جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای پورقیومی
دوره ۲، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۹ )
چکیده
قرن بیست و یک، قرن رویارویی با تغییرات شگرفی در حوزههای فنآوری، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است که شاید هیچ نهاد و سکونتگاهی از تغییرات و رویدادهای آنها مصون نباشد. مدیریت راهبردی یکی از موضوعات مهم سازمانی و نهادی است که طی دهههای اخیر در کانون توجه پژوهشگران و کارشناسان قرار گرفته است. افزون بر این مدیریت راهبردی در میان انبوهی از نظریهها و رویکردهای جدید، در کشورهای پیشرفته و به تبع آن در سراسر جهان و از جمله ایران مطرح شده است که به نوبۀ خود انبوهی از چالشهای جدید نظری و عملی را به همراه آورده است. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی-تحلیلی گفتمان و نقد چارچوب سعی شده است که مدیریت راهبردی را به عنوان مدیریتی نوین در شرح خدمات آمایش پیشنهاد گردد. لذا در گام نخست بخشهای تشکیل دهنده مدیریت آمایش در شرح خدمات مورد بررسی قرار گرفته و سپس برنامهریزی و مدیریت راهبردی و فرآیند مدیریت راهبردی به عنوان فرآیندی یکپارچه و عملی تشریح شده است و در پایان پیشنهاداتی برای رسیدن به مدیریت راهبردی در شرح خدمات آمایش ارائه شده تا با رسیدن به مدیریت یکپارچه در شرح خدمات آمایش شاهد عملی شدن برنامههای آمایش محور در سرزمین ایران باشیم.
دوره ۲۱، شماره ۱۴۷ - ( اردیبهشت ۱۴۰۳ )
چکیده
هسته خرما منبعی غنی از مواد معدنی، فیبر، کربوهیدارت و دارای ترکیبات آنتیاکسیدانی بالایی است که میتواند بهعنوان یک منبع ارزان و فراسودمند در فرمولاسیون محصولات غذایی در کشور مورد استفاده قرار گیرد. این پژوهش به منظور بررسی میزان عناصر غذایی در هسته ۱۵ رقم خرمای تحت کشت در استان خوزستان شامل ارقام داخلی (فرسی، استعمران، زاهدی، دیری، بلیانی، بریم، برحی، سویدانی، اشرسی، حلاوی، عویدی و پیارم) و خارجی (مجول، دگلتنور، توری) در پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری انجام شد. این ارقام در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین میزان مواد معدنی هسته ارقام مختلف خرمای مورد بررسی، تفاوت بسیار معنیداری از نظر میزان عناصر معدنی آهن، منگنز، مس، روی، سدیم، پتاسیم و کلسیم وجود دارد. در هستههای خرما، عنصر پتاسیم دارای بالاترین مقدار نسبت به سایر عناصر بود و پس از آن کلسیم، سدیم، روی، آهن، منگنز و مس قرار گرفتند. بالاترین میزان عناصر آهن و منگنز در هسته رقم دیری و بالاترین میزان مس و پتاسیم در هسته رقم مجول مشاهد شد. هسته رقم دگلتنور داری بالاترین میزان سدیم و کلسیم بود. همچنین، بالاترین میزان عنصر روی در هسته رقم برحی یافت شد. در هستههای ارقام مختلف خرما، بین درصد کلسیم و درصد سدیم بیشترین همبستگی مثبت و معنیدار مشاهده شد. بر اساس نتایج تجزیه خوشهای، ارقام خرمای مورد بررسی از نظر میزان عناصر غذایی هسته، در چهار گروه اصلی طبقهبندی شدند. بهطور کلی، هستههای خرمای ارقام مورد بررسی، حاوی مقادیر قابل توجه اما کاملا متغیری از عناصر غذایی بودند و استفاده از هستههای ارقام خرمای داخلی دیری و برحی و رقم خارجی مجول بهعنوان اجزای مهم در تولید مواد غذایی فراسودمند در کشور توصیه میشود.
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
در این پژوهش، تعریف روستا مفهومسازی شده است. در بیشتر پژوهشهای انجامشده دربارۀ این مفهوم، از دیدگاه جمعیتی به مسئله نگاه شده که خود مانع موشکافی شدن درست آن شده است. داشتن تعریفی درست بههمراه واقعیتهای روستایی به اندیشمندان و برنامهریزان توسعه این گزینه را میدهد که همسو با نیازها و خواستههای بهرهوران، چه در خود روستا و چه در سطح بالاتر، گامهای اثربخشی را برای توسعۀ پایدار این گسترهها بردارند. بنابراین، بازتعریف درست و دقیق این نواحی ضرورت این پژوهش را آشکار کرده است. این پژوهش با روششناسی کیفی و روشی پدیدارشناسانه برپایۀ تجربههای زیسته و دارای راهبردی استفهامی- قیاسی و با مشارکت ۵ گروه روستایی انجام شده است. یافتههای پژوهش حاکی از ۱۰ مفهوم برای تعریف روستا است که دربرگیرندۀ مفهومهای جمعیتی- جغرافیایی، کارکردی، همبستگی اجتماعی، جامعهشناختی، روانشناختی، زیباییشناختی- معماری، محیطزیستی، نهادی، سیستم و نظام و لکهای- فضایی است. همچنین، تعریف روستا با همکاری مشارکتکنندگان پیشنهاد شد.