسیت وجود دارد.
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
سپهر گفتمانی ایران از میانۀ دوره قاجاریه بهتدریج به سویی رفت که ضرورت توجه به هویت ملی در کانون توجه قرار گرفت. به تعبیر دیگر، تکوین انگارۀ ناسیونالیسم در این دوره زمینه را برای توجه به میراث فرهنگی فراهم کرد. پس از انقلاب مشروطه (۱۲۸۵ش.) و با گشایش مجلس شورای ملی بود که سیاستگذاری و نهادسازی در این عرصه آغاز شد. در راستای همین نهادسازی بود که در واپسین سالهای دورۀ قاجاریه با گردهمایی شماری از نخبگان سیاسی انجمنی به نام انجمن آثار ملی بنیان نهاده شد. این انجمن اقدامات متنوعی را با هدف شناسایی و بزرگداشت میراث فرهنگی مانند برپایی جلسههای سخنرانی، شناسایی و مرمت بناهای تاریخی و برپایی بناهای یادمانی به انجام رساند. هدف پژوهش حاضر، بررسی زمینههای برآمدن انجمن آثار ملی است. این پژوهش بر محور این پرسش شکل گرفته است که چه طیفهایی و به چه ترتیبی در برآمدن انجمن آثار ملی نقش داشتند؟ پژوهش حاضر با روش پژوهش تاریخی و با تکیه بر واکاوی محتوای منابع دست اول انجام شده است. یافتههای پژوهش حاکی از تلاش سه طیف یعنی اندیشهوران، نخبگان سیاسی و شرقشناسان در طرح ضرورت، عینیت یافتن، و استمرار انجمن آثار ملی است. حاصل پژوهش بیانگر آن است که انگارههای اندیشهوران که بیشتر در نشریههای وقت بازتاب مییافت، زمینۀ طرح اندیشۀ انجمن آثار ملی را فراهم کرد. وانگهی، کنشگران سیاسی بازوی عملی تحقق این اندیشه شدند و انجمن را تأسیس کردند و در نهایت، شرقشناسان نیز با طرح دیدگاههای خود، نقشی معین در استمرار و پربار شدن فعالیتهای آن ایفا کردند.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( ۹- )
چکیده
در این مقاله، یک کنترل کننده مقاوم برای سیستم کنترل شبکه با استفاده از فیدبک خروجی طراحی شده است. تأخیر و از دست رفتن بستههای اطلاعات در پایداری سیستم کنترل شبکه تاثیرگذار است، بنابراین در تحلیل پایداری، این پدیدهها در نظر گرفته شده است. تأخیر شبکه متغیر با زمان در نظر گرفته شده است، که حد بالا و پایین آن مشخص فرض شده است، همچنین تعداد بستههای اطلاعات از دست رفته نامشخص در نظر گرفته شده است. انحراف داده یکی دیگر از پدیدههای مهمی است که در زمان ارسال اطلاعات از سنسور به کنترل کننده و از کنترل کننده به عملگر اتفاق میافتد، این پدیده به صورت تصادفی مدل شده است. برای تحلیل پایداری از توابع لیاپانوف-کراسفسکی، که وابسته به کران تأخیر و بسته های اطلاعات از دست رفته است، استفاده شده است. نتایج تحلیل پایداری به صورت نامساوی های ماتریسی خطی بدست آمده است. با یک مثال عددی کارآیی قضیه ارائه شده نشان داده شده است.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله راهحلی الاستیک، با استفاده از توابع پتانسیل مختلط موسخلیشویلی و کولوسف، برای محاسبه مولفههای تنش در اطراف تونلهای دایرهای شکل همراه با لاینینگ بتنی با ضخامت ثابت ارائه شده است. فرض شد که بتن و سنگ دارای رفتار الاستیک خطی بوده و همسانگردند. تودهسنگ تحت میدان تنش اولیه قرار دارد. اتصال میان بتن و سنگ بصورت بدون لغزش فرض گردید بطوریکه دارای جاجایی یکسان در فصل مشترک میباشند. به علت پیچیدگی مسئله بخاطر وجود نگهداری بتنی از نگاشت همدیس برای حل مسئله استفاده گردید. با فرض کرنش صفحهای جواب فرم بستهای برای مولفههای تنش بدست آمد. جواب بدست آمده با راهحل کرش ، هنگامیکه ضخامت نگهداری به صفر میل میکند، و نتایج نرمافزار اجزا محدود آباکوس مقایسه شد که همگرایی خوبی از خود نشان دادند، تنها در سقف تونل، در مرز داخلی دیواره بتنی، اختلافاتی میان روش تحلیلی و نرمافزار آباکوس مشاهده شد؛ همچنین مشخص گردید که روش ارائه شده مقادیر تنشها را بصورت بسیار دقیقتر نسبت به نرمافزار آباکوس در دیواره داخلی نگهداری محاسبه میکند. در نهایت آنالیز حساسیتی نسبت به ضخامت و سختی بتن انجام گرفت و پیشنهادهایی برای طراحی لاینینگ ارائه شد. از مزایای این روش میتوان به سرعت و دقت بالای محاسبات نسبت به روشهای عددی اشاره نمود.
