جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای پورتقی


دوره ۹، شماره ۳۸ - ( خرداد و تیر ۱۴۰۰ )
چکیده

زنان تهرانی در محفل‌های‌ زنانه‏ و‏ دور از‏ چشم مردان به اجرای نمایش می‌پرداختند. به‌نظر می‌رسد می‌خواستند تصویری موقت‏ از‏ آرزوهای خود را به نمایش درآورند، زیرا شرایط زندگی آن‌ها توأم‏ با‏ سلطه‌ای نشئت‌گرفته‏ از‏ قوانین فرهنگی جامعه ضمن آنکه آزادی‏ و ‏قدرتشان را تهدید کرده ‌بود نیازها‏ و‏ امیالشان را نیز در حیطۀ آرزو‏ و‏ رؤیاها‏ از ‏منظری دیگر تحدید کرده ‌بود. در چنین شرایطی‏ و ‏تحت چنین فشاری اتفاقی که رخ می‌دهد عملکرد زنان در خفا‏ و ‏دور‏ از نگاه سلطه‌گر جامعه است و این پرسش را در ذهن تولید می‌کند: نمایش‌ها‏ یا‏ آیین‌ها چه نسبتی‏ با‏ آرزوهای زنان از‏ یک طرف ‏و ‏از طرفی چه نسبتی ‏با ‏موقعیت آنها بهمنزلۀ جنس دوم دارد؟ روش‌هایی که برای این پژوهش اتخاذ شده ‌است روش‌های اسنادی‏ و ‏میدانی است. برای مصاحبه ۲۷ زن تهرانی انتخاب شد که در ردۀ سنی ۶۰ تا ۷۰ سال به بالا بودند و بازسازی خاطرۀ آنها صورت گرفت. همچنین، مصاحبه‌ها برای فهم بهتر موضوع از سوی روایت‌های زنده ‏از ‏این آیین‌ها انجام شد، در حالی ‌که میدان مطالعه‏ و ‏بستر اصلی تحلیل همان داده‌های اسنادی است. تجزیه‏ و‏ تحلیل داده‌های گردآوریشده بر منطق روش تحلیل تماتیک انجام شد. ابتدا برای درک آیینی نمایش‌های موردمطالعه‏ از‏ رویکرد انسانشناسی نمادین ترنر‏ و ‏نظریۀ اجرای شکنر، سپس برای تجزیه‏ و ‏تحلیل تضاد‏ و ‏تناقضی که بین نقش‌های موجود در ساختار نمایشی بود ‏از‏ نظریۀ آیین‌های وارونگی گلاکمن استفاده شد. نتایج دال بر آرزوی داشتن فضای امنتر‏ و‏ قدرت بیشتر بهمثابۀ قدرتی مردانه برای داشتن امنیتی بیشتر برای زنان بوده ‌است.


دوره ۱۴، شماره ۷۰ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده با توجه به احتمال سرطان زا بودن آکریل آمید، گسترش روز افزون صنایع محصولات سرخ شده سیب زمینی و مصرف بالای محصولات مذکور در کشور، بررسی و مدل­سازی پدیده­های درگیر در فرآیند محصولات مذکور ضروری به نظر می­رسد. هدف از این مطالعه بررسی سینتیک کاهش قند­های احیا کننده، تشکیل آکریل آمید و تغییرات رنگ طی سرخ کردن خلال سیب زمینی بود. نتایج بررسی­ها نشان داد که کاهش قند­های احیا کننده و تشکیل آکریل آمید طی سرخ کردن با الگوی نمایی صورت می­گیرد و افزایش دما و زمان سرخ کردن به طور معنی­دار (۰۵/۰>P) سبب تشدید فرایند­های مذکور می­گردد. افزایش دمای سرخ کردن از سوی دیگر سبب کاهش معنی­دار (۰۵/۰>P) شاخص تیرگی-روشنی و افزایش معنی­دار (۰۵/۰>P) شاخص­های قرمزی-سبزی و زردی-آبی خلال­ها گردید. با افزایش زمان سرخ کردن شاخص­های تیرگی-روشنی و زردی-آبی ابتدا افزایش (۰۵/۰>P) یافته و سپس تقریبا" ثابت گردیدند در حالی که شاخص قرمزی-سبزی به صورت خطی افزایش (۰۵/۰>P) یافت. نتایج همچنین نشان داد که سینتیک نمایی بیشترین انطباق را با نتایج آزمایشگاهی مربوط به کاهش قند­های احیا کننده و تشکیل آکریل آمید داراست. بر اساس نتایج تغییرات شاخص­های رنگی تیرگی-روشنی و زردی-آبی طی سرخ کردن از سینتیک درجه اول با اثر محدود کنندگی محصول تبعیت می­کند در حالی که سینتیک درجه صفر بیشترین انطباق را با تغییرات شاخص رنگی قرمزی-سبزی خلال نشان داد.

دوره ۲۱، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده

امروزه فنرهای پیچشی برای ایجاد گشتاور به طور گسترده در مکانیزم‌های فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در اغلب مکانیزم های مربوط به بوم های گرادیان جاذبه و نیز برخی مکانیزم های باز کننده صفحات خورشیدی، از فنرهای پیچشی استفاده میشود. از آنجائیکه این مکانیزمهای بکار رفته در سازه های حساس فضائی بطور مداوم در برابر تغییرات شدید حرارتی در موقع گردش مداری قرار می گیرند، بنابرین شناسایی  تاثیر تغییرات درجه حرارت بر روی عملکرد فنرهای مورد استفاده در آنها  بسیار مهم می باشد. در این پژوهش تاثیر دما و تغییرات آن بر روی عملکرد فنرهای پیچشی هم به صورت تحلیلی و هم به صورت تجربی مورد بررسی قرار می گیرد. جهت بررسی رفتار گشتاور-زاویه پیچش استاتیکی فنرهای پیجشی، یک زنجیره آزمایش مناسب  طراحی و ساخته می شود. این زنجیره شامل سیستم انتقال قدرت ، محفظه های کنترل دمای سرد و گرم، سیستم کنترل دما و سیستم اندازه گیری گشتاور می باشد. جنس فنر پیچشی از خانواده فولاد های سخت کشیده انتخاب شده و فنردر گستره دمایی ۱۰۰+ تا ۱۰۰- درجه سانتیگراد مورد آزمایش قرار گرفت. تاثیر تغییر دما بر روی گشتاور اعمالی فنر در زاویه های پیچش مختلف و نیز تغییر ثابت فنر بر حسب دما به دست آمد. با استخراج روابط الاستیسیته حاکم بر تغییر شکل فنردر اثر گشتاور اعمالی، مقادیر حاصل ازآزمایش با روابط تحلیلی مقایسه می گردد.تطابق خوبی بخصوص در درجه حرارتهای پائین بین نتایج آزمایش و تئوری مشاهده می شود.  نتایج حاصله بیانگر صحت فرایند آزمایش در پیش بینی عملکرد فنرهای پیچشی می باشد

صفحه ۱ از ۱