جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای پورعبدالله
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
هدف: انگل تریکوموناس معمولاً در دهان و گاهی اوقات در مجاری تنفسی و حتی ریه انسان یافت میشود. گرچه بیماریزا بودن این انگل در سیستم تنفسی تا به حال به اثبات نرسیده است ولی در افرادی که توجهی به بهداشت دهان و دندان ندارند یا از بیماریهای مزمن تنفسی رنج میبرند حضور این انگل در مجاری تنفسی شایعتر است. از این رو در این مطالعه توصیفی وجود انگل تریکوموناس با استفاده از PCR لانهگزین در نمونه خلط بیماران ریوی مزمن شامل افراد مبتلا به سرطان ریه یا بدخیمی در ریه، بیماری مزمن انسداد ریه، برونشکتازی و آسمی بستری شده در بیمارستان مسیح دانشوری در سال ۱۳۹۱ بررسی شد.
مواد و روشها: بدینمنظور تعداد ۱۳۳ نمونه خلط صبحگاهی از بیماران برای انجام آزمایش مشاهده مستقیم میکروسکوپی اخذ شد. به علاوه DNA از ۶۰ نمونه با استفاده از کیت سیناژن استخراج شد. سپس از روش Nested-PCR برای تکثیر ژن ITS۱ انگل استفاده شد. در نهایت توالی بازی نمونههای مثبت تعیین شد.
نتایج: طبق نتایج بهدست آمده از مشاهده میکروسکوپی اسمیرهای رنگآمیزی شده تنها ۴ نمونه آلودگی به تریکوموناس مثبت تشخیص داده شد. در آزمایش Nested-PCR از ۶۰ نمونه، تعداد ۲۲ نمونه(۶۶/۳۶ درصد) به انگل تریکوموناس آلوده بودند که ۳۳/۳۳ درصد از زنان و ۴۶/۳۸ درصد از مردان را شامل میشد.
نتیجهگیری: با توجه به میزان آلودگی این انگل در گروه تحت مطالعه، احتمالاً ابتلا به بیماری تنفسی مزمن و آسم، زمینه را برای ابتلا بیشتر به این انگل فراهم میسازد.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۴ - ( خرداد ۱۴۰۱ )
چکیده
ارزیابی خصوصیات باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از بسترههای تخمیری که کمتر مورد مطالعه قرار گرفتهاند همواره احتمال مواجهه با جدایههای منحصر به فرد را در پی دارد. در این پژوهش، باکتری اسید لاکتیک غالب با تکرار فرایند مایهگیری از تخمیر آرد بلوط، جداسازی و با استفاده از PCR شناسایی گردید. سپس ویژگیهای پروبیوتیکی (شامل مقاومت به اسید و صفرا، ضد باکتریایی، خود اتصالی و دگر اتصالی، مقاومت آنتیبیوتیکی و قابلیت همولیز خون) و همچنین اثر ضد قارچی این جدایه لاکتیکی مورد مطالعه قرار گرفت. توالییابی محصولات PCR منجر به شناسایی پدیوکوکوس اسیدیلاکتیس به عنوان جدایه لاکتیکی غالب گردید. جدایه مذکور در تیمار متوالی اسید و صفرا، ۷۲ درصد زندهمانی خود را حفظ نمود. همچنین تاثیر بازدارنده جدایه لاکتیکی بر روی باسیلوس سرئوس به شکل معنیداری (۰۵/۰P<) از سایر شاخصهای باکتریایی غذازاد بیشتر بود. علاوه بر این، روماند فاقد سلول خام حاصل از کشت پدیوکوکوس اسیدیلاکتیس جدا شده نیز به طور کامل از رشد باسیلوس سرئوس ممانعت کرد اما روماند فاقد سلول خنثی شده آن تاثیر بازدارندهای بر سالمونلا انتریکا نداشت. جدایه لاکتیکی دارای قابلیت خود اتصالی و دگر اتصالی با اشرشیا کلی نیز بود و رفتار همولیزی از خود نشان نداد. اثر ضد قارچی جدایه لاکتیکی در برابر آسپرژیلوس نایجر تایید گردید. با توجه با قابلیتهای پروبیوتیکی و ضد قارچی مناسب پدیوکوکوس اسیدیلاکتیس جدا شده از تخمیر آرد بلوط میتوان از آن به عنوان کشت میکروبی آغازگر، همراه، پروبیوتیک و یا محافظت کننده در صنایع تخمیری استفاده نمود.