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
آگاهی از ضریب هدایت حرارتی نانوسیالها با توجه به توسعه چشمگیر استفاده از آنها در پژوهشها ضروری می باشد که با توجه به ناتوانی مدلهای ارائه شده در اکثر موارد لازم است بصورت تجربی ضریب هدایت حرارتی اندازهگیری شود. در این مقاله طراحی و بررسی عملکرد دستگاه اندازهگیری ضریب هدایت حرارتی سیالات و نانوسیالات بدون استفاده از پل وتستون بررسیشده است. سابقاً از روش پل وتستون برای ساخت سیم داغ کوتاه گذرا استفاده میشد که نیاز به سیستم الکترونیکی پیچیده و مصرف توان الکتریکی بالایی دارد. در این مقاله روش جدیدی ارائه شده است بهطوریکه نه جریان ثابت نگهداشته شده است و نه ولتاژ، بلکه از روش اندازهگیری مقاومت نسبی و از پراب مسی با روکش لاکی با قطر ۴۰ میکرون استفادهشده است که بهراحتی در دسترس است. بیشترین اختلاف نتایج این طراحی با مراجع، % ۱۷/۱ بهدستآمده است. در این راستا تغییرات ضریب هدایت حرارتی سیال مغناطیسی بهصورت تجربی بررسیشده است. سیالهای مغناطیسی دسته جدیدی از نانوسیالها هستند که تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار می گیرند و خواص انها دچار تغییر می شود. آزمایشها برای سیال مغناطیسی Fe۳O۴ بر پایه آب با درصدهای حجمی مختلف مختلف انجامشده است.
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله انتقال حرارت جابجایی اجباری فروسیال در داخل یک لوله مسی شامل قسمتهایی با عایق الکترو مغناطیس تحت یک میدان مغناطیسی متناوب بصورت عددی بررسی شده است که هدف اصلی تحقیق، افزایش سرعت در لایه مرزی با استفاده از اثر میدان مغناطیسی بر روی نانوذرات برای افزایش انتقال حرارت بیشتر بوده است. با توجه به اینکه تاکنون اثر استفاده از عایق الکترومغناطیس در افزایش انتقال حرارت جابجایی بصورت تجربی بررسی نشده است، پس از مدلسازی عددی مسئله در حالت بدون عایق الکترو مغناطیس و اعتبار سنجی آن، اثرات میدان مغناطیسی بر مقدار ضریب انتقال حرارت جابجایی در درصدهای حجمی و اعداد رینولدز مختلف در لوله ای شامل قسمتهایی با عایق الکترومغناطیس مورد بررسی قرار گرفته و با حالت بدون عایق مقایسه شده اند. افزایش فرکانس زمانی میدان مغناطیسی متناوب و کسر حجمی نانوذرات، منجر به افزایش بهتر انتقال حرارت در محدوده مورد نظر گردیده اند که نتایج تاثیر این پارامترها و تغییرات ناشی از آنها نسبت به حالت بدون میدان مغناطیسی بیشتر می باشند. همچنین نتیجه بررسی در اعداد رینولدز مختلف نشان داده است که اثر میدان مغناطیسی در اعداد رینولدز کم و فرکانسهای بزرگتر، بیشتر بوده است.
دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
صفحات دوقطبی فلزی از کلیدی ترین اجزای پیل سوختی می باشند که به عنوان بهترین جایگزین بهجای صفحات گرافیتی محسوب میشوند. انتخاب فرایند شکل دهی مناسب، تاثیر زیادی در هزینه تمام شده و کیفیت صفحات تولید شده ایجاد می کند. از فرآیندهای نو در ساخت صفحات دوقطبی فلزی شکلدهی با دمش گاز می باشد. در این پژوهش شکلپذیری صفحات آلومینیوم ۸۱۱۱ با ضخامت ۲۰۰ میکرون در قالبهای شیاری مقعر مورد بررسی قرار گرفت. شکل دهی داغ ورق فلزی در دماهای۳۰۰ و ۴۰۰ درجه سانتیگراد و در فشارهای ۲۰تا ۴۰ بار مورد آزمایش قرار گرفت. با بررسی پروفیل پرشدگی در الگوی شیاری مستقیم صفحات دوقطبی شکل داده شده در مقاطع مختلف کانال ها، میزان درصد پرشدگی، نازک شدگی و پارگی در مقاطع مختلف شیارهای قالب مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داده است که با کاهش نسبت عمق به عرض کانال از مقدار ( ۷۵/۰> h/w)، میزان شکل پذیری ورق افزایش می یابد و با افزایش نسبت عمق به عرض کانال از (۵/۰< h/w)، میزان عمق شکل گیری کاهش پیدا می کند. همچنین با افزایش زاویه دیواره کانال(۰∝=) به (۱۵∝=)، میزان شکل پذیری وررق بدون ایجاد پارگی دارای بشترین میزان شکل پذیری ورق در قالب شیاری مقعر می باشد.
دوره ۱۵، شماره ۷۶ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
از ذرت فرآورده های زیادی استحصال می شود که پاپکورن شیرین یکی از مهم ترین و سالم ترین آن ها محسوب می شود. یکی از روشهای مورد تایید جهت تولید این محصول که فاقد عوارض یاد شده می باشد، حذف ساکارز و گلوکز و جایگزین نمودن آن با مخلوط شیرین کننده های کم کالری است. هدف از تحقیق حاضر، تاثیر افزودن سطوح مختلف مالتیتول و سوکرالوز بر ذرت حجیم شده به روش انفجاری شیرین و بررسی خواص فیریکوشیمیایی و حسی آنها بود. با توجه به نتایج، میزان رطوبت، خاکستر و خاکستر نامحلول در اسید نمونه های حاوی ۱۰۰ درصد سوکرالوز از نمونه های دیگر بالاتر بود. پایین ترین میزان رطوبت در نمونه های شاهد و نمونه های حاوی ۱۰۰درصد مالتیتول ملاحظه گردید. بالاترین مقادیر بریکس شربت در نمونه شاهد و سپس در دو تیمار حاوی (۱۰۰ درصد مالتیتول) و (۲۵% سوکرالوز، ۲۵% مالتیتول، ۵۰% ساکاروز به همراه گلوکوز) مشاهده شد. بیشترین میزان قندهای ساده، همچنین بالاترین امتیاز طعم و مزه، نوع شیرینی و بالاترین امتیاز مجموع صفات، در نمونه شاهد و پس از آن در نمونه حاوی (۲۵% سوکرالوز، ۲۵% مالتیتول، ۵۰% ساکاروز به همراه گلوکوز) مشاهده گردید. همچنین نمونه های حاوی (۸۰% سوکرالوز، ۵۰% مالتیتول) و (۱۰۰% سوکرالوز) پائین ترین امتیاز را در تردی و شکنندگی و مجموع صفات حسی کسب نمودند. طبق نتایج، پاپکورن های پوشانده شده با شربت محتوی ۲۵ درصد سوکرالوز و ۲۵ درصد مالتیتول و ۵۰ درصد مخلوط ساکارز،گلوکز نزدیکترین نتایج را از نظر خصوصیات حسی و فیزیکو شیمیایی به نمونه شاهد دارا بودند.
