۴۶ نتیجه برای پدرام
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
زاهدان به واسطهی تنوع قومی، مذهبی و فرهنگی دارای بافت جمعیتی ناهمگون و متکثر است و همواره همزیستی مسالمتآمیزی میان گروههای مختلف مذهبی در این شهر برقرار بوده است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم و برجسته شدن تشیع به عنوان مذهب رسمی کشور، شکافهایی را در گفتمان شهر میان بلوچها و سیستانیها پدید آورد. میتوان بروز عینی این شکافها را در نمادیترین عنصر مذهبی شهر یعنی مسجد مکّی مشاهده نمود. نشانههای مستتر در این مسجد به عنوان عرصهی نمایش قدرت هژمونیک قومی- مذهبی بلوچهای سنی مذهب، با ابعاد و ارتفاع نامتعارف و فرمها و تزیینات ناآشنا، بافت پیرامونی خود را قلمروبندی کرده و قواعد معنایی خاصی را تولید نموده است. لذا هدف اصلی پژوهش حاضر نقد و واکاوی مسجد مکّی به مثابهی یک متن چندلایه و یافتن ایدئولوژیهای آشکار و پنهان آن از طریق نشانهشناسی انتقادی است و سعی دارد تا دریابد بازنمون گسست معنایی پدید آمده در گفتمان منظر شهری زاهدان چیست؟ و چگونه میتوان گسست معنایی پدید آمده در گفتمان شهر زاهدان را تبدیل به پیوست کرد؟ و بدین طریق تغییرات و یا عدم تغییرات لایههای گوناگون آن را در طی زمانهای مختلف بررسی نماید. نشانهشناسی انتقادی در افراد آگاهی انتقادی نسبت به پدیدهها ایجاد مینماید. چنین آگاهیای از طریق نشانهها سبب میشود که افراد نسبت به کنش گفتمانی پدید آمده و ساختارها و مناسبات مرتبط با آن شناخت حاصل کنند و به آن واکنش نشان دهند.
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
مطالعات اخیر نشان می دهند که، اثرات تغییرات اقلیم بر زیرساختها و سازههای شهری به یکی از بزرگترین چالشهای مهندسان تبدیل شده است .در این مطالعه، به بررسی عملکرد یک سازهی دارای نامنظمی هندسی در پلان، در برابر اثرات تغییر اقلیم با تمرکز بر بارگذاری باد با سه شرایط مختلف افزایش سرعت باد شامل: ۱- کم، ۲- متوسط و ۳- شدید پرداخته شده است و به منظور کاهش اثرات منفی این تغییرات بر عملکرد لرزهای سازه، از میراگر سیال مغناطیسی استفاده شده است. برای اضافه کردن میراگر به معادلات دینامیکی سازه روش بوک ون اصلاح شده به کار برده شدهاست و برای مدلسازی سازه، سقف تمام طبقات صلب در نظر گرفته شدند.
نتایج نشان میدهند که افزایش کم در سرعت باد به طور میانگین منجر به افزایش ۳۵درصدی، افزایش متوسط منجر به افزایش بیش از ۶۰ درصدی و افزایش شدید در سرعت باد نیز منجر به افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی در حداکثر پاسخ جابهجایی، دریفت و برش پایه میشود. با افزودن میراگر سیال مغناطیسی به منظور بهبود اثرات منفی افزایش سرعت باد بر عملکرد لرزهای سازه، این میراگر توانست میزان حداکثر پاسخ جابهجایی، دریفت و برش پایه طبقه سازه را به ترتیب تا ۱۶، ۴۰و ۳۸ درصد کاهش دهد. بهعلاوه، این میراگر علاوه بر طبقهای که در آن قرار داشت، تأثیر مثبتی نیز بر روی پاسخ لرزهای طبقه بام داشت و در هر سه سناریو تغییراقلیم توانست عملکرد موثر خود را حفظ کند. در نهایت، میتوان گفت برای جلوگیری از آسیبهای ناشی از تغییراقلیم، استفاده از میراگر سیال مغناطیسی می تواند تاثیر بهسزایی داشته باشد و تابآوری سازهها را در برابر شرایط نامساعد آبو هوایی افزایش دهد.
