جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای هماپور


دوره ۹، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۷ )
چکیده

در مقالۀ پیش رو، تأثیر گونۀ بستر در ‌کلاس‌های مجازی هم‌زمان بر رشد درک شفاهی زبان‌آموزان ایرانی بررسی شده است. پس از مطالعۀ ویژگی‌های پلت‌فرم ادوب کانکت و نرم‌افزار اسکایپ، به­عنوان دو بستر نوین آموزش از راه دور و برخط، به مقایسۀ رشد این توانش زبانی نزد زبان­آموزان ایرانی در دوره‌های حضوری و مجازی پرداختیم. به منظور تحقق این هدف، مطالعۀ عملی از نوع آزمایشی با پیش‌آزمون و پس‌آزمون و گروه کنترل در دو مؤسسۀ آموزش زبان در تهران بر روی ۱۸ زبان‌آموز سطح انجام شد. داده‌ها پس از سنجش نرمال بودن و تجانس واریانس‌ها از راه آزمون تحلیل کواریانس بررسی شدند. نتایج آماری نشان داد  که درک شفاهی در هر سه گروه (گروه‌ زبان‌آموزانی که با ادوب کانکت فرانسه را یاد می‌گرفتند، گروه زبان‌آموزانی که با اسکایپ فرانسه را می‌آموختند و دورۀ حضوری زبان فرانسه) پیشرفتی مثبت داشته است؛ با این حال، زبان‌آموزان دوره‌های مجازی در این توانش موفق‌تر از گروه حضوری عمل کردند و زبان‌آموزانی که از راه پلت‌فرم ادوب کانکت فرانسه را آموختند در درک شفاهی نسبت به زبان‌آموزان اسکایپ پیشرفت مطلوب‌تری داشتند.
 

دوره ۱۵، شماره ۸۰ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده

نان به عنوان یکی از ارزان ترین منابع انرژی در تغذیه مردم دنیا نقش حیاتی دارد. اما این نان ها قابل استفاده برای بیماران سلیاکی نیست، بنابراین تولید نان بدون گلوتن برای بیماران سلیاکی که از حساسیت به گلوتن رنج می برند ضروری به نظر می رسد. هدف از این تحقیق تولید و بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی نان تست فاقد گلوتن حاوی صمغ های عربی و خرنوب است. به این منظور نان تست با فرمولاسیونی ثابت و با تغییر غلظت صمغ ها (خرنوب و عربی ۰، ۱ و ۲ درصد و یک نمونه ترکیبی از هر دونوع صمغ با غلظت ۱ درصد) تهیه شد. نتایج نشان داد که در اثر افزایش غلظت صمغ ها، به طور معنی داری میزان رطوبت و درصد حفظ آن طی روزهای مورد بررسی افزایش داشت. همچنین در اثر افزایش غلظت صمغ ها به طور معنی داری حجم مخصوص افزایش پیدا کرد. بررسی خصوصیات مکانیکی نتایج نشان داد که سختی و نیروی شکست در اثر افزایش غلظت صمغ عربی و دانه خرنوب کاهش و چسبندگی و فنریت در طی دوره نگهداری افزایش معنی داری داشت(۰,۰۵>p).

دوره ۱۷، شماره ۱۰۱ - ( تیر ۱۳۹۹ )
چکیده

دانه ­های آجیلی می­توانند یک منبع آلودگی با انواع مختلف میکروارگانیسم­ها باشند لذا برخی از آن‌ها برای سلامتی عمومی مهم هستند. بنابراین با توجه به مصرف خانگی انواع دانه های آجیلی و کاربرد آن‌ها در صنایع غذایی و همچنین به دلیل اینکه برخی از آن‌ها از کشورهای دیگر وارد می‌شوند ممکن است احتمال آلودگی میکروبی از مبدأ را داشته باشند، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین کاهش بار میکروبی دانه‌های مصرف شده در اثر اشعه ماوراء بنفش انجام گرفت. شش نوع دانه آجیلی شامل تخمه آفتابگردان، هندوانه، کدو، مغز گردو، پسته و فندق خام به صورت فله از بازار تهران به طور تصادفی نمونه برداری شدند. آزمایه‌ها مطابق روش استاندارد ملی ایران و ضابطه سازمان غذا و دارو مورد آزمون قرار گرفتند. پس از آن دانه‌های آجیلی آلوده در ضخامت ۱، ۲ و ۳  لایه و زمان­ ۵، ۱۰ و ۱۵ دقیقه در کابینت فرابنفش با طول موج ۲۵۴ نانومتر پرتودهی و پس از آن مورد آزمون­های میکروبی قرار گرفتند. براساس نتایج حاصل، زمان پرتودهی و ضخامت چیدمان دانه­ها بر شمارش کلی میکروبی در مغز پسته، گردو و فندق تاثیر کاملاً معنی­داری داشت (۰۱/۰>p). همچنین بر شمارش کلی­فرم مغز پسته، گردو و فندق، تخمه کدو، آفتابگردان و هندوانه و شمارش کپک پسته، گردو و فندق، تخمه آفتابگردان و هندوانه تاثیر کاملاً معنی دار بود (۰۱/۰>p).  این تاثیر با شدت کمتر بر شمارش کپک برای تخمه کدو تاثیر معنی داری نشان داد (۰۵/۰>۰۱/۰). بنابراین پرتودهی با اشعه فرابنفش در شرایط بهینه مورد اشاره می­تواند بار آلودگی دانه­های آجیلی را تا حد قابل قبولی کاهش دهد.  

صفحه ۱ از ۱