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، شاخصهای شدت مصرف انرژی سالیانه ۱۳ مجتمع مسکونی با ویژگیهای متفاوت مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است. این ویژگیها شامل نوع نما، سیستم گرمایشی و سرمایشی، نوع پنجرهها و مجزا یا مشترک بودن کنتورهای گاز واحدهای موجود در مجتمعها میباشند. ضمن معرفی مجتمعهای انتخاب شده، مشخصات پوسته آنها، سیستم گرمایشی و سرمایشی و همچنین حاملهای انرژی مورد استفاده در آنها مورد بررسی و سپس به تحلیل جریان انرژی در مجتمعها پرداخته شده است. در ابتدا روش محاسبه شاخص شدت مصرف انرژی ارائه شده است. سپس شاخصهای شدت مصرف انرژی ساختمانها محاسبه و ساختمانهای با ویژگیهای متفاوت از نظر شاخص شدت مصرف انرژی مقایسه شدهاند. مقایسه شاخصهای شدت مصرف انرژی نشان میدهد که استفاده از مصالح نوین انرژی مانند نمای متال برد (ساندویچ پانل دکوراتیو) بجای آجرنما، پنجره UPVC بجای پنجره فلزی، شیشه دوجداره بجای تک جداره و همچنین استفاده از سیستمهای گرمایشی نیمه متمرکز بجای بخاری و آبگرمکن و یا موتورخانه شدت مصرف انرژی در ساختمان را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد. همچنین استفاده از کنتور گاز مجزا بجای کنتور گاز مشترک، با تأثیرگذاری بر رفتار ساکنین ساختمان و ایجاد انگیزه مالی برای کاهش مصرف انرژی باعث صرفهجویی در مصرف گاز طبیعی و کاهش شاخص شدت مصرف انرژی ساختمان میگردد.
دوره ۱۷، شماره ۱۰۸ - ( بهمن ۱۳۹۹ )
چکیده
در این پژوهش به بررسی جایگزینی آرد کنجد سفید به جای شیر خشک در سطوح مختلف (۰، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد) مقدار روغن گیاهی فرمول (۵/۴، ۵/۵، ۵/۶، ۵/۷ و ۵/۸ درصد) همچنین مقدار صمغ پانیسول (۲۵/۰، ۳۵/۰، ۴۵/۰، ۵۵/۰ و ۶۵/۰ درصد) با روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی α=۲ و ۵ نقطه مرکزی و دو تکرار در سایر نقاط پرداخته شد. بهینه سازی فرمولاسیون با هدف بالاترین افزایش حجم (درصد) و چسبندگی(گرم ثانیه)، مطلوبترین سختی بافت (گرم) و کمترین سرعت ذوب (گرم در دقیقه) و مدول ظاهری (گرم در ثانیه) بستنی انتخاب شد. دو فرمول بهینه شامل بهینه ۱ (۰ درصد جایگزینی آرد کنجد سفید، ۱/۶ درصد روغن و۴۹/۰ صمغ پانیسول) و بهینه ۲ (۶۴ درصد آرد کنجد سفید، ۴/۸ درصد روغن و ۵۶/۰ درصد پانیسول) انتخاب گردید. لذا توصیه میگردد از آرد کنجد سفید در فرمول بستنی وانیلی به عنوان جایگزین شیر خشک به منظور بهبود خواص آن استفاده شود.