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده
انعطاف پذیری در طراحی مسکن معاصر را می توان - با توجه به تغییرات ابعاد زندگی و معیشت - به عنوان راه حلی برای جلوگیری از گسیختگی تعاملات بین جامعه، مردم و فضای زیستی در نظر گرفت؛ زیرا خانه را باید متناسب با نیازهای در حال تغییر انسان طراحی نمود. انعطاف پذیری به ایده انطباق در طول زمان اشاره دارد. بنابراین، مسکن انعطا فپذیر مسکنی است که می تواند با تغییر نیازهای کاربران سازگار گردد و به درک نیازهای مورد انتظار کاربران با مشارکت آنها منجر شود. مشارکت مردم در این فرآیند، امکان انطباق مسکن با نیازهای آنها را افزایش می دهد و در نتیجه رضایت عمومی از مسکن را بالا می برد. این پژوهش با روش کتابخانه ای و با مطالعات موردی با هدف بحث و بررسی در مورد زمینه های مفهومی و عملیاتی طراحی مسکن در کشورهای مختلف شکل گرفته است و این موضوع را با تمرکز بر چند پروژه مسکونی مورد بحث قرار می دهد. ساختار تحقیق بر این ایده استوار که انعطاف پذیری به عنوان مفهوم فراگیری که شامل انواع مختلف است را می توان برای توسعه مسکن در همه دوران ها به کار برد.
دوره ۲، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
هیدروژن زدایی از آلکان به جهت تولید آلکن یک فرایند کلیدی و مهم در صنایع پتروشیمی است. پروپیلن درواقع واسطه تولید بسیاری از پلیمرهای صنعتی به شمار میرود. در تحقیق پیشرو از CO۲ بهعنوان اکسنده برای تولید پروپیلن از روش هیدروژن زدایی اکسایشی استفاده گردید. نتایج بهدستآمده با تحلیلهای XRD، Raman، TEM،BET موردمطالعه قرار گرفت. آزمونهای رامان و XRD وجود فاز آناتاز، تشکیل نانولولههای تیتانیا و پخش مناسب گونه های فعال وانادیوم را نشان دادند. آزمون TEM، ساختار نانولولهای پایه و عدم وجود ناخالصی در آن را تائید کرد. کاتالیست وانادیم به روش تلقیح مرطوب با ۵ درصد وزنی از اکسید وانادیم بر پایهی نانولولهی تیتانیا تهیه شد. حضور سیلیسیم در ساختار نانولوله تیتانیوم موجب افزایش پایداری حرارتی کاتالیست گردید. کاتالیست حاوی ۵ درصد وزنی وانادیم و سیلیسیم توانست به درصد تبدیل %۳۱/۲۸ و گزینش پذیری پروپیلن برابر با ۵۱% در دمای oC ۵۵۰ دست یابد. این بهبودی و راندمان بالا میتواند به خاطر سطح ویژه بالاتر و پخش بهتر وانادیم بر روی نمونه با پایه تیتانیای اصلاحشده باشد.
