جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای پازوکی
دوره ۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
طرح مسئله: بررسی و تحلیل چگونگی شکلگیری و بسط مفهومی از «پرفورمنس» در مطالعات شهری، با تمرکز بر حوزۀ بلاغی «پیادهروی شهری» و تأثیر این مفهوم بر شکلگیری برداشتهای جدید از شهر و روالهای شهری، مسئلۀ این تحقیق است.
اهداف: پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تأثیر مفهوم «پرفورمنس» در گفتمان شهری و معرفی کارآیی آن در مطالعۀ پدیدههای شهری و طراحی فضاهای عمومی شهری انجام شده است.
روشها: روش پژوهش حاضر کیفی است. بر پایۀ مطالعۀ کتابخانهای، نحوۀ شکلگیری این مفهوم و تأثیرات آن در حوزۀ مطالعات شهری تحلیل شده است
یافتهها: پیادهروی شهری (بهویژه «یلهگردی» دبور) بهواسطۀ برخورداری از ظرفیتهای درونی، خاستگاه مفهومی از پرفورمنس بوده که نهتنها زمینهساز تغییر مناسبات شهر با ساکنانش شده، بلکه در پیدایش روالها و اشکال جدید رفتاری در شهر مؤثر بوده است. یلهگردی عناصری چون بازی، نمایش، مداخله و موقعیت را به نظام شهر تحمیل کرده و شهر را نه بر اساس روایت مسلط پیشین، بلکه بر پایه تجربهورزیهای کنشگران مورد خوانش قرار میدهد.
نتیجهگیری: توجه ویژه به فعالیتها و امور روزمره، مواجهات زودگذر، فرایندهای عمل و کنشهای متقابل اجتماعی درزمینۀ شهر، نیازمند رویکردی است که بتواند منطق عملکردی این فعالیتها را رمزگشایی کند. پرفورمنس هم بهعنوان نوعی رفتار و هم بهعنوان نوعی قیاس و روش کارآمد، ظرفیتهای خود را در مطالعات شهر نشان داده و به اثبات رسانیده است.
دوره ۱۶، شماره ۹۴ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده
بکارگیری خمیرترش در فرمولاسیون نان، ویژگیهای فیزیکوشیمیایی محصول نهایی را تحت تأثیر قرار داده و موجب افزایش ارزش غذایی و کاهش ضایعات میگردد. از اینرو، در این پژوهش، از آرد گندم سخت و قوی با میزان پروتئین بالا نظیر رقم مهرگان و آرد گندم نرم و ضعیفتر نظیر رقم سرداری و همچنین درجات مختلف استخراج آرد از گندم (آرد کامل، ۸۸ و ۷۷ درصد) به منظور تهیه خمیرترش استفاده شد. پس از تهیه نمونه نان باگت، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی نمونههای تولیدی در قالب یک طرح فاکتوریل با آرایش کاملاً تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفتند (۰۵/۰p≤). نتایج نشان داد که میزان تولید اسیدهای آلی از جمله اسید لاکتیک و اسید استیک در نمونههای خمیرترش تولیدی از آرد مهرگان به عنوان آرد با درصد پروتئین بالاتر نسبت به آرد سرداری بیشتر بود که به نوبه خود باعث اسیدیته بیشتر و pH کمتر آنها شد. همچنین، نانهای تهیهشده از آرد مهرگان از رطوبت بیشتر، تخلخل و حجم مخصوص بالاتر و سفتی کمتری نسبت به نمونههای تولیدی از آرد سرداری برخوردار بودند. تاثیر افزایش درجه استخراج آرد بر پارامترهای یادشده برای نمونههای تولیدی از هر دو رقم گندم، به مانند تاثیر افزایش پروتئین بر این ویژگیها بود. با افزایش میزان پروتئین (آرد مهرگان نسبت به سرداری) و/یا درجه استخراج، میزان پارامترهای رنگ L* و b* افزایش پیدا کرد ولی پارامتر a* تحت تاثیر این دو متغیر قرار نگرفت. با توجه به بافت نرم و متخلخلتر، ظاهر مطلوبتر و همچنین عطر و طعم مطبوعتر، محصولات تهیهشده از آرد مهرگان از پذیرش کلی بالاتری نسبت به نمونههای تولیدی از آرد سرداری برخوردار بودند. افزایش درصد استخراج آرد نیز باعث بهبود پذیرش کلی نانهای تولیدی از هر دو رقم گندم شد. بر این اساس، نمونه تولیدی از آرد مهرگان با درجه استخراج ۱۰۰ درصد به عنوان نمونه برگزیده معرفی شد.