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
امیر کارگر سامانی *، اسدالله کردنائیج، سید حمید خداداد حسینی، سید مسعود موسوی شفایی در چند دهه اخیر شهرهای جهانی به واسطه تأثیرگذاری و تأثیرپذیری از فضای جریانات از اهمیت ویژهای در مجموعه عوامل مؤثر بر محیط ملی، منطقهای و بینالمللی برخوردار گشتهاند. در این ارتباط حتی برخی نهادهای علمی و بینالمللی به امتیازدهی به شهرهای جهانی و ارائه جداول مقایسهای بین آنها پرداختهاند. حکمرانی محلی نیز از جمله مقولاتی است که با ارائه نقشی ویژه و در تمایز با حکومتهای ملی نقش بارزی در مدیریت محلی بازی میکند. حکمرانی شهری نیز با اولویتدهی به فقرا، پیشرفت زنان، مشارکت اجتماعی و تعامل با نهادهای عمومی و خصوصی در عرصههای مختلف اجتماعی و مدیریت مؤثر در حوزه شهری از جمله مباحث ویژه در حوزه مدیریت شهری بوده و از سوی سازمانهای مختلف مورد بحث، بررسی و توسعه قرار گرفته است. اهمیت این دو مقوله انگیزهای شد تا با استفاده از روش کتابخانهای و بهرهگیری از منابع معتبر شهری، ملی و بینالمللی، ضمن تهیه جدولی مبسوط برای شاخص حکمرانی خوب شهری،نسبت به بررسی و مقایسه شاخص حکمرانی خوب شهری برای ۱۹۴ شهر جهانی اقدام گردد و وابستگی بین حکمرانی خوب شهری و جایگاه شهر در گروهبندیهای ارائهشده مورد بررسی قرار گیرد. مطالعه صورتگرفته حاکی از آن است که شاخص حکمرانی خوب شهری در گروههای مختلف شهرهای جهانی( بهویژه میان بالاترین گروه و گروههای فروتر) از تفاوت معناداری برخوردار است.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۴ - ( خرداد ۱۴۰۱ )
چکیده
هدف از مطالعه حاضر بررسی تولید کره لاکتیکی پروبیوتیک با استفاده از استارترهای پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم لاکتیس (BB-۱۲) و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (la-۵) و بررسی تاثیر نوع سویه پروبیوتیک و زمان نگهداری بر روی زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک، ویژگیهای فیزیکو شیمیایی (محتوای چربی، pH، ماده خشک ، عدد پراکسید و اسیدیته ، ارگانولیپتیکی (رنگ و ظاهر، طعم، بافت، بو و مقبولیت کلی) و میکروبی (کپک و مخمر، کلی فرم و توتال کانت) بود. در این پژوهش ابتدا خامه در دمای ۸۵ درجه سانتیگراد بمدت ۱۰ دقیقه تحت تیمار حرارتی قرار گرفت. سپس به آن اجازه داده شد که تا دمای ۳۵-۳۰ درجه سانتیگراد خنک شود. در یک نمونه از خامه فقط کشت آغازگر اضافه شد. در نمونه دیگر کشت آغازگر به اضافه بیفیدیوباکتریوم لاکتیس و در نمونه آخر کشت آغازگر به اضافه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس اضافه شدند. سطح تلقیح بیفیدوباکتریوم و لاکتوباسیلوس ۲ درصد حجمی/حجمی بود. نتایج نشان داد که زمان نگهداری بطور معنی داری (۰۵/۰>p) بر اکثر ویژگیهای ذکر شده تاثیر دارد. روند زنده مانی برای هر دو باکتری به صورت کاهشی بود. بیشترین زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک مربوط به باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بود.در آنالیز حسی نمونه حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بالاترین امتیاز در پایان دوره نگهداری را داشت. همچنین نمونه حاوی لاکتوباسیلوس بالاترین اسیدیته و کمترین pH و نمونه شاهد بالاترین اندیس پراکسید را داشتند. در میزان ماده خشک و چربی در هر سه نمونه تغییر معنی داری(۰۵/۰>p) مشاهده نشد. بنابراین نتایج نشان داد که میتوان با استفاده از دو باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس کره لاکتیکی با خواص پروبیوتیکی و زنده مانی بالا و خواص حسی مطلوب تهیه نمود. بهترین تیمار در این پژوهش، کره لاکتیکی حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس شناخته شد.
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
ویروس هپاتیت C، یکی از علل اصلی سیروز و سرطان کبد در سراسر جهان است. قابل قبولترین رژیم دارویی در درمان بیماران مبتلا به عفونت ویروس هپاتیت C استفاده از درمان ترکیبی پلیاتیلن گلیکول- اینترفرون بههمراه ریباورین است.
مطالعات متعددی نشان دادهاست که بهدنبال استفاده از رژیم دارویی فوق بهعنوان رژیم دارویی استاندارد، درصد نسبتاً کمی از مبتلایان به ژنوتیپهای ۱ و ۴ ویروس به حالت پاسخهای ویروسی پایدار (SVR) (حذف دائم ویروس) میرسند (۴۲-۴۶ درصد) این در حالیست که میزان پاسخهای ویروسی پایدار در مورد ژنوتیپهای ۲ و ۳ ویروس به مراتب بهتر است (۷۶-۸۲ درصد).