دوره ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
با پیشرفت صنایع مختلف در جهان یکی از مشکلات مهمی که با آن مواجه هستیم آلودگی محیط زیست به فلزات سنگین است.یکی از سمی ترین فلزات سنگین که حتی در غلظت های پایین مشکل ساز است، Cr(IV) می باشد. در این مطالعه حذف این ماده سمی با راندمان بالا به وسیله ی جاذب مغناطیسی UIO-۶۶-MnFe۲O۴-TiO۲ مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور نانو کامپوزیت مغناطیسی(UIO-۶۶-MnFe۲O۴-TiO۲) بر روی بستر چارچوب های آلی فلزی (MOF)، به منظور جذب سطحی Cr(IV) سنتز شد. انتخاب روش هیدروترمال برای سنتز UIO-۶۶ علاوه بر سادگی موجب ساختUIO-۶۶ به صورت خالص و کار آمد گشت که در طول آزمایش ها راندمان بسیار بالایی را ایجاد کرد. به جهت مغناطیسی کردن جاذب از نانو ذرات MnFe۲O۴ کمک گرفته شد. برای افزایش خواص مغناطیسی و افزایش راندمان بارگذاری نانو ذره ی MnFe۲O۴ ، از نانو ذره TiO۲ کمک گرفته شد تا میزان بارگذاری برروی جاذب افزایش یابد. آزمونهای XRD، SEM، FT-IR،BET، VSM و EDX بهمنظور بررسی سطح و راستی آزمایی ساخت جاذب استفاده شد. تأثیر چهار متغیر مؤثر در طول آزمایش جذب سطحی همچون میزان جاذب (۰۵/۰ تا ۲۵/۰ گرم)، pH (۲ تا ۶)، زمان جذب (۱۵ تا ۷۵ دقیقه)، غلظت اولیه یون فلزی (۲۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیگرم بر لیتر) در پنج سطح (۲- تا ۲+) با استفاده از طراحی آزمایش به روش سطح پاسخ (RSM) و طراحی مرکب مرکزی ( CCD) بررسی شد. بهترین شرایط برای متغیرهای مستقل برای غلظت اولیه فلز میزان ۵۵۲ mg/l مشخص شد. میزان بهینه ی pH در طول آزمایش برابر با ۴ به دست آمد. در نهایت میزان بهینه برای پارامتر های زمان جذب و میزان جاذب به ترتیب ۳/۴۲ min و ۱۴۳/۰ gr و همچنین حداکثر میزان جذب ۹۸ درصد به دست آمد. بررسی و مطالعه سینتیک و ایزوترم جذب نشان داد که مدل شبه مرتبه دوم و ایزوترم لانگمویر بهخوبی دادههای Cr(IV) را پوشش میدهد. پس از پایان فرایند میتوان جاذب را با یک میدان مغناطیسی از محیط خارج کرد.
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف این پژوهش ارائه راهکارهای کاربردی بهمنظور ارتقای سطح نوآوری سازمانی رسانههای نوشتاری و بهطور اخص روزنامههای پرشمارگان براساس سرمایههای فکری و با میانجیگری مدیریت دانش و یادگیری سازمانی با بهرهمندی از روش آماری مدل معادلات ساختاری است. پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش، توصیفی – همبستگی است. جامعۀ آماری این پژوهش، مدیران ارشد و میانی روزنامههای پرشمارگان شهر تهران است. دادهها از طریق پرسشنامۀ استاندارد جمعآوری شدند. روایی محتوایی از نظر صاحبنظران و روایی سازه به کمک روش آماری تحلیل عاملی تأییدی به تأیید رسید. پایایی پرسشنامه نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ تأیید شد. نتایج پژوهش نشان داد سرمایههای فکری بهطور مستقیم بر مدیریت دانش، یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی روزنامههایپرشمارگان اثر مثبت و معناداری دارد و همچنین مدیریت دانش و یادگیری سازمانی در تأثیر سرمایههای فکری برنوآوری سازمانی نقش میانجی دارند.