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده- یکی از مناسبترین روشهای ارزیابی عملکرد لرزهای، بررسی خسارتهای ایجاد شده در اجزای سازه است. شاخصهای خسارت معیارهایی هستند که سعی میکنند با رصد چند متغیر خسارت، آسیب های ایجاد شده در اعضا و کل سازه را کمی کنند. یکی از مهمترین شاخصهای خسارت موجود شاخص خسارت پارک- انگ است که خسارت اعضا را به صورت ترکیب خطی خسارتهای ناشی از بیشینه تغییرشکلها و رفتار چرخهای بیان میکند.
در این مقاله شاخص خسارت پارک-انگ در سطوح عملکرد لرزهای سازههای بتن مسلح مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور سه قاب خمشی بتن مسلح با تعداد طبقات مختلف در نظر گرفته شده و بر اساس آییننامههای عملکردی و با تحلیل دینامیکی غیرخطی تاریخچه زمانی در سطوح عملکرد طراحی شدهاند. قابها تحت هفت شتابنگاشت، تحلیل دینامیکی غیرخطی شده و در نهایت بر اساس نتایج حاصل، تحلیل خسارت روی آنها صورت گرفته است.
بر اساس نتایج حاصل نحوه ارتباط میان شاخص خسارت پارک- انگ و معیار طراحی در آییننامههای عملکردی و همچنین ارتباط میان شاخص خسارتها مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این مطالعه حدود شاخص خسارت پارک- انگ در سطوح عملکرد تعیین شده و مشاهده شد که این شاخصهای خسارت در سطح عملکرد آستانه فروریزش نیاز به بررسی بیشتر دارد. این شاخص خسارت حساسیت کمی نسبت به خسارتهای ستون داشته و نمیتواند خسارتهای ناشی تمرکز خسارت در یک طبقه را به طور مناسب تبیین کند.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۸ - ( آذر ۱۴۰۰ )
چکیده
تیمار آنزیمی آرد گندم انتخابی مناسب جهت بهبود خواص عملکردی آن است. از آنجاکه آنزیمها با فعالیتهای مختلف بیوشیمیایی میتوانند اثرات هم افزایی بر رفتار خمیر یا کیفیت محصول ایجاد کنند، استفاده ترکیبی از آنزیمها امروزه در فرآیندهای تولید نان مورد توجه قرار گرفته است. از این رو در این تحقیق سعی شد هم افزایی آنزیمهای گلوکز اکسیداز و لیپاز برخواص فیزیکوشیمیایی آرد و نان بربری فرموله شده با جایگزینی نسبی آرد ذرت ارزیابی گردد. تیمارها در ۷ گروه (T۰: نمونه شاهد، T۱: حاوی ۵% آرد ذرت+ ۰۵/۰ % گلوکز اکسیداز+ ۰۵/۰% لیپاز، T۲: حاوی ۱۰% آرد ذرت+ ۰۷/۰ % گلوکز اکسیداز+ ۰۷/۰% لیپاز، T۳: حاوی ۱۵% آرد ذرت+ ۰۹/۰ % گلوکز اکسیداز+ ۰۹/۰% لیپاز، T۴: حاوی ۲۰% آرد ذرت+ ۰۱۱/۰% گلوکز اکسیداز+ ۰۱۱/۰% لیپاز، T۵ : حاوی ۲۵% آرد ذرت+ ۱۳/۰ % گلوکز اکسیداز+ ۱۳/۰% لیپاز، T۶: حاوی ۳۰% آرد ذرت+ ۱۵/۰% گلوکز اکسیداز+ ۱۵/۰% لیپاز) تهیه شدند. نتایج شیمیایی تیمارها افزایش رطوبت، خاکستر و گلوتن اندیس را نشان دادند بطوریکه بالاترین میزان فاکتورهای نامبرده در نمونه T۶ مشاهده شد. عدد زلنی، فالینگ نامبر، پروتئین و گلوتن تیمارها کاهش معناداری را نشان دادند. نتایج آزمون فارینوگراف، عدم معنادار جذب آب، کاهش زمان گسترش و مقاومت با افزایش درصد جایگزنی آرد ذرت در تیمارها مشاهده شد. مقاومت به کشش تیمارها در آزمون اکستنسوگراف به ترتیب افزایش و کاهش مقاومت به کشش و کششپذیری تیمارها را نشان داد (p<۰,۰۵). نتایج بافت سنجی نشان داد استفاده از آنزیم لیپاز و آرد ذرت کاهش سفتی تیمارها را به دنبال داشت. درحالیکه افزودن آرد ذرت چسبندگی خمیرها را به دنبال داشت و آنزیمها در آن بیتأثیر بودند. خاصیت الاستسیته خمیرها نیز با افزودن آنزیم گلوکز اکسیداز بهبود یافت. نتایج ارزابی حسی تیمار T۴ را بعنوان تیمار برتر معرفی کرد.