در مجموع، زمان مناسب برای رسیدن به پاسخهای ویروسی پایدار در مورد ژنوتیپهای ۱ و ۴ یک سال است در حالی که طول این مدت در ژنوتیپهای ۲ و ۳ حدود ۶ ماه است.
از سال ۲۰۱۱ استفاده از داروهای ضد ویروسی با عملکرد مستقیم علیه ویروس هپاتیت C برای درمان بالینی آغاز شد که بهطور مستقیم پروتینهای کد شده توسط ویروس را مورد هدف قرار میدهند.
نسل اول مهارکنندههای "پروتئازHCV NS۳/۴A " مانند تلاپریویر (Telaprevir) سبب افزایش پاسخ ویروسی پایدار در بیماران مبتلا به ویروس هپاتیت C شد.
با وجود پتانسیل بالقوه این داروها، رژیم درمانی مذکور با عوارض جانبی شدید همراه است. برای بیماران مبتلا به ویروس هپاتیت C که به درمان سخت جواب میدهند، گزینههای درمانی بیشتری مورد نیاز است.
مطالعات بیشتر برای اثر بخشی و کاهش آثارجانبی داروها نگاهها را به سمت دنیای مولکولی و میکروRNAها سوق داد. میکروRNAها، نقش مهمی در استقرار عفونت ویروس هپاتیت C که در تکثیر ویروس مؤثر است.
در مطالعه مروری حاضر تلاش شده است که از یک طرف عفونت ویروس هپاتیت C، میکروRNAها، بیوژنز آنها و سایر موارد بررسی شود و از طرف دیگر نقش میکروRNAها در چرخه تکثیر HCV ونیز ژنوتیپهای مختلف ویروس مورد بحث قرار میگیرد.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
اهداف: توسعه عوامل ضدویروسی جدید رویکردی مناسب برای ریشهکنشدن عفونت هپاتیت C است. بهدلیل عدم وجود مدلهای حیوانی مناسب همواره سدی برای ارزیابی مناسب ترکیبات ضدویروسی در محیط زنده وجود دارد. توجه روزافزون به microRNAها نقطه قوت جدیدی در درمانهای ضدویروسی محسوب میشود. هدف از مطالعه حاضر، استفاده از سنجش لوسیفراز برای تایید میانکنش بین miRNA و RNA ژنومی ویروس هپاتیت C (HCV) ژنوتیپ ۱b بهمنظور سرکوب تکثیر این ویروس است.
مواد و روشها: قطعات ژنومی NS۵B از ژنوم ویروس هپاتیت C بهعنوان ناحیه MRE درون وکتور psiCHECK-۲-TM سابکلون شد. بیان نسبی وکتورهای لنتیویروس بیانکننده miRNA در سلول Huh۷,۵ از طریق میکروسکوپ فلورسانس و real-time PCR ارزیابی شد. لنتیویروس بیانکننده let-۷b به سلولهای Huh۷,۵ ترانسداکت شد. NS۵B-psiCHECK-۲-TM (MRE) به سلول Huh۷,۵ مورد نظر ترانسفکت شد. به کمک کیت سنجش دوگانه لوسیفراز بیان نسبی لوسیفراز اندازهگیری شد.
یافتهها: با استفاده از لنتیویروسهای بیانکننده let-۷b شرایط بیان بالا و دایمی از let-۷b در سلول مورد نظر ایجاد شد. از سوی دیگر اتصال اختصاصی توالی پاسخ دهنده (NS۵B) به میکروRNA let-۷b با کاهش نور لوسیفراز نشان داده شد.
نتیجهگیری: برای حفظ بیان بالا و پایدار میکروRNAها در سلول از وکتورهای لنتیویروس استفاده میشود. استفاده از سنجش لوسیفراز یکی از مناسبترین روشهای تایید میانکنش بین miRNA-mRNA است که میتواند برای ژنهای ویروسی دیگر با میکروRNAهای متفاوت استفاده شود.