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
در حال حاضر در انواع ساختمانها با کاربریهای گوناگون، آنچه در امر طراحی معماری بیشتر به نظر میآید، تغییرات پس از بهرهبرداری توسط کاربران میباشد که این تغییرات از نظر عدم رعایت الزامات طراحی و توجه نکردن به تغییرات ابعاد دیگر آن مانند تأسیسات و ... در مرحله پیش از بهره برداری است. در فرآیند طراحی گاه با تغییری ناگهانی مواجه می شویم و با توجه به ساختار سنتی روند طراحی، این تغییر در ابعاد دیگر اعمال نمیگردد و در مرحله پس از بهرهبرداری خطاهای طراحی، خود را نشان میدهند و تغییرات الزام آور می شود، از این بُعد میتوان ارائه مدلی که تغییرات طراحی را دنبال کند و در مرحلهی پیش از بهرهبرداری به رفع آنها بیانجامد؛ لازم دانست. مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) با رفع پیچیدگیها، در مراحل طراحی، تولید و ساخت، تغییرات احتمالی را با یکپارچهسازی اطلاعات ساختمان در دیگر اجزای بنا، پیشبینی کرده و خطاهای پس از بهرهبرداری و ساخت را کاهش میدهد.
هدف کلی پژوهش حاضر، توسعهی نوعی روش بهبود طراحی معماری در مرحلهی پیش از بهرهبرداری است؛ با هدف اثربخشی فاکتورهای بهبوددهنده، با استفاده از مدل اطلاعات ساختمان، طراحی نهایی انجام میگردد. در حقیقت این الگو فرضیات مورد نیاز طراح را در قالب ضعفها، قوتها، تهدیدها و فرصتها به منظور کاهش خطاهای حاضر و بهبود طراحی در آینده ارائه داده و طراح با استفاده از مدل اطلاعات ساختمان فرآیندهای مرتبط را در قالب نحوهی پاسخگویی فرآیند ساخت به فشارهای در حال افزایش از جانب پیچیدگی بیشتر، توسعه سریعتر و تداومپذیری بهبود یافته در قالب فناوری BIM ترسیم مینماید؛ زیرا که فعالیتهای سنتی قادر به پاسخگویی این فشارها نمیباشند. امید است با فراگیر شدن روش مدل اطلاعات ساختمان در عرصهی ساخت و ساز کشور، هزینههای ساخت و استفادههای عملکردی بعدی کاهش پیدا کند و عملکرد بهبودیافته از خطاهای احتمالی در پس از بهره برداری بکاهد.
دوره ۷، شماره ۲۶ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۸ )
چکیده
شماری از قلعههای ایران قلعه دختر نام دارند. درباره دلایل انتخاب این نام دو نظر اصلی بیان شده است. نخست اینکه بهدلیل سختیِ دسترسی و ناممکن بودن تصرف آنها چنین نامیده شدهاند، دیگر اینکه این نام نشاندهنده اختصاص این اماکن در گذشتهای دور به ایزدی باستانی همچون اناهیتاست. نظر اخیر بهدلیل تمایل ایرانیان معاصر به بازشناختن مضامین باستانی در آثار و بناهای تاریخی، محبوبیت نسبتاً زیادی یافته و به نوبه خود، شناسایی منشأ برخی از مکانهای مقدس، همچون زیارتگاههای زنانه زرتشتیان و مسلمانان را تحتتأثیر قرار داده است. این مقاله اعتبار تاریخی این دو نظر را ارزیابی میکند و نشان میدهد که این نامگذاری، به دشواررس بودن ادعاشده آن قلعهها و یا دین باستانی ایران ارتباطی ندارد. این مقاله نشان میدهد که نامگذاری این قلعهها محصول خیالپردازی عامه مردم بوده و از گنجینه قصهها و روایتهای عامیانه بهره برده و بُنمایه مشترک آنها، حضور دختری در قلعه است. گونههایی از قصههای عامیانه که با نامگذاری قلعه دخترها در ارتباط بودهاند، در این بررسی معرفی شدهاند.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۱ )
چکیده
