جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای کابلی


دوره ۸، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

در ﻣﻌﻤﺎری ایراﻧﯽ، آرایهﻫﺎ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﺟﺪاﻧﺎﭘﺬیر ﻓﺮﻣﯽ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﺑﻪﮔﻮﻧﻪای ﮐﻪ در ﺑﺴﯿﺎری از ﻣﻮارد از ﻧﻈﺮ ﺑﺼﺮی ﺑﺨﺶ ﻋﻈﯿﻤﯽ از ﻣﺎﻫﯿﺖ ﻓﺮم را ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص ﻣﯽدﻫﻨﺪ، یکی از ﻣﻬﻢﺗﺮین آرایهﻫﺎ در ﻣﻌﻤﺎری ایران ﻣﻘﺮﻧﺲ اﺳﺖ ﮐﻪ از ﻧﻈﺮ ﻫﻨﺪﺳﻪ و ﻓﺮم ﻣﯽﺗﻮان ﮔﻔﺖ ﻧﻘﻄﻪ ﺗﻌﺎﻟﯽ آرایهﻫﺎی ﻣﻌﻤﺎری این ﺳﺮزﻣﯿﻦ اﺳﺖ. ﺑﻨﺎﺑﺮاین ﺑﺮرﺳﯽ ﻫﻤﻪﺟﺎﻧﺒﻪ آن ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺷﻨﺎﺧﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮ در راﺳﺘﺎی ﺗﻮﻟﯿﺪات اﻣﺮوزی ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﻓﺮم ﺑﺎ ﻫﻮیت، ﺿﺮوری اﺳﺖ. یکی از ﺟﻨﺒﻪﻫﺎی ﻣﻬﻢ ﻗﺎﺑﻞ ﺑﺮرﺳﯽ در آرایه ﻣﻘﺮﻧﺲ، رﻧﮓ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺎ دﻗﺖ در ﻫﺮ ﻣﻘﺮﻧﺲ ﺑﻪ اﻫﻤﯿﺖ آن ﺑﻪ ویژه در ﺷﯿﻮه ﻫﻤﻨﺸﯿﻨﯽ آن ﭘﯽ ﻣﯽﺑﺮیم. رﻧﮓ ﺑﻪﻋﻨﻮان یکی از ویژﮔﯽﻫﺎی ﻣﻬﻢ ﻓﺮم در ادراک دیداری آﺛﺎر ﻣﻌﻤﺎری و ﺑﻪﻃﺒﻊ دﺳﺘﻪﺑﻨﺪی ﻫﻢﺧﺎﻧﻮادﮔﯽﻫﺎی آﻧﻬﺎ ﻧﻘﺶ ﻣﻬﻤﯽ ایفا ﻣﯽﮐﻨﺪ. این ﭘﺎراﻣﺘﺮ ﻣﻬﻢ در ﻓﺮم، از ﺳﺎیر ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎیی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺷﮑﻞ، ﺟﻨﺲ یا ﺑﺎﻓﺖ ﻣﺴﺘﻘﻞﺗﺮ اﺳﺖ زیرا در ارﺗﺒﺎط ﺗﻨﮕﺎﺗﻨﮓ ﺑﺎ ﭘﺎراﻣﺘﺮﻫﺎی ﻏﯿﺮﺑﺼﺮی ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺎزه ﻧﯿﺴﺖ و ﺑﺎ آزادی ﺑﯿﺸﺘﺮی ﻣﯽﺗﻮان آن را در ﻓﺮمﻫﺎی اﻣﺮوز ﻣﻌﻤﺎری ﻣﺸﺎرﮐﺖ داد. این ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﺎ ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﯿﻮه ﻫﻤﻨﺸﯿﻨﯽ رﻧﮕﯽ در ﻣﻘﺮﻧﺲﻫﺎی ﻣﻌﻤﺎری ایراﻧﯽ در دوره ﺻﻔﻮی ﺳﻌﯽ دارد اﻟﮕﻮی رﻧﮕﯽ در ﺑﺎﻓﺖﻫﺎ ﺑﺮای ﺧﻠﻖ ﻓﺮمﻫﺎیی اﺻﯿﻞ در ﻣﻌﻤﺎری اﻣﺮوز ایران را ارایه دﻫﺪ و از ﻃﺮیق ﺳﻨﺠﺶ ﮐﻤﯽ ﻓﺮﮐﺎﻧﺲﻫﺎی رﻧﮕﯽ، ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ و ﻣﻘﺎیسه آﻧﻬﺎ ﺑﺎ ﻫﻢ، ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ویژه رﻧﮕﯽ و ﻫﻮیتﺑﺨﺶ ﺑﻪﺻﻮرت ﮐﻤﯽ اﺳﺘﺨﺮاج ﮐﻨﺪ. در ﭘﮋوﻫﺶ ﺣﺎﺿﺮ دادهﻫﺎ ﺑﺎ ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﻣﯿﺪاﻧﯽ ﮔﺮدآوری ﺷﺪﻧﺪ، ﺑﺮای ﺗﺤﻠﯿﻞ آﻧﻬﺎ دو ﺷﯿﻮه دیداری و ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ ای- دیجیتالی ﺑﺎ ﻧﺮم اﻓﺰارﻫﺎی ویژه ﺑﻪ ﮐﺎر رﻓﺖ و ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﻣﺪلﺳﺎزی رایانهای و ﺳﭙﺲ اﺳﺘﺪﻻل ﻣﻨﻄﻘﯽ و ﺗﺤﻠﯿﻞ ﻣﺤﺘﻮا، ﻧﺘﺎیﺞ ﻧﻬﺎیی ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪﻧﺪ. 


دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- با توجه به اهمیت سبک سازی، بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف سوخت در ساختمان، استفاده از پانل های سه بعدی به عنوان دیوارهای داخلی و خارجی، بار بر و جد اکننده و همچنین به عنوان سقف ساختمان ها، در حال افزایش است. در حال حاضر استفاده از پانل ها در کنار قاب سازه ای، بدون در نظر گرفتن اندرکنش قاب و پانل نیز به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده است. با توجه به تفاوت رفتاری قاب و پانل (در مودهای برش و خمش) پیش بینی می شود که ترکیب این دو سیستم در ارتفاع، موجب تغییر رفتار لرزه ای سیستم های ترکیبی، نسبت به هر کدام از سیستم های تنها شود. در این مقاله، در ابتدا رفتار لرزه ای قاب های مورد بررسی قرار گرفته، سپس هریک ANSYS ۵ و ۱۰ طبقه تحت رکوردهای السنترو، طبس و ناغان در نرم افزار ، فولادی و پانلی ۳ از دهانه های قاب، توسط پانل پر و تأثیر پرشدگی دهانه های مختلف در رفتار لرزه ای سیستم های ترکیبی ارزیابی شده است . در پایان و پس از بررسی های انجام شده مشخص شد که استفاده از پانل ها علاوه بر تأثیر مثبت در متعادل کردن و کاهش تغییر مکان های نسبی در ارتفاع، سبب بهبود رفتار لرزه ای سیستم شده و قابلیت استهلاک انرژی سیستم را افزایش می دهد. پوشش ۳۳ درصد از دهانه قاب به وسیله ی پانل، حداقل ۱۰۰ % سطح زیر منحنی پوش را افزایش و حداقل ۳۵ % تغییر مکان بام سازه را، تحت رکوردهای مختلف زلزله، کاهش داده است.

دوره ۱۵، شماره ۱ - ( در دست انتشار ۱۴۰۴ )
چکیده

اهداف: شکل‌ زایی چیدمان فضای معماری، یکی از اولین و طولانی ترین مراحل در فرآیند طراحی معماری است، هدف از این پژوهش، ارائه الگوی نوین شکل‌زایی مدارک معماری و به طور خاص تولید پلان‌ مسکونی، با استفاده از مدل دیفیوژن پنهان است که برخلاف نمونه های موجود قابلیت اعمال محدودیت های ورودی متنوع را فراهم می کند.

روش ها: رویکرد محاسباتی این الگو یک شبکه دیفیوژن پنهان شامل سه شبکه عصبی شبکه پیچشی، کاهش‌دهنده نویز(UNET) ، شبکه رمزگذار خارجی(VAE) ، شبکه رمزگذار محدودیت‌ها(Clip) است. برای آموزش این مدل، از یک مکانیزم تنظیم دقیق استفاده شده است. روش انجام این پژوهش از منظر اجرا  مبتنی الگوریتم نویسی، با استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون است.

یافته ها: ارزیابی‌های پژوهشگران، براساس معیارهای پی.سی.ای، اس.وی.ام، خوانش نمونه­ های تولید شده و مقایسه عملکرد مدل با مدل های مبتنی برداده موجود نشان می‌دهد که گردش کار و الگوی پیشنهادی این پژوهش پیشرفت‌ قابل‌توجهی در زمینه تولید پلان‌های طبقه نسبت به روش‌های مبتنی برداده فعلی نمایان کرده است. رویکردی که در آن معمار می تواند نقش فعالی در روند تولید ایفا کند.

نتیجه گیری: الگوی ارائه شده در این پژوهش می تواند، فرآیند کاری معماران را تسهیل ‌کند و موجب آزادی عمل معماران و بروز خلاقیت بیشتر در طراحی پلان‌های طبقه شود. مسأله مهم، توجه به نقش مهمی است که معمار می‌تواند برای ارائه فضاهای اجتماعی، منصفانه و محیطی مسئولیت‌پذیرتر ایفا کند. چنین رویکردهایی می‌تواند منجر به ایجاد نقش‌های جدید و معاصر برای معماران در فرآیند شکل زایی پروژه‌های معماری شود.

صفحه ۱ از ۱