جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای چنگایی


دوره ۲۳، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه تحقیق: صرع یکی از پیچیده ترین بیماری های نورولوژیکی می باشد .علی رغم وجود داروهای صناعی تعدادی از بیماران از اثرات جانبی داروهای موجود و تشنج مقاوم رنج می برند. استفاده از داروهای سنتی گیاهی برای درمان صرع به عنوان یک روش درمانی پیشنهاد شده است. با توجه به ترکیبات زوفا و استفاده آن در طب سنتی، هدف این تحقیق مطالعه اثرات ضد تشنجی زوفا بر صرع است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی ۵۶ موش سوری نر به ۷ گروه (۸ تایی)تقسیم شدند که شامل ۱- گروه کنترل که فقط پنتیلن تترازول دیافت می کردند، ۲- گروه شم که فقط آب مقطر دریافت می کردند، ۳- ۵ گروه آزمایشی که ۳۰ دقیقه قبل از تزریق PTZ، زوفا را با دوزهای ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰ و ۸۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن بوسیله ی گاواژ و ۲ میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن دیازپام را با روش تزریق دریافت کردند. کیندلینگ با ۱۲ بار تزریق داخل صفاقی ۴۵ میلی گرم بر کیلوگرم PTZ هر ۴۸ ساعت یکبار شد.
  • : آنالیز داده ها نشان داد درمان با زوفا اثر قابل ملاحظه ای بر کیندلینگ شیمیایی داردکه با دیازپام قابل مقایسه است. آن پیشرفت مراحل تشنج رو بطور قابل ملاحظه ای کاهش داد (P˂۰,۰۵) و زمان شرع تشنج را یطور معنی داری افزایش داد (P˂۰,۰۵)  ولی اثر قابل ملاحظه ای روی مدت تشنج نداشت.  
بحث: نتایج نشان داد که عصاره ی زوفا اثر ضد تشنجی بر کیندلینگ PTZ دارد بنابراین ممکن است در درمان تشنج مفید باشد.

دوره ۲۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

عوامل محیطی و اقلیمی در شکل‏گیری جوامع باستانی می‏توانند نقشآفرین باشند. دورۀ گودین III یا عصر مفرغ جدید (۱۴۰۰-۲۶۰۰ ق.م) درواقع مهم‌ترین مرحلۀ دورۀ مفرغ در غرب ایران است که نقش اساسی در شکل‏گیری ساختار فرهنگی و شهرنشینی غرب کشور داشته است. هدف اساسی این تحقیق آشکارسازی توزیع فضایی سایت‌های باستانی دورۀ گودین III در ارتباط با شرایط اقلیمی و جغرافیای طبیعی دشت سیلاخور استان لرستان است. نتایج حاصل از تحلیل خودهم‌بستگی فضایی بیانگر آن بود که توزیع فضایی سایت‏های باستانی دورۀ گودین III از الگوی خوشه‌ای خطی پیروی کرده و دو فاکتور اقلیمی بارش و پوشش گیاهی مهم‌ترین المان‏های محیطی شکل‌دهندۀ این ساختار خوشه‏ای بوده‏اند. توزیع فراوانی سایت‏های باستانی دورۀ گودین III هم‌بستگی فضایی برابر ۷۵/۰ با  پوشش گیاهی در دشت سیلاخور نشان داد بیش از ۷۵ درصد از سایت‏های مورد بررسی در طبقۀ بیشینۀ بارش قرار گرفته‏اند. نتایج بیانگر آن بود که ۹۰ درصد از سایت‏های مورد بررسی در فاصلۀ کم‌تر از یک کیلومتر از رودخانه‏های دائمی به‌ویژه رودخانۀ سیلاخور قرار گرفته‏اند. بارش، پوشش گیاهی و منابع آب سطحی، الگوی توزیع فضایی خوشه‏ای خطی سایت‏های باستانی دورۀ گودین III را در پایین‏ترین تراز ارتفاعی ایجاد کرده است. نتایج نشان داد که پایین‏ترین طبقۀ ارتفاعی سطح دشت سیلاخور بستر اصلی را برای ایجاد محوطههای باستانی دورۀ گودین III فراهم کرده است، که به نوعی عدم وجود تهدید عمده از طرف دشمن خارجی را نیز به ذهن القا میکند.

صفحه ۱ از ۱