مقالۀ پیشرو با هدف واکاوی تحلیل گفتمان حقوقی قراردادهای تسهیلات بانکی گردآوری شده است. مسئلۀ این پژوهش عبارت است از تأملی بر تحلیل گفتمان حقوقی متون قراردادهای مرابحه، جُعاله، مشارکت مدنی و فروش اقساطی در گسترۀ زبانشناسی حقوقی با استفاده از راهبرد بررسی مؤلفههای گفتمانمدار براساس الگوی ون لیوون (۱۹۹۶)، درنگی بر رازگونگی و مطالعۀ ابعاد شناختی گفتمان جاری در متون یادشده تا منابع ایجاد ابهام در این متون شناسایی شود. جهت ارزیابی فرضیات پژوهش با بهکارگیری روش کیفی تحلیل گفتمان، مؤلفههای گفتمانمدار الگوی ون لیوون استخراج، میزان رازگونگی متن وانواع گونههای القایی در هر یک از بندهای قراردادهای مذکور شناسایی شده، بسامد و درصد وقوع آنها استخراج شد. نتایج بهدستآمده بیانگر وجود مؤلفههای گفتمانمدار صریح و پوشیده و رازگونگی در متن قراردادهای بیان شده است. کمترین بسامد مؤلفههای صریح در قرارداد جعاله با بیست عدد و بیشترین درصد رازگونگی نیز در متن همین قرارداد به میزان ۸۱,۳ درصد دیده شد. بیشترین تعداد گونۀ القایی مبتنیبر تهدید نیزدر قراردادهای مرابحه و جُعاله با یازده عدد ملاحظه شد. از مجموع واکاویهای بهعمل آمده چنین استنتاج میشود با توجه به وجود مؤلفههای گفتمانمدار پوشیده و نیز رازگونگی در متن تمام قراردادهای تسهیلاتی اصلح است برای شفافسازی متون از بهکارگیری مؤلفههای پوشیده اجتناب کرد تا با کاهش میزان رازگونگی از ابهام متن نیز کاسته شود. نتایج این پژوهش کارشناسان حقوقی بانکها را در نگارش متن قراردادهایی با کاربردی همهفهمتر از زبان حقوقی یاریرسان خواهد بود.
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده
در این پژوهش رفتار جمع شدگی پارچه¬های حلقوی پودی در هنگام خشک شدن، مورد بررسی قرار گرفته است. در این راستا مدلی برای پیشبینی تغییرات طول پارچه حلقوی با بافت ساده طی فرایند خشک شدن ارائه گردیده است. به منظور مدلسازی از یک جرم متمرکز، فنر و دمپر خطی استفاده شده است. با توجه به خیس بودن منسوج، جرم به صورت متغیر با زمان در نظر گرفتهشده و معادلات غیر¬خطی حرکت با استفاده از روش بسط مستقیم درجه سه حل شدهاند. نتایج حاصل از مدل با نتایج آزمایشات تجربی برای پنج نمونه با تراکمهای طولی متفاوت مقایسه گردیده است. نتایج حاصل نشان داده است که در تراکمهای طولی زیاد (طول حلقه کوچک) مدل ارائهشده قابلیت پیشبینی تغییرات طولی مرکز جرم پارچه در طی فرآیند خشک شدن و بعد از آن را به خوبی دارا می¬باشد. میزان خطا برای نمونهها با طول حلقه کم حدود ده درصد میباشد. اما با افزایش طول حلقه، میزان خطا افزایش مییابد.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲- )
چکیده
در این مقاله، یک مدیریت تداخل برای شبکه ماهوارهای چند پرتوی به منظور افزایش کارآیی طیفی مورد بررسی قرار گرفته است. اولا، یک سیستم دو ماهوارهای برای شبکه نسل آینده با استفاده از تکنولوپی رادیو شناختگر ارایه شده است. این شبکه از یک سیستم ماهوارهای اولیه و یک سیستم ماهوارهای ثانویه تشکیل شده که در آن سیستم ماهوارهای اولیه تداخلهای شدیدی را از سمت سیستم ماهوارهای ثانویه تحمل نمیکند. ثانیا میزان توان در مسیر رو به بالا و رو به پایین ثابت فرض شده و کنترل توانی برای آن استفاده نشده است. بنابراین، داده دریافتی از هر پرتو دارای یک سطح مشخص می باشد. در این مقاله یک الگوریتم اشتراک گذاری پهنای باند برای اولین بار ارایه شده است. سپس مجموع نرخ برای سیستمهای ماهوارهای اولیه و ثانویه محاسبه شده است. علاوه بر این، منحنی مشخصه اجرایی گیرنده و نتابج عددی مبتنی بر تعداد آنتنها و سطح آستانه ارایه شده است.
