جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نوروزی فرد


دوره ۳، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده

بررسی و مطالعه روابط سیاسی کشورها در عرصه بین­المللی به ویژه کشورهای یک منطقه از اهمیّت خاصی برخوردار است. این قبیل مطالعات از منظرهای گوناگونی به جستجو در مسائل مربوط به تعاملات دولت­ها با یکدیگر و عوامل تأثیرگذار بر روابط سیاسی میان آن‌ها می­پردازد. از جمله این مطالعات، پژوهش­هایی در عرصه ژئوپلیتیکی می­باشد که در زمینه شناسایی عوامل و متغیرهای سیاسی و جغرافیایی مؤثر در روابط سیاسی دولت­ها و به طبع آن بررسی تأثیرات منطقه­ای و جهانی این روابط می‌تواند تأمین کننده منافع ملی و امنیت ملی کشورها باشد. با نگاهی به روابط سیاسی ایران و سوریه، به عنوان دو کشور مهم خاورمیانه­ای غیر همسایه با اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی خاص و در محور مقاومت اسلامی که نقش اساسی و تعیین کننده در معادلات منطقه­ای ایفا می­نماید و ژئوپلیتیک منطقه تأثیر بسزایی از این روابط می­پذیرد؛ شاهد نوساناتی بسیار ناشی از تأثیرگذاری عوامل ژئوپلیتیکی، سیاسی و اقتصادی در تعاملات بین آن‌ها هستیم. این پژوهش در تلاش است تا تأثیر عوامل عمده ژئوپلیتیکی میان دو کشور را بررسی کند و در نهایت به این پرسش پاسخ گوید که «چه چشم­انداز قابل پیش­بینی برای روابط ایران و سوریه در آینده وجود دارد؟» در این راستا با استفاده از روش پژوهشی توصیفی- تحلیلی این فرضیه را به آزمون خواهیم گذارد که «در آینده روابط ایران و سوریه در گروه آینده دولت سوریه و آینده موضع گیری‌های آن است.» این تحقیق جنبه­های دیگری را از تأثیر آینده روابط دو کشور بر منطقه مورد بررسی قرار می­دهد و همانند هر پژوهشی محدودیت‌ها و موانعی وجود داشت.

دوره ۷، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده

پیمان‌‌ها می‌توانند کشورهای عضو را در دستیابی به اهداف سیاست خارجی و تأمین منافع ملی یاری رسانند. پیمان‌ها دارای کارکردهای متنوع و متعددی هستند، که متأثر از شاخص‌های ژئوپلیتیکی با درجات مختلف است‌ و‌ به‌ طبع‌ میزان و مقدار می‌تواند در سطوح ملی‌، محلی‌، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای گسترش یابد. از این‌ رو، این‌ پژوهش‌ به بررسی و تحلیل شاخص‌‌های ژئوپلیتیکی‌ که‌ در محاسبات قدرت مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، می‌پردازد. کارکردهای پیمان می‌تواند در ابعاد مهم‌ سیاسی‌، امنیتی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و اجتماعی ظهور یابد و در پیمان‌های منطقه‌ای مورد کاربرد قرار گیرد.
در این پژوهش که به شیوۀ تحلیلی ـ توصیفی انجام می‌شود، منابع‌ مورد استفاده ارجاع به‌ کتابخانه‌، اسناد، مقالات و وبسایت‌های مربوطه‌ است که‌ جمع‌آوری شده است‌. همچنین‌ پرسش‌نامه‌ای تنظیم‌ شده تا نظرات متخصصان‌ جهت‌ تحلیل شاخص‌های ژئوپلیتیکی عضویت در پیمان‌های منطقه‌ای اخذ شود. درنهایت‌ این‌ داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار اس.پی.اس.اس. و آزمون‌های مربوطه مورد تحلیل‌ قرارگرفته‌ است‌. همچنین در این تحقیق تلاش شده است عضویت کشورها در پیمان‌های منطقه‌ای، براساس مؤلفه‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی، اجتماعی و تأثیر شاخص‌های ژئوپلیتیکی با درجات مختلف بر فرایند عضویت کشورها در پیمان‌های منطقه‌ای، مورد وزن‌دهی قرار گیرد.
 

دوره ۱۷، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

اختلاف زیاد بین دمای محیط و مایعات برودتی در مخازن ذخیره این مایعات موجب می‌شود تا انتقال حرارت از طریق تکیه‌گاه‌های بین مخزن داخلی و خارجی از اهمیت بالایی برخوردار باشد. در کنار انتقال حرارت پایین، استحکام بالا نیز از جمله پارامترهای مهم در طراحی تکیه‌گاه‌های مخازن برودتی محسوب می‌شود. مواد پلیمری از لحاظ پایین بودن ضریب رسانایی شرایط مطلوبی دارند اما از نظر خواص مکانیکی دارای استحکام پایین‌تری نسبت به فولادها هستند. هدف این تحقیق ارائه یک تکیه‌گاه جدید مرکب جهت استفاده در مخازن برودتی است که از نظر انتقال حرارت و استحکام بیشترین بازده را داشته باشد. در این طرح، تکیه‌گاه از دو قسمت پلیمری و فولادی چند لایه‌ ساخته شده است. مقاومت حرارتی بین لایه‌ها در قسمت فولادی، انتقال حرارت این بخش از تکیه‌گاه را محدود می‌کند. برای محاسبه میزان دقیق مقاومت حرارت تماسی بین لایه‌ها در فشارها و دماهای مختلف، یک مدل تحلیلی توسعه یافته است. مدل المان محدود مکانیکی-حرارتی برای مطالعه انتقال حرارت تکیه‌گاه پیشنهادی توسعه یافته و به‌ کمک کد المان محدود ANSYS حل شده است. نتایج المان محدود شامل توزیع دما و شار حرارتی عبوری برای تکیه‌گاه پیشنهادی و یک تکیه‌گاه پلیمری مقایسه شده‌اند. نتایج شار حرارتی عبوری کاهش میزان شار حرارتی عبوری از تکیه‌گاه مرکب پیشنهادی در بارگذاری استاتیک مخزن را در مقایسه با تکیه‌گاه ساخته شده از بلوک پلیمری نشان می‌دهد.

صفحه ۱ از ۱