دوره ۱۵، شماره ۸۱ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
چکیده
مقاومت آنتی بیوتیکی زمینه را برای جایگزین نمودن روشهای درمانی گیاهی دارای عوارض جانبی کمتر نسبت به داروهای رایج فراهم نموده است. این مطالعه نیز به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی عصاره متانولی برگ گیاه برگ بو در غلظت های ۱۰۰، ۲۰۰، ۴۰۰ و ppm ۸۰۰ بر روی تعدادی از سویه های مختلف میکروبی شامل باکتری های استافیلوکوکوس ارئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، اشریشیا کلی، باسیلوس سرئوس و کپک آسپرژیلوس نایجر به روش انتشار دیسک انجام شد. نتایج نشان داد عصاره متانولی برگ گیاه برگ بو از رشد باکتریهای استافیلوکوکوس ارئوس، لیستریا مونوسیتوژنز و اشریشیا کلی جلوگیری کرد، به طوری که اثر ضد باکتریایی عصارهبرگ گیاه برگ بو با افزایش غلظت عصاره نیز افزایش یافت در حالی که اثری بر باکتری باسیلوس سرئوس و کپک آسپرژیلوس نایجر در غلظت های مورد استفاده نداشت. با مقایسه آنتی بیوتیکهای کلرامفنیکل (در غلظتµg/disc۳۰)، آمپلی سیلین (درغلظتµg/disc۱۰)، جنتامایسین(درغلظتµg/disc۱۰) و کانامایسین(در غلظت µg/disc۳۰) به عنوان استاندارد مثبت با اثر عصاره برگ بو مشخص شد که اثر این آنتی بیوتیکها بیشتر از غلظت های مورد استفاده از عصاره مذکور می باشد و در این بین بیشترین و کمترین تاثیر به ترتیب مربوط به کلرامفنیکل و آمپلی سیلین بود. در نهایت میتوان چنین استنباط کرد با توجه به نتایج حاصل، عصاره گیاه برگ بو شامل مواد ضدمیکروبی با اثرات ضد میکروبی بوده ولی اثر ضدقارچی کمتری دارد.
واژگان کلیدی: برگ گیاه برگ بو، ضد میکروبی، میکروارگانیسم ها، ترکیبات شیمیایی.
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله رکوپراتور یک میکروتوربین۲۰۰ kW با در نظر گرفتن هزینه و کارایی به عنوان پارامترهای کلیدی، با الگوریتم ژنتیک چند هدفه بهینهسازی شده است. از روش ε-NTU برای تخمین کارایی و افت فشار استفاده شده است. هزینه کلی رکوپراتور شامل هزینه سرمایهگذاری، هزینه کارکرد و هزینه تعمیرات و نگهداری میباشد. مبدل حرارتی صفحه پرهدار با پره نواری و آرایش جریان متقاطع و مخالف برای بهینهسازی انتخاب شده است. گام پره، ارتفاع پره، طول نوار، طول مسیر جریان سرد، طول مسیر بدون جریان و طول مسیر جریان گرم به عنوان شش پارامتر طراحی در نظر گرفته شدهاند. الگوریتم ژنتیک با مرتبسازی نامغلوب۲ برای بیشینه کردن کارایی رکوپراتور و کمینه کردن هزینه کلی آن به عنوان توابع هدف استفاده شده است. جوابهای بهینهسازی به صورت مجموعهای از جوابهای بهینه به نام منحنی بهینه پارتو ارائه شدند. نتایج، تضاد دو تابع هدف را به خوبی نشان میدهند، به عبارتی دیگر هر تغییر در پارامترهای هندسی که کارایی را افزایش دهد هزینه را هم افزایش میدهد و بالعکس. در انتها طرحهای بهینه بدست آمده بر اساس مفهوم مرتبسازی نامغلوب با یکدیگر مقایسه شدند و طرحهای بهینه نهایی بدست آمدند.
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
تهویه معدن یکی از عملیات مهم معدن کاری زیرزمینی است. از اهداف تهویه معدن میتوان به تأمین اکسیژن کافی برای تنفس افراد، ایجاد شرایط کاری مناسب و رقیق کردن و خارج کردن گازها و گرد و غبار اشاره کرد. هنگام استخراج زغالسنگ، گاز متان از کانیهای زغال متصاعد میشود. برای جلوگیری از تجمع این گاز و انفجار شدید، استفاده از تهویه کمکی در کنار تهویه عمومی ضروری است. تهویه کمکی در معدن زغالسنگ اتاق و ستون به دو روش سد هوا و پرده تهویه عملیاتی می شود. در این پژوهش با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی معادلات بقای جرم، تکانه، گونهها و انرژی گسسته سازی شده و نتایج حاصله با کار آزمایشگاهی اعتبارسنجی شده است و سپس چند سناریو جهت بهبود تهویه معدن پیشبینیشده است. از نتایج شبیهسازی میتوان به کاهش ۳۴,۸ درصدی غلظت گاز متان با استفاده از سدهای هوا اشاره کرد اما میزان آن همچنان فراتر از استاندارد است. پرده تهویه غلظت بیشینه متان را ۷۴.۲ درصد کاهش میدهد اما در نواحی کناری دیوارهها غلظت این گاز ۳.۴ درصد است که بیشتر از استاندارد است. با بهکارگیری همزمان چیدمان سدهای هوا و پرده تهویه کیفیت هوا ۸۸.۸ درصد بهبود یافت و استاندارد غلظت گاز متان به طور کامل رعایت شده و ایمنی معدن از نظر تجمع و انفجار این گاز در سطح مطلوبی قرار میگیرد.
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
این مقاله به شبیهسازی کنترل یک کوادروتور با استفاده از روشهای غیرخطی و بر اساس تخمین وضعیت بدست آمده از سنسورهای ممز پرداخته است. در ابتدا، مدل دینامیکی کوادروتور استخراج شده و سپس با استفاده از روشهای غیرخطی مود لغزشی و خطیسازی پسخورد، کنترل وضعیت آن در نرمافزار متلب شبیهسازی شده است. برای واقعیتر کردن مدل شبیهسازی و نزدیک کردن آن به واقعیت، از دادههای آزمایشگاهی سنسورهای ممز استفاده گردیده است. از آنجاییکه دادههای آزمایشگاهی برای سنسورها نشان از خطا و نویزی بودن آنها دارد از یک فیلتر کالمن برای کاهش نویز سنسورها استفاده گردید و نتایج عملکرد کنترلکنندهها با استفاده از خروجی سنسورها و خروجی فیلتر کالمن با هم مقایسه شدند. نتایج بدست آمده نشان از عملکرد خوب فیلتر کالمن و کنترل مناسب مجموعه میباشد. همچنین در این مقاله پاسخ سیستم به کنترلکنندههای مود لغزشی و خطیسازی پسخورد بررسی و با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج نشان داد که هر دو کنترلکننده عملکرد مناسبی دارند ولی تغییرات زوایا در کنترل خطیسازی پسخورد هموارتر است. با افزایش نایقینی، عملکرد کنترل خطیسازی پسخورد از حیث زمان رسیدن به وضعیت هدف از حالت مطلوب فاصله گرفت در حالیکه در عملکرد مود لغزشی تاثیر قابل توجهی ایجاد نشد. از این نظر برای حفظ وضعیت کوادروتور، کنترل خطیسازی پسخورد مجهز به PID مناسب بوده و برای حالت گذار کوادروتور و تغییر وضعیت زاویهای استفاده از کنترلکننده مود لغزشی توصیه میشود.
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از این مقاله مدلسازی و کنترل زاویه Roll و Pitch یک کوادروتور بر اساس تخمین وضعیت بدست آمده از سنسورهای ممز میباشد. از همین رو بعداز استخراج معادلات دینامیک کوادروتور با اعمال کنترل کننده های تناسبی- انتگرالی- مشتقی و خطی سازی فیدبک به برسی نتایج وضعیت زاویه ای کوادروتور پرداخته شده است.به جهت کاربرد گسترده ی سنسورهای MEMS در بحث اندازه گیری وضعیت سیستم های مختلف و همچنین تطابق نتایج حاصل از شبیه سازی های کوادروتور با واقعیت بیرونی در این مقاله از داده های این نوع سنسورها در شبیه سازی کنترل کننده ها استفاده شده است. با توجه به خطاهای ذاتی سنسورهای MEMS، تاثیر پذیری آنها از ارتعاشات بدنه و موتورها و نویزی بودن اطلاعات خروجی آنها از فیلتر کالمن برای تخمین زوایا به طور مستقیم و سرعت های زاویه ای به طور غیرمستقیم بهره گرفته شد. از آنجاییکه یکی از اهداف این مقاله استفاده از نتایج آن در عملیاتی کردن کنترل یک کوادروتور میباشد از مدل موتور برای تعیین سیگنال-های کنترلی PWM نیز استفاده شده و این سیگنالهای کنترلی در هر دو نوع کنترلر بررسی گردید. نتایج حاصل از شبیه سازی مدل کوادروتور در نرم افزار سیمولینک نشان از عملکرد مطلوب هر دو کنترل کننده در کنترل زوایای Roll و Pitch دارد.
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده
دوره ۱۶، شماره ۹۱ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده
امروزه استفاده از آرد شبه غلات در فرمولاسیون مواد غذایی به دلیل ارزش تغذیهای بالا مورد توجه قرار گرفته است. همچنین با توجه به عدم حضور پروتئین گلوتن در این منابع غذایی، رژیم غذایی بیماران مبتلا به عدم تحمل گلوتن، جایگاه مناسبی برای شبه غلات میباشد. از اینرو در پژوهش حاضر امکان جایگزینی آرد برنج با آرد دانه آمارانت (در سه سطح ۰، ۱۰ و ۲۰ درصد) و افزودن صمغ بومی دانه منداب (در سه سطح ۰، ۲۵/۰ و ۵۰/۰ درصد) به فرمولاسیون کیک روغنی بدون گلوتن مورد بررسی قرار گرفت و سپس خصوصیات کمی و کیفی محصول نهایی در قالب یک طرح فاکتوریل با آرایش کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت (۰۵/۰≥P). براساس نتایج مشخص گردید که با افزایش سطح مصرف آرد دانه آمارانت و صمغ دانه منداب رطوبت محصول نهایی افزایش یافت. همچنین نتایج نشان داد که نمونه حاوی ۲۰ درصد آرد دانه آمارانت و ۵۰/۰ درصد صمغ منداب دارای کمترین میزان سفتی بافت در بازه زمانی ۲ ساعت و یک هفته پس از پخت، بیشترین میزان تخلخل و حجم مخصوص در بین نمونههای تولیدی بود. از سوی دیگر نتایج حاکی از کاهش میزان مؤلفهیL* پوسته کیک با افزایش سطح استفاده از آرد دانه آمارانت و افزایش میزان این مؤلفه با افزودن صمغ منداب بود. در خصوص مؤلفه b* مشاهده شد که با افزایش سطح آرد دانه آمارانت میزان زردی پوسته نمونهها افزایش یافت. در نهایت داوران چشایی نمونه حاوی ۲۰ درصد آرد دانه آمارانت و ۵۰/۰ درصد صمغ منداب را به عنوان بهترین نمونه معرفی نمودند.